Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Olası Türkiye - Suriye savaşında


Chasten

Öne çıkan mesajlar

Olası bir Türkiye Suriye Savaşı??

Suriye %10luk alevi bir azınlığın yönettiği bir oligarşik diktatörlüktür. Nüfusu Türkiyeye oranla azdır, doğal kaynağı filan pek yoktur, olanlardanda verimli olarak yararlanamazlar.

Azınlık olarak çoğunluğu kontrol etmek zorunda oldukları için, ordu yerine El-Muhaberat adı verilen istihbarat ve güvenlik örgütüne ağırlık veren bir Devlet Suriye.

Ordu askerleri disiplinsizdir, üniformalı olsalarda genelde terlik, ayakkabı vs giyen sadece 1-2 dandik AK-47 taşıyan bir milis kuvveti oluşumu denilebilir.

Tabiki 1-2 tane elit birlik vardır, mekanize birlikler, piyade birlikleri vs. Ancak Olası bir Türkiye ile savaşta SUriyenin hiçbir şansı yoktur, zira TÜrk ordusundaki disiplinin onda biri bile yoktur, ve ordu Dış kuvvetlere karşı koymak için değil, daha çok Diktatörlüğe karşı çıkabilecek muhtemel ayaklanmaları engellemek ve bastırmaya odaklanan bir yapılanma içindedir.


O yüzdendirki zamanında Suriye Sınırlarına yığılan 1-2 tümen asker ve bir generalin yaptığı gerekirse savaşırız sözü üzerine Suriye korkudan hemen apoyu serbest bıraktı.

Kısaca, hem öperiz, hem hacemat ederiz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
×
×
  • Yeni Oluştur...