Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

En son okuduğunuz kitap


Masquerade

Öne çıkan mesajlar

Ayni yazarın Project Hail Mary ÇOK ÇOK daha iyi olmuş ki ben  Martian'a bayılmıştım. 

717SdwacgbL._AC_UL210_SR210,210_.jpg

Ben bunu audio book olarak tükettim, anlatan da müthiş bir iş çıkartmış çok yerini iki kere dinledim. ŞAHANE bir deneyimdi. Spoiler yemeden başlayın çünkü 1st person yazılmış ve siz de beraber çözüyorsunuz... konusuna falan bakmadan direk alın okyun/dinleyin, çevirisi de çok başarılı diyorlar.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...

Krizalitler-john wyndham

yani nispeten küçücük bir kitap a(236 sayfa) resmen bir dünya sığdırmış üstad.Bendeki basım tarihi 1978! bu arada ama zorlandığım anlamadığım yer olmadı hiç. Deli dolu yeniden bastı okumak isteyen yeni basımı denesin derim.

bir kitap düşünün ki hem distopya yı ( nükleer bir felaketten dolayı kafa ve teknoloji olarak gerilemiş bir insanoğlu) hem hoşgörüsüz bir toplumu,yozlaşmayı,dini,varoluşçuluğu,tahammülsüzlüğü,insan oğlunun saçma sapan dogmalarını bu kadar güzel anlatsın.nesiller boyu okunacak okutulacak kitaplar arasında ilk 5 e girer.

john steinbeck-Fareler ve İnsanlar

Ulan yeni mi okudun derseniz evet yeni okudum millet ortaokulda falan okumuş asfaf

arkadaşlığı (en saf en dürüst),alt sınıf üst sınıf ayrımını, hafiften ırkçılığı, hayallerin çoğunlukla hem de hedefe en yakın yerinde nasıl ıska geçeceğini çok güzel gerçekçi karekterlerle (ah lennie ?,yaşlı adam ve köpeği,hele zenci crooks ) anlatan,çarpıcı diyalogları ile gönlümde ayrı yer tutmuş (zenci elemanın yalnızlığı, kurduğu cümleler okuyan herkes kendince empati yapabilir bütün karekterlere) güzel bir kitap.sonu ayrı çarpıcı

Elohim'in Çocukları-orhan bahtiyar

Mu kıtasını anlatıyor.konuyu biraz araştıranlar ve bilenler için yeni bir şey katmıyor ama okunabilir.sonu biraz aceleye gelmiş ama...

 

Bu aralar amma kitap okuyorum yaw karı kız işlerinden uzak durunca insanın beyni durulaşıyor.daha başka hobiler yada uğraşlar ediniyorsun asfafsa.2019 dan beri temizim ? doğru akılcı yatırımlarla erken emekli bile olabilirim şu an deli gibi para kalıyor ondan önemlisi kafa farklı çalışıyor.okuduğum kitap izlediğim dizi film vs de cabası.demem o ki boşanın/ayrılın asfsaga

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Rahibeler Meclisi'ni bırakıp, İthaki'nin Japon Edebiyatı serisine gömüldüm. Kvaidan: Tuhaf Şeylere Dair Öyküler ve İncelemeler ile başladım,  bilmeden batı kültürüne de hakim, Japon edebiyatını batı kültürüne tanıtmak gibi bir saik ile hareket eden bir yazar, Lafcadio Hearn ile başlamışım, baya keyifliydi.

Şu an Keikiçi Osaka'yı okuyorum, bitmek üzere, uzun süredir polisiye okumamıştım, dili sade ve kurgusu tertemiz her bir öykünün, aktı gitti. Bir tek her bir öyküde kafası acayip iyi çalışan bir karakterin olay kendisine anlatılır anlatılmaz olayı çözmesi ama anlatmayıp etrafındakileri süründürmesi biraz sıkıcı geldi üst üste aynı kurguyu okuyunca, o da sherlock etkisi sanırım.

Bitince de elimdeki öykü kitaplarını bitirmek adına Yeşik Bambu ve Diğer Fantastik Öyküler'e geçicem sanırım. Aslında Natsume Soseki'yi  uzunca süredir okumak istiyorum, çokca övülüyor ama Dune'da biraz yıldım, uzun bir şeye vaktimi bağlamadan bir tane daha öykü derlemesi daha iyi gelecek gibi.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

41ZTSdtYIlL._SX331_BO1,204,203,200_.jpg

Trump yonetimine gecisi Enerji, Ticaret ve Tarim bakanliginin fonksiyonlari ve buralara yapilan atamalar uzerinden analiz ediyor. Anlatim dili sade ve konu baglantilari iyi kurulmus. Bilinmeyen yada perde arkasinda kalan devlet fonksiyonlarini cok iyi anlatmis.

images?q=tbn:ANd9GcTJrK2IE1J9vLq6xDbjhFU

Az okuyorum diye fiction a diktim gozumu. Adam Jensen'in Human Revolution ve Mankind Divided arasindaki hikayesi. Citir cerezlik, 2 oyun arasindaki boslugu dolduruyor, Pritchard-Jensen dialoglari her zamanki gibi cok eglenceli. Okurken bunu niye dlc yapmadiginiz diyor insan.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...

