Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İngiltere Planları ve Eğitim Kredisi


Mortis

Öne çıkan mesajlar

SodomVsGomore said:

Oski bilgiler için çok sağol hocam. büro stajımda londra'da partnerı-ofisi olan bir büroya giricem bir aksilik olmazsa. şayet kendimi ispatlayabilirsem work permit için sponsor olmalarını talep edebilirim. amerika çok tuzlu kalıyor sanırım ve madem work permit nanay hiç gerek yok sürünmeye. londra'yı özellikle istiyorum tahkim alanında gözüm var. az da olsa buradan bir enerji hukuku alt yapısıyla gidicem bakarsın tutunurum. hayat işte...

Mortis kutlarım abi baya temiz başarı grafiği çıkarmışın.


UK'de llb yapmadıysan orada avukat olarak iş bulman çok zor. Yeni yasaya göre o işe neden bir eu veya uk vatandaşı değilde seni aldıklarına dair devlete izahat vermeleri de gerekiyor.

yabancı ortaklı hukuk bürolarında sana sponsor olacak kadar güveni başarıyı stajda sağlaman daha da zor. Zira kimse çok güzel power of attorney çeviriyorsun hadi koçum git uk ofisinde çalış demiyor.

magic circle firmler zaten en iyi 8-10 okulun ilk 5e giren öğrencilerinden stajyer seçiyor. Geri kalanlar tanıdık torpil müvekkil çocuğu kontenjanı.

ha bunun da dışında, lpc yapman lazım. Zaten düz tr diploması ile lpc yapamıyorsun. LPC'ye girmeden önce training contract yapman lazım. LPC'yi bürolar ödüyor zaten. Sonra 2 sene yasal staj var. Ücretler fena değil gibi gözükse de ilk sene 35k ikinci sene 45k gbp alıyorsun brüt. Londradaki ev kiralarına bakarsan rakamların aslında çok da yüksek olmadığını görürsün.

Benim uk de llb okuyup da torpilsiz iş bulan tanıdığım kimse yok. Onlar da zaten çalışmasa da olur. High 2.1 ortalaması olup eu vatandaşı olan arkadaşlarım da var onlar da bulamadı ülkelerine geri döndüler.

Son olarak arbitration barristerin iş alanıdır. Türkiyede diploma alıp orda master yaparak barrister olmayı deneyeceğim diyorsan sana bol şans dilerim.

Sen bence oskiyi dinle, ingiltere doğru adres değil.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Açıkçası derdim uk'de baroya kaydolmak ve oraya yerleşmek değil. en azından 1 sene uk'de iş tecrübesi istiyorum. Tr'de çok işe yarıyor o yurtdışı iş tecrübesi. tahkimde de aynı durum söz konusu yani tr'de o işi yürütebilecek pozisyona gelmek. hani derdim tr'ye gelince bir ihtimal iyi bir büroya girebilirsem çevirmen olarak kalmayayım. uk'de bağlantı oluşturmak istiyorum o sebeple. e her genco avukat gibi kendi büromu açma planım da var.

Oski muhtemelen planları senin dediğin şekilde revize edicem. yoksa nanay olucak. bu arada abla gayet yürümüş sağol link için.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

90ların sonunda White&Case'de çalışmış. Emre Derman ve Ali Şanver zamanında. O zamanlar Türkiyede White&Case dışında yabancı ortaklı büro yok. İngilizce bilen iyi avukat sayısı çok az. Bütün büyük uluslararası işler bu büroda yapılıyor.

Ardından UKde Master ve PhD yapıyor. Bir tanesi Kings'de.

Ardından Snr Denton Uk'ye giriyor. Öyle bir cv için o dönemde çok olağanüstü bir durum değil, üstelik 2007'de ingiltere master,phd veya undergrad yapana 2 sene koşulsuz şartsız çalışma ve oturma izni veriyor.

Sonrasında lighthouse'a geçiyor. Çok ekstrem bir durum değil. Doğru şartlar doğru koşullar oluşmuş.

edit: typ0
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
Arkadaslar merhaba, bu kadar degerli forum üyelerini bulmusken bu konuya dahil olayim dedim. Master tercihi gibi zorlu bir dönemin esigindeyim, basvurularimi yaptim, kabul ve retler geldi, is karar verip depozito yatirma safhasinda. Forumdan bircok arkadasin Ingitere`de egitim gördügünü de göz önünde bulundurarak sizden kabul aldigim okullar hakkinda ve sonrasindaki durum icin bir feedback istesem. Herhangi bir danismanlik sirketiyle de bu isi yurutmedigim icin sizin görüsleriniz de cok buyuk önem tasiyor benim icin. Öncelikle sunu sormak istiyorum, okullardan gelen kabüllerde depozito odemesi icin bir deadline söz konusu, bu ne kadar önemli bir tarih. Sizce bu tarihler gectikten sonra kabul teklifini kaybetmis oluyor muyuz? Bunun disinda kabul veren okullardan indirim ya da burs alan arkadaslarin oldugunu biliyorum, bunun icin tavsiyeleriniz nelerdir? Bir de en son olarak size bir ufak siralama yapsam, düsüncelerinizi benimle paylasir misiniz? Kabul gelen üniversiteler: Cranfield School of Management, Exeter University, Royal Holloway-University of London, Birkbeck College-University of London ve Irlanda´dan Trinity College. Bilgilendirirseniz cok sevinirim, lakin kararsizlik en zor asama.

p.s. Ayni konuyu bugün İngiltere'de Hukuk Master'ı Yapanlar, Bilgisi Olanlar? ´da acmistim, tekrar icin kusura bakmayin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Exeter çok iyi, trinity college çok ii

diğerlerini bilmiyorum

sen seç UK de mi İrlanda da mı yaşamak istiyorsun.

UK sonrası çalışma izni yok, İrlanda da var.

Bir yandan UK çok daha gelişmiş bir ülke ve çok daha fazla deneyimleyebileceğin bir yer.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Mortis said:

Exeter çok iyi, trinity college çok ii

diğerlerini bilmiyorum

sen seç UK de mi İrlanda da mı yaşamak istiyorsun.

UK sonrası çalışma izni yok, İrlanda da var.

Bir yandan UK çok daha gelişmiş bir ülke ve çok daha fazla deneyimleyebileceğin bir yer.


Irlanda´da calisma iznini alinca ve sonrasinda vizeyle orda kalabilirsek schengen antlasmasindaki ülkelere vizesiz girebilme sansimiz yok degil mi? Belki cok ilerisi icin bir soru sordugum ama yine de bilenlere danisiyim dedim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 ay sonra ...
  • 2 ay sonra ...
  • Admin
İskoç aksanı için 2 yıl boyunca kasvetli bir havaya katlanman lazım.

İngiliz aksanı için 1 yıl yeter.

Aksan yapıcam diye 10 kelimeyi aksanlı söyleyip sonra pratik yapmadığı kelimelere denk gelince örneğin parked kelimesini söylerken parkd yerine parkıd diyenler gibi kalabilirsin.

Aksandan ziyade akıcı konuşmak, kelime dağarcığını geliştirip zengin bir ifade şekli kazanmak çok daha önemli.

1 yıllık bir kurs yeter. ;)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 ay sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...