Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fallout 1 ve 2 nasıl oynanır?


Bone

Öne çıkan mesajlar

Fallout oynarken oyunun o tadına varabilmek için ne tür bir karakter yaratmalıyız?
Fallout oynarken kavgalarda zorlanmayacak ne tür bir karakter yaratmalıyız?
Fallout'un tadına varabilmek için nasıl oynamalıyız?
Fallout'ta zorlanmamak için nasıl oynamalıyız?

Fallout üstatlarından bu sorulara cevaplar bekliyorum.[hline]Hakkımızda devlet etmiş fermanı.
Ferman padişahın kardaş,
Dağlar Bizimdir!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Zevkını almak ıcın bırden cok oynayıp degısık karakterlerle bıtırmelısın
Kolay bıtırmek ıstıyorsan small guns bıg guns ve energy gunsa yuksek puanlar vermelı ve en yakın zaman da arabayı almalısın
Zevkle oynamak ıcın her tarafı gezıp serpıntı sonrası ınsanlıgın ne tur bır konuma geldıgını ve her turlu seye nasıl tepkı verdıgını ıncele cok zevklıdır bu...mesela power armor la new reno da dolas aaaa yuruyen buzdolabı dıycekler sana :D bazılarıda o seyın ıcınden nasıl ısıyorsun dıye sorucaklar:) Mınıgunla adam dansettırmek oyunun en zevklı ısıdır al mınıgunı dans ettır arasıra ....... ıyı oyunlar..[hline]A little less conversation a little more action please
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

daha detaylı anlatır mısın?
mesela dextery'e abanıp, small guns alsam, hızlı hızlı ateş etsem olmaz mı?

ayrıca fallout 1'de 150 günlük sınır var, en çok ondan korkuyorum..[hline]Hakkımızda devlet etmiş fermanı.
Ferman padişahın kardaş,
Dağlar Bizimdir!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Dex??? dex varmıydı o oyunda yaa :) neyse statları bıraz farklıdır falloutun genel ates etme statları perseptıon ve agılıty ustune bunları yuksek tutup tag skıllerınıde bu uc skıll e vermelısın bıg small energy oyunun bellı bır kısmından sonra small guns olayı bıtıyor ısın ılgıncı gauss rıfle oyunda small gun energy degıl cok ıcerlemıstım zamanında neyse ılk oyunun da mınıgun ı elıne aldıgında kendını sam gıbı hıssedeceksın oha bu ne elımdekı falan olup ılk adam ustunde denemeler yapıcaksın,sana baslangıc statlerı vereyım ranged weaponslı bı adam ıcın perceptıon ve agılıtyı 8 tut str 6 olsun cunku power armor bulunca str agı dırek 10 oluyor chr ınt end ı kafana gıre duzenle traıtlerden gıfted ve bloody mess al oyunun en zevklı taraflarından bırıde karakter yaratmaktır o yuzden bıraz da kendın dene :) hadı ıyı oyunlar....[hline]A little less conversation a little more action please
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sam kadar ben de minigun hayranıyımdır zati..

Fallout 1 başlayıp bitirip Fallout 2 oynamak istiyorum.

Kaç kere karakter yaratıp yaratıp devamını getiremedim..

Hele Fallout 1'in başındaki akrepler beni çok rahatsız etti..[hline]Hakkımızda devlet etmiş fermanı.
Ferman padişahın kardaş,
Dağlar Bizimdir!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Bonecrusher, 08 May 2003 13:12 tarihinde demiş ki:
ayrıca fallout 1'de 150 günlük sınır var, en çok ondan korkuyorum..


