Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bilinen Bug'lar, sorunlar ve çözümleri


Xenocide

Öne çıkan mesajlar

Buraya oyunda var olan sorunları toplu şekilde yazalım. Böylece yeni gelenler karşılaştıklarında afallamamış olurlar :)

Senkronizasyon Sorunu:
şu anda oyundaki en can sıkıcı problem. Lag gibi birşey ama tam lag değil. yaptığınız şeyler aslında oluyor ama siz olduklarını göremiyorsunuz. Mesela silah çekiyorsunuz, aslında silahınız çekiliyor fakat animasyonu 2-3 dakika sonra geliyor.

Çözümü: Şu an için kalıcı bi çözümü yok, fakat oyuna girdikten sonra silahınızı çekin, direk çekilmediyse çekilene kadar bekleyin. bikaç defa çekip yerine koyun. Oyun hareketinize anında cevap vermeye başlayana kadar yapın. kendi kendine oturuyor bi süre sonra senkron. Düzelince gogogo.

_____

Skill'lerin Kaybolması:
bazen oyuna girdiğinizde normalde sizde olması gereken skiller skill penceresinde gözükmüyor. Korkmayın çünkü skill'iniz çöpe gitmedi. Sadece skill listesinde gözükmüyor.

Çözümü: Log out - Log in olun. gelmezse tekrar deneyin. en sonunda gelecektir.

_____

Tamelenen hayvanın log out olduktan sonra tame'den çıkması:
bir hayvan tamelediğinizde log out-log in olursanız hayvan tameden çıkıyor ve tekrar tameleyemiyorsunuz. bir nevi bug'a giriyor. Eğer bu tamelediğiniz hayvan binek ise, üstünde değilken log out olursanız tekrar girdiğinizde binemezsiniz.

Çözümü: Bineğinizin üstündeyken Log Out olun.

_____

Vendora birşey satmak istediğinizde itemın gitmesi ama paranın gelmemesi:
Bu aslında bug değil feature ama yinede bilgilendirmek amacıyla yazıyorum. npc ile pencereyi açtıktan sonra item'ı koyduğunuzda altında değeri belirir. atıyorum bu değer 150 silver ise, vendorun inventory'sinden onun tarafına 150 silver değerinde item veya direk 150 silver koymanız gerek. eğer koymazsanız sizi "this is a negative transaction" uyarısıyla uyaracaktır. ok derseniz item'ınız bedavaya gider. O yüzden dikkat :)

_____

Starter Axe'ın kaybolması:
Starter Axe'lar öldüğünüz zaman kaybolmaz yani UO terimiyle "newbiefied" item. Ancak hırsızlar şu an için bunları çalabiliyor.

Çözümü: Starter Axe'ınız inventory'nizde durmasın, mümkün olduğunca equip'li olsun. Equip edilen itemları hırsızlar çalamıyor.

_____

Loot Bag'in açılmaması:
En son patch'ten sonra böyle bir bug oluştu. Bir yaratık öldürdünüz, loot bag'i düştü, açmaya çalışıyorsunuz ama açılmıyor.

Çözümü: Loot bag'i açmak için use tuşuna bastıktan sonra mouse mod'una girecektir oyun ama loot bag açılmayacaktır. Mouse Mod'una girdikten sonra inventory'nizi açıp kapatın. kapattıktan sonra loot bag belirecek.



Sıkışmak:
Bazen world'te bazı noktalara sıkışabiliyorsunuz.

Çözümü: /Stuck diye bir komut koymuşlar. kullandığınızda 5 saniye sonra birkaç adım uzağa ışınlayıveriyor sizi. Beta'dan sonra kaldırırlar diye düşünüyorum.


daha aklıma geldikçe yazarım, yazarsınız, yazarlar :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Eğer kitaplarınız kayboluyorsa, StarVault(Dog Company) diye biri 3rd bir patch yapmış.

Link:Mortalfiles 229.2 Kb.

Coder Notu:
If your game works and your only issue is missing books....

It is because our closed beta clients/and or the origional stress test clients are missing database information. There is a difference in files.

There are two fixes i know about.

1. Redownload everything from scratch.

2. Follow my instructions:

*note: this was not approved of by Starvault and i'm sure they won't be responsible if you mess anything up.

All i did was compare the 2 different directories from the two different clients. Some files are different.

You can get the correct files here....
www.dogcompany.org/mortal

Place the files in the following directory:
mortalonline/atlas/data/nowgame/content/misccharacters/FILESGOHERE

Copy over the 2 old db files, content and instance


Thats it, books now work.


*2nd note: do this at your own risk. I won't be held responsible. If this is improper, my intention is not to do anything wrong. So someone from Starvault just let me know. Thanks. Just trying to help.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sereglin said:

Karakterde, normal kosullarda gunduz oldugu halde hala gecenin devam ettigi bir bug mevcut suanda. Bunun icin tek bilinen cozum: baska bir karaktere girip orada gunduzu gordukten sonra, tekrar bugli karaktere donmek. bu sorunu cozuyor.


bu ise yaramadı bende ve sırf sunu cozebilmek icin 0 dan indiriyorum oyunu geceye takıldım kaldım yahu güneşi göremedik bi türlü :) yine olmazsa napcaz ki yokmu bunun çözümü
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

evet abi çok ilginç
yani bu oyunun hedef kitlesi belli

beklediklerinden daha fazla insan gelio test için , ii oluo ama bir sürü şey çıkıo

gidio adamlar keep yapio savaşiolar içersinde, yok duvarlın içinden vuruluo şurdan bilmemnde yapınca şöle oluo falna hepsini güzel güzel test ediolar, hala closed beta olsaydın bunları çoğu olmazdı millet oynayabilio oyunu

temiz gidio yani . aynen çalımşaya devam ederse Star Vault, çok başarılı olacak

bi de böle hep insanların sorun ettiği şeylere yöneliolar, istedikleri şeyleri ekliolar falan ş u zamana kadar daha memnun kalmadığım bi sistem bi gelişme olmadı

darkfall da böle mesela herkes şöle olsun böle olsun derken adamlar gelip KUMAR MAKİNESİ ekledik oyuna falna die alakasız şeylerle çıkıolardı heuhue
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya bende 2 gündür ses yok. önceden hiç bi sorun yaşamıyodum sesle ilgili. bir de grafik ayarlarını her girdiğimde tekrar düzeltmem gerekiyor.

şöyle bir sorun daha var ati radeon hd4850 X2 ekran kartım var fakat ayarları yükselttiğimde mouse u sağa sola hızlı çevirdiğimde oluşan efekt kasıyo biraz. acaba nvidia physics ile mi alakalı? ekran kartımın yetmeyeceğini sanmıyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...