Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

En son okuduğunuz kitap


Masquerade

Öne çıkan mesajlar

http://oi64.tinypic.com/t0op3p.jpg

Tesla - Buluşlarım

İlk sayfalarda kendi çocukluğundan başladıktan sonra kitabın sonunda gelecek tasviri yaparak bitiriyor eserini. Bir takım makaleler halinde yayınlanmış öncelikle. Bir yazı dizisi aslında bu kitabın içeriği. Sonradan kitap haline getirilmiş.

İcatlarını detaylı biçimde anlatmıyor. Daha çok bu icatları nasıl becerebildiğini ve hangi koşullar altında mucitlik yaptığını anlatıyor. Annesinin ölümü, çocukluk ve ilk gençlik yılları gibi şeylerden bahsediyor makalelerin yarısına kadar. Toplamda yüz sayfa sürüyor zaten.

Zihninde üç boyutlu tasarım yapabildiğini, bunu çok detaylı şekilde becerebildiğini ve üç boyutlu tasarımını zihninde yaptığı makineleri zihninde işletebildiğinden bahsediyor. Bu yüzden çizim tasarım deneme yanılma gibi şeylerle vakit kaybetmediğini anlatıyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Dublörün Dilleması — Murat Menteş

Yer yer zorlama ek paragraf ve araya sıkıştırılmış gibi duran ve “yazar bunu da söylemek istiyo ama hikayeye yontamayıp tuğla olarak buraya bırakmış” hissi veren anlatılar (yazar kendi de bununla dalga geçmiş hikayenin bir yerinde) olsa da genel olarak çok çok keyifli abzürt kitap.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 4 hafta sonra ...
şunu okumuştum buraya koydummu bilmiyorum.
700 sayfa ilk kitabı baya güzel bi fantastik akıyo yani.
https://img-trendyol.mncdn.com/mnresize/415/622//Assets/ProductImages/oa/170/3256546/1/9786053751342_1_org_zoom.jpg

2. kitabınada başladım oda 1100 sayfa falan ama dediğim gibi her oturuşta en az 50 100 sayfa okutuyo en az.

https://i.dr.com.tr/cache/600x600-0/originals/0000000381039-1.jpg
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
Halka Dünya serisi.
Zamanında ithaki basmış ilk 3 kitabını aslında 4 kitap var diye biliyorum.
Konusundan bahsetmeden önce şunu söyliyecem.ben bu kitaba yetemedim arkadaş!saçma sapan devrik cümleler var.konuya bir türlü bağlanamıyosunuz odaklanamıyosunuz.çok basit imla hataları var.zaten ağır bilimkurgu her kitap 500 kusur sayfa dikkatiniz kolay dağılırken bu hatalar kitabı okumanızı oldukça güçleştiriyor.
Konusu adı üstünde Halka şeklinde içinde binlerce humonoid ceşidinin bulunduğu (bunlar yeme alışkanlıklarından tutunda teknolojik farklara kadar değisik birsürü cesit) yapay bir gezegen.hikayesi katman katman olduğundan spoilersiz anlatmam cok güç o yuzden geçiyorum bu kısmı
Kitabı okumak isteyenler ithaki basımı almasın(zati piyasada yok sahaflarada para vermeyin bence) bir yayın evi ilk iki kitabını bastı ona bir göz gezdirin bence
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 4 hafta sonra ...
Son aylarda biraz eksik olduğumu düşündüğüm bir alana yöneldim. Türkçe dönem kitaplarını okudum, dönem derken yüzyıl sonu- Cumhuriyetin kuruluşu civarı.

Mithat Cemal Kuntay - Üç İstanbul
Adı üstünde; 2. Abdülhamit, İttihat Terakki ve ardından işgal ve kurtuluş İstanbul'unu anlatıyor.
Benim gibi bir tarih meraklısını cezbedecek bir kitap, çünkü bir çoğunu yazarın kendi gözlemlerinden devşirdiğini düşündüğüm karakter var. Kimi espriler, lakaplar, karakterlerin davranışları ve düşünceleri o döneme dair bayağı bir ipucu veriyor. Dilinde falan sorun yok, ancak kurgusunun çok iyi olmadığı kanısındayım. Bu da okumayı zorlaştırıyor. Bir öznel eleştirim de, kendi tarafını belirtmekten geri durmaması.

Peyami Safa - Fatih Harbiye
Peyami Safa sevmeyeceğim ön yargısıyla aldım, zaten çok ince bir kitap. Yanıldığımı gördüm, Safa çok sağlam bir yazarmış. İlk fırsatta bir kitabını daha okuyacağım. İnsan psikolojisine girmeyi seviyor gibi göründü.
Kitap da Fatih Harbiye ikilemini anlatıyor. Fatih eski İstanbul, Harbiye yeni İstanbul. Bir aşk hikayesi var, baş karakter erkek. Abi-kardeş gibi olduğu ve evlenmesi öngörülen sevdiği kızın Harbiye'ye öykünmesi karşısında bocalıyor.

