Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Spyro's Mafia Games - Episode 2 - rmk #1 (Bitti, yoruma açık)


Spyro

Öne çıkan mesajlar

başlayalım öyleyse =).. yeni oyuncular ağırlıkta olduğu için 3 önemli şey hatırlatmak istiyorum..

1-) açık oyun bu.. yani oyunun kurulumu, roller, vs. baştan belli ve tüm oyunculara açıklanmış durumda.. bu sebeple, oyunu başlatana kadar attığım tüm postları eksiksiz okuyun ki anlaşılmadık bir nokta kalmasın..

2-) açıklamaları okuyunca da göreceksiniz.. oy çoğunluğu gerektirmeyen bir tür bu.. ama bu demek değil ki linç oyu kullanılmayacak.. tam tersi, halk görüşünü bildirsin ki aceleyle kararlar verilip oyun dönmesin bir anda.. örneğin 7 kişi aynı adamın infazı konusunda karar kılmışken kral başka birini idam ettirdiğinde çekeceği tepkiyi düşünsün falan..

3-) kurallarda zaten yazıyor ama diğer oyuncularla oyun dışında lütfen konuşmayın..

güzel bir oyun olmasını umuyorum.. iyi oyunlar =)..

said:
Oyuncu Listesi (alfabetik sıraya göre):

1- BabacumMostors
2- Bittus
3- blazkowicz
4- Cassiline
5- cenx
6- Farinal
7- fede
8- Fly
9- kermit
10- Krusty
11- Nosfe
12- RaidenXelRu
13- ShadowFury
14- Vingthor
15- Vivi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

"KRAL ÖLDÜRÜLDÜ" diye bağırıyordu tellal. Yıllardır refah içinde yaşayan kasaba sakinleri bu haberi duyduklarında şok oldular. Söylentilere göre bir grup katil, kralı tahtından indirerek hakimiyeti ele geçirmeyi amaçlamış ve bir gece önce de suikasti gerçekleştirmişti. Nasıl olursa olsun halk, bunu yapanları bulup cezalandırmadan eski günlerine dönemeyeceklerini biliyordu. Ne var ki, başta bir hükümdarın olmamasını fırsat bilen katiller, halkın arasına sızıp istedikleri kaos ortamını kolayca oluşturdular. Her geçen gün, bir başka masum insan katil olduğu gerekçesiyle linç ediliyor, yol gösterecek kimsesi olmayan halk ise bir çözüm bulmaya çalışıyordu. Derken bir sabah, kasabada yaşayan herkesin evine bir mektup geldi. Mektup, içlerinden biri tarafından yazılmıştı ama bu kişi gerçekte çok gizli ve derin bir örgütün mensubuydu. Mektupta yazanlar ise çaresiz insanlara bir çıkış yolu gösteriyordu...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Oyunun Yapısı:

Sıradaki oyunumuz önceki oyunlardan biraz farklı çünkü gündüz turunda sadece 1 oyuncu, öldürülecek (idam edilecek) kişiyi seçme hakkına sahip. O oyuncu da "Kral". Diğer oyuncular fikirlerini söylemekte özgür tabii ki. Hatta kralı etkilemeye çalışmak zorundalar ki amaçlarına ulaşsınlar. Yalnız "Kral" rolü öyle mafia, townie gibi random bir şekilde oyunun başında dağıtılan bir rol değil. Onun yerine pro-town oyuncularından birisine "Kingmaker" rolü verilecek. Detayları rol ve kural açıklamalarında yazacağım ama anlaşıldığı üzere "Kingmaker", her tur "Kral" olacak oyuncuyu seçmekle yükümlü. Gece turunda bir farklılık yok. Yine katiller bir kişiyi öldürebilecek, özel rolü olan oyuncular da bu turda bana seçimlerini iletecek.

Rollerin dağılımı: 3 katil, 1 doktor, 1 dedektif, 10 townie (katiller haricindeki bir oyuncu aynı zamanda kingmaker olacak.. hem dedektif hem kingmaker olmak mümkün mesela)

Roller:

Katil (anti-town): Diğer tüm anti-town oyuncularının kimliklerini bilir. Gece olunca takım arkadaşlarıyla gizlice haberleşip, öldürmek istedikleri kişiyi bana söylemelidirler. Gündüz gizli iletişim yapmaları kesinlikle yasaktır. Katiller, oyundaki sağ oyuncuların çoğunluğuna sahip oldukları zaman oyunu kazanırlar.

