Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

[MAFIA] MAFYAKIBINON


Azmodai

Öne çıkan mesajlar

Selamlar. Yeni bir mafya oyunu ile karsinizdayiz. Bu oyunun 13 kisiden olusacak. Onceki oyunlardan farkli olaraktan kac tane mafya, kac tane ozel rol oldugunu bile aciklamayacagim. Bileceginiz tek birsey var, o da sadece bir tane mafya faction'u var (gecen oyunlardaki gibi kurtadamlar ve vampirler falan gibi 2 ayri scum factionu yok yani). Kac tane ozel rol var soyleyemicem, her townie ozel rollu olabilir, hic biri olmayabilir...

Mafya piskolojik oyun olarak 1986 yilinda bir rus tarafindan bulunmus, biz foruma adapte ettik, cok zevkli olabiliyor. Basit olusum su sekildedir, Her gun iki fazdan olusacak, gece ve gunduz. Gunduz saatlerinde kasaba halki konusur, tartisir... bu surec icinde Moderatorunuz (yani ben) belirttigim sinirlar icinde herkes post atabilir. Gunduzleri herkesin konusup birbirine akil fikir danisip bisiler yazismasi tesvik edilir. Maksimum sure dolunca, veyahut linc icin gereken sayi karsilanirsa, o zaman gun biter ve halk arasindan bir kisi hayvan gibi can verir. Bu surede oylama oldugunu hatirtlatayim.

Gece donemine girince herkes susmak zorundadir, kimse konusamaz, moderator'e (yani bana) herkes gece rollerinin gerektigi aksyonlari belirtmesi lazim. Geceler en fazla 24 saat olacaktir. Bu surec icinde rolu olup ta bana bildirmeyen olursa bos gecmis sayacagim bu sureyi.

Oylar eger berabere biterse nolynch sonucu cikacaktir. Bu demektir ki kimse asilmiyor ve hemen gece fazina geciliyor. Oyun ya mafya ya da town galibiyetiyle biter.

Evet intro postumuz bunlardan ibaret. Oyun eski oyunlara gore daha yavas ilerleyecektir. Turbo vote cikmazsa eger benim belirledigim bir saatte bitecektir fazlar. Gece fazi en fazla 24 saat surecektir, gunduzleri ise 2-3 gun arasi surebilir kalan oyuncular ve ortadaki duruma gore. Cogu kisinin isi gucu okulu var, kimseye baski yapmak istemem

bu postun arkasindan kurallar ve intro postu atilacaktir. Daha sonra topigi kitleyecem roller dagitilana kadar, arkasindan da acacam tekrar. Lutfen kimse oyun baslayana kadar bisi post etmesin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kurallardan onceki en buyuk kural OYUN DISI SOHBET YASAKTIR. OYUNDA YER ALMAYAN KIMSE BU TOPICTE POST ATAMAZ. ATANIN MESAJINI SILER, BOLUMDEN BANLATIRIM, BU ILK VE SON UYARIMDIR. Oyun bittikten sonra sohbete acarim topigi, o ara tartisirsiniz. ama bitmeden oyun disi sohbet yok. Oyuncular da mumkun oldugunca oyunu konussun lutfen. Kisisel muhabbetlere girip hal hatir, odev modev sormayin yani.


KURALLAR
1. Forumlar dışında oyuncular arası iletişim YASAKTIR. Lütfen oyunu mahfetmeyin, burada vakit ayırıyoruz, bir çok kişinin zamanı söz konusu.

2. "Mafya" ve "Ozel roller" bana paticik icinden ozel mesajla ulasmak zorundadir... msn veya mail kabul etmiyorum, sadece paticik içi öm kabul ediyorum ve aranızdan bir kişiyi seçip onu sözcü yapacaksınız ve o bildirecek bana seçtiğiniz kurbanı.

3. Oylar açık olmak ZORUNDADIR ve BOLD ve basinda ## karekterlerle yazilmak zorundadir. örnek: ##LİNÇ: AZMODAI. Aynı şekilde oy geri çekmek için ##OY GERI ÇEKME: AZMODAI formatını kullanmak zorundasınız. Bold ve ## si olmayan oyları saymayacağım.

4. Oyun kesinlikle ben bitti diyene kadar bitmeyecektir... durumda eşitlik olsa bile. Oyun bir şekilde sonuçlanacaktır, herkes kaybedecek olsa bile.

5. Aktif olabildiğiniz kadar olun. Post sayısı gibi belirlemeler yok ama varlık gösterin ve oyunuzu verin... oyuna karsi ilginiz azaldiysa bastan soyleyin yerinize adam bulayim. Ama belirteyim bu sekilde (gecerli bahanesi olmadan) ayrilan olursa bidahaki mafya oyunlarinda kesinlikle yer vermeyecegim.

6. SABIRLI OLUN. Oyun günler sürebilir... bu normaldir. 2 Günde bitmeyecek bu oyun :)

7. Mod olarak istediğim zaman duran bir oyunu canlandırma açısından deadline koyabilirim. Bu deadline 8 saatten az olmayacaktır.

