Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Gitar`a baslamak istiyorum, bilgisi olan arkadaslar yardim lütfen


Wolfshade

Öne çıkan mesajlar

Baslikta belirttigim gibi gitara baslamak istiyorum. Fakat yeni baslayan biri klasik gitarla mi baslamalidir kesinlikle. Benim en cok calmak istedigim gitar akustik. Ayrica gerek akustik gerekse klasik gitar icin yeni baslayanlara uygun, ekonomik ve kaliteli önerebileceginiz markalar nelerdir? Bunlarin disinda, burada benim bildigim notasyon sistemi kullanilmiyor. Yani bati Avrupa`da notalar bizdeki gibi "do-re-mi" vs seklinde kodlanmiyor. O yüzden Türkiye`den gitar metodu ismarlamayi düsünüyorum. Önerebileceginiz kaliteli bir metod varsa hazirlayanin ismiyle birlikte buraya yazabilir misiniz?

Simdiden tesekkürler...[hline]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

klasik gitara başlıyacaksan arenas'ı al metod olarak.. bi mağazaya gidip arenas dersen verirler sana.. azcık notaları motaları öğrenip çalmaya başladığında şarkıları ayrıca bi de jean mourisse mourat (yanlış yazdım ama mourat ya da murat de direk onu da verirler)
arenas 2 var sonra 3 4 diye gidiyo.. arenas 1i bitirene kadar zaten adam gibi bişeyler çalmaya başlıyosun (yani kulağa güzel gelen şeyler)
akustik çalacam diyosan direk akustiğe başla.. ayrıca kendin tek başına bi metoda bakarak öğrenmen zor.. işin tekniğini birinden öğrenmen lazım.. onun için bi kurs hoca ya da o tip bişeye git.. gitar markası olarak da bişeyler söyler birileri burdan.. gitardan anlayan birini de yanına al ki kazık olayına pek mahal verme..[hline]Knock-knock-knockin' on heaven's door
[/i]


[Bu mesaj Kenderleme tarafından 05 May 2003 16:23 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Öncelikle notalar hakkında şunu söyleyeyim. Notaların sadece isimleri değişik. Eğer gitar çalacaksan, ya da herhangi bir şey çalacaksan, yabancı notaların karşılıklarını bilmek zorundasın.

Do C
Re D
Mi E
Fa F
Sol G
La A
Si B

Klasikle başlaman aslında şart değil; ama öneriliyor. Nedeni, daha ucuz olması, pena yerine parmak kullanılması (akustiği parmakla çalanlar ve klasiği penayla çalanlar da mevcut gerçi).

Klasikle başlayarak, ucuz bir fiyata, gitar çalmayı öğrenmiş olacaksın. Parmakların alışacak, pena tekniğine başlamadan önce notaları öğreneceksin. En önemlisi alışacaksın.

Akustikle de başlayabilirsin. Ama ne bileyim ben klasikle başladım, memnunum. Klasik düzgün çalan bir kişinin elinde süper oluyor inan.

NOT: Akustik çalmak istiyorsan akustikle başlamanın bir mahsuru yok bence.

[Bu mesaj Mirage tarafından 05 May 2003 16:24 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben zamanında akustik ile başlamıştım ama bence ciddi anlamda iyi olmak istiyorsan, klasik ile başla, nota okumayı, gitar üzerinde hangi notanın nerede olduğunu vs. tam olarak öğrenmek için klasik bence çok iyi,
daha sonradan akustiğe geçersin ama nota okumayı tam olarak öğrendikten sonra zaten ne çalmak istersen çal, o kadar sorun olmaz, kısa sürede alışırsın.. Hatta klasik ile öğrendikten sonra akustik veya elektro gitara geçtiğin zaman çok daha rahat ve hızlı çalarsın..[hline] MCP | MCSE | CCNA
--------------------------------------
Haradrim lvl50 Warden RR5+ [R.I.P]
Rnz lvl50 Skald RR5+ [R.I.P]
Ezzz lvl42 Runemaster [R.I.P]
Currently in Progress Cleric Celine
Excalibur | Albion / EU

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

iyi gitar çalmak istiyosan klasik senin için daha avantajlı olucaktır. ben akustikle başlamıştım zamanında ilk başladığımda çelik tellere basmaya alışmak dışında çok zorlanmamıştım. ama klasik le başlamak senin için avantaj olucaktır. ve iyi gitar çalmak istiosan bu metod kitaplarıyla olcak iş değil bence. güzel bi yer bul ve ders almaya başla.[hline]It doesn't make any sense This tragic ending
In spite of the evidence There's something still missing
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sagolun arkadaslar. Söyleyecegim su, benim zaten temelde 5 yillik bir solfej yani müzik teori ve nota egitimim var. Klasik san dersleri falan da aldim. Yani notalari biliyorum. Benim aklimi kurcalayan asil soru su, benim calmak istedigim parcalar cogunlukla rock parcalari falan. Bunun icin en önemlisi notalari mi yoksa sadece akorlari basmayi mi ögrenmeliyim en basta.

