Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sardım!


CaNNi

Öne çıkan mesajlar

açıkçası baya kitap devirmişliğim var bu hususta ama anlatımı osho kadar içe işleyen hiçkimseyi bulamadım.

youtube dan falan videolarına göz atabilirsin. kitaplarından çok daha farklı.

zira konuşma sırasında verdiği esler vs. bile -kendi söylediğine göre- insanlara, bir sonraki sözcüğü beklerken boş zihin alıştırması yaptırmak için bilinçle verilmiş.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Buddha'nın satoriyi anlatması vardır, birde Hindistana gidip gezip tozup gereksiz bir sürü bilgi biriktirip onlardan bozma yazılan kitaplar vardır. Nitekim Buddha kitap filan yazmadı. Ama Osho ve bazı Zen ustaları yazdılar. Gerçi Osho'nun kitapları konuşmlarının düzenlenmesiyle başlıklr halinde Osho'nunda izniyle kitap haline getirilmiştir. Buda harika bişey doğrusu. Kitap yazan insanlar bir sayfayı yazana kadar saatlerce uğraşıyorlar, araştırma yapıyorlar. Osho görüldüğü üzere tıkır tıkır konuşuyor ve anlatıyor. Ve bunlar harika kitaplar oluyor. Osho gibi Buddha doğasını yaşamış bir insanın kitabı elbetteki hala uykuda olan bir çok yazardan ezici olarak daha iyi olacaktır. Yada bir sözü. Laozi'de yazdı "Tao Te Ching" adlı kitabı. Kim ne ne anladı ondan. Eski çince oolduğu için şimdiki çinliler bile çözemedi. Gerçi bu insanlarda daha çok ilgi uyandırdı. Ancak Osho 1900lü yılların Buddha'larından biriydi. O sadece kitap yazmadı. O bilgi bilgeliği getirmez diyordu diğer tüm Buddhalar gibi. Aslında o an etrafında olan insanlara anlatıyordu. Fakat oda diyorduki, ben yada Buddha yada Mevlana ancak küçük bir farkındalık kıvılcımı yaratabiliriz. Gerisi sizin deneyimlerinize kalmış. Ve yine Osho günümüzün Buddhalarından biri konuşmakla kalmamış, yoğun yorucu stresli hayatın ortaya çıktığı teknolojinin getirileriyle yeni kuşağa "Aktif Meditasyon"lar geliştirdi. Ona göre bir amerikalı, yada batılı bir insan Zazen yada Vipassana yapamaz direk. 100 yıl önce tarım ülkesinde yaşayan bir insanlara bugun sanayi ülkesinde yaşayan iki insanın zihni aynı değil. Bu adama otur hiç bişey yapma dersen delirir. Bunu Zen Ustalarıda diyordu bu yüzden yürüyerek meditasyonlar var. Yani o bozma kitaplrdan her ne kadar daha iyide olsa bir Buddha kitabı yada konuşması deneyim olmadan yetersizdir. Ama bir başlangıçtır. Bir New Age parçasını dinlerken derinlerinizdeki doğal huzurun zerresinden bile inanılmaz keyif alma farkındalığıdır. Orda zihin biraz huzur verir. Bu Buddha'nın yada Mevlana'nın bir sözünü okuduktan sonra yıldırım çarpması gibi belli kavrayrayışlara ulaşmaktan farksızdır. Bu konuda en harika filmlerden biri olan "Dingin Savaşçı"da yine Osho gibi Buddhaların doğasına ulaşmış deneyimlemiş karaktere, öğrenci karakter "Herşey bom boş geliyor" dediğinde, bilge adamın "Bu farkındalığın ilk idrakıdır" demesi gibi bişeydir. Bu bozuk bir gözle ilk defa yarım yamalak "Olanı olduğu gibi görmektir". Bir kaç saniye bile olsa o gerçek bir deneyimdir. O şarkıları dinlerken biraz olsun meditasyon yapmış oluyoruz, zihin biraz bulutların arkasında kalıyor ve gölgenin eşsiz huzuru. Bu deneyimdir. Osho'nun dingin bir şekilde derinlerimize nüfus eden sözleri gibi. Youtubedeki videolardan izlenebilir dediğin gibi.

Buddha Bar'a hiç gitmedim Buddha ilede alaksı nedir bilmiyorum ve müziklerinide dinlemedim. Ama müzikleri huzur veriyorsa ne güzel...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...