Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Batı yapımları tarafından Anime'lerden yapılan ripoff'lar


Kinkaudonau

Öne çıkan mesajlar

Bir süre önce bir arkadaş blog'unda böyle bir konu hazırladığını söyleyince ben de aklıma gelen birkaç örneği yazdım. Sonra baktım ki bunların sayısı gerçekten az buz değil.

------------

http://www.mig81.com/matrixgits/page1.html

Sahne sahne Ghost in the Shell'in karşılaştırılması... Her ne kadar Wachowsky'ler Oshii Momoru'ya vizyondan hemen sonra filmlerinin DVD'sini gönderip icazet istemiş olsalar da karpuz sahnesine kadar bile yapılan benzeşmeler göze oldukça batmakta.

--------------





UC Gundam'larındaki en favori dizaynlarımdan biri olan GPO3 neredeyse aynen rip off'lanmış, türbinler, türbinlerin arasındaki füze kontenerları ve uzun lazer topu namlusu ile bu çizimin Gundam 0083 izlenmeden yapılması imkansız sonucuna vardım.

----------------





Bunda namlu ile ilgili bazı değişiklikler yapılmış ve renk iyice değiştirilmiş, ama neyse ki enerji aktarım kablosunun duruş şekli bile asıl tasarımhakkında bize fikir veriyor


http://stylefrizz.com/img/totally-spies-the-movie.jpg







Totally Spies'de de karakterler bazında Gundam ve Nadia alıntıları da oldukça belirgin şekilde görünüyor.

Bir de sözde izin alınarak gerçekleştirilmiş alıntılar var ki bunlar apayrı bir dosya konusu olabilir.





Macross evreni ile hiçbir bağlantısı olmayan Megazone 23 ve Genesis Climber Mospeada'nın RoboTech serilerine related hale getirilmesi en bariz örneğidir sanırım.

...devam edebilir.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

http://images2.wikia.nocookie.net/marveldatabase/images/thumb/a/ab/Marvel_Mangaverse_Eternity_Twilight_Vol_1_1_page_32_Antoinette_Stark_%28Earth-2301%29.jpg/422px-Marvel_Mangaverse_Eternity_Twilight_Vol_1_1_page_32_Antoinette_Stark_%28Earth-2301%29.jpg

http://underson.cool.ne.jp/MIA/MSN-00100_MBL/7l.jpg

Alakası yok.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yahu zaten watchowski'ler dvd release'inde ghost in the shell'den esinlendik demis. wikipedia'da bile gecen bir detay bu. benim lafim ona degil.

ama "ikisinde de monochrome ekran kullaniliyor, o yuzden arak" diyenle alay ederim. her hacker iceren filmde monochrome ekran vardir yahu.. hele gunes gozlugu. o ne sacma bir benzetme yahu?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor said:

batinin ilmini, bilimini alicagimiza penis seklinde sac modelini aldik!


o zaman ben de Rei Ayanami'ye yada bilimum type moon karakterine vay penis kafalı, anca lolicon'lar için anca kekolar filan izler bunu efhehehehuh diye dalga geçeyim, ne de olsa mekanda seviye yok empati yok hiçbirşey yok, yada nicki enis olan adama Naruto manga topicinde hiç birşey yokken pat diye "vay ismin penise ne kadar benziyor ehehuh" filan diyeyim, ne de olsa Virüsün modluğu filan hikaye

viktor, bunca zaman az biraz empati yapabileceğini düşünüyordum ama artık vazgeçtim, bu lafın üzerine daha da konuşmam artık, son gelişim senarious'un ricası içindi ama sanırım artık bu ortamda sözün bittiği yere gelinmiş

sorun da paticikden empati şu bu bekleyende

bu mesaja post kasmak cevap yazmak için kendinizi kasmayın
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Admin
Burası hiçbir animenin fan forum değil doğal olarak olumsuz eleştirilerde olması pek doğal, naruto topicinde enisle tartıştıktan sonra "nickinde penisten 1 uzakmış" denirse o msg editlenir uyarılır birçok kez uyarılmışsa yukarıya bildirilir onlar gerekli görürse yapar işlem.

"o zaman ben de Rei Ayanami'ye yada bilimum type moon karakterine vay penis kafalı, anca lolicon'lar için anca kekolar filan izler bunu efhehehehuh diye dalga geçeyim"
Doğruluk payı varsa virgüle kadar yaptırım uygulanmaz, virgülden sonrası şahıslara laf sokma oldugundan temizlenir ve uyarılır.
En yakın örnek bleach topicinden başka bir penis msgı =p
Gaap said:

Şimdi kızacaksınızda Tousenin yeni halini penise bir tek ben mi benzettim?

ps:yanlış okumuşum // spo içerdiğinden editlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

gundam - iron man olayında esinlenme diyebilirler, muhtemelen de yırtarlar her türlü, ama belli ki verdiğim linke bakan olmamış :(

Disney zaten işin kolayına kaçmayı çok seviyor, her türlü çalıp çırpmadan da elini sıyırıp hiç bişey olmamış gibi çıkabiliyor. Tekel olmanın faydaları :)

tembellik


Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

iron-man normal "batı yapımı" çizgi roman değil en azından hiç görmedim ben onu "canon" yapımlar arasında.

matrix meselesine gelirsek, ilk çıktığında herkes "konusu %100 orjinal ve sıradışı, hiç böyle şeyler düşünen olmamıştı" diyordu buna karşın neuromancer+terminator 2+ghost in the shell birleşimiydi aslında.
konsept cyberpunk gerçi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...