Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ramazan Ayı Felakettir


Lord_Argos

Öne çıkan mesajlar

dasaaa çok güzel yazmış.

Lord_Argos said:

Ramazan ayında müslümanlar gün doğumundan gün batımına kadar aç ve susuz kalarak kendileri işkence ederler.

Oruç sağlıksız beslenme demektir


şunları diyen kişi oruç ne demek hiç bilmiyor demektir.


said:
Türkiye'deki iğrenç ramazan atmosferini uzun süredir yaşamıyorum, bir daha da yaşamak istemem.


Oruç tutmayın, derhal dinden uzaklaşın,


paticikte "din tartışmak" yasak değil miydi? ya da din üzerinden insanlarla dalga geçenler banlanmıyor muydu?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:

said:
Kadının dediği birçok şeye katılıyorum. Bu sıcakda özellikle ağır iş yapan bir çok insan özellikle bir amele, yada minibüs şöförü nasıl oruç tutuoyor. Tutabiliyorsa ve buna rağmen iş gücü verimini koruyabiliyorsa helal olsun diyorum

abi tutamıyorsan, çalıştığın iş seni zorluyorsa, çalışmana izin vermiyorsa tutmuyorsun zaten, müsait olduğun bir dönemde tutuyorsun.

ve dediği bir çok şey cidden hatalı..


Hatalı olduğumu düşünmüyorum. Eğer bir amele veya o şekilde ağır iş yapan biri, ramazan oruç tutmalıyım diyip oruca ağırlık veriyorsa, bundan dolayı işini aksatacakdır elbet. Çünkü adamda şu bilinç var, yahu sevap işliyorum işte işide biraz rölantiye alayım ne olur çoğunda hakim olan düşünce bu gözlemlediğim kadarıyla, işte yukarda ofise geç gelen çalışan örneğini verdim. Adam işini aksatıyor buna rağmen oruca devam ediyor. Demek ki o bilince sahip değil. Uykusunu tam alamıyor akabinde, işe geç kalıyor bende kapıda bekliyordum valla yani şimdi nasıl yanlış düşünebilirim ki ? GÖzlemlediğim bir durumu ortaya koyuyorum.

Kaldı ki oruç tutmayın yahu ne gerek var demiyorum. İSteyen tutsun hatta tutana saygıda gösteriyorum. Benim ki doğru demiyorum zaten din denen muallakda olan bir konu hakkında konuşuyoruz. Neye göre yanlış veya doğru düşünebilirim ki ?

Oruç tutmayın demiyorum ki ? Veya islam dini orucu emretmiyor demiyotum ki ? Sadece Oruç hakkında düşüncelerimi ortaya koydum. Dolayısı ile ortaya koyduğum düşünceleri ancak sen kendi değer yargılarınla ,subjektif olarak hatalı düşünüyorsun diyebilirsin ki bu bana birşey ifade etmez. Bence de sen hatalı düşünüyorsun :).

Misal kadın müslümanlar gerginlik yaratıyor demiş ramazanda.

Oruç tutan insanın kan şekeri düşer ve kan şekeri düşen insan daha tahammülsüz ve sinirli olur. Hepsi olmuyor elbet üstelik müslümanlar gerginlik yaratıyor lafıda saçma olmuş. Kadıköy örneğin güzel ama sadece kadıköyde oruç tutulmuyor.

Ramazan davulu olayı.

Ben ramazanda iki kere uyandım şimdiye kadar davul yüzünden ama uykusuz kalmadım sadece tebessüm ettim ve uykuma devam ettim. Ama uyanıpda uykusuz kalan insanlarda olaiblir üstelikde neden davul ile saat 3 de kaldırılayım ki ? Çalar saat var, teknoloji var.

İş kaytarma olayı.

Evet verim düşer bencede, böyle bir çalışmam yok ama sneinde aksi yönde bir çalışman yok ben sadece gözlemlerime dayanıyorum. Üstelik bu havada bu sıcakda.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

cizıs krayst!
@Law:

said:
Hatalı olduğumu düşünmüyorum.


said:
Benim ki doğru demiyorum zaten din denen muallakda olan bir konu hakkında konuşuyoruz.Neye göre yanlış veya doğru düşünebilirim ki ?


said:
Dolayısı ile ortaya koyduğum düşünceleri ancak sen kendi değer yargılarınla ,subjektif olarak hatalı düşünüyorsun diyebilirsin ki bu bana birşey ifade etmez. Bence de sen hatalı düşünüyorsun


abi aslında burada LATEX gibi bişiler yapabilsek daha güzel olacak..yandan böle dev parantzle işeretlerim falan.. neyse

ne demişim yukarıda.
"abi tutamıyorsan, çalıştığın iş seni zorluyorsa, çalışmana izin vermiyorsa tutmuyorsun zaten, müsait olduğun bir dönemde tutuyorsun."
kısmı açıklama kısmı. yani olması gereken budur. adamın atadan babadan kalma şekilde kendini zorlaması vs. ayrı şeyler. şair burada genele seslenmiş "hacım bakın bu olay böle değildir, aslında buna da izin vardır" demiş, bilgilendirmiş.

"ve dediği bir çok şey cidden hatalı.."
burada saağa hatalı diyen birisi var mı? cıks.. dediğin bir çok şey mi yazıyor? hayır..
dediği, kimin dediği? onun dediği.. ilk yazıya seslenmiş şair burada.

yok yani sana hatalısın diyen.. hatta şair sana hiç seslenmemiş bile.. şair "Law çok rererö" dememiş, sadece senin dediğin üzerinden bir deklarasyonda bulunmuş, açıklama yapmış.

alıngan olmayın yaw.. gerçi oruç varsa kan şekeri düşmüş olabilir ya da uyku mahmurluğu olabilir..