çok sorun diil o
paran olursa (ki luck ı 10 yap derim ben. 14000 gazoz kapağı olan kamyon falan buluyosun yolda) vaulta su yollayabiliyosun. bana riskli demişlerdi ama bi zararını görmedim. gene lucktan olabilir. süren epey bi uzuyo. uzatmasan bile o süre yeterli...[hline]Endure. In enduring, grow strong...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Fallout 1 de manyaktır hatta konu olarak 1 ı daha ıyı bulurum.Su sıralar elıme edıtoru gectı kasıp kendımce bır fallout campaını hazırlamayı dusunuyorum zamanında bı suru hıkaye hazırlamıstım bu ıs ıcın sole kafadan 5 saatlık bı oyun olucak ınsallah...[hline]A little less conversation a little more action please
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bone anlatacağım ama biraz uzun, bugün klavyemi halledebilirsem akşama yazayım, dayan.. :)[hline]Police: You at the window! Drop your weapon and place your hands on top of your head!
Arnie: trrritotitaritotitaritotitaritotitaritotitaritotitaritotitaritotita!!!
Police: That's a minigun!!!
Star dublajli Police: Lanet olsun ne biçim silah bu böyle??!!!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Fallout 1 de sürenin hiç bir önemi yok. İllaki süre dolmadan bi çip bulursunuz. Ama atmosfere baya bişey ekliyor. İlk oynadığımda hep bi stres vardı ya zaman dolmadan çipi bulamazsam diye.[hline]There is a void in my chest where I once had a heart, and from this emptiness springs all the sufferings in the Multiverse . . .
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Oyundaki envai çeşit easter egg ve 'vay havyan herif' durumunu yaşadığım için bir iki tavsiye verebilirim sanırım.

Öncelikle oyunda sağ kalmak için small weapons şart. Small weapons kullanmak için de Perception+Dex vermen lazım. Bu durumda Gifted ve Small Frame al[small frame biraz bunaltabilir, carry limit azalınca eşya aktar falan bayıyor]. Uzun menzilli silahlarla[başta hunting rifle, sonraları gauss ve sniper] göze nişan al ve skill 140 olana kadar small weapons ver. Bu şekilde yaşarsın.

Başta speech, small weapons ve unarmed veriyorum. speech mutlaka lazım, small weapons zaten farz unarmed da boks şampiyonu ve kung fu turnuvası için lazım yani zevk için gerisi sana kalmış.

Eğlenmek için yapman gereken o kadar çok şey var ki nereden başlasam ki? Sırf adamların ölürken söyledikleri acaip laflar için bile günlerce encounter delisi olduğumu hatırlarım. Benim en sevdiğim olaylar New Reno da olan mafya hesaplaşmaları. Adamın karısıyla, kızıyla yatıp üstüne terbiyesiz gibi bütün ailesini öldürüyorsun. Şerefsizliğin sınırı olmayan bir oyun, dur ya canım çekti hemen gidip oynayayım.

-Porno yıldızı olacaksan[new reno da] Endurance 8 lazım.
-Köleci olma.
-Outdoorsman'i kitap okumak ve skill vermek yoluyla arttır. Kral Arthur, Dog of Bad Luck gibi special encounterlar cidden çok eğlenceli.
-Oyunun tam tadına varmak için süper combo sana Female karakter+sex appeal. Oyundaki her erkekle yatarak hemen hemen herşeyi çözüyorsun, dene gör.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Zevk almak istiyorsan çeşit çeşit karakterle oyna bence de.

Öyle bir oyun ki her karakter ayrı zevk verir.

Örnek:

Str + end yüklenip melee dövüşen bir savaş makinası olabilirsin.
Per yüklenip silahsör olabilirsin
int, charisma luck yüklenip böyle maverick gibi birşey de olabilirsin.

daha artar bunlar.. Her karakter birbirinden zevkli.

Eğer silahlara abancaksan, silahla iyi dövüşmek için bir iki tavsiye:

Kesinlikle 10 agility oyunda çok büyük fayda sağlıyor. Fast shot çok gereksiz ve dandik bir özellik. Fallout 1'de miydi, 2'de miydi hatırlamıyorum, ama birinde gifted + skilled alınca epey iyi oluyordu.

