Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Başlamalı mı yoksa Başlamamalı mı?


Ezzik

Öne çıkan mesajlar

Birkaç alıntı yaptıktan sonra sorularımı soracağım. :)

said:
Eğer paranızı çöpe atmak istiyorsanız hemen bi tane alabilirsiniz. Biraz ortaçağ olayını abartmışlar oyunda ortacağda yapılmış gibi.Oynun dandikliğine hiç girmiyecem. Hadi renkler ve zevkler tartışılmaz fln. Server surekli çöküyor bazen lagden oynuyamıyorsun.Server okadar sık çöküyorki forumlarda server status bölümü var. Oyunda ses problemi yaşama ihtimaliniz yüksek. Oyunun durumu okadar kötü ki ve geliştirilmeye muhtaç ki oyundaki bi şehire girmeye calıstığınızda geliştirme aşamasında oldugundan şehre giremiyorsunuz.

Oynu 1 haftadır oynuyorum ve bugun itibari ile daha fazla dayanamıyacağım kararı verdim.
Sevgiler.


said:

Buglar ve server sorunun düzeleceğine inanıyorum,Age of Conanda bu tip hatalardan çok eleştirilmişti,şu an için oynanabilir durumda olmayabilir ama 6 ay falan sonra bug,server yada ses problemi kalacağını sanmıyorum,paranı tam olarak çöpre atmadın bence..

Ha bende oyunu sevmedim o ayrı.


Başka bir sitede oyun için bu tür yorumlar yazmışlar. 1. alıntıdaki arkadaşın dediği gibi lag ve server göçmesi gibi durumlar mevcutmu? Oyunda, oyunu büyük çapta etkileyecek buglar var mı?

Paticikten kaç kişi şuan bu oyunu oynuyor?

Şimdi gelelim asıl soruma bu oyuna başlamalı mı yoksa başlamamalı mı?

Yorumlarınız için gerçekten teşekkürler sizin yorumlarınıza göre oyuna başlamayı düşünüyorum. (:D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

oyunu beyadaki haliyle kiyaslamaniz hata, oyunun durumu betadaki halinden cok farkli. Lag konusunda arada sirada lag spike yedigin oluyor, ama birilieriyle dovusurken lag spike yiyorsaniz ilginc, bende oyle birsey olmuyor.

Oynayanlarin makinalarinin kilitlenmesi bende olmuyor. Laptop'umda kilitlenmeden MO ounayabiliyorum oldukca iyi bir hizda, laptopu 1.5 yil once 950$ + KDV'ye vatan bilgisayardan almistim

Bana beta donemindeki tecrubelerinizi birbirinize aktariyorsunuz gibi geldi.

Su anki problemleri ozetliyim:
- Icerik: Oyunda dungeon yok. Acik alanda kestiginiz moblarin ekstra yetenekleri yok. Ornek olarak alev topu atan, ok atarak sizi oldurmeye calisan bir yaratik, elindeki aleti kullanmak disinda birsey yapip sizi kesmeye calisan humanoid yok oyunda. Cogu sandbox oyunlardaki gibi oynayanlarin aktivitelerine bagli oyunda karsilasacaginiz ciddi challengelar. Insan kendine e napicam simdi diye soruyor. Ama ana amac skillerini arttirmak icin kitap parasi toplamak, sonra kilic/zirh yapmak icin materyal toplamak vs vs. Sonra da gidip milleti kesmeye calismak, kesilmek.

- Skiller arasi esitsizlik: Genelde dengesizlikler 1 hafta icinde duzeltiliyor, ama kaba hattiyla ustun gorunen bir skill setine sahip vir adami baska bir skillsetiyle kesmek mumkun, sadece o skillsetini bulup gelistirmeniz lazim. Ama o zaman da baskasi sizi gelip kesicek, kacinilmaz

- Buglar: Olumcul olmasa da buglar var oyunda. Ornegin su anda 1000 skillpoint icerisinde -2 skillpointim var bosta gorunen. Ama jalen daha skillpoint kazanabiliyorum sorunsuz bir sekilde. Ufak tefekorada burada glitchler var. Yine ornek olarak bir ati uzaktan basasagi gormeniz mumkun (30-40 at gorurseniz biri bas asagi oluyor ditebilirim), ya da su icinde yuruyen moblar var. En buyuk sorun su anda petinizi birine saldritinca, kovalanan node degisirse pet takibi saldiriyi kesebiliyor. Oldukca ciddi problem. Sonra pete beni takip et diyip arkaniza bakmadan kosarsaniz pet bir jayaya vs takilip sizi takip edemeyebiliyor. Okcuysaniz attiginiz oklar agaclarin gorunmeyen dallarina takilabiliyor. Su aralarki ciddi buglar bunlar.

