Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

subliminal teorim (güncel reklamlar)


Rasmon

Öne çıkan mesajlar

uzun zaman önce ilgileniyodum ancak ülkemizde çok yaygın olmadığından pek sallamadım.

fakar şu son zamanlardaki 118-80 (yüzonsekizSEKSen) reklamları oldukça belirgin olarak subliminal öğe içeriyor, gerek vurgusu gerek ses efektleri vs.. Hadi bu anlaşılabilir düzeyde;

fakat şu son zamanlarda şu an hatırlamadığım bi banka reklamıydı sanıyorum, 30 taksik mi 30 lira mı ne, sihirli rakam 30 derken de OTuz tarzın bi baskıyla söylüyo ve bu da bariz subliminal gibi.

bu şekilde dikkat eden var mı, varsa mesela ben şu otuzdan rahatsız oldum dava falan açılsa açıklanabilirliği nasl olur :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bone said:

subliminal reklamlar gerçekten subliminal mıdır, yoksa bizim bilinç altımızın bize bir oyunu mudur?


ya işte bunu sorup duruyorum ben de, bi şartlı şeetme var bende. istiyorum adamlar çıksın biz bunu böyle böyle düşündük haftalarca analiz ettik ve bu sebepten seçtik diye açıklama yapsınlar. ama yapmıyolar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

o zaman niye seksen sekseen (ayhh) sekseen (oyyh) diye reklam yapıyolar ya manyak mı bunlar. bi telefon numarası niye bu kadar orgazmik tanıtılır ki?

otuz için de başka rakam mı yok abi, bi de vurgularken OTuz OTuz demenin manası ne, bence boşuna yormuyorum kafamı, yok yoruyo muyum ya :S
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Subliminal reklam da yapılsın, neden bu kadar büyütülüyor ki? Bilinçaltına yollanan her mesajı aynen uyguluyor olsa insanlar, millet intihar ettirir yada kendine bağış yaptırır vs. vs. yani abuk işler olur. Mesela yeşil sermayeye mensup olduğunu bildiğim bir marka reklamında istediği kadar bilinçaltıma mesaj atsın gidip almam o üründen. Canım çekse de almam yani. OTuz diye vurgu yapmasına dava açılması çok abartı. Arada kare kare incele, bir kare alakasız bir şekilde "beni al!" yazısı falan çıkarsa dava açmaya hakkın olabilir sanırım
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

St_Dreamer said:

yaaa o 30 lu reklam susam sokağına gönderme değil mi? yoksa bu kadar bariz bilinç altı mesajı olur mu lan?


evet de, sanirim bunu anlayan kisiler olarak bizler azcuk yaslandik.. :) subliminal falan deniyor..

susam sokagi diye bisey vardi gencler biz bole ilk okula falan giderkene.. onda vardi bole 30, 11, 5 falan gibi rakamlari bu sekilde soyleme durumu..

raadolun yani panik yok :)

not: makara yapiorum, gaza gelmeyiniz.. :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben susam sokağı döneminde ergendim sanırım pek takip edemedim asdsd

benim paranoyam tamamen kapital sistemle alakalı yani ne dese desin ona yoruyorum, hani otuz otuz diyince sanki insanlar otuz lan biz ne isterlerse yaparız zombie arrrww modunda gezicekler diye korkuyorum.

ha beni de etkiler diye korkuyorum ama hep holywood filmlerinde olduğu gibi olayın bulaşmadığı tek insan olup ona çare ararken ben de o hastalığın kurbanı olmak istiyorum, kendime bu rolü biçtim.

@bone submaskinge mi örnek istiyorsun?

edit: OTuz kısmında hala paranoyadayım ancak 118-80 kesin olarak bilinçli bi rakam. Günlük hayatta yansımalarını çok rahat görüyorsunuzdur eminim.

Çevremdeki bi kaç kız grubu 118-seksen sekseeeen sekseeehn ooyh şeklinde dolaşıyor mesela.

Bir de aklıma şu geliyor, 118 i arayınca çıkacak telefon görevlisiyle oluşacak fanteziler adına böyle bir rakam seçilmiş olabilir aramayı teşvik edici? Arkasında israil de olabilir bilemiyorum..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 5 ay sonra ...
konumu buldum şimdi de yeni gördüğüm bişeyi paylaşayım;

gazetede BMW araç reklamı yarım sayfaya yakın, aracın plakası 34 FU xxx. yani bu da kesin subliminal gibi geldi bana. hani BWM lan FU, alayınıza gider falan gibi, insanların bilinçaltına güç olgusunu mu vurguluyor, böyle bişey işte. rahatsız oldum artık bmw ye binmiycem.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...