Bunun disinda sanirim klasik gitar isi aklima yatti, klasikle baslayacam :)

Ayrica cok profesyonelce bir sey yapmayi da tasarlamiyorum. Sadece hobi olarak calacagim. Kursa gidecek zamanim ise hic yok. Istedigim sey bos vakitlerimde stres atmak icin sevdigim bazi rock parcalarini calabilmek (beatles, pink floyd vs parcalari gibi seyler) yani gitar ustasi olmak gibi bir niyetim yok. En azindan simdilik.

Simdiii, akor basmak mi daha önemli yoksa melodiyi oldugu gibi notaya bakarak calabilmek mi böyle bir durumda. Hangisini ögrenmeliyim.[hline]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kenderleme'nin de önerdiği arenas'ın metodlarından şaşma. kişisel fikrimi soracak olursan klasik başla ve kendini sınırlama. söylediğin tarz için de çalış ama klasik gitar ile çalışırken ve klasik teknikleri öğrenirken klasik eserleri de atlama. tekniğin geliştikçe tarrega'ları albeniz'leri çalmayı dene. başlarda 1. pozisyon parçaları seni biraz sıkacaktır ama aldırış etme etüd olarak kabul et ve sürekli çal. gerçek klasik eserlerini çalmaya başladıkça tadından vazgeçemez olacağına garanti verebilirim. amaçladığın tarzı ise zaten klasik tekniklerini çalışırken fersah fersah geçeceksin. bilinir ki klasik gitar aslında tüm gitar tekniklerini kapsar. diğer klasik müzik sazlarından, bu esnekliğiyle oldukça büyük bir ayrılık gösterir klasik gitar.

klasik gitar'ın ucuz bir çözüm olacağını söylemiş bir arkadaş ama bu söylediği sadece alt sınıf gitarlar için geçerli. klasik gitar hiç de ucuz bir alet değil.

2 marka tavsiye edebilirim sana. ilki Raimundo, 106 veya 108 modeli ekonomik ama oldukça iyidir. diğeri isi sanchez, 1010 modelini alabilirsin, raimundo'dan daha iyidir. daha geniş bir bütçe ayırmışsan sanchez 1020 tavsiye ederim. bu orta sınıf içinde en iyilerden biri diyebileceğim bir model.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

söylemeyi unuttum, kursa gitmene gerek yok. kendin de gayet güzel çalışabilirsin. günlük bir program yap ve şaşmamaya çalış. profesyonel bir gitaristin günde orrtalama 6 saat çalışması gerekir. tabi profesyonel amacı olmayan birisi için bu rakam fazla ama günde an az 2 saatini ayırmalısın.
kursa gitme ama usta birilerini mutlaka gör. özellikle biraz çalışıp aleti daha iyi tanıdığında usta birini mutlaka gör birkaç saat sohbet et. inanılmaz yol katedersin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Anliyorum tesekkürler. Klasik eserler üzerine de severek calisirim aslinda. Klasik müzigi fanatizm ölcüsünde severim. Sadece onlari calmayi beceremeyecegimi düsündügüm icin denemeyi bile aklimdan gecirmemistim.

Yeni baslayanlar icin Carlos Sanchez`in iyi bir klasik gitar oldugunu biliyordum ama bugün Zürich`in en büyük müzik enstrümanlari magazasina gidip sordugumda o markayi bilmiyoruz dediler dumur yasadim diyebilirim.

Simdi önerilerinizden yola cikarak baslangicta nota ve akorlari beraber ögrenip zamanla gelistirmeyi tasarliyorum. Zaman gectikce bazi baska sorularim da olacaktim eminim.

Hepiniz sagolun. :)[hline]

[Bu mesaj Wolfshade tarafından 05 May 2003 23:06 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Antonio Sanchez`i biliyorum :) Tr`deki arkadaslarim onu bayagi begenirlerdi.

Bunu bana isvicreli bir arkadasim önermisti ucuz ve iyidir falan demisti. 3-4 yildir caldigi icin hic düsünmedim bile direk atladim. :) Sanirim karistirdi eleman. Neyse gidip bir de Antonio Sanchez sorayim uheuhe. Yalniz klasik gitar fikri hosuma gitti. Temelden baslamak iyi fikir gercekten.[hline]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Geçen gün Müjdat Gezen Sanat Merkezinde mezuniyet konseri vardı.

1 yıllık öğrenciler ilk önce teker teker, sonra ikişer ikişer ve üçer üçer çıkarak klasikle çaldılar. İnanılmaz hoşuma gitti.

Bende de dandik bir klasik gitar var. Evde kitaplarla, netteki dökümanlarla falan kendi başıma öğrenmeye çalışıyordum. Klasik gitarla bu kadar güzel şeyler çalınabileceğini pek düşünmezdim açıkcası.

O günden sonra klasik hayranı oldum. Gerçi akustiği daha bi çok severim o ayrı. Klasik güzeldir yani. Ah bir de çalmayı öğrenebilsem... Şu ÖSS bitsin de...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

klasik le baslamanın iki avantajı var.
bir: klasik şarkıları çalmak için armoni bilgini geliştirir ve pena dışı teknikler de öğrenirsin.
iki: perdeler daha açık olduğu için daha sonra klavyesi küçük gitarları daha hızlı çalarsın.

klasik gitarla başlamaktan da sakın klasik gitarla başlamak anlaşılmasın. Klasik müziği kastediyorum.[hline]W N D G - S P D R M N
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...