Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Crusader Kings 2


Efrasiyab

Öne çıkan mesajlar

faction olayı olmadan challenge bayağı düşüyor ya bir kere herşeyi rayına koyunca rome2 hesabı, çok güçlenmenin kartopu etkisi var. faction'lar da dellenmese yapacak fazla şey kalmıyor ama dellenmelerini önlemek de gayet mümkün aynı anda birkaç tane iyi veliaht adayı yetiştirip elective law yapınca. ben en son oynarken kurucu hariç kimsenin katılmamasını sağlayabiliyordum ilk 50 yıldan sonra, relation modifier üzerine oynayınca kimse dellenmiyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

islami devletlerde vassallarla arayı iyi yapmak kolay zaten
infidele savaş aç,hacılığı ıskalama,bir iki tane de turnuva falan yap.

ama darbe dediğin olayı çok güzel simüle ediyor faction. çünkü sadece dışarı dönük bir oyunun olmuyor. bence ck2'nin en iyi olaylarından bir tanesi faction,oyunu gerçekçi kılıyor. yani aslında vassallar saçmalamıyor,sen saçmaliyorsun,vasallar güç kazanıyor davalarına. bunu da elinde olan birden fazla araçla engelleyebilirsin aslında. diplomatlarin,suikastçıların ve askerlerin var.düzgün kullan işler çığrından çıkmış bir halde olsa bile toparlayabiliyorsun

sadece revenue askerler ile levy arasındaki farkin daha gözle görülüyor olmasını isterdim. eğer bu olay olsaydı, isyan eden vasallara karşı meydanda profesyonel ordu beslemenin tam olarak ne demek olduğunu anlatabilirdik.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Benim genel taktiğim ilk önce hanedanlık ailesini güçlü tutmak yani akrabaların çocukları da olmak üzere iyi bir eğitimden geçiriyorum, tertemiz oluyorlar özellikle akrabalara toprak dağıtıyorum. Kral,Dük veya Kont olacak çocuklarını da alıyorum eğitiyorum humble ve content olunca 60 - 70 gibi opinion bonusu oluyor.Ayrıca diğer hanedanlık aileleri ile evlendiriyorum mesela herifçi oğlunun tek kızı kalmış, kız kraliçe olacak hükümdar olacak çat evlendiriyorum bir oğlanla torun başa geçince hanedanlık ailesine haliyle puan geliyor. Hanedanlıkta genişlemiş oluyor böylece o krallıkta tutunabilirlerse yani 5 - 6 çocukları olursa onlarda diğer kral çocukları ile vs. evleniyor böyle böyle her yer benim akrabalarla doluyor. Hanedanlık süresiz olacağı için böylece 1453 yılına kadar oyuna rahatlıkla devam edebilme olanağı olmuş oluyor. Iron Man modu ile kontluktan düklüğe düklükten krallığa oradan imparatorluğa zıpladım mesela

Elective Monarchy bana hitap etmedi, çok denedim ama olmuyor çok fazla vassal olunca hepsine para dökmeniz gerekiyor ki adayınızı seçsinler, Mesela adamın Opinion 50 ama gidiyor başka adaya veriyor oyunu. 100'den fazla vassal var elective böyle olunca çok zorlayıcı oluyor anca save-load ile kurtarılır böyle imparatorluk halbuki çakıyorum gavelkind'ı +3 toprak bonus geliyor. Bir çocuğu papaz yapıyorum sonra büyümelerine yakın veya 16 yaşına geldiklerinde iki çocuktan birine suikast düzenleyip öldürüyorum sonra tüm topraklar diğer çocuğa geçiyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Türk portreleri ve birimleri için dlc geliyormuş. Screenshotlardan gördüğüm kadarıyla portreler çok iyi.

http://sklep.gram.pl/digi/crusader-kings-ii-turkish-portraits-wersja-cyfrowa.shtml

Çıkış tarihi olarak 25 Mart verildiğine göre haftaya Rajas of India çıkıyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
×
×
  • Yeni Oluştur...