Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tree raid rotasyonu


derFremdeSohn

Öne çıkan mesajlar

Oyun tarzina ve 10man 25man yapmana bagli
dps olmadigin icin belirli bir rotasyonun yok tabiki
klasik olarak cogu kiside rejuv tutup arada regrowth atiyosun benim gibi 10man yapiyosan nurisi de bol bol kullanabilirsin ama 25de kullanissiz oluyo genelde cunku en iyi raid healliyan healer druid ve cogu fightta sadece rejuc tutup raidde birinci oluyorum heal meterda 25de

bak istersen statlar icin gearima benim (umarim
resto gearim vardir ustumde)
haste o civarlarda kalirsa sp ve crit arttirabilirsin ustune

nick
ofbearandcow
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

berk ne yazdı ama okumadım onu dinleme silahını falan takmayı unutan bi resto druid den bahsediyor orda..

neyse dps olmadıgın icin bi rotasyonun yok ama oynaman gereken bi metod war diyelim.. Tabi yanındaki classlara baglı olarak single target mı yoksa raid healing mi yapıosun buna gore spec ve oynanıs still i degisir..

raid healing : olabildigince targetın ustunde rejuv tut, main tank ın ve eger damage alıyosa off tankın ustune 3 stack lifebloom stackle ve patlamasına izin ver(mana regain) ve her cooldown da wild growth kullan.. tranquality spell ine guvenme cok fazla cok kontrol dısı bi healing oldugu icin raidde cok tercih edilmez.. ama eger kullanmak durumunda kalırsan barkskin patlatmayı unutma.. Tabi Swiftmend i ve nature's swiftness i da unutmamak lazım.. uzerinde rejuv olanın gotunu kurtarmaya yaradıgından ne kadar kisi de rejuv warsa okadar got kurtarabilirisn.. nature's swiftness a da healing touch macrosu yapıcaksın.. 17-18k crit healler cıkarıp wipelar kurtarabilir healing touch nature's swiftnessla beraber kullanıldıgında

single target healing:Tank ustunde rejuv,lifebloom,regrowth,wildgrowth gibi ne kadar hot warsa up olucak ve sen nourish spamliyor olacaksın.. Mana durumuna gore lifebloom u patlatabilirsin ya da patlatmayabilirsin sana kalmıs tercih olarak lifebloom un patlaması %80-90 overhealing.. mana return icin patlatıyoruz arkadası..burayı cpliyorum.. Tabi Swiftmend i ve nature's swiftness i da unutmamak lazım.. uzerinde rejuv olanın gotunu kurtarmaya yaradıgından ne kadar kisi de rejuv warsa okadar got kurtarabilirisn.. nature's swiftness a da healing touch macrosu yapıcaksın.. 17-18k crit healler cıkarıp wipelar kurtarabilir healing touch nature's swiftnessla beraber kullanıldıgında


diger sorularını cevaplamamısım.. biz guilddeki arkadaslarla en son tartıstıgımızda haste in daha onemli oldugunu dusunuyoduk.. cunku druidler cogunlukla raid healing icin orda oluyolar 780-800 civarı bi haste yeterli olur gorusundeydik en son.. tabi crit ide %10 a indirmemek kaydıyla crit de %18-20 artası olursa cillop olur..

ne gemlemelisin.. SP gemliyceksin her yere.. eger cok hastein dusukse aralara sp haste gemleyip itemların gem bonusunu alabilirsin ya da meta gem i saglamak istiyosan da mavi takman lazımsa sp spirit gemleyebilirsin tabi..

spell haste eger rejuv glyph ini alırsan rejuvun ticklemesini hızlandırıyo ki son zamanlarda en cok kullanılan raid healing glyphlerinden biri..

