Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

The Stormlight Archive


GERGE

Öne çıkan mesajlar

dün gece ikinci kitap bitti. çok güzeldi. hemen bitmesin diye oathbringer a başlamayayım diyorum.

edgedancer'ın olduğu arcanum unbounded içinde elantris ve mistborn hikayeleri de varmış.

elantris, mistborn ve arcanum unbounded ı bitirene kadar bekleyeceğim =) hem biraz daha vakit geçer dördüncü kitaba yaklaşır.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 4 hafta sonra ...
warbreaker'ı da aldım. mistborn bitti. genel olarak dünya ve hikaye güzeldi ama bazı yerleri fazla uzatmış. 3 yerine 2 kitap daha akıcı olurmuş.

stormlight serisi de biraz ağır gidiyo ama dünyası ve karakterleri çok daha iyi olduğu için mistborn gibi sıkmıyor.

neyse oathbringer'e az kaldı. =) elantris, warbreaker ve arcanum unbounded. 1 aya biter heralde.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 yıl sonra ...

Stormlight'i okumadim ama Sanderson biraz fazla abartilmis gibi geldi bana. Kitaplari nasil desem fazla duz gibi, diyaloglar baya basit (GRRM'e vs kiyasla) ve worldbuilding ilginc de olsa sanki cok gozune sokuluyor gibi geliyor. Ha neleri okudun dersen Elantris ve Mistborn 1-2. Ozellikle Elantris cok zayifti, Mistborn'da ise karakterler cok yavan geldi acikcasi. Daha once de konusmustuk sanirim Mormonlugunden gelen oturu olsa gerek daha cok young adult gibi geliyor bana kitaplar ama bilemedim. 

Stormlight klasman olarak cok cok daha iyi diyorsaniz okuyayim.

Sotto tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici

Elantris ilk kitabı, kötü ayrıca evet. Gittikçe düzeliyorlar. Kadın karakterleri de pek beceremiyordu başta, daha iyi şimdi.

Stormlight hypelandığı kadar iyi diyemem, Malazan gibi hypeının karşılığını veremiyor, ama piyasanın en iyilerinden yine de.

PS. 10 sene önce okuduğumda Elantris’i filan çok beğenmiştim. Olgunlukla birlikte ama Sanderson kitaplarının karakterleri daha çok sırıtmaya başladı. Yine de Stormlight serisi adam gibi kurgulanmış gerçek karakterlerle yazarın kusurlarını gidermiş. Okunur yani, öncekileri boşverebilirsin.

Ama daha önce okunacak çok daha iyi seriler var. Git Memory, Sorrow & Thorn filan oku mesela önce. Prince of Nothing oku ya da.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
  • 4 ay sonra ...
  • 2 ay sonra ...

Heyecanla bekliyorum, pre-orderi bugun vericem! 14 bolumu online yayinlandi gerci surd a(https://www.17thshard.com/news/shardcast/rhythm-of-previews-chapter-14-r637/) acaba baslasam mi dedim ama bekliycem sanirim:)

Ben ilk mistborn ile basladim (1-6, ve ayriyetten ara kitaplar), inanilmaz begendim. Sonra Stormlight basladi ve bence gercekten de arada fark var ? Mistborn kesinlikle harika ama Stormlight'da baska bir sey var adini koyamadigim. Mistbornun evrenini cok seviyorum, sokaklari hayal etmeyi filan, ama Stormlighttaki karakterlere diyaloglara olaylarin akisina daha cok baglandim.

Araya Warbreaker soktum. Ve cok yakin bir zamanda Elantris okudum. 

Spoiler

Hoid'i tum bu evrenlerde gormek harikaydi!

 

Elantris okurken biraz baydi baslarda, guzeldi ama Brandon'inin hikaye kurma ve anlatma biciminin ne kadar gelistigini gorebiliyorsun ?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...
On 19.11.2020 at 16:19, zeper dedi ki:

Ben Dawnshard'in yarisindayim, guzel gidiyor (3 ile 4 arasinda hos bir novella, bir cok seyi de hatirlatiyor). Ve evet sadece kindle versiyonu mevcut suan icin.

Aaa bilmiyordum iyi oldu bakayım. 4. kitabın siparişini amazondan vereceğim servet değerinde resmen ?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Dawnshard guzeldi! her zaman oldugu bir karaktere yogunlasiyor ama yan karakterlerden bazilarini da daha derin yazmis tanima firsati veriyor (Bayiliyorum Brandon'inin bu tarzina). O karakterleri sanki gercek hayatta gorsem tanirmisim gibi, "evet bu kesinlikle falancanin soyleyebilecegi bir sey" hissini oyle guzel yaratiyor ki! Bir de Danwshard ile simdiye kadar Roshar da hic bahsedilmeyen bir mekanda geciyor, o da epey heyecanliydi. 

Evet epey pahalli... 5. kitap da 2-3 yildan asagi gelmez, o yuzden 4. ye suan baslasam mi, beklesem mi, gidim gidim mi okusam ? bilemedim.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...
  • 1 yıl sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...