Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Birkaç Java sorusu


Aral

Öne çıkan mesajlar

Javayla ilgili birkaç küçük sorum olcaktı, ilki Property file la ilgili. Projede 4 tane integer variable ı var: int a, int b, int c , int d şeklinde. Bu değerleri property file dan okumam lazım, örneğin property file da degerler

4
7
6
9

şeklinde sıralı. Bu değerleri kendi variable larıma nasıl atayabilirim? Diğer soruları da aklıma geldikçe yazmaya devam edicem. Şimdiden teşekkürler.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Properties file kullanırken satırlar key, value şeklinde ikili olarak girilir diye hatırlıyorum. key ve value arasında da : ya da = kullanılıyordu sanki. Mesela:


a: 5
b: 4
c: 10
d: 12


Sonra da properties file'ı Java API kullanarak okuyup key kullanarak değeri okuyabiliyorsun. Sallıyorum propertyFile.getProperty("a") gibi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@Mirage
Teşekkürler, sayende hallettim olayı hemen, başka sorunlar da vardı da kendim çözdüm onları sormama gerek kalmadı:)

@Riglous
http://www.incicaps.com/images/harbim-1279665583.jpg


Son olarak bi sorum daha olcaktı, bu 4 variable ı GUI halinde 4 farklı kutuya koyup user ın değiştirebilmesini sağlamam lazım. Bunu en basit hangi şekilde yapabilirim?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Swing ile bir JFrame oluştur (layout olarak FlowLayout işini görür muhtemelen). İçine 4 tane JPanel ekle. Her panelin içine birer JLabel (değişkenin ismini göstermek için) ve JTextField (değişken değerini göstermek/değiştirmek için) ekle. Sonra da JTextField'lara listener ekleyip değişiklikleri değişkenlere aktarabilirsin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...