Biraz oyunla ilgili beklentilerden dogan olumsuz bug yorumlari oldugunu dusunuyorum. MO hic bir zaman AoCnin kombo sistemine yakin birsey sunmayacak, pes pese hareketleri siralamak mumkun olmayacak, sistem tam olarak farkli. Elinizdeki kalkan neyden yaparsaniz yapin karsinizdaki saglam bir kilic/baltayla 5-10 vurusta parcalayacak, zirhiniz ne kadar saglam olursa olsun en kabadayisi ciplak birine gore %50 fark yaratacak. Ama haritayi geziyim surda ne varmis, ya da dur sunu craft ederken bu materyali deniyim goruntusu nasil olacak, acaba dmg vuracak mi gibi konulardan keyif almayan birisi icin MO uygun bir oyun degil.

Ama yine de son zamanlarda okudugum bir suru sorun eskiden yasadigim sorunlar. Su anda paldir kuldur birileriyle dovusurken lag olabiliyor ama dusundugunuz sekilde degil, 5-6 vurustan birinde lag hissettigim oluyor. Su anki combatta en sevmedigim sey karsindakinin hamlesini gorup kalkanla bloklayamaman, bunu yapmaya oyunun combat hizi yetismiyor, denerseniz her seferinde damagei yiyorsunuz. En buyuk sikayetim bu.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yok abi betadan bahsetmiyorum ben. beta daha güzeldi (open olmadan) oynuoduk ya beraber işte gayet zevk alıodum :P

ama release den sonrada girmeye çalıştım ben çok. hatta 2 seferde vente geldim haydi giriyom ben takılalım diye. e noldu hevesim kursağımda kaldı. 2 adım attım oyun göçtü. 4 5 sefr denedim hepsinde böle oldu.

tmm sende yok bu sorun. başkasında da yoktur belki. ama sonuçta bu bi sorun. yeni alıcak arkadaşda da olmayacağıda belli değil. ama şu an nasıl bilmiyorum. 1 ayım bitti. 1 2 ay daha bekliyip alıcam tekrar. yani düşüncem bu.

adamlar yavaş yavaş hayallerini ekliyorlar gibi geliyor bana. mesela bu yeni ekledikleri ruh dünyası cartı curtu güzel düşünülmüş gibi (okuduğum kadarıyla. nasıl yapmışlar bilmiyorum)
e her 2 patchden birinde böyle yeni bişiler koysalar çok da uzak değildir yani düzelmesi oyunun.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kotu olmus smarthan oyunun cokup durmasi. Physix/directx9 duzgun kurulu mu kontrol et halen vaktin varsa MO'da, ekran karti surucusunu yenile filan diycem ama sanirim yapmissindir zati. Gozlemledigim kadariyla RAM'i toplam 2GB olan bi sistemde oyunun calismasi imkansiza yakin. Neyse ilerde denemek istediginde satin almadan once benim accountla girip bakarsin calisiyor mu diye, para carcur olmasin tekrardan. Bi de oyunu baslatmadan once ayar ekranindan texture boylarini minimuma cekip dene, oyunun hafiza nedeniyle (ekran karti ve sistem hafizasi) cokme nedeni texture boylari diye biliyorum, belki senin sorun da oydu
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bilmem. betada sorun yoktu mesela. kasmadan oynuodum. beta beta diom aklıma geldi.closedda beraber takıldığımız mecemmm vardı bi ara. sonra wezir vardı. noldu onlar oynuolar mı hala ?

bu arada benim kişisel önerim sana benim gibi 1 2 ay daha bekle almadan. yani pve dier oyunlar gibi zevkli değil bi kere.
sonra combat sistemi daha gelişmesi gerekiyor. (özel hareketler ne bilim farmer joe tekmesi fln gelse ozmn değişir)
beklemek daha mantıklı
bi kere daha söyliyim şimdi gereksiz tartışma çıkmasın. benim fikrim bu.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...
  • 2 ay sonra ...
Oyuna bugun girdim grafikler gayet iyi hale gelmis. Ama forumlardan okuduklarim iyi degil. Bekler misiniz beklemez misiniz bilemem ama su an icin oyundan uzak durmanizi tavsiye ederim. Duzeltebilirler mi bilemem, artik ellerinde her tur malzeme var, bahane edecek biseyleri kalmadi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 4 ay sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...