şair iyi günler diliyor.. ama genele de diliyor..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

off bu new-atheism dalgasına kapılanlar çok gereksiz. bakıyorum böyle iki kur'an çelişkisi öğrenen, iki evrim kitabı okuyan orada burada tartışmaya başlıyor. tarihsel sosyoloji olmadan din eleştirisi mi yapılır? sonra ruhban sınıfı falan diyince böm böm bakıyorlar.

gerçi bu anlatım biçimi dinin ekonopolitik yapısıyla ilgilenmeyen ateist ya da meyillilere tatlı geliyor ama senin amacın nedir yani? meyillileri militanlaştırmak böylece dünyadaki din belasına karşı daha etkili bir şekilde psikolojik savaş yürütmek mi? hahah güldürmeyin, kimsenin umrunda değilsiniz bilgehan bengi ve türevleri.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@Dasaa

Alınganlık değil, sadece "dediği birçok şey hatalı" yı ben "dediğin şeklinde" algıladım. Veya ne bileyim belki "n" yazmayı unutmuşsundur deyu geçirdim aklımdan. Zaten Law çok rerörö de diyebilirsin, haklısın deyip geçerim rahat olabilirsin alıngan değilim, öyle olsam üslubum farklı olur zaten.

Kadının üslubu kötü ve kötüniyetli olduğu kesin. Ramazan ayı felaket değilde onu o hale getirmeye çalışan aptal çok ülkemde, sözüm meclisden dışarı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

moncici said:

...gerçi bu anlatım biçimi dinin ekonopolitik yapısıyla ilgilenmeyen ateist ya da meyillilere tatlı geliyor ama senin amacın nedir yani? meyillileri militanlaştırmak böylece dünyadaki din belasına karşı daha etkili bir şekilde psikolojik savaş yürütmek mi? hahah güldürmeyin, kimsenin umrunda değilsiniz bilgehan bengi ve türevleri.


direk +1..

dasaa da zaten genellemenin sacmaligi ve anlamsizligini cok guzel ortaya koymus.

cemkirme politikasi yanlis kesinlikle.. bide bilim teknik ne alaka yaw.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yahu dayanamadım,kaç yıldır kullanmadığım şeyin şifresini buldum.

Ne demek isterse başka zaman tutar? İnşaat işçisi aylık izin mi alacak müsait olduğu zaman, yoksa inşaatların tatil olduğu zamana mı erteleyecek?
Komikmiş müsait olduğu zaman.

İnsanlar orucunu 3 dk önce açtığı zaman bile şehirler yer yerinden oynuyor.Bu kadar dogmalara bağlıyken nasıl erteleyebilir eğer öyle zamanı olabilecek sosyoekonomik düzeyde bi insan olsa bile.

Davul seslerini de duymayan varsa azınlıktadır, hiçbir yerde yokmuş gibi nasıl bunu lanse edebiliyorsunuz ve üstüne dalga geçebiliyorsunuz? Ha sesi iyi kötü gerekli gereksiz bu tartışılır, ama çoğu yerde var bu ses. Bunun tersi bir yargıya ancak 5 duyu organı yerine başka bir yerlerini kullananlar varabilir.

İnsanların inanışlarıyla aramda hiç bir sorun yok. Sadece saçma saçma argümanlama görünce dayanamıyorum, bu din olsun veya md5 hackleri kırılamaz diye iddaa eden biri olsun.Yakınlarda yaşadığım için bu örneği verdim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi zaten sıkıntımız insanların bilinçsizliğinin, mezhepçiliğinn ve dini sömürmek isteyen bazı ağababaların kelamlarının insanlar tarafından gerçek din olarak boy tahtası haline getirilmesi..

bunlara inanan da, uygulayan da ve tabii ki bunları eleştiren de cahildir..

din için "kaç sene gelmiş, bi update gerek" tarzı bi geyik var mesela. bu da o cahilliğin eseridir sadece. hani ayet nedir, kapalı ayetler, açık ayetler bilmeden, kitabın yorumlanmasından haberi olmadan yapılan çerez yorumlar bunlar.

sıkıntı bilinçsizliğin dayandırdığı noktada.. ben dinliyorum adamların sorularını, dine ait değil o sorular.. bilmem ne efendi böyle buyurmuş, şu mezhep böyle inanmış..

e dine ait değil ki bunlar.. hani yorum ayrılığıdır mezheplerin temeli derler.. yorum bile değil, garip kurallar.

ben dini uygularım, dine inanırım. gerisinin ne olacağını da göreceğiz tabii..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Eralph said:
Davul seslerini de duymayan varsa azınlıktadır, hiçbir yerde yokmuş gibi nasıl bunu lanse edebiliyorsunuz ve üstüne dalga geçebiliyorsunuz?


Ankara'da eski mahallemde, Çevre Sokak'ta (Üsküp Caddesi diye değişti adı) uzun süre kaldım. orda davul çalınmazdı. ramazan davulcusu posta kutularına kendi bröşürünü atardı, ramazan geldiğinde ise dairelerin kapılarını çalar (zilden değil, oruç tutmayan varsa rahatsız olmasın diye kapıyı tıktıklardı), ramazan harçlığı isterdi.
bir süre sancak mahallesi'nde de kaldım, eski gece kondu bölgesi, ama orda hiç davulcu neyin yoktu.
bilkent'teyim şimdi, eski ev, burada davulcu gene hiç yok.
kıbrıs'ta kaldığım yerde de davulcu olayı yoktu.

türkiye geneli adına konuşmuş olmayayım ama türkiye'de davulcunun olmadığı yerler de var, insanlar çalar saat kullanıyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
×
×
  • Yeni Oluştur...