Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

The Stormlight Archive


GERGE

Öne çıkan mesajlar

  • Genel Yönetici
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Stormlight_Archive

Brandon Sanderson on cilt olacağını söylediği yeni bir epik seriye başladı. İlk kitabı 4-5 gün önce çıktı. eBook olarak aldım ben şimdi. 1000 sayfalık devasa bir şey indi ama, bu gece başlarım.

Fantastik edebiyat çevrelerinde tür için en az bir Wheel of Time kadar önemli olacağını söylüyorlar. Zaten Sanderson'un yıldızı çok parladı. İlk kitabı Elantis epey güzeldi. Mistborn üçlemesi şahaneydi. Wheel of Time'ı nasıl bitirdiğini hala reread olayımı tamamlayamadığım için göremedim ama çok iyi tepkiler almıştı. Bu serinin çok iyi olmasını bekliyorum ben de.

Bitirince eleştirimi rehbere yazarım. Burada tartışırız seriyi önümüzdeki yıllarda.

Yazarın kitap hakkında söyledikleri

I’ve been asked to introduce The Way Of Kings to you. And I have no idea how to start.

This is an odd position for me. Before, I’ve found it easy to explain my novels. Each one was built around one or two central premises. The gang of thieves who want to rob an immortal emperor. A man cast down by a terrible, magical disease and forced to rebuild a society among those similarly afflicted. A boy who finds that librarians secretly rule the world.

Kings has stymied me each time I’ve tried to describe it. I often end up talking about its creation. (How I started work on it over fifteen years ago. How I’ve written hundreds of thousands of words worth of worldbuilding for it. How much the project has come to mean to me over the decades.) But such things describe the book but don’t actually tell you anything. And so this time, I’m going to try to talk about what The Way Of Kings is.

It’s a book about characters I love. I’ve begun to build a reputation as the “magic system” guy. The author who creates interesting types of magic for every book he writes. On one hand, this delights me, as I do put a lot of effort into the magic in my books. But a great book for me isn’t about a magic, it’s about the people that the magic affects.

The book started its life many years ago being about a young man who made a good decision. I wrote the entire book that way before realizing I’d done it wrong. So I started over from scratch and had him take the other fork, the more difficult fork. The fork that cast him into some of the worst imaginable circumstances, ground him against the stones of a world where there is no soil or sand on the ground.

My goal: to prove to myself, and to him, that the ‘good’ decision was not actually the best one. The Way Of Kings is his story, though he shares the space with several others. They’ll get their own books later in the series.

I want to tell you more, but I don’t have the space here. I want to talk about the art in the book (it’s ambitious, unlike anything I’ve seen tried in an epic fantasy novel before.) I want to talk about the scope of the series, the distinctive world which is so much larger and more real than anything I’ve worked on before. I want to explain the book.

But, for now, I think it’s best to just show you instead.

Enjoy.




İlk sekiz bölüm
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...
  • Genel Yönetici
İnanılmazdı kitap. Sanderson vadedilen herşeyin çok daha fazlasını veriyor. Karakterler, kurgu, dünya... herşeyiyle inanılmaz bir kitaptı.

Bence yeni bir Wheel of Time, yeni bir A Song of Ice and Fire, yeni bir Memory, Sorrow & Thorn doğuyor. Hatta onlardan bile daha iyi olabilir. İlk cilt olarak baktığımızda bu kadar beğendiğim başka birini hatırlamıyorum. Belki Prince of Nothing.

Okuyun, hemen şimdi alın gece boyunca okuyun. Konu içinde isteyen ilk kişiye B&N'den aldığım e-kitabı ödünç verebilirim. 15 gün kitap sizde kalıyor ve şunların hepsinde okuyabiliyorsunuz.

Kitap aşırı uzun olmasına rağmen (1046 sayfa hardcover) üç gün içinde bitirdim, ilk sayfadan karakterler sarıyor. İkinci cildi nasıl beklerim bilmiyorum. Gerçi öykü havada bitmedi, bir bitiş var sonunda ama cliffhangerlarda var tabii. İçinde tür için yenilikler de var, okuyunca görürsünüz, spoil etmek istemiyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Selamlar,

Sanderson "Folks, this is the book of my heart, the series I've been plotting, planning, scheming over for decades"


Booklist "This colossal volume opens a fantasy saga clearly influenced by the Wheel of Time"

Sanderson yıllardır planladım diyor, booklist te iste yukarda yazıyor :) yani biraz heves kırıcı.

Ancak ilk bolumler hoş görünüyor, şu an bakma şansım pek yok (elimde en az 15 kitap var :) ama serinin 2. si çıkmadan baslarım herhalde,

sevgiler
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
İçimdeki epic fantasy ateşi körüklerdi bu kitap. Jordan'ı kaybettiğimizden beri ertelediğim WoT rereadime başladım sonunda. A Memory of Light 2011'de geliyor, ben de o zamana kadar rahatça bitiririm iki ayda üç ciltlik bir tempoyla.

ebook hala elimde bu arada, kimse e-mail yollamadı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 yıl sonra ...
  • Genel Yönetici
İkinci kitap Mart'ın ilk haftası geliyor. Yazar Wheel of Time'ı da bitirdiği için sonraki kitaplar hızlı çıkacakmış.

Bu seriyi ne kadar önersem azdır, ilk kitap okuduğum en iyi açılış romanlarından, yazar da başarılı çok.

Kobo'da büyük indirim ile satıyorlar: http://store.kobobooks.com/en-US/ebook/the-way-of-kings-1
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...
  • Genel Yönetici
Ikinci kitap cikti, benim preorder da geldi simdi. Ilk kitabi tekrar okudum bu son iki haftada, daha bir guzel geldi ikinci okuma, ilk sayfadan son sayfaya kadar guzel bir dokusu varmis ilk okunmada fark edilmeyen kolayca.

Bundan sonrakilar icin 4 sene bekletmeyecekmis bu arada, 1. ve 2. kitap arasina WoT girdiginden boyle oldu.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
GERGE said:

Ikinci kitap cikti, benim preorder da geldi simdi. Ilk kitabi tekrar okudum bu son iki haftada, daha bir guzel geldi ikinci okuma, ilk sayfadan son sayfaya kadar guzel bir dokusu varmis ilk okunmada fark edilmeyen kolayca.

Bundan sonrakilar icin 4 sene bekletmeyecekmis bu arada, 1. ve 2. kitap arasina WoT girdiginden boyle oldu.


Abi dalinar reiz diyorum başka birşey demiyorum
Elhokar ile son sahne inanılmazdı
Çok güzel tavsiye vermişin teşekkürler
İkinci kitabı bulucam şimdi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...
İkinci kitabı birkaç gün önce bitirdim. Güzel olmuş da bu serideki bütün olayları anlayabilmek için Cosmere evreninde geçen diğer kitapları da okumak lazım sanırım. Hoid/Wit, shardlar(silah ve zırh olanlar değil), Tanavast, Odium vs. hep Cosmere ile alakalı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...
Sonunda ilk kitabın Türkçe olarak da çıktı. 2 senedir ha matbaaya gitti ha gidecek diye diye oyalıyorlardı. En ucuzu gene yayıncının kendi sitesinde galiba. Ben alırken zaten başka sitelerde daha satışa çıkmamıştı, linkini bıraktım en aşağıya. Alacak olan varsa gönül rahatlığıyla alabilir benim kitabı 2 gün içinde elime ulaştırdılar (UPS ile).

http://www.arkadas.com.tr/kitap/krallarin-yolu/9786055381301
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...