Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

The Mandalorian (2019) - Disney+


Devokai

Öne çıkan mesajlar

Ha bir de sonu ile ilgili olarak,

Spoiler

Scout Trooperlar'ın vurmuş olduğu kesin bence. Yani IG-11 vursa niye orada bıraksın baby Yoda'yı? Bir de sahneye bakınca çok bariz gözüküyor Scout Trooper'ların ateş etmiş olduğu. Bence IG-11 tam tersine gene yardıma geliyor olacak bizimkilere, Mandalorian'ın da güvenini kazanacak.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ancak izleyebildim de

Spoiler

hayret önceki bölümleri beğenmeyenler bunu nasıl beğenmiş, sonu çok saçma değil miydi? herkes droide takılmış da,

- motorlu polis nasıl comlinki durduk yerde dinledi?

- nasıl oldu da geminin nerde olduğunu çat diye anladılar?

- bir bütün gün yürüdükleri yolu nasıl 5dkde katettiler?

- moff kendi adamlarını neden taradı? hadi bunu sonra anlayacağız diyelim de öncekiler üzdü beni. yedi bölümdeki en zayıf kısımdı son dakikalar.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@Sam

Spoiler

 

- Comlinkler ile ilgili olarak;

Comlinks were also used aboard starships, mainly for short-range communications such as landing/departure clearances and formation commands. For longer-range communications, many starships utilized subspace radios, which necessitated an even larger power supply. Certain comlinks also had the ability to track other comlinks, presumably by following a transmission feed between them.

Muhtemelen bu yolla öğrendiler, İmparatorluğun dağıldığı bir dönem de olsa hala ellerinde iyi teçhizat var demek ki. En mantıklı açıklaması bu sanırım.

- Geminin nerde olduğunu bence de çok çabuk anladılar ama muhtemelen Kuiil'in izlerini takip ettiler. O yoldan bir tek onlar yürümüştü sonuçta. Bir de o trooper'lar Scout Trooper, yani tracking ve recon ile ilgili uzman askerlerden. Hiç olmazsa izleri bulduklarına dair bir sahne olsaydı iyi olurdu, ama bunun da açıklaması bu şekilde yapılabilir herhalde. 5 dakikada kat etme olayı ise muhtemelen kullandıkları speeder bike'lardan dolayı, sonuçta Blurg'ler öyle çok hızlı hayvanlar değil. Obi Wan'ın Episode 3'de bindiği Boga hızlıydı mesela baya, Grievous'un aracına yetişebiliyor. Ama o Varactyl'ler zaten genel olarak hızlı hayvanlar diye geçiyor SW evreninde, Blurg'ler deve gibi bişi işte.

 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@Deno

Spoiler

ya işte 30sn'lik bir sahne lazım orada kim dinliyordu, tespit etti, amirine söyledi, o da talimat verdi gibi. scout trooper da olsa onların işi orada kapıda bekçilik yani. mando da walkie talkie kullanmıyor, DİREKT dinlenebilecek birşeyse kullanmazdı yani esprisi yok. polis telsizini bile frekansına çevirmeden dinleyemiyorsun yani izleyici o kadarını biliyor, biraz açıklama lazım ne oldu. "zaman bitti hadi hızlıca kapayın bölümü" gibi olmuş.

ya iz takip etmeyi de kabul edebilmem için iz yakip etmeleri lazım. adamlar son sürat speederda gidiyor yani öyle bir iz takibi olmaz ki. bilgisayar kasktan otomatik yapıyorsa onu göstersinler ne bileyim. iz takibi için yavaş durursun bakarsın filan.

ve mando'nun telsizden kaç demesi ile bunların yetişmesi arasında 5dk bile olmaması lazım çünkü kafetaryada adım atamadılar öyle. ne kadar time skip de koysan zorluyor biraz. hani tracking için belli bir efor olmadan elleriyle koymuş gibi uçarak son sürat gitmeleriyle birleşince diabolus ex machina gibi oldu. tamam anladık quill vurulacak da klişe bile olsa bir intercept/sahnesi lazım. poor writing de diyemiyorum çünkü dediğim gibi klişedir yani "amirim tespit ettik, hadi gidin yakalayın" sahnesi ama lazımdır.

ha şey kısmına da girmedim: bu scout trooper'lar werner'in adamlarıydı. moff'un adamları werner'in adamları direkt taradılar ve sonra kimse kalmamıştı werner'den. apc'den inenler vardı. bu scout trooper'lar "ya ne oldu dur bir dk" filan hiç olmadan işlerine güçlerine droid gibi devam etti. orası da biraz garip ama hadi önceki yazdıklarım olmasa sallamazdım.

