Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

En son okuduğunuz kitap


Masquerade

Öne çıkan mesajlar

Böyle bi habere denk geldim yazayım dedim.

Alıntı

Ocak ayından bu yana Amazon.com.tr’nin Kitap kategorisinde en çok satan ilk 10 eser alfabetik sıralamayla şöyle:

1984 – George Orwell

Altıncı Koğuş – Anton Pavloviç Çehov

Bir İdam Mahkumunun Son Günü (Hasan Ali Yücel Klasikleri) – Victor Hugo

Dune – Frank Herbert

Fahrenheit 451 – Ray Bradbury

Hayvan Çiftliği – George Orwell

İnsan Neyle Yaşar? – Lev Nikolayeviç Tolstoy

Mutlu Olma Sanatı – Arthur Schopenhauer

Suç ve Ceza – Fyodor Dostoyevski

Zacharius Usta: Kısa Hikâyeler – Jules Verne

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Amazon.com.tr kitap satışında Türkiye'de payı çok düşük. Trend anlaşılmaz buradan.

Listedeki 10 kitabın 8'i telifsiz. Dolayısıyla ucuz olmaları sayesinde satmışlar. Ama dediğim gibi bu liste kötü. Gerçek bir liste olsa bir tek orwell olurdu içinde, Dune da giremezdi. Kişisel gelişim kitapları olurdu mesela.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu sene ben bayagi iyi okudum.

Vakif’in Siniri - Asimov

Olu Canlar - Gogol

Hayat Problem Cozmektir - Popper

The Divine and the Infinite - Robert Rath diye bir elemaninmis Wh40k romani

Sirasiyla son okuduklarim.

Su anda da Yasam Bilgeligi Uzerine Aforizmalar (Schopenhauer) okuyorum.  Bitirince Ursula Le Guin’in Anlatis diye bir romanina devam edicem. Kitabi kaybettim saniyordum ama bir sene sonra beni buldu skgm

Bu arada internetten okuma trendi takip etmek saglikli olmayabilir. Cok satanlar (ask romanlari ve kisise gelisim bullshitleri) ve klasikler genelde magazalardan aliniyor daha cok. Amazon da Turkiye’nin en kucuk internet kitapcilarindan olabilir. 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

son 1 2 sene cok fazla rakibi oldu ama kitapyurduna bakin son 10 seneye, asagi yukari hep ayni kitaplar. telifli telifsiz sabahattin ali, ihsan oktay anar. orwell de telifleri bu sene bitti ondan once de satiyodu. millet okumak icin almiyor, kitaplik doldurmak icin aliyor. ilbey ortayli kitap cikariyo turk bayragi var ustunde aylarca en cok satan.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...

Eskisi gibi kitap okuyamıyorum ya bir türlü odaklanıp:( son okuduğum kitapda..

 Stephen King-Karanlık çökünce

Kralın meşhur olmadan önce muhtelif erkek dergilerinde yayımladığı 13 kısa öyküsünden oluşan bir kitap.kötü diyemem ama carpıcı,işde budur dediğim bir öyküsü de olmadı içinde

7/10

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...

Alıklar Birliği - John Kennedy Toole

0000000581836-1.jpg

Uzun zamandır şöyle çerezlik, yormayacak bir kitap okumak vardı aklımda. Bunu da fi tarihinde almıştım. Artık sırasının geldiğini düşündüğüm için "gel bakalım şişko" dedim başladım okumaya.

Eser, absürt bir karakteri yaratıp okurun önüne koyuyor. İyi eğitimli olmasına karşın aylaklık eden, sorunlu bir sosyal çevrede yaşayan, pasaklı, şişko, baya idealist ve kendine ait absürt düşünceleri olan bir adam karakterimiz. Biraz Goldbaren gibi düşünebilirsiniz. Hatta ben kitabı okurken, eğlenmek için muziplik yapıp bazı diyaloglara anne esprileri ekledim kafamdan, immersionu daha iyi sağlamak adına.

Eserin kendini tekrar ettiğini düşündüğüm bazı kısımlarda biraz sıkıldığım oldu. Ancak beklediğimden daha fazla gülüp eğlendiğim kısım da oldu. Özellikle kitap, 1/3'ünü tamamladığınızda açılıyor.

Yazar beyimiz kitabın yazıldığını göremeden intihar edip uçmağa karışıyor. Sonra pulitzer ödülünü de ölü adama veriyorlar. Bu yönüyle trajik bir yönü var bu eğlenceli kitabın.

Puanım 6-6.5/10. Entel Recep İvedik'imize bir şans verin derim

Gizli tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 6 ay sonra ...

mih:200

 

fantastik bi kahramanlık romanı. üçleme olacakmış sanırım. alışık olmadığım bi tür ama baya beğendim. hikaye, aksiyon, çeviri akıyor gidiyor. kitabın açıklaması baya bi spoiler içeriyor o yüzden elim döndüğünce ben anlatayım biraz: geçmişte büyük savaşların, soykırımların yaşandığı bi coğrafyadayız. her an yeni bi savaş çıkabilir. ortam diken üstü. tabi doğa üstü güçler var. eh, savaşın kaderini bunların tayin edeceğini tahmin etmek zor değil ama savaşı kazanmaktan kaybetmekten öte bi savaş anlatımı var. insanı içine çekiyor. ikilemlere düşürüyor. öneririm.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...

Hiçi serisi-frederick pohl

Ben böyle akıcı bir bilimkurgu okumadım ne stanis lem gibi hardcore bilimkurgu nede sulandırılmış saçma bilimkurgusulardan.semi hardcore bilimkurgu diyebiliriz.bilimsel terimleri ve teorileri caktırmadan o kadar guzel anlatiyorki kitap vay be diyorsunuz.devamlı bir gizem ve kesif hissi(ozellikle 1.kitap) cok guzel yedirilmiş.tek sıkıntısı kitap normalde dörtleme(hatta 5. kısa oykulerden oluşan bir kitap daha varmış) ama kavram yayınları ne hikmetse zamanında sadece ilk 3 kitabı basmayı uygun görmüş bitmesin istiyorsunuz o derece guzel umarım ithaki el atarda diğer kalan 2 kitabıda okuruz.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...