Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

The Mandalorian (2019) - Disney+


Devokai

Öne çıkan mesajlar

işin içinde Jon Favreu olması çok şey değiştirmiş. Prequel ve Sequel filmlerindeki o çocuksu havayı epey bir kısmışlar. tabii ilk sahnelerdeki ağır atmosfer zamanla biraz daha eğlenceli hale dönse de, ben bu yarattıkları etkiyi sevdim. Kotor 2 ve Jedi Knight 2 tadı verdi ki, sequellerin tüm Extended Universe'i yokedip Kyle Katarn'ı yok saymalarına gıcık kapmıştım. o yüzden ilaç gibi geldi bu.

Outer Worlds'e başlarken, Overwatch'taki McCree benzeri bir karakter yapmaya çalıştım. oyundaki questlere ve karakterime benzettiğim için ayrıca sevdim bu diziyi.

Firefly gibi efsane olur mu göreceğiz.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Çıktığı dakika izledim ve diyeceğim şu ki, sequel üçlemenin en başından JJ Abrams, Rian Johnson, Pablo Hidalgo gibi kekolar yerine Feige - Filoni ikilisine verilmesi gerekirmiş. Star Wars evrenini gerçekten tanıyan ve seven insanlar tarafından yazılıp yönetildiğini en başından hissettirdi.

-Jabba'nın maymunlarından Boba Fett'in mandalorian armor kopyasına, Han'ın Empire Strikes Back'de görülen karbonitinden kantin sahnesine kadar orijinal üçleme kokan bir işti her anlamda. CGI'a azami derecede gerekmedikçe başvurulmaması da orijinal üçlemeye duyulan saygıyı kanıtlıyor.
-İmparatorluğun çöküşüyle birlikte artan kaosa boğulmuş dış halkada bir ödül avcısını merkez alan bir hikaye olması tıpkı Rogue One'da olduğu gibi sequel üçlemeyle kıyaslanamaycak kadar çok fazla yaratıcı ve serbest bir iş ortaya konulabilmesini sağlamış. İzlerken çoğu yerde dizi değil Star Wars RPG'si oturumuna tanıkmışım gibi hissettirdi.
-Bölümün en azından 3/2'inde ağzından çok blasterini çalıştıran Mandalorian'ın gizemli ve pazarlıklı havası akıllara Sergio Leone'nin dolar üçlemesini getiriyor.
-Werner Herzog çok kısa olmasına karşın rolünü müthiş oynamış. Taika Waititi aynı başarıyı seslendirme için de başarıyor.
-Bölümün tek eksisi tam ortasında bitmiş gibi hissettirmesi. Neyse ki yeni bölüm için fazla beklemeyeceğiz.

Bu arada bu diziyi resmi bir platformdan izlememizi önemsemeyecek kadar bizi kaale almadığını gösteren Disney+'ın da ne kadar yanlış ellerde yönetildiğini bir kez daha anlamamı sağlamış yapımdır.
 

Akuma_Blade tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Beskar metali mandalorian kulturunun merkezi gibi birsey, sadece Mandalore gezegeninde cikiyor, en iyi zirhlar silahlar vs bundan yapiliyor. Zirh disinda statu, karakter vs temsil ediyor, zbonk diye ortasindan sokmadigin surece lightsaber falan deflect ediyor falan filan

tl;dr: mor epic armor

Ayrica filmlerdekilerin (boba/jango) aksine eger yanlis anlamadiysam bu eleman gercek bir Mandalore gezegeni vatandasi.

Norak tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

15 dakika önce, Norak dedi ki:

Beskar metali mandalorian kulturunun merkezi gibi birsey, sadece Mandalore gezegeninde cikiyor, en iyi zirhlar silahlar vs bundan yapiliyor. Zirh disinda statu, karakter vs temsil ediyor, zbonk diye ortasindan sokmadigin surece lightaber falan deflect ediyor falan filan 

tl;dr: mor epic armor

Ayrica filmlerdekilerin (boba/jango) aksine eger yanlis anlamadiysam bu eleman gercek bir Mandalore gezegeni vatandasi.

Teşekkür. ?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Gerçek Mandalorian'lar aslen Coruscant'dan gelen ve soyu tükenmiş Taung isminde bir ırk. Bizim çoğu materyalde Mandalorian olarak tanımlandıklarını gördüğümüz arkadaşlar ise soyu tükenen bu kültüre hayran olup onların savaşarak yaşama misyonlarını yeniden canlandırmaya çalışan insanların torunlarından oluşuyor.

Akuma_Blade tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

5 saat önce, Akuma_Blade dedi ki:

 JJ Abrams, Rian Johnson, Pablo Hidalgo gibi kekolar yerine Feige - Filoni ikilisine verilmesi gerekirmiş. Star Wars evrenini gerçekten tanıyan ve seven insanlar tarafından yazılıp yönetildiğini en başından hissettirdi.

