Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

The Mandalorian (2019) - Disney+


Devokai

Öne çıkan mesajlar

4 saat önce, lord_gorthaur dedi ki:

ben 2. filmin 2. yarisinda ciktim. hayatimda gittigim bir filmden salondan cikmamisimdir. O kadardar da kotu olamaz falan diye gittiydim.

Force'un allahini bile getirseler kurtaramazlar seriyi.

geçen sinema kanalında denk geldim ben de, dayanamadım 1/3'ünde falan kapattım. Normalde hiçbir SW filmini, Solo dahil ikinci üçüncü izleyişte yarıda kesmemiştim bu ilk oldu. 

Leş ötesi bir film 2. film cidden ya leş. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

14 saat önce, Akuma_Blade dedi ki:

Çıktığı dakika izledim ve diyeceğim şu ki, sequel üçlemenin en başından JJ Abrams, Rian Johnson, Pablo Hidalgo gibi kekolar yerine Feige - Filoni ikilisine verilmesi gerekirmiş. Star Wars evrenini gerçekten tanıyan ve seven insanlar tarafından yazılıp yönetildiğini en başından hissettirdi.

-Jabba'nın maymunlarından Boba Fett'in mandalorian armor kopyasına, Han'ın Empire Strikes Back'de görülen karbonitinden kantin sahnesine kadar orijinal üçleme kokan bir işti her anlamda. CGI'a azami derecede gerekmedikçe başvurulmaması da orijinal üçlemeye duyulan saygıyı kanıtlıyor.
-İmparatorluğun çöküşüyle birlikte artan kaosa boğulmuş dış halkada bir ödül avcısını merkez alan bir hikaye olması tıpkı Rogue One'da olduğu gibi sequel üçlemeyle kıyaslanamaycak kadar çok fazla yaratıcı ve serbest bir iş ortaya konulabilmesini sağlamış. İzlerken çoğu yerde dizi değil Star Wars RPG'si oturumuna tanıkmışım gibi hissettirdi.
-Bölümün en azından 3/2'inde ağzından çok blasterini çalıştıran Mandalorian'ın gizemli ve pazarlıklı havası akıllara Sergio Leone'nin dolar üçlemesini getiriyor.
 

 

8 saat önce, Natanyal dedi ki:

İlk film bence belirli kalıplarda istenen bir işe göre gayet iyi bir başlangıç filmiydi. Abrams süreçte çok zorlandığını, işine karışıldığını vs. sonradan söylemişti yanlış hatırlamıyorsam ki ondan aldılar, geri plana itildi vs...

Abrams bayağı iyi bir SW fanı hatta bilimkurgu aşığı. Sırf SW vermiyorlar diye Star Trek'leri kendi finanse edip iyi işler çıkarmış bi adam ki o filmler sayesinde SW alemine giriş yapabildi. Gerçi o filmlerin en büyük sıkıntısı dizi alışkanlarını filmde devam ettirmesiydi ama Star Trek'te çok koymuyordu.

Geri kalanlar fos çıktı ama. Disney'in yaptığı en büyük hata Abrams'a tam yetki vermek yerine seriyi elinden almak oldu. Seriyi kendi devam ettirse böyle saçma sapan bir ikinci film olmazdı.

İlk filmde inşa edilen her güzel şeyin içine sıçıldı. Rezalet ya...

Şunlara katılıyorum ve diziden neden keyif aldığımı iyi ifade etmiş.

Star Wars büyücüler ve savaşçıların, çürümüş bir düzende kendi egemenliklerini kurmaya ve felsefelerini sağlamlaştırmaya çalıştığı bir serüven filmdi. En azından ilk üçleme bunu düşünerek inşaa edilen filmlerdi.
Sonra çıkan Star Wars filmleri ise kendi fan kitlesini de oluşturdu.
Bence bu dizi o bahsettiğim orjinal dünyanın bir parçasını bize sunabilmiş olması açısından gayet "Star Wars" bir ürünü olmuş. Jedi Knight 2'yi de sırf bu yüzden çok sevmiştim. O çürümüş dünyaların çıkardığı kötülüklerle ve suç şebekeleriyle mücadele eden bir kahraman anlatılıyordu.
Mandalorian dizisi de benzeri bir yöntem kullanmış. Hatta Kotor 2'deki atmosfere çok yakın buldum diyebilirim.
Ama işte yıllar boyunca farklı Star Wars hayran kitleleri oluştu ve farklı nedenlerle Star Wars dünyasına adım atmış insanları tatmin edemiyorsun.
Yeni üçlemede de mesela orjinal ilk filme benzesin diye uğraşılmıştı, ama Prequel sevenleri tatmin etmeyince ikinci filmde format değiştirmeleri gerekti ve bu sefer onu da beceremediler.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abrams kendisi söyledi zaten, Rian Johnson içine öyle bir sıçmış ki baya zorlandım konuyu toparlamak için Rise of Skwalker'da diye.

Rogue One tek düzgün film oldu Disney aldığından beri, muhtemelen bu film ile de değişmeyecek. Force Awakens hadi belki Rogue One ile kapışır. 

Mandalorian'ı henüz izleyemedim, hafta sonu bakıcam. Trailer'ı TRoS'dan daha çok heyecanlandırmıştı ama.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 14.11.2019 at 09:09, Laorx dedi ki:

cgi çok kötüydü yalnız, ilk üçlemeye saygıdan dolayı degilde parasızlktan gibi sanki. 

Yahu hakikaten çok enterasan, mandalor odun gibi hareket ediyor, hele ki o son çatışma sahnesinde lazerler adamları vurmuyor resmen, cüneyt arkın filmindeki gibi kendilerini atıyorlar sağa sola.

Bana ilk bölüm vasat geldi. Star wars olmasa vasatın altı derdim.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ilk bölüm bana kotor 2 ve firefly birleşimi bir tat vermişti.
ikinci bölüm ise kotor 2 ve swg birleşimi bir tat verdi.
sanırım böyle mini mini eventleri izleyeceğimiz bir dizi olacak, breaking bad gibi gittikçe hikayesi derinleşecek bir dizi olmayacak. neyse ki iron fist gibi arkası yarın pembe dizileri gibi bir şey olmamış.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

2. bölümde harikaydı. Cidden tarzı falan bambaşka, net şekilde bu sene izlediğim en iyi şey ki uzun zamandır TV series olarak beni daha çok tatmin eden bir şey olmamıştı. Umarım bozmaz hep bu seviyede gider ya 

Belli ama sinema filmi gibi ana bir hikaye var. O bitene kadar sanki bozmaz ama ondan sonra yeni hikaye ile belli olur geleceği gibi. 

Natanyal tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...