Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

aim+movement FPSlerin sonu


Daesu

Öne çıkan mesajlar

Bone said:

Daesu said:

oha dm6da raila gir cık yapan ilkkez gördüm
http://www.youtube.com/watch?v=SEuCibr8GuA


şu hareketi yapamıyorum lan. gerçi yapmak için fazla çabaladığım da söylenemez ama yine de içimde kaldı :P



http://www.funender.com/quake/articles/strafing_theory.html
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...
Eraqrest said:

cs tamamen gerçekçi derken, "q3'teki silahların gerçekte olmadığını ama cs'dekilerin olduğunu." kast ediyorsun değil mi? yoksa zıplayan sniper'lar falan...



e yani
cs de bomba yanında patlarsa ya ölürsün ya da çok az canın kalır
ama half life da yere roket atarak kendinize havada az da olsa eğim falan veriyorsunuz
cs de çok gerçekçi bir oyun değil ama diğerlerinden daha da belirgin


Sam said:

lol cs ve gerçekçi aynı cümlede. :p rocket jump yerine bunny jump var işte.

ha mouselook olan oyun olarak da cs'e gelene kadar gene vardı yıllarca başka oyunlarda, cs'in kendi mod ki zaten. ilk olacağı birşey yok teknik açıdan.



bu konuda hak veriyorum sana, assault da konteynırların üstünden yanındaki rehineleri kurtarma binasının köşesine atlayarak normalde çok canın gideceği bir yükseklikten hiç hasar almadan iniyordun, aklıma gelen ilk bu oldu tabii ehehe uzun zamandır oynamıyorum. bunun gibi şeyleri saymazsak bir parça da olsa gerçeklik elde edebilirsiniz hani.

bu arada battlefield bc2 ye mod gelmiş, botlara karşı co-op falan, videodaki gibi lamer gelmedi bana pek (:P)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 4 hafta sonra ...
bence, fps oyunlarındaki problem, oynanan platformların çeşitliliğinden öte oyunların gittikçe arcade'e dönüşmesinden kaynaklanıyor. Sonuçta, askere gidenler ve silah ateşleyenler de bilir bir silahın ne kadar sektigini ve istenen hedefi vurmanın oyunlarda mouse'la bi yer seçip tuşa basılı tutmaktan ibaret olmadığını.

Bir yerlere saklanılarak oynanmasının sebebini oyunların modlarına ve haritalara bağlamaktayım. Karşıma çıkan en simulasyona benzeyen ve gerçekçi olan oyun armed assault 2 idi. Ama günümüz oyunlarının (cod, bf serisi) duruma yanlış yaklaştıkları düşüncesindeyim. Bunun sebebi de, ne zaman bir bilgisayar oyunu console'a düşerse simulasyon özelliğini kaybetmeye başlıyor.

Ha benim şahsi görüşüm, oyun modlarını tempo olarak hızlandırmaya yönelik hareketler yerine, aynı modları harekete ve takım oyununa dayalı hale getirmek ve silahların sadece damage'larıyla ilgilenmemek birçok şeyi çözümleyecektir. Eğer ki bir köşeden zıplayarak çıkıp 3 kişiye havada nişan alıp 30 kursun harcayabilen bi adam olması mümkün değil ise, fps lerde asıl keyfi hayatta kalabilmek, pratik düşünebilmek ve oyunun gerçeğe iyi adapte olabilmesi verecektir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

arcane said:

BF gayet sağlam yaklaşıyor. Hardcore sunucuda BC2 denemeni tavsiye ederim. ARMA gibi simülasyon değil tabii ama CoD gibi de değil.

katılıyorum. Bc2'de iyi sniper kullanana cidden saygım var mesela. Öyle aimlediğin yeri vurmuyor çünkü, o merminin mesafe açıldıkça aşağı yukarı sola sağa gidiş fizik motoru var.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben mw2 den bf2 ye geçtim sebeb mw2de banladi gavur arkadaslar küfürden 32 ks yap sen sovsunler sana.. sen söv banlan garip tabi...

aradaki farklar ise abi mw2 cok daha fazla action bf2 ye gore sahsen mw2 cok daha begeniyorum fakat bf2de guzel ama takım boksa isin zor herkez rambo gibi takılıyor ne team game var ne bir halt

sahsi gorusum

quake 3 ü hiçbirseye degismem

ne oynardik gg olarak biz ya aah aaaaah gercek yetenek oyunu fps'de quakedir ister hizli ister coskun diyin gercek aim almak zor hedefi vurmakdan gecer buda yetenekdir zaten
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...