8. Bu bir oyundur, oyun olarak kalsın. Kişisele dökmeyin.

9. İstediğiniz gibi konuşabilirsiniz, kimliklerinizi açıklayabilirsiniz, kimlik konusunda yalan söyleyebilirsiniz... her türlü manipülasyon açıktır.

10. Oyun ici RP veya karekter rolu yapmak zorunda degilsiniz. Hatta yapmayin da, tema sadece tad olsun diye yazilan bisi. Beni kesinlikle katmayın işe... Mesela 'azmonun kankasıdır dom, kesin mafya yapmıştır' türü şeyler söylemek yasak, rolleri tamamen random cekilisle dagitacagim malum.

12. Edit yasaktır. Düzeltmeleri yeni postlarda yapınız.

OYUN İÇİN ÖZEL KURALLAR
1. Gece rolu olanlar bana forum ici ozel mesaj ile ulasmak zorundadir.

2. Roller ve sayilar belli degil. Bir tek mafyalar birbirini taniyacak.

3. Rolleriniz size ozel mesaj ile ulastirilacaktir. Karekterinizi soyleyip, varsa da ozel gucunuzu veya 'rolunuzu' de belirtecem. Oyun ici bu karekterin rpsini yapmak falan zorunda degilsiniz, ama taktiginiz ve stratejiniz TAMAMEN size kalmis bisi.

4. Eger oylama sonunda oylar esitse kimse olmez. Dusuk oylu biri olsa bile o da asilmaz. Yani oylar 4-4-2 seklinde bolunduyse kimse asilmaz o gun.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Gun cok guzel baslamisti halbuki. Romanin belki en guclu adami olan Julius Sezar'in evinde toplanan aristokratlar partiye guzel baslamisti, hersey yolunda gidiyordu ve saraplar aktikca, insanlar ictikce eglencenin dozu da artiyordu... Bu son 2-3 gun cok yogun gecmisti Sezar ailesi icin, sirf parti mukemmel olsun diye villaya alinan onlarca kole, yurt disindan getirtilen meyveler ve egzotik bitkiler, hepsi kurulmus, villa olaganustu guzellesmisti. Kutlamanin sebebi romada yapilan yeni atamalar. Sezarin populerligi artinca kendi adamlarini onemli mevkilere getirmisti... romanin her bir tarafindan bir suru insan artik bolge aristokratligindan siyrilip birer ROMALI olmuslardi. Kutlamalar da en az Sezarin basarisi kadar gorkemli olmak zorundaydi, ve oyle de baslamisti... ta ki o aksam bir anda cikan firtina, arkasindan sonen mumlar ve bir ciglik sesi...

Mumlar hizlica yakilmisti tekrardan ama olan coktan olmustu, herkes sok icinde yere bakiyordu... Julius Sezar'i birileri oldurmustu. Boynunun arkasindan girip, agizindan cikan essek kadar hanceri gorenin midesi kalkiyor, gozleri yasariyordu. Boyle bir cinayeti islemeyi kim cesaret edebilir? Hem de boylesine onemli bir insanin kendi catisi altinda? Bicak incelendikce mutfaktaki kolelerin kullandigi turden bir bicaga benziyordu, gorunen o ki bir sekilde bir kac kole aristokratlarin arasina sizip karismisti ve firsati iyi kollayip romanin en guclu adamini agizinin arkasindan bicaklamislardi... boylesine canice bir eylem cezasiz kalmamalidir. Askerler onemli insanlari goze alarak ellerini kirletmek istemediler, ama bir yandan da bu durum cozulene kadar kimseyi ne villadan disari, ne de villanin icine sokacaklardi. Bu durum cozulene kadar herkes burada hapisti.

Villada bulunan 100lerce konuktan sadece cinayetin gerceklestirildigi odada bulunan 13 kisi bu olayi gerceklestirebilmis olacakti. Odanin icine kilitlenen bu sahislari bekliyordu herkes. Partiye davet edilmek icin can atanlar su anda cikabilmek icin adeta vakit sayiyordu, umuyorlardi ki icerideki insanlar islerini cabuk bitirsin, rezil koleler derhal bulunup cezalandirilsin... tabi bu is kole isiyse, hersey mumkun olabilirdi, partide Sezarin bir cok rakibi de bulunamktaydi, hatta odada bulunan bir kac kisi sezarin olumunun sonucunda daha onemli mevkilere firlamisti, o an bile.

