Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

The Passage


Komutan

Öne çıkan mesajlar

Son zamanlarda etrafinda en cok hype olusan kitaplardan biri. Kitap iki ay once cikmasina ragmen, 2007 yilinda film haklari satilmis. Buyuk ihtimalle Turkcesi de cikar. Bu kadar hype yapilmasina deger mi tartisilir ama kendi adima kitabi cok begendigimi soyleyebilirim.

Kitabin konusu kisaca vampirler + kiyamet sonrasi dunya seklinde ozetlenebilir. Aslinda iki kisimdan olsuuyor. Kitabin asagi yukari 1/4'luk kisminda kiyamet oncesi ve kiyamet anlatiliyor. Bu kisim cok uzun bir prolog gibi dusunulebilir. Asil hikaye kiyametten 92 yil sonrasinda basliyor. Hikaye kitabin sonunda bitmiyor, ucleme olacakmis.

Kitaptaki vampirler Twilight'daki gibi uyuz degil, tam anlamiyla canavar. Biraz zombilere benziyorlar. Stephen King amcamizin sozleriyle [Justin Cronin'e]: "You put the scare back in vampires, buddy,". Bu arada benzer sekilde canavarimsi vampirler iceren bir diger kitap da yine bir uclemenin ilk kitabi olan The Strain.

Kiyamet sonrasi dunya temasi da guzel. Hikayenin yapisi itibari ile The Stand'e benzeten cok. Ama Fallout evrenine de benzer yanlari oldugu soylenebilir.

Neticede hem korku hem de kiyamet sonrasi senaryolari sevenlerin hosuna gidecek bir roman.

http://www.amazon.com/Passage-Justin-Cronin/dp/0345504968
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...