Esir Şehrin İnsanları - Kemal Tahir

Esir Şehir üçlemesinin ilk kitabıymış. Maalesef Kemal Tahir'i de ilk okuyuşum oldu. Kitabın bu kadar sürükleyici olmasına şaşırdım doğrusu. Tam Kurtuluş savaşı sırasında geçiyor. Kahramanımız ömrünü Avrupa'da geçirmiş bir paşa oğlu, "parasız" kalıyor ve Kurtuluş mücadelesine yardım ederek bir baltaya sap oluyor.
Gayet merakla okudum, üçlemeye devam da edeceğim. Edebi olarak ne kadar iyi olduğu tartışılır ancak hikaye örgüsü çok iyi.
Kemal Tahir, solcu olduğu için 1938'den 50'ye kadar hapis yatmış biri, romancılığa da hapisten çıktıktan sonra başlıyor. Hapishane yıllarının tecrübesini kitaba iyi aktarmış diye düşünüyorum.
Kemal Tahir'i Marksist olmasına rağmen İslamcılar da beğenir genelde. Kitapta biraz cevabını aldım. Taraf tutmak yerine Dostoyevski gibi farklı karakterlerin ağzından farklı duruş ve görüşleri seslendirmiş.
Genel olarak bir sıradan insan övgüsü var tabii.

Zeytindağı ve bir Adalet Ağaoğlu kitabı okuyarak devam edeceğim. Önerileriniz varsa beklerim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
http://oi63.tinypic.com/15rcs91.jpg

Karmaşık Duygular - Verwirrung der Gefühle - Stefan ZWEIG

Bir sırrı yaşamak zorunda olan bir üniversite profesörü ve genç bir üniversite öğrencisinin bir üniversite şehrinde yaşadıklarını anlatan novella.

"A young man was wasting his life until he had a conversation with his father that enlightened his path. That is how he ended up assisting to a talk with a brilliant professor whose magnetic lecture bewitched his students with a fluent river of wisdom. Several lines are dedicated to convey that this professor is an excellent speaker, both concerning content and way of transmitting it.

This story involves the relationship that develops between a married professor, a "man who moved from hot to cold like a bright flash of lightning" (31), and a college student."
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

neutrino said:

Neydi bekledigin?


zeper said:

evet ben de bunu merak ettim, neydi bekledigin. Ben okumadim Biz'i ama 1984 un atasi oldugunu duymustum.
neutrino said:

Neydi bekledigin?



Bu kitabın 1984'e esin kaynağı olduğunu okuduktan sonra kitabı okumaya başladığımda bir takım beklentiler oluştu. Kitabı okurken iki kitap arasında benzerlikler aramaya başladım ve karşıma çıktı da.

*Kitabın günlük şekilde yazılmış olması, bu kitapta her entry "kayıt" olarak adlandırılmış

*İnsanların hayatlarının her anını planlayan bir devlet

*Üniformaların rengi

*İnsanların tamamen şeffaf duvarlar arkasında sürdürdükleri hayatları sayesinde gizli saklı hiçbir şeyin olmaması, sadece cinselliğin perdeler arkasında yaşanması fakat onun da kayıt altında olması

*"Velinimet" adında Büyük Birader (Bu kitaptaki "Velinimet" 1984'teki gibi hayali, kimsenin görmediği birisi veya efsane değil, baş kahramanımız bu adamla karşılıklı oturup konuşuyor)

*Kitabın sonunda devletin bireyleri yenilgiye uğratması

*1984'te Winston Smith'in başına gelen "duygusuzlaştırma"nın daha başka bir şekilde burada gerçekleştirilmesi. Bu kitapta işkence yoluyla ve telkinle değil ama tek bir seferde ameliyatla gerçekleştiriliyor bu. Toplumun tamamını kapsayan bir proje.

*Halka açık idamlar vasıtasıyla hainleri idam etme, hatta bu idam mahkumlarının buharlaşarak yok olması, bu buharlaşma olayı Winston Smith'e yapılan işkence sırasında kendisine anlatılıyor 1984'te, "senden geriye hiçbir şey kalmayacak, havaya karışıp gideceksin" gibisinden bir söylemde bulunuyordu işkencecisi orada, Biz'de hainin birinin idamında buharlaşarak yok olduğunda ilk aklıma gelen bu oldu mesela

*Kahramanımızın eski bir evde bir gönül ilişkisi yaşaması

Böyle pek çok benzerlik var iki kitap arasında, aklıma gelenler bunlar oldu.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...