Herkes herkesi bicaklamis olabilir, ortalik kayniyor, boylesine bir olayi tek kisi de gerceklestirmis olamaz, plansiz da olamazdi bunlar. Havanin durumu dunden belliydi zaten. Birileri, kole veya aristokrat bu pisligi yapmisti ve tek baslarina da degillerdi, bu bir takim calismasiydi... vakit isliyor beyler ve bayanlar.


rollerinizi birazdan ozel mesaj ile dagitacagim. Arkasindan da 1. Gunun basladigini belirten postu atacam ve oyun baslayacak. Rollerinizi alir almaz bana Onay post'u atmaniz lazim aldiginiza dair ve rolunuzu anladiginiza dair. Mesaj kutularinizi lutfen bosaltin, bu yuzden karisiklik ciksin istemiyorum, bol bol ozel mesaj atilacak oyun boyunca, yeriniz mutlaka olsun, cildiririm yoksa.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1. GUN BASLIYOR ARKADASLAR
Rolleriniz dagiltildi. Rollerini alan arkadaslar bana ozel mesajla onay yollasin en kisa zamanda lutfen. Ozel mesajdan oy gelmediyse size, once mesaj kutunuzu kontrol edin, doluysa bisiler silip bana mesaj atin sizi affetmem icin yalvaran, eger bossa kutunuz ve henuz mesaj gelmediyse benden, normal duz towniesiniz. Oylesine partide bulunan, adi USla biten bir townie.BUNU DEDIM DIYE SIMDI MAL GIBI KONUYA "ABI BEN ROL ALMADIM... YAZMAYIN, ADMIN LYNCH YAPARIM

Gunes dogdu, cesedi kaldirip goturmus askerler. Siz size kaldiniz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

GM NOT: CARSAMBA Gecesi 23:30'a kadar vaktiniz var. Sure bittiginde oylar sayilacaktir ve eger kesin bir karar yoksa ortada linc gerceklesmeyecektir.

Birini linc etmek icin gereken oy sayisi: 7

birine karsi 7. oy atilir atilmaz o insan linc olur. Ben o an durdurmak icin orda olmasam da o an gitmistir, oy degistirseniz de bisi farketmez.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Beyler ve bayanlar, katil veya katiller aramızda. Ve onlar bulunana kadar belli ki hepimiz buradayız. Elimizde hiç bir delil yok, başlangıç olarak buradaki herkesin masum olduğuna dair yemin etmesini talep ediyorum, bu yemini edemeyenler bu bilinmezlik ortamı içinde delil yetersizliğinden dolayı 1. dereceden şüpheli sayılacaklardır.
Ben, vetanını seven bir Roma'lı olarak, Tunca, yemin ederim ki masumum ve bu olayla bir ilgim yoktur.
*Diğerlerinin gözünün içine bakarak bekler.*
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Burada akıllarısıra katillere saydıranlar, emin olun ki bu cinayet katillerden çok sizin suçunuz!

Ey saf Roma halkı! Yıllardır içinde bulunduğun bu duruma ses çıkarmamanın bir cezasıdır bu. Şimdi yapmanız gereken tek şey, bu durumun altından kalkabilmek için daha çok çalışmak ve yeni oluşuma var gücünüzle destek vermektir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İki ihtimal var Bittus efendi; ya bu işin ardında siz varsınız ya da gerçekten akıllanmaz sefillerdensiniz. Her iki durumda da Yüce Roma İmparatorluğu için işe yaramaz birisiniz. Size bir daha cevap vererek kendi seviyemi düşürmek gibi bir hatayı tekrarlamayacağım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

cenx said:

ahah dostum şuna eminimki suçlu herkimse bu sen değilsin. sezarı bu kadar hunharca oldurecek kadar şerefsiz bir insanın onur ve gururu üzerine yemin edebileceğinimi düşündün?

hayır tabi ki edebilir, ama edemiyorsa bir şeylerden şüphelenilmeli. Bunu söylemene rağmen senin etmemiş olman ve birilerini asmaya bu kadar hevesli olman beni düşündürüyor, ancak bu zamana kadar ağızından bir kelime çıkmamış insanlar daha da şüpheli durumda. Bu işi yapanlar konuşmak zorunda olmadıkça gölgelerden izleyeceklerdir, bu nedenle fikrini belirtmeyenlerin olaya dahil olmasını bekleyeceğim linç oyumu vermeden önce. Çok kişi uzun süre sesini çıkarmazsa da sesini çıkarmayanlar arasından birine rastgele vereceğim oyumu, tüm masumların da bu düşünce yapısını benimsemelerini tavsiye ediyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sevgili bittus ve doruk. daha ilk saatlerde birbirimizi boğazlamanın faydası yok. aksine katil ya da katillerin ekmeğine yağ sürmüş oluruz bu kaos ortamı ile. uyanık olup, puzzle'ın parçalarını birleştirip büyük resmi ortaya çıkarmalıyız elele verip. haysiyetsizler cezasını çekmeli, sefa sürmemeli!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bilinmesi gereken şudur ki; Jül Sezar gerici zihniyetin ve bu zihniyetin sözde başarıya ulaşmasında istemeden emeği geçen cahil halkın son kurbanıdır. Bu gerici zihniyet Roma'ya eski karanlık günleri getirmeyi arzulamakta, sanat yerine şiddet, verimlilik yerine aç gözlülük sunmaktadır.

Burada yapılacak olan şey ahmakça birbirini sorgulamak ve yas tutmak değildir. Roma'nın iyiliğini isteyen kişiler ahmakça birbirini sorgulamak yerine, akıllıca hareket edip bu karşıt görüşün etrafında birleşmektir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
×
×
  • Yeni Oluştur...