Fallout 2'de oyunun ilerki bölümlerine kadar pistol ile geldiğim için small guns'a epey yüklenmiştim silahşörümde. Hani şu tüfeğin ucunu kesip yaptıkları silah. Dehşet dmg veren.. Adını unuttum.

Ya canım AŞIRI derecede fallout 1 2 oynamak istiyor ama cd'lerimi kaybettim. Yardııım, İstanbul'da bana oyunu verebilecek var mı?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

klavyemi hallettim, demin f1 ve f2'deki karakterlerimi kontrol ettim yazıyorum şimdi :)

f1 ile f2 bambaşka oyunlar. ilk oynayış için "keyfine göre karakter yap" demiyorum çünkü zolayan bir yere gelirsin, o zaman nefret edersin karakterinden. en rahat oyun için minimum değerlerle önerilerim: (optimum değerleri heaplayamadım, ilkoyunundan sonra kendin karar verebilirsin zaten)

not: her iki oyunda da bazı stat'lar sonradan 1 arttırılabiliyor, bazılarını 10'lamak gereksiz. hatta gain stat perk'leriyle 8'le başlayıp 10'a çıkarabilirsin toplamda

fallout 1
st 4 ila 6 (power armor 3 ekleyecek) 6 olursa minigun hariç herşeyi kullanırsın
pe 9
ag 8-9 (sonradan 1-2 eklenecek nasılsa)
en 6 ya da 9 (9 tercih edilir)
ch 1-2
in 6 ve üstü
luck 6

traits
gifted (yukardaki değerler bu şekilde ortaya çıkıyor, olmadığı bir karakter düşünemiyorum, şüphesiz en iyi trait)
fast shot (aimed shot her zaman iyi sonuç getirmez, daha çok ateş etmek her zaman daha iyi sonuç verir)

skills
small guns %125-150
big guns (tercihen) ya da energy guns %150
speech minimum %100, oyun sonu için %150 de iyidir

en gerekli perk'ler
bonus rate of fire
isteğe bağlı: toughness 3x, lifegiver, tag!

tavsiye silahlar: minigun, flamethrower, quest'ten alınan silah (adını unuttum şimdi), bir de turbo plasma rifle diyorlar, denemedim

fallout 2
hemen hepsi benzer, ama çok daha fazla varyasyon yapabilirsin çünkü level limiti çok yüksek

f2'de sniper perk'i abartı derecede güçlü, alacak olursan o karakterden çok çabuk soğursun benden söylemesi..

tavsiye silahlar: gauss rifle, bozar (delikanllıyı bozar ama saçma derecede güçlü), ykbilmemkaç pulse rifle ve pistol, vindicator minigun (cephanesi çok kısıtlı maalesef) ve sırf keyif için red ryder limited edition :)

daha ayrıntılı yazmak isterdim ama hem toparlayamadım hepsini :) hem de spoil etmiş olmayayım oyunları, bitirdikten sonra istersen f2 için muhteşem bir walkthrough (ansikloped demek daha doğru olur) veririm, onunla da oynamak gerek sonra..

ekleme: her iki oyunda da maalesef burst silahlar sadece maksimum 1 hex öteden etkili, uzaktan boşuna burst yapmayı deneme. shotgun'lar da normal silahlar gibi, iğrençler. burst silahlar ve shotgun'lardan keyif almak için tactics'i tavsiye ederim..[hline]Police: You at the window! Drop your weapon and place your hands on top of your head!
Arnie: trrritotitaritotitaritotitaritotitaritotitaritotitaritotitaritotita!!!
Police: That's a minigun!!!
Star dublajli Police: Lanet olsun ne biçim silah bu böyle??!!!