Sadık yemni-sokaklar benim yeniden

Yani her ne hikmetse hem izmir doğumlu olup hem uzun yıllar hollanda da yaşayıp akape seviciliği yapmasına, yetmez ama evet demesine acayip gıcık olmama rağmen sırf Türkiye'nin stephen king i yakıştırmasına kanıp bir kitabına şans veriyim dedim sonuç hüsran...kralın yanından geçemez.

Konu monu yok olanı da anlatmam çok birşey kaybetmezsiniz.yaprak gibi bi finali var ayrıca

4/10 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İlk defa duyuyorum, google'ladım. 2010'ların başında bir şeyler yapmış sonra silinecekken Albayrak'ların Ketebe'si yeniden piyasaya çıkarmış gibi yorumladım. Pek sattığı da söylenemez, sen nereden duydun da okudun? Ayrıca İzmir doğumlu değilmiş, küçükken İzmir'e taşınmış ailesi.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

9 saat önce, eldar dedi ki:

İlk defa duyuyorum, google'ladım. 2010'ların başında bir şeyler yapmış sonra silinecekken Albayrak'ların Ketebe'si yeniden piyasaya çıkarmış gibi yorumladım. Pek sattığı da söylenemez, sen nereden duydun da okudun? Ayrıca İzmir doğumlu değilmiş, küçükken İzmir'e taşınmış ailesi.

Arkadaş kütüphanesindeki bütün kitapları satıyordu arada bunlarda kaynamış.kayip kedi diye bir kitabı var paralel yapı içinde geçen kurgusal polisiye öyküsü.adam tam gurbetçi styla.ben izmirli diye biliyordum doğrudur..

Frostbite tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yeşil Bambu bitti, yani fantastik öyküler diyince ben mushishi bölümü gibi, daha japon mitolojisine yakın öyküler okuyacağım sandım ama fantastik öğeleri yalnızca araçsal olarak kullanmış, insanı dert eden meseleleri olan öykülermiş ama dilini beğendim özellikle de birbiriyle alakası olmayan üç farklı karakterin hikayelerini üç kısa öykü olarak anlatan Romanesk kurgusu ve karakterleri baya iyiydi. 

Şimdi de Bir Kedi, İki Kadın, Bir Adam'a başladım, çevirmen metnin orijinalindeki varoş dili aktarma isteğiyle, yerelleştirme yapma çabasına saygı duysam da, kullandığı varoş dile pek de hakim olmadığı fazlasıyla hissediliyor ilk birkaç sayfada, belki daha sonra metne daha çok oturuyordur, henüz bilemedim.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ittire ittire 4 senede bitirdim arkadasi. Greenspan in gozunden ABD ekonomisi ve global kapitalizmi anlatiyor.

71akGSsKypL.jpg

Kendi hayatini ve calistigi baskanlari anlattigi ilk bolumler haric, kitabin geneli FED diliyle yazildigi icin, okunmasi pek rahat olmayan bir kitap. Ozellikle kitabin ikinci yarisi too much talk, less insight tadinda ABD Cumhuriyetcilerinin dusunce yapisina cokta uzak olmayan bilindik gozlemlerden oteye gecemiyor.

Kitabin ilginc yani 2007-2008 krizinden sonra ekledigi epilogue da, "Bu olaylar her yuzyilda max 1-2 kere olur yapacak bisi yok, merkezi kuruluslarin kontrol mekanizmasi getirmesine gerek yok, sadece fraud u onleyelim, ben 199x yilinda bilmem nerede (arayip bulmus) kurumlarin risk istahinin yuksek olmasini sorunlar getirebilecegini soylemistim" diyip konudan siyrilmasi. Anladigim kadariyla kriz cikma ihtimali aklinin ucundan bile gecmemis. Bear Stearns olayinda FED in JP Morgan'a 25bil $ verip, BS i devralmasina yapilmasi gerekliydi demis, bir yandan da bailout lara yasal limit gelmeli diye belirtmis. Epilogue okurken mavi ekran verdim, hakkaten ignorance is a bliss mis.

Tax the rich sorunlari cozmez, continental Avrupa sosyal sistemden vazgecmeli derken ABD nin ilkogretim okul sistemi kotu ve yenilenmeli demis ama yuksek egitimdeki firsat esitsizliginde soz etmemis. Avrupa sosyal sisteminin egitime olan etkisini de tamamen goz ardi etmis. Kisacasi limitless free market kapitalizm beynini esir almis.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Gelire gore tax isleyen bir sistem, tax haven e kaciran elbette olur ama gunluk harcadigi miktari elde tutmak isteyecegi icin sistem bir sekilde gelir elde edebilir.

Kill the rich, hic bisiyi cozmez. Toplumda her zaman birileri digerlerinden zengin olmustur. Bunu elimine etmeye kalkarsan rekabetci sistemi ayakta tutamazsin. Onemli olan gelir duzeyi tepede olmayan insanlarin caga uygun bir yasam standardina sahip olmalari ve belirli kaynaklarin esit dagilimi.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
  • 2 hafta sonra ...

Kendi kendime nazar degdirdim ben eşşeğim.haftada iki kitap bitiren ben simdi sündükçe sünüyor kitaplar:( eski yaralar depreşti karı kız işleri hiçbir zaman yaramadı bana dert sahibi olmak mi istiyorsunuz? Hayatınız rutine mi bindi?yetmez ama evet mi diyorsunuz? O zaman narsist bir sevgili yapın hayatınızın ıstırabı ile tanışın.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...