o scout trooperlara kadar iyi gidiyordu, "bebek uyuyor" kısmına hiç girmiyorum lol, orada tıkanmış yazar belli ki. inanılırlığın kıyısında ama çizginin içinde diyelim.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1 saat önce, Sam dedi ki:

 

  İçeriği gizle

ha şey kısmına da girmedim: bu scout trooper'lar werner'in adamlarıydı. moff'un adamları werner'in adamları direkt taradılar ve sonra kimse kalmamıştı werner'den. apc'den inenler vardı. bu scout trooper'lar "ya ne oldu dur bir dk" filan hiç olmadan işlerine güçlerine droid gibi devam etti. orası da biraz garip ama hadi önceki yazdıklarım olmasa sallamazdım.

 

Spoiler

Ben Werner dahil hepsini Gideon'un altındaki adamlar olarak düşündüm. Onları öldürmesi Darth Vader'ın altındaki adamları başarısızlıkları sebebiyle öldürmesi gibi geldi veya onları umursamadan Mandalorian'ı öldürme amacıyla ateş ettikleri de düşünülebilir.

 

Komutan tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sezon finalinde Baby Yoda'dan buyuk bir aoe bekliyorum, artik tie fighter'i mi patlatir, ortama force lighting mi salar, neyse. IG'yi elemanin onyargilarini yikmak icin kullanacaklar, kesin bir kundak sallama sahnesi goruruz onumuzdeki sezon. Oyun kafasinda level alip, relatable olsun diye lobotomi yaptilar garibime. Zaten background'u yok, duz assassin droid, olan kisiligini de sildiler, mukemmel bir karakter oldu dizi icin hahaha. Guresci abla da ayri bir bos karakter, "Ben saklaniyorum, keyfim de yerinde. Yakalarlarsa omur boyu hapse atarlar" diyordu, 3 cumle sonra savasa tav oldu. 

Mando'nun jetpack'ini kesin ilk sezon finaline koyarlar diyordum ama bu sefer tribe'in geri kalanini da ortaya cikarmak gerekiyor. Gerci kim bilecek, "Biz kacip su kenara saklandik sen gidince" diye npc gibi cikarlar belki ortaya.

Dizideki ilginc tek karakter Kuiil.

 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

çok güzeldi ama:

Spoiler

ig'nin power level'lar gidip gelmedi mi bölüm başında devamlı? önce BÜTÜN KÖYÜ sololadı, sonra bir düzine askere karşı "o kadar da değilsin yav" dendi. bölüm içinde hotfixle nerflediler mi ne oldu lol. ama yine de

The-Bounty-Hunter.jpg

giphy.gif

"i know now why you cry, but it's something i can never do. goodbye."

 

Sam tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Spoiler

 

Öncelikle IG11'in günahını almışım, hakkını verelim başlamadan önce.

Gerçi Scout Trooperlar da 5 metre mesafeden hareketsiz hedefi vuramıyorlar abi nasıl 100 metre ileriden speeder bike üzerinden Kuill'i vurabilmişler ki? Vuramamışlardır bence, kararlıyım o konuda. Ama scout trooperlar vuramadıysa, IG de vurmadıysa kim vurdu bunu? : p

IG'nin powerlevelının saçmalaması beni de rahatsız etti. Ortama girip bütün herkesi indiriyor, onlarcasını belki de (Özellikle speeder bike üzerinde kurtarmaya gelip bütün stormtrooperları sololadığı sahne mükemmeldi). Ama bi avuç asker pusuya yatmış diye yok bunları öldürmemiz mümkün değil ben gidip patlayayım diyor ne alaka abi ya? Ne bileyim en azından önceki büyük çatışmada ciddi hasar görseydi ümitsizliğe kapılmasını anlardım ama öyle bir durum da yok. Bari git önce bi vurmayı dene, patlayacaksan da sonra hobi olarak yine patlarsın.

Armorer ablanın stormtrooper dövdüğü sahne saçma ve gereksiz olmuş. 5 tane stormtrooper dövdü diye kurtuldu mu şimdi? Yoksa onun arkası gelip te öldürmüşlermidir? Neyse, sonra biryerlerden çıkar herhalde.

Helmet sonunda çıktı bu arada, Oberyn'i gördük. Helmeti Armorer mı çıkartır Cara mı çıkartır tartışması da böylece biter, IG11 çıkardı lol.

 

Son olarak Darksaber gözüktüğüne göre olaylar bayağı büyüyecek herhalde. İki avuç Beskar parçası buldu getirdi diye olay oluyor, darksaber işin içine girerse kıyamet kopar.

 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...