Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Adettendir.


Basibozuk

Öne çıkan mesajlar

Merhaba, forumlarınızı bir süredir farklı bir kullanıcı adı altında keyifli izliyorum. Özellikle de edebiyat bölümünüz açıldıktan sonra daha sık takip eder oldum.

Şimdi ise o takma adı gizlemek için değil ama kendimi daha iyi tanımlayacağını umduğum bir başka takma isim altında biriktirdiğim yazıları, belki zaman zaman da kendi yazılarımı özellikle de edebiyat bölümünde genelin paylaşımına sunmak niyetindeyim.

Bir ortama girince kişinin kendisini tanıtması gerekir elbet, ancak ben derlediğim yahut yazdığım yazıları forumlarınızda gösterime sunma fikrini nasıl edindiğimi anlatmakla yetineceğim. Sanırım bu yol kendimi tanıtabilmem yolunda da yararlı olacaktır:

Başlangıç olarak beni bu forum alanlarının sıkı takipçisi yapan faktörün edebiyat bölümünün açılması olduğunu daha evvelde belirtmiştim. Şiirler ve düz yazılar yazın alanında her daim ilgimi çekmiştir zaten. Ne ki asıl beni etkileyen şey bir kullanıcının genelin izlenimine sunmuş olduğu yollanmamış mektuplarıdır. O gün anladım ki sözcüklerin tapınakları olan yazıları kendimize sakladığımız sürece yerimizde saymaya devam ederiz. Ve hatta belki geçmişin izlerinden kurtulamaz kendimizi yemeye de devam ederiz.

Dünya görüşüm çerçevesinde inandığım bir olgu şudur ki: insan kendi içinde ki hesapları bitirmeden, kendisi ile barışmadan, toplumsal olanın düşüncesine erişimez. Kendimle iç barışım yönünde müzakerler içinde olduğum şu günlerde ise yapmak istediğim şey bireysel olandan toplumsal olana bir köorü atmak çabasıdır.

Seçtiğim yol doğrumu bunu zaman gösterecektir. Ama satırlarımı sakladığım sürece içimi kanatmaya devam edecek olduklarına inanıyorum ve yazmaya başlıyorum:

"ve fakir bir gelin arabasının ardına takılan konserve kutuları gibi ardından sürüklüyorum kalbimi..." diye satırlarıma geçmiş bundan bir kaç yıl önce düşüncelerim. Oysa daha geçen gece bir tesadüf eseri olarak fark ettiğimi sanıyordum böylesi bir durumu:

Beşiktaş'ın arka sokaklarından birinde ilerlerken, gürültü ve ile arkamı dönüp, yoldan geçen bir arabanın altına girmiş boş bir pet şişenin kıyamet bir sürtünme sesi çıkardığını gördüm. Ses öylesine tanıdıktı ki bilinçsizce durup izlemeye başlamıştım. Araba önümden yan sokağa saparken boş pet şişe de altından kurtuldu ve bir kaç saniyeliğine huzur buldum. Ama bir sonra ki arabanın altına girmesi ve sürtünmenin acısıyla devam ettirdiği çığlığının yeninden başlaması çok uzun sürmedi. Emin değilim hala, kendi halinde mi kalmak isterdi sokağın ıssızlığında... Öyleyse neden kendini yolun ortasına atmıştı? Belki de bundan keyif alıyordu, boş bir pet şişesi olarak belki de dünyaya, en azından bir ses vermek istiyordu. Bir şey vardı ki net olarak hissettiğim kendime benzetmiştim onu. Bir defasında yazdıklarımı hatırlayınca:
"Yürümek,
şimdi
kalbimi duvarlara,
kaldırım taşlarına
sürümak istiyorum.
Tam bu ssatlerdeydi aşkımızın sonunu hazırlayan lanetimin doğruduğu kurtçukların, beynimi kemirmesi ve araman..."

Şu an bir şeyi gerçekten iyi biliyorum ki, yaşantım boyunca düşündüklerimi yazıya döktüm ve yazıya döktüklerim gerçekleşti. Ama ben seçim hakkımı hiç kullanamadım. Sadece hikayeler uydurdum ve bu hikayelerde ki karakterler ete ve kemiğe bürünerek hayatıma girdiler. Beni yönettiler ve bana kendi hikayelerini yazdırdılar. Öyle ki bu hikayeleri sadece kendilerini okumak istedikleri için yazdırdılar bana ve repliklerini belki de başka hiç kimse bilmesin, görmesin istediler. Bugüne dek yazdıklarımın gerçek olması sebebiyle, olayların benim tarafımdan yönlendirildiğini sandım. Artık anladım. Yazdıklarımı seçim hakkımı kullanarak başka insanlarla paylaşmadığım sürece aynı çizdiğim canavarların beni korkutması gibi yarattığım karakterlerde beni yönetmek arzusunu devam ettirecekler.

"Arkadaşlıklarda, dostluklarda, sevgilerde karşısındakini ele geçirelecek bir ülke gibi görenler vardır. Buna karşılık karşısında kini tanımak isteyen, karşılıklılık gözeterek birbirlerini birbirlerine açan, veren insanların yakınlıkları... Bir de pattadak çıka gelenler vardır, senden istediğini senin rızanla alan, seni kendine bağlamasını başaranlar vardır... Günün birinde geldikleri gibi giderler." diye yazmışlar bir zamanlar okuduğum bir tiyatro oyunu tanıtım yazısında.

