Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Maçlar başlamadan önce İstiklâl Marşı gerekli mi???(Federasyonun kaldırma çalışmaları)


SbNN

Öne çıkan mesajlar

milli maç dışındaki müsabakalarda marş okumanın mantığını kavrayamıyorum ama madem senelerdir var, rahatsız da olmuyoruz aksine gurur verici, milli marş gibi önemli birşeyi bi yerden kaldırmak kulağa ağır geliyor.
dursun orada söyleyelim işte nezgel :).[signature][hline] i luv guyz where would they be wifout us gals???
Still in the Garden Of Eden you gullible b****.
dra : yenge yap gel diosun da 0.5lt su ismarliim desen 1.29$
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
LvL_Sabo, 18 Ağustos 2004 17:44 tarihinde demiş ki:
böyle gelmiş böyle gidecek. eski köye yeni adete getirmeye gerek yok.


dgoru söze ne diyeyim.[signature][hline]Aranel Elanessë
|êvêrythìñg thãt hãs ã bêgìñìñg has ãn êñd|

Brook, 13 Ağustos 2004 11:04 tarihinde demiş ki:
psikolojik sorunların varsa git bi doktora, ama sakın ağzına alma..

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
LvL_Sabo, 18 Ağustos 2004 17:44 tarihinde demiş ki:
böyle gelmiş böyle gidecek. eski köye yeni adete getirmeye gerek yok.



Böyle gelmedi bir kere nerden çıktı bu, 90lı yılların başında Güneydoğu'da terör çok fazlayken dönemin Başbakanı Merhum Turgut Özal tarafından lig maçları öncesi İstiklal Marşı'nın okunması kararlaştırıldı. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir uygulama yok, milli maçlar hariç.

Bence de kaldırılmalı, 30bin kişi hiçbir stadda aynı ağızdan marş söyleyemez, açık tribün "Korkma" derken kapalı "Sönmez" diyor. Bir ulusun en önemli değerinin bu şekilde kullanılmasına karşıyım.

Bir de şuna bakın, liselerde pazartesi sabahı ve cuma akşamı olmak üzere iki defa İstiklal Marşı okunuyor. Lise öğrencisi bir de haftasonu maça giderse 3 defa marş okumuş oluyor. 1.2.3. derken, artık rutin bir iş halini alan marş okumaya bu öğrencinin ne kadar saygısı olabilir?[signature][hline]"You have no cause to bar me, brothers. I wish to take nothing from the tower that you have been sworn to guard, but I will destroy you if you delay me."
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
DA2019, 19 Ağustos 2004 09:56 tarihinde demiş ki:
Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir uygulama yok, milli maçlar hariç.

Dünyanın bir çok yerinde yerel maçlar oynanmadan önce ülkenin milli marşı çalar. Özellikle A.B.D.'de en kıytırık maçtan önce bile çalar.

Ayrıca bahsettiğimiz şey İstiklal Marşı... kusura bakmayın da lise ve altı öğrenciler 3 kere söyleyecekler diye bundan vazgeçilemez. Ayrıca ne demek "çok okunduğu zaman anlamını yitiriyor". Sırada ne var? Bayrakları da kaldıralım mı?... ne gerek var abi ayda bir görüyoruz indirin...[signature][hline]rtc
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abd yi ornek gostermeyin hemen...abd de calinmasinin nedenleri var..bi kere abd dediginiz ülke bircok farklı din dil ırk tan mensuplara sahip..arabı da var zencisi de var çinlisi de var...bunları tek bir arada tutabilecek sey,biz amerikalıyız diyebilecek şey marş ve bayrak...turkiyede ise sadece turkler var kurtler de var ama artık kaynasmışız cinlisi arabı yok bizde...ayrıca farkındaysanız amerikalılar bu marş olayını daha bi sanatsal,eglenceli ele alıyor.mesela nba maclarini izlerseniz her zaman farklı bir şarkıcının genellikle ünlü birinin kendi yorumuyla okudugunu anlarsınız
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...