Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Crysis 2


moriQ

Öne çıkan mesajlar

  • 1 yıl sonra ...
  • 4 ay sonra ...
Oyunu az önce bitirdim, sıcağı sıcağına değerlendirmemi yazayım.

Post-Human Warrior yani en zor seviyede bitirdim, 2-3 yerde defalarca ölüp vakit kaybetmeme rağmen bütününe vurduğumda hiç zorlanmadım diyebilirim. C4 patlayıcılar, JAW füzeler vs çoğunlukla kullanmaya fırsat bulamadığımdan elimde kaldı. Cloak + Armor + Sniper üçlüsüyle CELL askerleri ve Cephleri yanlarına uzaklardan mıhlaya mıhlaya ilerleme kaydetmek çoğunlukla mümkün. Cevat Yerli'nin "en sofistike yapay zekayı yarattık" lafı havada kalmış, orası büyük hayal kırıklığa doğruya doğru.

Senaryo ve kurguya gelirsek... Ben beğendim. Spielberg'den War of the World ve Arnold'dan Predator tadı verdi bazı yerlerde. 2 bilimkurgu yazarıyla anlaşıp senaryoyu onlara devretmişler, bir de roman yazılmış zaten. Hikayeye tam anlamıyla vakıf olabilmek için oyun boyunca topladığınız e-mail konuşmalarını ve Prophet'in anıları videolarını izlemeniz gerekiyor, oyun içi diyalogları da fazla ıskalamamak lazım. Bunlardan birini bile kaçırırsanız boşlıkta hissetmeniz normal. Ama yapbozun bütün parçaları finalde birleşiyor, sinemayı aratmayan güzel bir kurgu ve hikaye sunumu olmuş. Crysis 3'e de sağlam zemin hazırlanmış son derece ucu açık bir bitiş ile.

Ama bilim-kurgu sevmeyen adam Crysis evreninden hiç hazzetmeyebilir, kabulümdür.

Grafiklere fazla yorum getirmeye gerek yok; ENFES. Oyunun en güçlü yanı burası. MyCrysis forumlarında bazı grafik modları var, zaten güzel olan kaplamaları ve ışık efektlerini ağzı açık bırakacak hale getiriyor.

Müzikler de atmosfere ciddi katkı yapmış. Özellikle ana temada Hans Zimmer reyizin imzası olduğu hemen hissediliyor.

E-mail konuşmaları dışında kalan tüm collectiblelar, yapay zeka, fazla basit kalan zorluk seviyesi; bence oyunun en büyük eksileri.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...