Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

The Mandalorian (2019) - Disney+


Devokai

Öne çıkan mesajlar

acikcasi hikaye anlatimindaki deneyselligi ve duraganligi sevdim diyebilirim.

disney, marvel filmlerinin (ve dolayisi ile startwars yeni filmlerinin) bir temposu var. genelde ayni kalip ustunde, ayni beat ile gidiyor filmler. mini sakalar ile suslenmis aksiyon, arada duygusal yakinlik kurabileceginiz sahneler vs.

 

bu daha farkli. biraz daha temkinli ve cok aksak bir akis ile gidiyor.

aynilik yerine biraz daha degisik bi durum. yine de hakli oldugun sey, eger flashback yerine hepsini sirasi ile verselerdi belki diziyi genele daha cok sevdirebilirlerdi.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Spoiler

 

Cok iyi bolumdu, adamlar safi fan servis kilitlemis. Training bolumu, Yoda'nin Luke u egittigi sahneye gonderme, gorunce bayagi gulumsedim.

Grogu'nun jedi temple dan execute order 66 zamani kactigi ortaya cikti. Acaba kendimi kacti, birisi mi kacirdi. Orasini bilmiyoruz.

Luke sana laflar hazirladim, o secimi yaptirmayacaktin, bak darksaber in ilk sahibine hem jedi hem mandalore. Ashoka da hic dikkat etmiyor adam yaninda lightsaberla gelmis, insan bir sorar ooo lightsaber yapmisiz, sist ne is diye.

 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

fan servisin nasıl kullanıldığı da önemli bence. 4. bölümü izlerken kendimi SWG oynarmış gibi hissettim. 5. bölümü izlerken kendimi SWTOR oynarmış gibi hissettim. 6. bölümü izlerken kendimi KOTOR 1 oynarmış gibi hissettim. bu atmosferi ve tadı verebilmek için Star Wars külliyatını içselleştirmiş birileri lazım. Bence George Lucas bile bunu anlayamamış birisiydi. Bu yüzden de Disney'in yeni üçlemesi de aynı hataya düşüp bizi rezalet filmlerle başbaşa bıraktı. Mandalorian ve Boba Fett dizileri bu yönden "olmuş" seriler. Çünkü "Star Wars nedir, ne değildir" bunu çözmüş ve seyirciye de bunu aktarabilmiş kişilerce yapılmış. "Her şey sonuna kadar aksiyon olmalı, cıvcıvcıv olmalı, bombalar patlamalı, lens flareler uçuşmalı, yoksa seyirciyi asla çekemeyiz" mantalitesiyle hareket etmek yerine bir geminin tamiriyle bile character building gerçekleştirip seyirciye de bir yandan fan service gömebiliyorlar. Star Wars fanı değilim, ama Orjinal Üçleme izlerken, Jedi Outcast ve KOTOR 2 oynarken bu tip detaylar beni cezbetmişti. Filmlerin berbat ettiği bir evreni dizilerle geri toplayabilen bir ekibi takdir etmem gerek.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Pew pew i dayamislar son bolum kurgu eksik kalmis.

Teke tek combat sahnelerini iyi kotariyorlar ama 10 vs 10 sahnelerini tamamen klasik western formatina yaslamislar. 2022 seyircisine gore basit kacmis, TRT pazar sabahi western kusagina donmus bolum. Halbuki surekli kullandiklari "space western with a hint of samurai sauce" formuluyle baksalardi 10 numara 5 yildiz bolum cikardi.

Tabii butceyi de bilmiyoruz. "Abi yapicaktim ben ama Disney para vermedi" diyebilir yonetmen.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...