bir de nourish kullanıssız bi spell mi demissin.. tabiki degil ama yeri ve zamanında kullanmak ve nourish atmak icin neyden feda ettigine bakmak lazım.. eger yanından bi paladin warsa ve 10 man healliyosan nourish atıcagın durum cidden cok az olmalı onun yerine cok acilsa swiftmend atıp hotlamaya dewam etmen gerekebilir.. resto druidin en guzel olayı hareketlilik,hotlar ve instant healler bunları iyi kullanmak onemli

biraz wot oldu umarım isine yarar..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

puglarda druid healer oynamak cok zevkli. arkadasin healeri ile girmistim cok da dandik gearlı. lvl 70 gearları filan kalmıs gecen seneden. ama herkese hot attıgından millet karambolde ne kadar healladıgını gormuyo. over heal vs de yaptın mı en iyi healer sensin sdfs. kızmıyo kimse wipelarda. direk tanka bok atiliyo
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Buffliyken 20k hp 20k da mana vardi
Raidden biri dalga gecti. Hp ile mana birbirine esitmis.
Manamin yüksek olmasi benim sucum degil ki itemlardan geliyo.
Napim üstümdeki bufflari mi silim?

WG kac tikliyo 5,5k ve üstü gearda?
Suan bende 800 tikliyo ve baya az gibi.
SP 2300 ü geciyo buffed.

Haste ratig cok düsük onu yükseltmem lazim ama itemlarla dogru orantili olarak artiyo.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Stiline göre değişiyor deniyor da pek seçme şansın yok aslında resto oynarken.

Raid bufflarıyla beraber 735 haste rating lazım 1snlik gcd için.

Aoe dmg olan savaşlarda 5 reju, 1wg genelde en sık kullanacağın rotasyon. Mümkün mertebe tanklar üzerinde regrowth tut ve 3 lfiebloom stackleyip patlamasını sağla.

SP > Haste rating > Crit > Int

Ben bu önem sırasını izliyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

derFremdeSohn said:

gcd ne demek?

Haste Hot larin proc hizini arttiriyomu?
Suan 300 haste var eminim cok azdir ancak gemleri sp kullandim. Haste e gem le abanmak istemiyorum, sp gem kullanmanin daha kazancli oldugunu düsünüyorum. Sadece itemlardan gelen haste yeterli bence.

Yaniliyomuyum?


gcd yanılmıyosam global cooldown olması gerek.
bu arada haste hotların proc hızını arttırmıyo fakat Glyph of Rapid Rejuvenation glyphi ile rejunun proc aralığını düşürebiliyosun hastene orantılı olarak.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hastein amacı gcd ve nourish'i 1 saniyeye indirmek. Rapid reju glyphinin 25m lerde pek yeri yok. 10m raidler için daha kullanışlı. Haste cap Celestial Focus ile 735, Celestial Focus'suz 856. Zaten 300 haste bulunan bi gear seviyesindeysen, özellikle caplemek için haste gemleri kullanmaya gerek yok. SP gemlemeye devam et.

Rotasyon konusuna gelirsek, belli bir rotasyon aslında yok. Her fighta göre farklı bir yol izlemen lazım. Mesela tüm raidin dmg aldığı bosslarda amacın herkes üzerinde reju tutup, her cd de wg kullanıp, tanklar ve diğer fazla dmg alması beklenen kişilere regrowth atman. Acil durumlarda nourish ve swiftmend ile diğer healerlara yardım edebilirsin.

Lifebloom kullanımı ise şu an çok kısıtlı. Spellbarına hiç koymasan bile olabilir. Şu an ICC'de hiç bir bossta (Dreamwalker hariç tabi ki) eğer safi tank healing yapmıyorsan, 3 stack lifebloom atmaya harcamak isteyeceğin bir boşluk olmayacak. İlla kullanmak istiyorsan da bir seferde 3 stack yapmayıp, patlamasına 1-2 saniye kala 2. ve 3. stacklara çıkar.

Ha bir de son olarak mouseover macrolarını kullan kesinlikle. Büyük kolaylık.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...