Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Deli Hamdi - Gunluk


Azmodai

Öne çıkan mesajlar

22 yevmü-l isneyn, Safer
Selamunaleykum Gunluk.
Adim Osmaniyeli 'Deli' Hamdi, oldukca delikanli ve yigit bir gencim. Kendi gunlugumde kendimi neden tanitiyorum diye sorarsan eger, yarin oburgun kendimi bilemezsem, hatirlamak icin, veya biraktigim yerden devam etmek icin not tutuyorum. Hatta bu gunlugu tutmanin nedeni budur.

Osmaniye yakinlarinda dogdugum soylenmisti bana, ama genc yasta annemi ve babami doga hayvanlarina kaybettim. Piknige cikmistik o gun, ve aniden ormandan firlayan cesit cesit hayvanlar once annemi, sonra babami parca pincik etti... oradan hizlica kacmistim ve o gunden beri amcaogullarimla yasamaktayim. Artik yas oldu 26 gunluk... yaslaniyoruz.

Son 5 senedir mahallenin sevimli serserisi gorevini ustlendim gunluk, dostlara sempatik ve sevimli, dusmanlarima ise hayvanlik yapiyorum, bos zamanlarimda ise komple hayvanlik yapiyorum. Namazimi epey aksatan biriyim ama cumalari kacirmamaya calisiyorum... hayat zor gunluk... artik bir yol cizmem lazim.

Bugun koyumden cikip sehire gidecem gunluk, bakalim gelecek ne gosterecek, bakalim yeni maceralarda, yeni dostlar edinip barinabilecek miyim. Osmaniyenin kazasindan yola ciktim, Vaddaya gidecegim, oranin tasi topragi altinmis gunluk, benim gibi babayigit adam testi testi para kazanabilirmis orda. Gorecez gunluk.

Nufus Cuzdani Vesikaligimi koyuyorum gunluk, her actigimda ilk sayfada ne kadar yakisikli oldugumu gormek istiyorum. Resimde biraz cibildagim, resimi cektirmeden once amcaoglumla bahcesinde hortum tutuyorduk birbirimize...



Otobuse yetismem lazim, yarin gorusuruz gunluk.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

24 yevmü-l erbaa, Safer
Gunaydin Gunluk,
Dun gece geldik vaddaya, oldukca izdirapli bir otobus yolculugu idi lakin arkamda her anadolu otobusu firmasiyla gelen boyu kadar buyuk, oyuncak dolu cuvalli teyzeler ve aglayan cocuk vardi... yol boyu uyutmadi iblisler ama 14 saat sonra varabildik Vaddaya, gece yorgunluktan direkt yattim ama sabah kalkinca epey sasirdim be gunluk... burasi cok acaip bir yermis...


burasi osmaniye degil

Bikere ne tasi, ne topragi altin, hatta hersey kemikten, ben anlamadim bundan bi bok gunluk... Neyse, is aramak icin sehrin meydanina dogru ilerlerken birisi dibime girip darladi beni gunluk, ben de agizini yuzunu kirdim


it herifin elinde de balta vardi galiba, neyse ki demirden bisepslerim var, sorun olmadi

Bu kucuk kompak dijital gamaralar cok guzel bisi gunluk, her pozisyondan foto cekmek mumkun, en yakin zamanda album yapip osmaniyeye yollamam lazim bisiler...

Kendime bi ugras bulmam lazim gunluk, amele pazarina gidecem birazdan, belki birinin ihtiyaci vardir, olmadi burda osmaniyeli bi hemso buldum, odun kesebilirsin aga dedi, oyle birseye de girisebilirim, bilemiyorum gunluk.

Bi de boyle memleketin damini sileyim gunluk, hekres mi hirsiz olur? Allahtan ustumde bisi yok alamiyor serrefsizler... ama buna da bir cozum bulmam lazim, bir ara kendime ufak bir haydar yapmam gerekecek sanirim kendimi korumam icin.

