Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

pasaport, ingiltere vizesi


Lancelion

Öne çıkan mesajlar

hai,

Easyjet'te geliş gidişe ucuz bilet bulunca londra'ya soruşturasım geldi şöyle bir. İngiltere'ye turistik amaçla gitmek için vize alma prosedüründen geçmiş olan var mı hiç yakınlarda ?

Bi' de, pasaportumun da tarihi geçtiğinden onu da yeniletmem gerekiyor. Öğrenci olduğumdan dolayı harcı konusunda bi güzellik alabiliyorum "sanırım" ama amacım eğitim olmadığından ondan da şüpheliyim.

Aydınlatırsanız sevinirim, tşktşk.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İngiltere'ye vize alabilmek için pasaportunun en az 1 yıl geçerliliği olması gerekiyor. 1 yıllık pasaport harcı 180.15 TL, ve sen İngiltere'ye okumaya gitmediğin için öğrenci güzelliğinden faydalanamıyorsun bu parayı ödemen gerek.

Turistik vize için otel rezervasyonu ya da davetiyenin orijinali ve kopyası vs. gibi dökümanlar sunman gerek en önemlisi. Bir de bankada para tabi ki.

Konsolosluğa gitmiyorsun, Şişli'deki WorldBridge aracı kuruma gidiyosun. Belgelerini oraya teslim edip 170 TL vize ücretini ödüyorsun. Yine aynı yerde parmak izi verip, fotoğraf çekiliyorsun.

Vize başvurunu internetten yapmak zorunlu.
Site adresi şurası;
http://www.visainfoservices.com
Turistik vize için cheklist;
https://www.visainfoservices.com/ContentFiles/Documents/General%20visit%20visa.pdf
Online application için site;
http://www.ukvisas.gov.uk/en/applyonline/

Başvurunu yaptıktan sonra aracı kuruma belgeleri sunmak ve izometrik bilgilerinin alınmasını sağlamak için randevu alman gerek. Verdiğim linklerin birinde menunun en sonunda "appointment" var oradan yapacaksın. Yarın sabah randevu almaya kalksan cuma gününe gün alabilirsin, taş çatlasa 2 gün sonrasına alırsın yani. Eğer gerekli dökümanları ilk seferde sağlarsan da 3 iş günü içerisinde vizen çıkar.

Belgeleri teslim ederken sms ile vizenin çıktığına dair bilgi almak istiyor musun diye soracaklar. 2 TL karşılığı ve çok gereksiz. Başvurunu internetten takip ediyosun, çıktığını görünce ister kendin alıyosun, ister başvuruyu yaparken başkasının alması için vekalet veriyorsun, istersen de 18 TL karşılığ evine kargolatıyosun.

Hadi iyi gezmeler.

PS: Unutmadan Pegasus'a bakmanı öneririm. Easyjet bagaj başına 9£ alıyor. 3-4 hafta sonrası için düşünüyorsan tatilini Pegasus daha makul fiyata gelir ve bagaj için ekstra para ödemezsin, ayrıca birçok havayolu şirketinin aksine 25kg'ye kadar hakkın var.

Bir de unutmaman gereken şey Londra'nın dünyanın en pahalı ikinci şehri oluşu. Yani 100 TL karşılığında Stansted havalimanına gelebilirsin ancak oradan şehir merkezine gelmek için de 18-20£ yani 40-50 TL arası bir fiyat ödemen gerekecek. Aynı şey Gatwick için de geçerli (Pegasus Gatwick'e uçmuyor).
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...
  • 2 hafta sonra ...
  • 1 yıl sonra ...
Şu konuyu uplıyorum bir şey danışmam lazım:

Annem'in kuzeni(ingiltere vatandaşı kendisi) kızının nikahı için annemi ve teyzemi ingiltereye çağırdı, bi 15-20 gün gidip Cambridge'de kalacaklar vs de . İlk yurtdışına çıkışı olacak yeni pasaportunu çıkardı.
Şimdi annem için Aile Ziyaret vizesi, başvuru belgelerini topluyorum. Annem'in kuzeni sponsor olacak mektup ve gerekli evrakları gönderiyor, kendi ekonomik durumu ile ilgili vs evraklar da

bizim sağlamamız gereken şeyler ne? Ben ve ablam maaş bordrolarını aldık, hani benim bi hesabım yok param olan içersinde, ablam bi de extradan hesap hareketlerini almış.

Anneme hesap açıp ne kadar bir para yüklememiz gerekiyor. Yoksa annemin kuzeni sponsor olacak diye sorun olmaz mı.
Acaba diyorum bir danışmanlık şirketiyle mi başvursam onlar eksik belgeleri sölese mi, o tarz hizmetler ne kadar oluyor fiyat olarak?

Var mı aile ziyaret vizesine başvurmuş sponsor edilmiş biri ?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...
a valid visa for entry to Australia, Canada, New Zealand or the United States of America and a valid airline ticket for travel via the United Kingdom as part of a journey from another country or territory to the country for which the visa is held;


amerika'ya gideceğim için sorun yok sanırım
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...