Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

sağduyulu patiler baksın bi lütfen.


Bella

Öne çıkan mesajlar

Bella said:

sokakta da insanlar var maalesef.
hangisi daha acımasızca bilemedim.

anlık bir çözüm olduğunun farkındayım ama daha fazla ne yapabilirim bilemiyorum.


sen zaten iyi niyetli yaklaşıyorsun ama ülkemizde insana verilen değer ortadayken bunun daha fazlasını hayvana vericeklerini sanman hata.
ama elbet vardır bir kaç tane istisna
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi bilip bilmeden konusmayin allaskina. Yani sinirli cevreniz ile dusunup genelliyorsunuz olmuyor. Sen ekmegi o sekilde koyuyorsun -ki bilmiyorsun ki hayvanlar kuru kuru onu yiyemiyor, yese bile kavruluyor- ben de hayvanlara su koydum diye apartmanin delikanlilari tarafindan tehdit ediliyorum. Hir gur cikiyor iki gunde bir. Karsidaki komsunun gerzek karisiyla mahalle karisi gibi kavga ediyorum. Neymis sokak kopeginin sokakta ne isi varmis. Ya ogluna saldirirsaymis. Yavru kedilerden bi ton sopa yiyen bir kopek bu mevzu bahis olan kopek de.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Cok salakca bir soru oldu. Hic dusunmeden yaziyorsun sanki.

Kopekler tek seferde minimum 3-4 yavru doguruyor. 3000 kopekten %20'sinin uremesi her sene mevcut kopek sayisinin ikiye uce katlanmasi demek.

Haliyle sokak kopeklerinin uremesinin kontrol altina alinmasi gerekiyor. Hepsine gebelik hapi yutturamayacagina gore kisirlastirmak su andaki en makul cozum.

Dunyadaki her kopegi yakalayip kisirlastirmiyorsun bu arada barinagin durumu ile sinirli kaliyorsun. lol.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sokak köpeği muhabbeti bu ülkede bilinçsizce ev hayvanı alımı devam ettikçe varlığını sürdürür..

hani hayvan küçükken sevimli sevimli alıp ondan sonra 2-3 yaşında sokağa atanlar çok.. önce onları kısırlaştırmak lazım.. hani bakamıyorsan git barınağa ver en azından cins köpeğe sahip bulmak daha kolay

krizle berbaer fabrikaların kapanması da kötü oldu haliyle.. nereden baksan her fabrikada 6-7 köpek oluyor hani artan yemeklerle besleniyor bu hayvanlar geceleri de bekçilik ediyorlar.. bizde aynı durumdan muzdaripdik 3 tane bir kaç aylık yavru köpek vardı, hayvanları verecek fabrika bulamadık.. zaten gençlik hastalığından öldüler barınakta :/ belki onalr için daha iyi oldu

kolay gelsin bella umarım uzun vadeli bir çözüm bulursunuz..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yardım edeyim diye düşündüm ama şunları görünce şok oldum...

Bella said:

elektriği ve suyu olmayan bir barınağa
3000 tane köpeğimiz var
bu kış açlıktan yavrularını yediler.


abi ne kadar sorumsuzluktur yahu ben bunu anlamadım.
açlıktan yavrularını yedirtecek bir barınağa binlerce kez lanet olsun.
sahipleri ve barınak sorumluları gebersin gitsin.
oha ya.
sinirlendim ve üzüldüm :(

hayır bi de deniyor ki "bayat ekmek felan yollayın"
e tamam da kargoya üç beş ekmek, üç beş yoğurt koyup göndersem ne işinize yarıycak.

her gün lokantalarda binlerce yemek artığı oluyor. özellikle ekmek artıkları. onlar toplansa ülkedeki tüm aç hayvanları doyurur diye düşünüyorum.

ayrıca böyle barınaklar kurulurken mutlaka bir altyapı hazırlanması gerekiyor.
iki tane tel ile çevrilmiş yere ne barınak denecek yahu.
bildiğin hitlerin toplama kampı gibi bişi bu.
su yok, yemek yok, e bi de kendi yavrularını yedirtiyorlar.

barınağa gezi düzenlemek yerine gidin çevre ve orman bakanlığına gezi düzenletin.
belki bi işe yarar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

geziyi ben düzenlemiyorum mesaj bana ulaşınca ben de yayabildiğim kadar yayıyorum ki attığım her 100 kişiden 2si falan belki yollar diye.

anlık bir çözüm olduğunun da farkındayım ama maalesef elimden gelen daha fazla birşey yok. ama anlık bir çözüm diye de bırakalım aç kalsınlar diyemeyeceğim maalesef.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Elinden gelen daha fazla bir şey var.

Böyle genel bir mail olarak değil de, isme hitap eden güzel bir mail yazarak şirketlerin Halkla İlişkiler bölümüne gönderirsen kaynak bulma şansın çok fazla. Bireysel bir çabanın çok faydası olmaz söylendiği gibi. Kurumsal destek lazım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sokak köpeklerinin yaşamını anlatan son derece etkileyici bir kısa filmdir Ezber.

[video]http://vimeo.com/7070308?feature=oembed" width="459">



Bir de aşağıdaki çok sevdiğim öyküyü gönderiyorum, bence konu ile son derece alakalı.

