Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Başlangıç Rehberi (bakmadan başlama)


Pluton

Öne çıkan mesajlar

Baktım gördüm ki, MMO hayatında wow ve türevleri ile başlayan arkadaşlar MO 'ya girdiğinde "oha napcam lan ben şimdi" edasıyla şehirlerde saçma sapan dolaşarak oyunu kötülüyorlar =) Şimdi öncelikle genel hatlardan bahsedip sonra sizin class dediğiniz (aslında değil) belli başlı meslekler hakkında bilgi vermek istiyorum. Ayrıca BETA oldugu için değişen şeyler olabilir onlarıda değişiklik oldukça burdan değiştiririz.

Öncelikle oyun sandbox dediğim yani serbest bir mmorpg. Sizi seçtiğiniz şehre atar ve gerisini kendiniz yaparsınız. Bikaç guide var ama tabi BETA olduğu için ya eski yada işinizi görmez. Şimdi ilk işimiz genel bilgileri vermek olsun.

En genel bilgiler
Oyun FPS tarzı mmodur.
AIM dediğimiz olay yoktur. Yani ok atarken kendiniz hesaplamalısınız adamı seçeyimde otomatik atsın olayı yok.
Oyunda harita yok.
Kişilerin isimleri üstünde görünmez ama hedeflerseniz görünür.
Oyunda level yoktu skill tabanlıdır. Primary ve secondary olarak 2 çeşittir ve primary skillerinizin toplamı max 1000 olabilir.

Genel bilgiler
W = İleri doğru yürür
S = Geriye yürür
D = Sağa yürür
A = Sola yürür
SPACE = Zıplar
Shift'e basılı tutup W tuşuna basmak = Depar atar
CTRL'ye basılı tutup W tuşuna basmak = Yürür
Z = Toggle/cursor mod değişimi yapar
X = Silahını çeker
R = hedeflenen NPC'de işlem yapar. (örn: priest hedeflendiyse reslenirsiniz, bonevendor hedeflendiyse trade ekranı açar v.s)
P = Paperdoll açar kapatır
I = Çantanızı açar kapatır
O = Spellbook(büyü kitabı) 'u açar kapatır
L = Skill menüsünü açar kapatır
TAB = Hedef alır. Ama sadece işlem yapmak için aim almaz
ENTER = Chat açar kapatır
ESC = Açık pencereleri kapatır ve oyun menüsünü açar.

Bunlardan sonra size genel olarak yapmanız gerekenleri anlatalım.

Para kazanamıyorum ?
Para kazanmak biraz problem evet. İlk başlarda kolaydı baya ama şimdi biraz zorlaştı. Para kazanmak için yapabileceğiniz 2 yöntem var.

[list=1]
[*] Tamer açacaksınız. Hayvan tameleyip diğer hayvanları öldürüp kasıcaksınız.
[*] Combat char açacaksınız gidip hayvan keseceksiniz ki ilk başlarda zordur.
[/list]
Vendorlarda silah yok offf napıcam?
Malesef! Oyundaki hemen hemen her armoru her silahı sizin gibi insanlar yapıyor. Açıkcası kendi başınıza pek bi işe yaramazsınız.

Ben bu oyundan bişey anlamadım nasıl yardım alıcam?
Birçok başlık açtık açıkladık aslında aradıgınız biçok sorunun cevabı var ama aktif olarak bide vent üzerinden bizimle iletişime geçerseniz her türlü yardım ederim.

Çok über detaylı olmadı ama ekleme yaparız değişiklik oldukça.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Skiller çok rahat artio, tamingi böle oturup uğraşsan 1-2 günde 100lersin o yüzden ne açtığınız önemli deil warrior oynamak istiosanız gidip bi tamer charı açıp, onun taming skillini kullanarak domuz, bizon vs gibi şeyleri tameleyip birbirine saldırıp onların kemiklerini derilnii vs toplayıp satyınca baya para çaıkıo, yine çok kısa sürede 10 larca kitap alacak paraya sahip olursunuz. Ondan sonra istiosanız taminginizi - ye alıp, warrior skillerinize geçebilirsiniz, Mesela ben aynen öle yaptım full warriora gidiorum şu an HORSE HERDER backgroundu ile başlamıştım.

Fakat şimdi hotfixliolar eğer sorun olmazsa, başlangıç sworduyla başlanıcak bi tane. Eğer o silah yeterli ise, tamera gerek kalmadan, ii damage koyuosa, kesersiniz domuz momuz başta.

Oyundaki ilk amacınız şu olsun. Ne tarz bi karakter oynamak istediinize karar verip. Onla ilgili skillerin kitaplarını okumaya balşamak. O okurken de pratikle de biyandan kendiniz arttırmak. Tabi ki crafter binlerce kitap var ıvır zıvır lore u yok spiked bilmemne head crafti vs, Siz yine basiclerden başlayın onun içinde zamanla öğrenip ,araştırıp advanced olaylara da akarsınız.

Tamerlık çok kolay, warriorlık da kolay, belki zırh ve kılıç bulması problem olabilir ama halledilmicek bişey diel

Crafterlık ve Magelik zor. Mageliğin zor kısmı ii spellerinin reglerinin hep böle metal vs olması ki minerlardan elde edebiliosun kendin etraftan toplayamiosun. Crafterlığın zorluğu ise çok specilization var. Ben Blacksmith olup hem armor hem her türlü kılıcı yapıcam diemiosun UO'daki gibi.

Ya armor smith olacan ya da gidecne weaponcrafter ki weaponcrafterlar bile, kılıç, mace , spear vs tarzı içlerinde ayrılıo çünkü skill cap yetmio hepsini iyi yapmaya.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ayrıca mortisin dediğine ilave olarak, hem armorsmith hem weaponsmith olamayacağınız gibi, sadece weaponsmith bile olacaksanız hem madenci hem weaponsmith'te olamıyorsunuz. yani gene madeninizi kendiniz çıkarabilirsiniz ama o madeni işleme süreci başlı başına bir mevzu. O yüzden birde extractor karakterleri oluşuyor ki sanırsam oyunun en karışık mevzusu :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...
Oncelikle bu konu hakkinda hic bir yerde bir bilgi bulamadim,yeni topic acmak da istemedim,baslangic ile ilgili oldugundan buraya yazmayi uygun gordum.

Izledigim videolar ve okuduklarim beni gercekten etkiledi ve oyunu denemek istedim.Su anda indirmeye basladim,hesap yarattim kendime.Sorum sudur;oyunu denemek istiyorum ancak oyle bir secenegim olup olmadigimi bilmiyorum,satin almak zorunlu mudur ?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...