[Bu mesaj Sam tarafından 08 May 2003 23:24 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Fallout oynarken oyunun o tadına varabilmek için ne tür bir karakter yaratmalıyız?Pathfinder-Outdoorsman-Small-Big veya Energy Gun Master
Fallout oynarken kavgalarda zorlanmayacak ne tür bir karakter yaratmalıyız?Yukardaki gibi
Fallout'un tadına varabilmek için nasıl oynamalıyız?Heryeri gezerek ve her görevi yaparak-npclerle konuşarak(anlayarak tabe)
Fallout'ta zorlanmamak için nasıl oynamalıyız?usttekilerin hepisini yap zorlanmadan bitirirsin

[Bu mesaj SilphatosIce_ tarafından 08 May 2003 23:44 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

şayet oyunları bitirir de "ben bir de yakın dövüş karakteri yapmak istiyorum, tavsiye lazım" dersen ben gene buradayım.. ;)

aslında charisma'yı daha yükseltmek de mümkün ama daha ince hesap ve de questler'den gelen stat'ları en iyi şekilde almak gerek. benim 6 ch'li f2 karakterim de var (10 st, 10 ag, 10 en filan)

bonus ranged damage iki oyunda da çok güçsüz, tactics'de vazgeçilmezdir mesela. lifegiver'ı alacaksan erken alman gerek (lvl 9 mu ne gerekiyordu emin değilim) yoksa fazla anlamı kalmaz..

f1'i lvl 15, f2'yi lvl 24 olunca kolaylıkla bitirebilirsin..

throwing ve melee'yi hayal bile etme iki oyunda da, sadece guns ve unarmed skill'leri işe yarar combat skill'leri. powerplay'le de ilgisi yok bu dediğimin, throwing'e dayanıp da oyun bitirmeye çalışırsan intihar edersin.. :)

klavye olayını da halletmişken şu gazla gidip arcanum'u gunfighter'a bitirsem mi ne.. 8-)

ekleme: her iki oyunda da sadece small guns'a dayanmak pek doğru değil, özellikleilk denemede cathedral'de ya da los angeles tankerinde acı bir şekilde anlarsın bu dediğimi.. :)

önemli taktik: her iki oyunda da burst silahları kullanırken yakınına gelmelerini sağlamak için bina köşelerine saklan, gerizekalı yapay zeka ayağına getirecektir adamları. o zaman minigun'ın gücünü gösterirsin.. ;) (uzaktan bir tabanca kada etkisi var gerizekalı bir biçimde)[hline]Police: You at the window! Drop your weapon and place your hands on top of your head!
Arnie: trrritotitaritotitaritotitaritotitaritotitaritotitaritotitaritotita!!!
Police: That's a minigun!!!
Star dublajli Police: Lanet olsun ne biçim silah bu böyle??!!!


[Bu mesaj Sam tarafından 08 May 2003 23:58 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kanuni hakkında söylentiler çıkaran sendin demek, anlaşıldı gimli bey.. :-p[hline]Police: You at the window! Drop your weapon and place your hands on top of your head!
Arnie: trrritotitaritotitaritotitaritotitaritotitaritotitaritotitaritotita!!!
Police: That's a minigun!!!
Star dublajli Police: Lanet olsun ne biçim silah bu böyle??!!!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben FO1 i 15 yada 16 lvl da bitirmiştim yanluş hatırlamıyorsam.FO2 yi en düşük 19 lvl(en son oynayışta) en fazlada 27 lvl da bitirdim(buda ilkk kez oynarken :D -meraklı melahat abla modu)[hline]Silphatos Iceheart - Locus@NBL
Synthetic Intelligent Lifeform Programmed for Harm/Android Trained for Observation and Sabotage
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

small guns
speech
steal

gifted
fastshot (veya small frame)

luck 6 (FO kesinlikle en az 1 kere luck ı 6 ve üzeri karakterle bitirilmelidir)
öbür statları karakterin türüne göre dağıt

str - melee dmg hit point carry weight i etkiler
endurance - resistance ve hit point i etkiler
agility - action point ac etkiler
perception - sequence chance to hit
cha - diyalog npc karma
int - skill points per level demek yeterli..
luck - encounter critical chance[hline]Zed, 08 May 2003 22:30 tarihinde demiş ki:
çift mesajı da özellikle attım, ilkinde anlamazsan ikincisinde anla diye
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...