Şu kısım dışında katılıyorum hepsine, şu kısımda da sadece JJ Abrams'a katılmıyorum.

İlk film bence belirli kalıplarda istenen bir işe göre gayet iyi bir başlangıç filmiydi. Abrams süreçte çok zorlandığını, işine karışıldığını vs. sonradan söylemişti yanlış hatırlamıyorsam ki ondan aldılar, geri plana itildi vs...

Abrams bayağı iyi bir SW fanı hatta bilimkurgu aşığı. Sırf SW vermiyorlar diye Star Trek'leri kendi finanse edip iyi işler çıkarmış bi adam ki o filmler sayesinde SW alemine giriş yapabildi. Gerçi o filmlerin en büyük sıkıntısı dizi alışkanlarını filmde devam ettirmesiydi ama Star Trek'te çok koymuyordu.

Geri kalanlar fos çıktı ama. Disney'in yaptığı en büyük hata Abrams'a tam yetki vermek yerine seriyi elinden almak oldu. Seriyi kendi devam ettirse böyle saçma sapan bir ikinci film olmazdı.

İlk filmde inşa edilen her güzel şeyin içine sıçıldı. Rezalet ya...

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi hangi ilk film gozunu seveyim. Isitip isitip ayni seyleri tartismak istemiyorum ama ANH'nin carbon kopyasini sundu adamlar. Star Wars fani olmak demek gidip eski filmin aynisini yapmak demek mi. Herhangi bir altyapisi olmayan bir ucleme bu, ikinci filmin rezalet otesi olmasi ilkini daha iyi yapmiyor. Sonu belli bastan belli, ilk 10-15dk si disinda herhangi bir merak uyandirmayan bir filmdi. 

Ha yine de birseyler insa edilebilirdi uzerine mesela ilk filmde merak uyandirma potansiyeli olan neredeyse herseyin ikinci filmde herhangi bir vasfa sahip olmadigini gormek - tek tek yazmak istemiyorum - inanilmaz birseydi. 

Bu isin de hani oyuncakla, parayla, ekonomiyle ilgisi yok. Sadece, gercekten orijinal birseyler yaratmanin, herhangi gorsel ve veya yazili bir platformda ne kadar zor oldugunu gosteriyor. 

Haftasonu bakacagim umarim guzeldir dizi. Kaliteli is gormeyeli cok uzun zaman oldu su evrende.

Sotto tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

44 dakika önce, Sotto dedi ki:

Ha yine de birseyler insa edilebilirdi uzerine mesela ilk filmde merak uyandirma potansiyeli olan neredeyse herseyin ikinci filmde herhangi bir vasfa sahip olmadigini gormek - tek tek yazmak istemiyorum - inanilmaz birseydi. 

Zaten sıkıntı bu ilk filmle ile ilgili. İlk film inşa filmiydi, zayıf olması doğaldı. önemli olan background yaratmaktı ki bence onu iyi yaptılar.

ama işte onun altını devam filmlerinde dolduramazsan ilk filminde derecesini dibe batırırsın. 

günümüzde üçleme vs. olarak en baştan kararı verilerek çekiliyor filmler. eskiden bir film çekilir, tutunca 2-3 falna yapıp seriye bağlanırdı. O yüzden sinema klasikleri, büyük üçlemeler vs. diyince hep çok güçlü ilk filmlere alışkınız ama artık öyle işlemiyor.

Üçlemeleri vs. giriş - gelişme - sonuç olarak ayıracaksak ben halen diyorum çok iyi giriş filmiydi. ANH kopyası vs. katılıyorum çok riske kaçılmamıştı ama güzel bi background ve 3-4 çok iyi karakter inşası yapmışlardı.

Ne oldu. İkinci filmde o karakterleri yok ettiler, kendi yarattıkları background'u çöpe attılar ve bir nevi resetlediler yine ki bombok bir şey için resetlediler. O zaman dediğin gibi ilk filminde hiçbir değeri kalmıyor.

Ben buna da katılıyorum zaten. Ama işte genel olarak sevdiğim için o filmi diğer Disney Star Wars'larının yanında hep tek başına devam filmi gelmemiş olarak kabul ediyorum halen askdjfdsa

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Mesela Poe cidden çok iyi dizayn edilmiş bir karakterdi ilk filmde. Yeni Han Solo yakalamışlardı resmen. İkinci filmde bomboş bir çöp oldu. 

Rey mesela bence iyiydi. İkinci filmde yine kezbanımsı saçma sapan bir şeye bağladılar. 

Collectibles ürün karakterleri bile ilk filmde iyiyken ikinci filmde aptal sapan şeylere dönüştüler vs...

Ama Poe olayı cidden koydu. Sevmiştim ilk filmde onu. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...