Algılarım sonucu düşüncelerime etki eden her yaratıcı eserin, kendi içimdeki sentezine dair hikayelerimde rol alan insanlara anlatmakla sınırladığım sürece yazılarımı, yazdıklarımı edilgen olmaya devam edeceğimi görüyorum artık. Etken olabilmek içinse beni seçen her filmi, kitabı, insanı, yazının hikayesini dışa vurmayı seçmek sanırım şu andan itibaren yaptığım şey olsa gerek.

İçinde sözcükleri barındıran herşey paylaşılmalıdır.[hline]And Vandora came forth, with fire from the sky upon her lips, and sanctified the sacred fountain with her kiss. Thus, she said, he who follows me shall cast off the bonds of flesh and become as elusive as the mist.

[Bu mesaj Basibozuk tarafından 05 Şubat 2003 00:44 tarihinde değiştirilmiştir]

Başıbozuk: bi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Selam Basbozuk, hoşgeldın. kusra kalma ama bizim de c/p miz adettendir yapçam gene de =]


Bu forumlarda aklına gelebilecek hemen hemen herşey hakkında konuşabilir, tartişabilir, copy/paste yapabilir, bilgi alabilirsin; ama öncelikle Forum Kurallarını ve FAQ'i okumanı öneririm.

Pepelek Ana Sayfasından UO, WoW, AO, DC, DAoC, EVE, NwN ve SWG ile ilgili pek çok bilgiye ulaşabilir, Edebiyat ve UltimaTR Sözlük bölümlerine girebilir, eger sphere ile ilgileniyorsan ve kendi dünyanı yaratmaya çalışıyorsan Sphere Script Veritabanına ugrayıp sana faydalı olacak scriptleri seçebilir ve aklına takılan bir şey olursa forumların ilgili bölümlerinde diğer üyelerden yardım isteyebilirsin.
Müzikle ilgileniyorsan Müzik Bölümüne ve Lyrics veritabanımıza da bir göz atmayı ihmal etme sakın.

İyi eğlenceler...[hline]-I really learned something today.The halloween isn't just about costumes and candy, its about loving and giving something to each other.
-No, dude it's christmas.
-Oh, then what's Halloween about?
-Costumes and candy...
-Oh...
Ama Eşşek Gibi sEsli hArf............Hay ben boyle modanın :P

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sokrates'in başlangıç noktası, Delphi'li kahinlerin eski bir sözü:
"Gnothi Seauton - Kendini tanı. "

dedik ve düştük bakalım bir kez daha yollara...[hline]And Vandora came forth, with fire from the sky upon her lips, and sanctified the sacred fountain with her kiss. Thus, she said, he who follows me shall cast off the bonds of flesh and become as elusive as the mist.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hoşgeldin başıbozuk.

Ben de uzun zamadır bu kadar iyi bir girişe rastlamamıştım yeni gelenlerde =]

Yeni Gelenler bölümü için üzücü ama, Edebiyat Editörümüz seni çok beğenmiş, hemen yanına göndermemi rica etti. Ghald'ı mı kıracağım, hemen yolluyorum seni gerçekten uygun olduğuna inandığım Karalama Defteri bölümüne =]

Diğer bölümlerde de görmeyi umuyoruz seni, iyi eğlenceler şimdiden.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben mi daha az acaba
ölü olacağım bu şiiri
yazdığım için yoksa sen mi daha çok
okuduğun için
yıllar sonra

Maya Angelou
Çeviren: Nezih Onur.[hline]And Vandora came forth, with fire from the sky upon her lips, and sanctified the sacred fountain with her kiss. Thus, she said, he who follows me shall cast off the bonds of flesh and become as elusive as the mist.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Başka tenlerde bulamadığım
sensizliğimi
bir gece daha zehir gibi çektim ciğerlerime
Hem zaten kendi kendine konuşmak değilmiymiş aşk
...

Diz çöküp bakarım ellerine
ellerine dokunmak isterim
dokunamam
arkasından camın
Ben bir şaşkın seyirciyim gülüm
alaca karanlığımda oynadığım dramın.
...

Zamanın geçmediği yerler de var
Hep araya girer öylesine yaşananlar
Ama yaşam her sonsuzlaşmasını
Hiç yitirmediği anlarından anlar
...

hiç yitiremediğim anlarımı bebek sahilinde bırakan, bana tangoyu öğreten ve dilimi şakıtan uçarı kızın hatırasına...[hline]And Vandora came forth, with fire from the sky upon her lips, and sanctified the sacred fountain with her kiss. Thus, she said, he who follows me shall cast off the bonds of flesh and become as elusive as the mist.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yapacak bir şey yok
Ruhunu topla artık
Yolcu yahut gezgin değilsin şimdi
Durulmalısın bu limanda
Belki sonra
Yine düşecek uzak ufuklar aklına
Ve yine düşeceksin yollara
ama şimdi değil vakti...

------

-Diyalog-
Sus artık konuşma, diyorsun, sus!
Üzgünce
Karşıdaki kara taşlara bakıyorum.

Muzaffer Kale.[hline]And Vandora came forth, with fire from the sky upon her lips, and sanctified the sacred fountain with her kiss. Thus, she said, he who follows me shall cast off the bonds of flesh and become as elusive as the mist.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...