Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

- Bölüm Kuralları -


Sam

Öne çıkan mesajlar

Basit ve herkesin bildiği şeyler yine de yazılı olarak durmasının faydası var. Bu bölüme mesaj atarken uymanız gereken kurallar:

- Yasal kullanım alanı olsa dahi, telif hakkı ihlali için kullanılabilecek herşeyin ör:crack, clonecd/dvd, disc image, BIOS dosyası, serial, warez, download link(veya site adı), p2p link verilmesi, istenmesi, duyurusu vb. yasak. Crackden, korsan oyundan doğan sorunlar ve çözümleri yasak. Özetle ve burada kapsanmamış (yasağın kapsamı görevli moderatörlerin inisiyatifiyle değişebilir) kısımlarla birlikte warez muhabbetinin yeri Paticik değil.

- Bir oyun için iyi bir nedeniniz olmadan ( ör: spoiler başlığı, multiplayer başlığı, turnuvalar) birden fazla başlık açmayın.

- Oyunun türü FPS (First Person Shooter) ise konuyu FPS Bölümüne, MMO ise (Massively Multiplayer Online) MMO Bölümüne açın. Aynı şekilde kendi bölümüne sahip oyunlarla ilgili konuları da o bölümlere açıyoruz.

- Spoiler tag'i kullanın. Kullanırken açıklama kısmına spesifik olarak nereyle ilgili spoiler yaptığınızı yazın. Spoiler taginiz açıklayıcı değilse ve bu nedenle spoil etmişseniz spoiler tagi kullanmamış sayılırsınız, mesajınız da bu doğrultuda işlem görür.

Spoiler nedir?
İşte budur. Spoiler'in sözlük karşılığı "bozucu" olarak geçiyor. Konsepte yeni olanlar için açıklamak gerekirse:

Bilgisayar oyunları tıpkı filmler gibi konuya ve hikayeye sahip şeylerdir. Günümüz oyunlarında filmlere taş çıkartacak nitelikte senaryo ve dumur olayları mevcuttur ve bunlar bazı oyuncular için büyük önem teşkil eder. Bu nedenle nasıl bir filmin önemli bir sahnesini izlememiş bir arkadaşımıza söyleyip film zevkini harap etmiyorsak oyunlarda da buna dikkat etmeliyiz.

Fazla tag kullanımı forum görselliğine zarar veren birşey. Bu sorunu konuyu açarken çözebiliriz. Tartışması sayfalarca süren oyunlarda bir de spoiler konusu açıp, konu başlığında "Spoiler" yazabiliriz.



- Çoklu platform oyunların (ör: PC / XBOX) PC dışındaki platformlar için olan muhabbeti konsol bölümüne aittir. Mesaj atarken, konu diriltirken, uplarken bunu göz önünde bulundurun. Mesela PC'ye demosu çıkmadıysa bu bölümdeki başlığını uplayıp demosu çıktı demeyin.

- Gerçek parayla da oynanabilen kumar oyunları yasak.

- Forum düzeni adına double post yapmamak, bir üstteki mesajı alıntılamamak gibi genel forum kurallarına dikkat ediniz.

- Multiplayer oyun seansına oyuncu aramak için o maksada özel açılmış başlık ile yetinin, bunun dışındaki diğer başlıklara "+1" vb benzeri mesajlar atmayın.

- Guild ismi, oyun içi nick vb dahi olsa kısaltmalı ya da kısaltma olmadan, her türlü argo kullanımı yasaktır.

- Emülatör BIOS ya da emülatörle oynanacak oyunlar hakkında link istemek de yukarıda bahsi geçen telif hakkı ihlali yasağı kapsamına girmektedir.

- Double Post yapmayın, bir üstteki mesajın tamamını alıntılamayın. Monolog yapmayın. 1 saate kadar mesajınızı değiştirebiliyorsunuz. Bir üstteki mesajın tamamını alıntılamayın.

- Yazacağınız birşey yoksa konu up'lamayın "aman da benim canım hayranı olduğum oyunum bilmemkaçıncı sayfaya düşmüş, şanını yürütmek bana düşer" gayeli, içeriği olmayan mesajlarla. Eski bir başlığa mesaj atarken anlamlı bir içerik sahibi mesaj atmak zorunludur.

- 4chan'da kullanılan -fag soneki veya benzerlerini kullanmak da yasak.

- kısaltma olsa da olmasa, iyi niyetli olsa da olmasa küfür kullanımı gene yasak. bütün mesajınız gösterimden kaldırılabilir üç harflik tek bir küfür yüzünden.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
×
×
  • Yeni Oluştur...