Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dikkat Dağınıklığı


ZaugnaKhaldun

Öne çıkan mesajlar

sağlam bi ilaç bulamadılar şu duruma..

yok arkadaşlarımın hepsi süpermen! 6da yatıyorlar sabah 11'de telefondan açıyorlar excelleri hallettin mi? napıcaz şimdi displacement'ları? diye.

adamlarda ilacı bırak, vitamin boostu bile yok..

eşit şartlarda okuyalım istiyorum..

süperleri götürün, köylerinin yağmurlarında yıkayın, geniş iplere asın ki kırışmadan kurusunlar..

bana ne arkadaş.. ben süperleştirici ilaç istiyorum
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Selam

Ben de aynı durumdan muzdaribim. Sabah 8 den akşam 7'ye kadar işte bilgisayar başında geçiyor hayatım. Sürekli yağan mailleri cevaplamak durumundayım. Fakat her 4-5 cevapladım mailde, hmm dur bakalım patiye/eksi'ye/haber sitesine/youtube'a gireyim ne varmış ne yokmuş diyorum. Arada en az 15-20 dk gidiyor.

Üniversitede iğrenç physics 102 finaline aralıksız 6-7 saat çalıştığımı hatırlıyourm. Belki benim kafamda birşeyler değişti ya da bilgisayarda iş yapmak denetim yoksa feci yalan

Ömür billah vitamin desteği almamış biri olarak şu son 1 ayda pharmatona başladım. Çok aman aman etkisini görmedim açıkçası ama alıyorum düzenli yine de.

Bu aralar kullanmaya başladığım yönte, kendime hedef koyup (mesela şu 10 maili cevapladıktan sonra patiye gireceğim 10dk sonra da kapatacağım) şeklinde. Buna da uymaya gayret ediyorum. Eğer dalıp gidiyorsam şöyle bir silkileniyorum kafayı sallıyorum sonra devam ediyorum. Öyle işte

Ritalin'e girme derim, beyin kimyasıyla oynayan ilaçlar sonuçta. Agresifliğe yol açıyor, ve sürekli eşik değerini yükselttiği için daha fazlasına ihtiyaç duyuyorsun diye biliyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

tümüyle atıcaksın içinden o foruma bakma oyun oynama isteğini, ama atılmıyo işte, cunku oyun oynamak cok guzel bişi.

o yüzden söle yapıyorum, acıyorum oyunumu catır catır oynuryorum kanırtıyorum böle saat 6 falan oluyo ooooohhh diyorum, şimdi dşumu alıp yatarım, miss gibi uyuyup kalkıyorum, böle keyifli keyifli calısıyorum.

böle şeyler yapmalısın yanı.

ha bide şey sorunu var artık bendede, her zaman bi multitask halindeyim, yok arkada dizi dönsün, film oynarken, maıla bakıyım, cizgiroman cekiyim, bişi ciziyim, foruma bişi yamışlarmı onu okuyım falan şeklinde.

o yüzden dediğim gibi forumsa forum oyunsa oyun böle miss gibi yapıcaksın bi tanesini sonuna kadar hop sonra işine bakıcaksın o keyifle.

gercekten böyle bir sorunun varsa 20 bişi yaşına gelmiş halada cözememişsin, bence artık adepte olmanın yolunu bulman lazım, kendine böle metodlar üretmen lazım. Ilacla falan olacak bişi değil bu cunku
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 yıl sonra ...
Dikkat Eksikliği-Dikkat Dağınıklığı ve Hiperaktivite Bozukluğu hakkında Çocuk ve Ergen Psikiyatri Uzm. Dr. Gökçe Küçükyazıcı'nın makalesini bir buldum:

Dikkat Eksikliği - Dikkat Dağınıklığı ve Hiperaktivite Bozukluğu, bireyin akademik başarısı, aile hayatı, sosyal ilişkileri ve benlik saygısı üzerine çeşitli olumsuz etkileri olan ve oldukça sık görülen psikiyatrik bir bozukluktur. Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğunun çocuk ve ergenlerde görülme sıklığı %5-10 , erişkinlikte %4 civarındadır.

Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğunun en sık gözlenen temel belirtileri şunlardır:
- Hareketlilik
- Dikkat eksikliği
- Dürtüsellik

Bozulukta her üç belirti birada görülebileceği gibi, dikkat eksikliği - dikkat dağınıklığı ve hiperaktivite bozukluğu (DEHB) özellikle dikkatsizliğin ön planda olduğu ve hiperaktivite ve dürtüselliğin ön planda olduğu alt tipler şeklinde kendisini gösterebilir.

Bir kişide Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu ( DEHB ) varlığından söz edebilmek için, bu belirtilerin 7 yaştan önce başlamış olması, birden fazla ortamda görülüyor olması, sürekli olması ve kişinin günlük yaşamını etkileyecek boyutta olması gerekir.

DİKKAT EKSİKLİĞİ

Dikkat Eksikliği ifadesinden kastedilen aslında dikkatin olmaması değil daha ziyade dikkati belli bir süreyle özellikle zihinsel uğraşı gerektiren ders çalışma, problem çözme veya çocuk için çok da eğlenceli olmayan bir görev esnasında kendisini gösteren bir konsantre olamama durumudur. Dikkat eksikliği - dikkat dağınıklığı ve hiperaktivite bozukluğu olan çocuklar tam tersi eğlenceli, ilgilerini çeken, renkli ve canlı görüntülerin olduğu televizyon ve bilgisayar oyunları karşısında saatlerce sıkılmadan durabilmektedirler.

Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğuna (DEHB) sahip çocukların dikkatlerinin dış uyaranlarca kolayca çelinebilmesi nedeniyle, sıklıkla bizlerin farketmedikleri ayrıntıları farkedebilir bu nedenle yanlışlıkla fazlaca dikkatli olarak değerlendirilebilirler. Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu olan öğrencilerin öğretmenleri sıklıkla öğrencinin derste dalgın olduğunu, kendisini dinlemiyormuş göründüğü veya kalemi silgisi veya etrafıyla ilgilendiğinden şikayetçidirler.

Kaynak Makale: http://cocukvegenc.com/icerikdetay-16/dikkat-eksikligi-ve-hiperaktivite-bozuklugu-dehb.html
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben bu konuda doktora gitmiştim. deprosyandayım felan bir kaç bilgi verdim vs.

bana ilaç yazmaya gerek olmadığını öncelikle günlük yaşantımı planlamamı tavsiye etmişti. dikkat dağınıklığının çok yüksek sebeplerinden birinin uyku saatlerinin düzensiz oluşundan bahsetti. bende zorda olsa saat 23:00 da yatmaya başladım. ve hissedilir şekilde dikkat dağınıklığımda azalma hissettim. elbet bir çok durum var. fakat uyku düzeninin çok önemli olduğunu düşünüyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...