Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Taming kasma guide


screwy

Öne çıkan mesajlar

Selam millet.. Ben bi suredir tamer oynuyorum sırayla neyi tamelemek lazım nası hızlı kasılır ve nası tamer olarak mat farmlanır onları anlatıyım burda..

Taming 2 primary skill e baglı
Birincisi bildigimiz taming.. ikincisi de creature control(uo daki animal lore a benzetilebilir).
Taming ve creature control birbirinden bagımsız skiller.. Yani bi hayvanı tamelemek icin belli bir miktar creature controlunuz olmasına gerek olamdıgı gibi.. Hayvanı sadece yonetmek icin taming e de ihtiyaciniz yok..

Ben bunu hızlıca nası kasarım?
Taming:Eger 0 dan baslıyosanız oncelikle kitabını okumak zaten zorunlu..

Hayvanlar:Kasılıcak taming aralıgı
Weasel:0,1-10
DomesticPig:10-30
Wisent:30-40(bu kısmını yine pig le de kasabilirsiniz)
Horse:40-70,75
Razorback:70-100
DireWolf:70-100

Hayvanlar:Kasılıcak creature control aralıgı
Weasel:0,1-10
DomesticPig:10-40
Wisent:40-50
Horse:50-100

Sayıları verdikten sora kasma kısmına gelince..
Taming:
Tamelediginiz hayvanlar mindsetlerine gore size saldırabilir ya da sizden kacabilirler.. Ornegin Weasel ve domesticpig sizden kacarken wisent horse razorback gibi hayvanlar size saldırıcaklardır.. Tabla tameliycegimiz hayvana target aldıktan sora yanına gidip taming skill ine action bardan 1 2 kez tıklayıp skill kullanılmaya basladıgında hayvandan kacıcak ya da hayvanı kovalıycaksınız.. Succesfull ya da failed yazana kadar buna devam edieceksiniz.. Taming skilliniz action bar a koymak icin techniques domestication taming ve ordaki icon u action bar a tasıyoruz..
70-100 aralıgında razorback de direwolf da bir cok kez fail olucaktır bu sizi urkutmesin skill almaya dewam ediyosunuz..

Creature Control:
Creature control hayvana ne komutlar verebilceginizi belirleyen skill oldugundan hayvana her komut verdigimizde bu skill artıyo.. Belli seviyelerin altında hayvana belli komutlar veremezsiniz ornegin attack gibi.. Hayvan "X doesn't understand you" gibi bir emote verir.. Creature control u hayvana komut verdirerek kasıyoruz burası dogru ama hayvana her komut verdigimizde Loyaltysi dusuo ve kontrolumuzden cıkıyor diyenler icinse loyalty i arttırmak icin hayvana yemek yedirmek lazım.. Suan icin "feed" komutu yeterli yanınızda yemek olmasına gerek yok.. Bu skill i kasmanın en kolay yolu hayvanınızı alıp bi koseye cekilip "feed" "protect me" komutlarına sırayla her 10sn de bir yazmak(bir program vasıtasıyla yazdırmak)tır..

Tamer charla para kasmak kastırmak:
DUNYANIN EN KOLAY ISI.. Hehe aynen oyle skill seviyeniz belli bir seviyenin ustune cıktıktan sora hayvanları alıp diger hayvanlara daldırarak deli gibi mat para kasılabiliyor..
Hayvanı tameledikten sora uzaklasıp yemegini yedirip adını verip belli bir target belirliyip attack demek en temel isimiz.. bundan sora hayvanınızın canı gittikce "bandage" yazıp hpsinin bi kısmını doldurabiliyosunuz.. tabi bunun cd si war spamlenebilir bi skill degil..

Yan skiller: Yan skill olarak her seyi alabilirsinz craftingden magery e kadar herseyi alabilirsiniz.. Mage olursanız pet inizi healler yanında daldırdınızı hayvana damage buyuleri atarsınız.. Warrior olursanız petinizle beraber aynı hayvana dalıp cok daha hızlı kesebilirsiniz.. Craftinglede kendi cıkardıgınız matlardan kendinize biseyler uretebilirsiniz..

Tum Hayvanlar:
Yukarıda saydıgımız hayvanlar dısında bir cok hayvan daha var ve daha yenileri de eklenicek gibi duruyor onların bir kısmını yazayım..
Tamelemek icin gerekli skill sırasına gore:
Weasel
DomesticPig
Wisent
Horse
Wolf
Direwolf
Razorback
Waterlizard
Minatour
ve jungle da bulunan digerleri..

Simdilik bu kadar yeni seyleri buldukca tekrar yazarım.. Hadi kolay gelsin..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

çok kral olmuş tebrik ediyorum ^_^

bir de şunu eklemek istiyorum:

Şu an Tamerlar SADECE 1 tane hayvan kontrol edebiliolar ne skilli olursa olsun. Dierini tame ettiği zaman bi önceki hayvanınız kayboluo. Hayvanı kontrolden çıkarmak için ABANDON yazmanız yeterli. Bunun dışında. Hayvanınızına başka insanları koruması, takip etmesi için de komut verebiliosunuz. At alıp başka adamlara da transfer edebiliorsunuz.

At tameleyip, riding skilliniz olmassa, atı süremessiniz, attan direk düşersiniz bindikten sonra. Ridign skillini öğrenip binerseniz yvaş yavşa gitmeye başlayıp skill arttıkça hızlanırsınız.

FAKAT şu an büyük bi bug var, attan inince, direk crim oluosunuz. O yüzden atlardan bi süre uzak durun ^^ en azından şehir yakınlarında inmeyin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

npclerde threat mekaniği nasıl bilmiom hiç

ama ben çok bömle peti saldırıp arkadan daldım fakat bana dönmedi

ama az damage koyduğumdan dolayı olabilir, belki direk en fazla damage koyana koşuıodur emin değilim , deneyip görecen =) zaten koşsa üstüne kitelarsın sorun olmaz
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Mortis said:

ikisinin de yok

animalia vendoru, ynai içinde domestication, taming, creature control, riding, swift riding, controlled riding kitapları olan vendorlar Vadda ya en yakın, Bakti ve Medulide var.


fabernumda var artik

birde toxaide de kesin var, digerlerine bakmadim
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...