Simdilik gidiyorum gunluk, 3 kurus para kazanayim da, geri gelecem.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

3 yevmu-l ahad, Rebiülevvel
Gunluk, son girisim bu sanirim. Vadda maceram kisa surdu cunku bir suru olay oldu... buralardan fani dunyaya gecmeden son yazilarimi kaleme aliyorum...

1 haftadir hemsoyla bos bos oturmaktan bunalmistim gunluk. Her gun amele pazarina ugradim ama kimse istemiyor amele buralarda, algilamakta zorluk cekiyorum bu durumu, bizim osmaniyede kahvenin bahcesinde 3 saat otursam hemen 10-20 liraya bi is cikardi.

Bikere cok hirsiz var gunluk, ölüyor olmam hic te koymuyor yani, silktirip gideyim buralardan, boyle hayatin camina vurayim gunluk.


herkesin eli birinin cebinde, namustan eser kalmamis mekanda

Amele pazarindan is cikmayinca ve 1 hafta boyunca ac ac gezdikten sonra yeni bir firsat dogmustu gunluk! Vaddanin muhtari babayigit bir kac genc ariyormus, sehirin hemen disinda bir kac domuz varmis, e tabi herkes mubarek insan olunca mekanda, herkesin namazi niyazi olunca bu harami yaratiklarin cirit atmasina izin veremezdik, biz de ciktik meydana. Domuzlara giristim gunluk, hem de yumruklarla, allahin gozden cikardigi hic bir yaratik beni cizemezdi bile...


Rahmetli babam domuz doverken hep tassaklarina vur derdi, bu konuda epey sikinti cektim

Ama oyle degilmis gunluk. Buranin domuzlari masallah ebesinin dami kadarmis gunluk... heriflere vurdukca orama burami isirip su burunlarinin ordan cikan disleriyle her yerimi delik desik ettiler, bir darbe de tam karacigerimin ortasina saplayinca ben de cennetin kapilarini araladim gunluk.


Fotograf makinam cektigim aciyi bile yansitiyor fotograflara

Kendimden gecip bayilmisim, yakindakiler hastaneye tasimis beni, su an yattigim yerden yaziyorum ama sonum iyi degil gunluk. Doktorlar bir kac saat icinde olecegimi, karacigerimin darmadagan oldugunu soylediler. Buraya kadarmis gunluk, benden sonrakilere uyarim olsun, Vaddanin domuzlari sakaya gelmezmis...

********

Simdi, oyuna ciddi soylemem gerekirse tassagina baslamistim dun gece. Preorder'ini aralik basinda yaptigim icin ara ara girip bakiyordum, eskiden hic bisi yokken dunyada artik her yerde npcler dolmus, hatta bir kac domuz momuz, kurt falan bir suru yaratik gelmis bile. Oyun halen cok eksik olsa da 1 ay onceki haliyle bile cok cok farkli. Adamlar epey gelistiriyorlar, ki tek korkum buydu.

Su an gayet eglenceli bir oyun, hikaye kisa oldu ama muhim degil, adam gibi char acacam wipetan sonra ve oynayacam sanirim. Araliktan beri biraz biraz oynayip "Fena degil, bi kac haftaya bidaha bakarim" derken bugun oturup biraz oynamaya karar verdim. Wipetan sonra toplanip ev ve guild islerini arastirip, oyunu biraz daha kesfetmek lazim.

Darkfall Online'da beta cikana kadar gaza gelip toplamistim herkesi hatirlarsaniz. Oyunun vaddedikleri cok guzeldi ama hic birini yerine getiremedi, ha eglenen oldu belki ama bekledigimiz, UOnun devami turunden bi oyun degildi maalesef. Ama bunun betasini takip ettikten sonra net bir sekilde aradigimiz oyun bu olabilir diyorum.

Ben bu oyunu oynayacagim arkadas, size de tavsiyem deneyin, boyle gelistirmeye devam ederlerse oynanir ve gayette eglenilir. Wipetan sonra daha ciddi bir iki charla gelip, oyunun hakkini vermek dilegiyle ayriliyorum simdilik.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...