Kingmaker (pro-town): Bu oyun türüne ismini veren karakter. Kimliği gizlidir. Her gece, ertesi sabah kral olarak görmek istediği bir oyuncuyu ve yedeğini pm atarak bana bildirmelidir (as oyuncu o gece öldürülürse, onun yerine yedek oyuncu kral ilan edilir). Oyunda 5 veya daha az oyuncu kalana kadar, iki gece ard arda aynı oyuncu kral yapılamaz. Eğer kingmaker ölürse, pro-town oyuncuları arasından random bir şekilde yeni kingmaker seçilir. Eğer ölüm gece olursa, eski kingmakerın o geceki tercihi gerçekleştirilir. Yeni kingmaker bir sonraki gece görevine başlar. Tüm anti-town üyeleri öldüğü zaman oyunu kazanır.

Doktor (pro-town): Kimliği gizlidir. Her gece, istediği bir oyuncuyu (kendisi hariç) katillerin saldırısından koruyabilir. Gündüz sıradan bir townie gibi oyuna dahil olur. Tüm anti-town üyeleri öldüğü zaman oyunu kazanır.

Dedektif (pro-town): Kimliği gizlidir. Her gece, görevini öğrenmek istediği bir oyuncuyu bana bildirme hakkı vardır. Gece biterken istediği bilgiler ona özel mesaj ile yollanır. Gündüz sıradan bir townie gibi oyuna dahil olur. Tüm anti-town üyeleri öldüğü zaman oyunu kazanır.

Townie (pro-town): Kimliği gizlidir. Hiçbir özel görevi yoktur. Eğer kral olarak seçilmemişse, kralı yönlendirmek için fikirlerini ve oy vereceği kişiyi söyleyebilir. Tüm anti-town üyeleri öldüğü zaman oyunu kazanır.

Kral: Daha önce söylediğim gibi sık sık yer değiştirecek bir rol bu. Kingmaker sadece kendisini kral olarak seçemez. Onun dışında herkesin kral olma şansı var. O gün kral kimse, istediği oyuncuyu idam ettirme hakkına sahip olur.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kurallar:

1.) Sadece kralın oyu geçerlidir. Yine de ben, oyunun takibini kolaylaştırmak için kral olmayanların da oylarının güncel halini yazacağım sık sık. Eğer oy sayımına dahil olmak isterseniz, oyunuzu bold harflerle yazın (Linç Oyu: Spyro, Oy Geri Çekme: Azmodai gibi). Bold olmayan oylar sayılmayacak. Aynı şekilde kral da son kararını bold harflerle yazarak bildirmeli (İnfaz: arcane gibi).

2.) Kingmaker kendisini kral ilan edemez. Hiçbir anti-town üyesi de kingmaker olamaz. Kingmaker her zaman pro-town takımında yer alır.

3.) İdam kararı bir kere çıktıktan sonra geri çekilemez. Krallar son kararlarını verirken iyi düşünsünler yani =P.

4.) Her gün bir kişinin idam edilmesi gerekmektir. "İnfaz Yok" gibi bir karar geçerli değildir. Eğer bir deadline koymak zorunda kalırsam ve bu deadline sonuna kadar kral birini seçmezse, halk isyan edecek ve kralı linç edecektir.

5.) Her gün iki evreden oluşmaktadır: Gündüz ve gece. Oyun direkt gündüz evresiyle başlayacak. Özel rolü olan hiçbir oyuncu, ilk gece gelene kadar bir eylemde bulunmayacak.

6.) Gece olunca threade herhangi bir mesaj atmak yasaktır. Bu evrede sadece özel rolü olan oyuncular bana pm atarak kararlarını söylemelidirler (illa bir eylem yapmak zorunda değilsiniz ama öyle bile olsa son tercihinizi bana bildirmeniz lazım).

7.) RP zorunlu değildir. Dilediğiniz gibi oynayayabilirsiniz tabi ama ben mafiada RP yapılması taraftarı değilim pek. Yine de fazlaca off-topic konuşmak ve mesaj editlemek yasaktır.

8.) Bu konu dışında oyuncular arasında iletişim kesinlikle yasaktır. Bu hak sadece katillerde vardır (o da gece konuşmak şartıyla). Lütfen oyun etiğine aykırı şeyler yapmayınız =).

9.) Bir sonraki evreye geçilmesi veya oyunun bitmesi benim mesajım gelmeden gerçekleşmez. İdam kararı çıkmış olsa bile lütfen ben demeden yeni tura başlamayın.

10.) Oyunla ilgili bir şey sormak isterseniz pm atın. Ben genelden cevap veririm. Topicte sadece oyun içi konuşmalar yapılsın please.

11.) Son olarak; "Bu bir oyundur, oyun olarak kalsın. Kişisele dökmeyin."

İyi oyunlar... :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

krallığım hayırlı uğurlu olsun. ortak bir kararla bu faydasızları ülkemizden göndermek niyetindeyim. o yüzden herkesin kararını duymak isterim

birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde herkesin elini taşın altına koymasını istiyorum
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...