************

Bir zamanlar yazılarını yazmak üzere okyanus sahiline giden aydın bir adam varmış. Çalışmaya başlamadan önce sahilde bir yürüyüş yaparmış. Bir gün sahilde yürürken plaja doğru baktığında danseder gibi hareketler yapan bir insan görüntüsü görmüş. Başlayan güne danseden biri olabilecegini düşünerek gülümsemiş ve ona yetişebilmek için adımlarını hızlandırmış. Yaklaştıkça bunun bir genç adam olduğunu ve dans etmediğini görmüş. Bir kaç adım koşuyor, yerden bir şey alıyor ve yumuşak bir hareketle okyanusa fırlatıyormuş. Biraz daha yaklaşınca seslenmiş:
'' Günaydın. Ne yapıyorsun böyle? ''
Genç adam durmuş, başını kaldırmış ve cevap vermiş:
'' Okyanusa deniz yıldızı atıyorum.''
'' Sanırım söyle sormalıydım demiş Bilge adam...
'' Neden okyanusa deniz yıldızı atıyorsun? ''
'' Güneş çoktan yükseldi ve sular çekiliyor. Eğer onları suya atmazsam ölecekler.''
'' Ama delikanlı görmuyormusun ki kilometrelerce sahil var ve baştan aşağı deniz yıldızıyla dolu. Hiç bir şey fark etmez! ''
Genç adam kibarca dinlemiş, eğilerek yerden bir deniz yıldızı daha almış ve dalgalanan denize doğru fırlatmış.
'' Bunun için farketti. ''
Bu cevap bilgeyi şaşırtmış, ne söyleyeceğini bilememiş. Geriye dönmüş, yazısının başına geçmek üzere kulübesine gitmiş. Gün boyunca birşeyler yazmaya çalışırken genç adamın görüntüsü gözünün önünden gitmemiş. Aklından çıkarmaya çalışmış, bir türlü olmamış. Nihayet akşama doğru farketmiş ki, bu gencin davranışının özünü kavrayamamış. Çünkü bu gencin asıl yaptığının; Evrende bir gözlemci olmayı ve olup biteni gözlemeyi değil, evrende bir oyuncu olmayı ve fark yaratmayı seçmek oldugunu anlamış ve utanmış. O gece sıkıntı içinde yatmış. Sabah olduğunda bir şey yapması gerektiğini bilerek uyanmış. Yataktan kalkmış, giyinmiş, sahile inmiş ve o genci bulmuş. Ve bütün sabahı onunla okyanusa deniz yıldızı atarak geçirmiş.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi kesin aranızda kızacaklar olacak ama bi dinleyin hele.

köpek artık şehirlerde rolü ve yeri olmayan bir hayvan. eskiden sürüye baksın, evi beklesin diye beslenen bir hayvandı. karşılıklı fayda üzerine binlerce senedir gelen bir ilişki bu.

bugün şehirde beslenen köpeklere bak, %90'nı insanların kendi bencil ve bana kalırsa hiç bir mantıklı sebebi olmadan beslediği hayvanlar. evcil ayvanım olsun, bana arkadaşlık etsin vs vs orta halli bir evcil hayvan dükkanına git her daim 5-6 tane yavru köpek vardır. lan olm ne oluyor bu kadar hayvana? kim niye alıyor bu kadar hayvanı? bu neye hizmet eden nasıl bir sektör?

100 sene önceki at nüfusuyla şimdiki arasında nasıl fark var, köpek nüfusunda da bu olmalı derim ben. kaldı ki at en azından başının çaresine bakar, köpek tamamen insana bağımlı. köpek nüfusu belki 100 sene öncekinden fazladır bugün.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

HolyRaider said:

1. adam yardım etmeye çalışıyor kendince eleştiriyorsunuz bu yanlış
2. adam haklı beyler
Ben eleştirmedim yanlış anlaşılmasın :)

Gerçekten güzel bir hareket tabi, sadece yapılabilecek daha fazla şey var. Biz öğrenci kulübümüzde firmaları arayıp yetkili kişilerle görüşmek istediğimizde çoğu zaman geri çevrilmedik. Bu tip bir amaç için arandığında veya mail atıldığında da geri çevrilmeyecektir. O yüzden denildiği gibi yemek fabrikaları, 1000 civarı işçi çalıştıran fabrikalar gibi yerlere bu haber ulaştırılırsa, tahmininizden kat kat fazla ve sürekli bir yiyecek madde akışı sağlanır.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@ fedaykin,

ezber'i biliyorum, ilk izlediğimde ağlamıştım.beni çok etkiliyor hayvanlarla ilgili şeyler.gerçekten çok güzel anlatmışlar. hatta oy da vermiştim bir yarışmaya katılıyor olması lazım.

hikaye de çok güzelmiş aynı o kafadayım ben ama annem bile hepsini kurtaramazsın vs diyor.

@holy,

iyi fikir şirketlerle iletişime geçmek yapacağım ilk fırsatta.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Merhaba bella bizim bu konularla ilgilenen bir grubumuz var ; hatta şu anda kadıköyde zorla toplatılıp barınağa tıkılan köpekler için suç duyurusunda bulunma hazırlığı yapıyoruz.Bir çok tanıkla konuştuk ve dosyamız oldukça kuvvetlendi.
Senin meselene gelicek olursak 5199 hayvanları koruma kanunu 1. bölüm 2. kısım 6. maddeye göre toplanılan köpeklerin barınakta müşahedeleri yapıldıktan sonra bulundukları alana geri bırakılmak zorundalar ; yani anladığım kadarıyla o barınakta o kadar köpeğin olması yasal değil.Şehir hayatında etraftan yemek bulma şansları çok daha yüksek olucaktır.Kolay gelsin
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
×
×
  • Yeni Oluştur...