Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Youtube vergi versin !!


Arkansis

Öne çıkan mesajlar

Jadelith said:

Neye gore kime gore vergi bilemiyorum ama bencede gerekli vergi alinmasi. Turkiyeden ne kadar kazanc sagladigini bulup vermesi gerekir mantik olarak

Ülkenin sorunu zaten söylediğin;"bence mantıklı" lafının altında yatıyor.

Genel olarak,web siteleri vergilendirmesi,160 ülkeye tek tek vergi vermek yerine,"bağlı olduğu yere vergi verme yükümlülüğü"ne göre işliyorlar.Türkiyeden youtube,facebook gibi siteler çıksa,o siteler buraya vergi vermek zorunda kalırlar,sonra isterlerse gidip diğer ülkelerde de şube açıp,bazı avantajlar elde edip vergisinide öderler.

Eminim bakana göre saçma geliyordur ama böyle işte,toplanmış koca koca adamlar böyle karar almışlar,bizde kabul etmişiz.Ne kadar saçma halbuki,ortada para var ve biz buradan para kazanamıyoruz,çıldırmakta haklıyız,100ytl benzinin 60ını vergiye bağlayan bir devletiz biz youtubeta kim,girmeyin gavur sitelere,youtube öbür tarafta görücek gününü.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Jadelith said:

Neye gore kime gore vergi bilemiyorum ama bencede gerekli vergi alinmasi. Turkiyeden ne kadar kazanc sagladigini bulup vermesi gerekir mantik olarak


böyle saçma birşey olur mu ? sen yurtdışına çıktığın zaman yediğin, içtiğin şeyler için para veriyormusun türkiye ye ? Sana o yiyeceği, içeceği, eğlenceyi pazarlayan adam türkiye ye çek yazıp buyrun verginiz diye gönderiyor mu ?

Sonuçta sen kullanıcı olarak internet servis sağlayıcısına tüm vergileri dahil bir ödeme yapıyorsun. o firma sana buyur kardeşim gez, dolaş, eğlen istediğin yere gidebilirsin diyor. Sen pıtı pıtı kalkıyorsun burdan italya üzerinden fransa ya ordan amsterdam a ordanda ingiltereye gidiyorsun. izliyorsun izleyeceğini. İlgiltere Vergi Dairesi çalıyor Youtube un kapısını bak senin bu server farmından hizmet alındı, elektrik , su , doğalgaz, iletişim alt yapısını kullandın ver bakalım kullandığın miktara göre vergini diyor.

Sonuçta youtube gelip türkiye de ofis açmadığı sürece, server farm açmadığı sürece neden sana vergi versin. Sen o adama ne hizmeti veriyorsunda karşılığında vergi istiyorsun.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

e... bu arkadaşlar bilen birilerine danışma konusunda mı sıkıntı yaşıyorlar..

sayın bakanım.. bakın üniversite gençliği ağırlıklı bir topluluk da olsak gelin, çekinmeyin, açın konunuzu.. hem elin sitesi de değil.. gerçi bay el diye bir kullanıcı var ama önemli değil. site onun değil.. konunuzu trolletmeyiz de. sorun sorunuzu.. bilen bildiğini yazar.. siz de bilgilenirsiniz biz de..


hem çok bilen çıkarsa alırsınız yanınıza bilirkişi olaraktan. fena mı olur?


öle konuşuyorlar ki bazen.. diyorsun, adamların danışacak kimsesi yok...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

israil ve isviçre'de niye var bu adamların ofisi? türkiye'de niye yok? ikisinin nüfusunun toplamı istanbul'un yarısı etmeyen bu iki ülkede çok büyük para ve pazar sahibi mi bu adamlar?

siteyi topyekün uçurmaya gerek yok tabii, ingiltere'nin yaptığı gibi kısmı koyacaksın yasağı. ingiltere'de nasıl ki kullanıcıların yüklediği müzikleri yayınlayamıyorlar türkiye'de de reklam yayınlayamasınlar. bu kadar basit.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

huun said:

israil ve isviçre'de niye var bu adamların ofisi? türkiye'de niye yok? ikisinin nüfusunun toplamı istanbul'un yarısı etmeyen bu iki ülkede çok büyük para ve pazar sahibi mi bu adamlar?

siteyi topyekün uçurmaya gerek yok tabii, ingiltere'nin yaptığı gibi kısmı koyacaksın yasağı. ingiltere'de nasıl ki kullanıcıların yüklediği müzikleri yayınlayamıyorlar türkiye'de de reklam yayınlayamasınlar. bu kadar basit.


yahu adam oraya ofis kuruyorsa bir takım planları var. Ordan verdiği hizmetler var. belki ilerki 10 yıl için planları var. Türkiye ye ofis açmıyorsa böyle bir planları yok. Belki mevcut hükümeti ve yasaları ihtiyaçlarını karşılacak kadar gelişmiş görmüyorlar.

Sonuçta youtube Türkiye de hizmet vermiyor! Yurt dışında hizmet veriyor. İsteyen gidip ziyaret ediyor o internet sitesini.

Yahu daha nasıl basit anlatılabilir bilmiyorum.

Bir örnek vereyim o halde.

Sen kalktın gittin fransa ya. Bir otelde 1 hafta boyunca kaldın. Yedin, içtin, sıçtın ve eğlendin. Barını kullandın, diskoya girdin. fatura olarak 10.000 euro ödedin. Bu sırada etrafta zibilyon tane reklam gördün.

Şimdi bu otelin ve o gördüğün reklamların sahibi türkiye ye vergi veriyor mu ?

Gelir türkiye de ofis açar, server farm açar yada bir takım başka hizmetler verir o zaman vergisini öder.

Ofis açmıyorsa açmıyor. Kendi bileceği iş. Bende olsam bende açmam. Vizyonu olmayan insanlarla neden muhattap olsun adamlar. Zarar edecekse, kazancı olmayacaksa neden açsın.

Hadi bütün oyun firmalarının web sitelerine erişim engellensin. Alışveriş sitelerine erişim engellensin. Hepsi ofis açsın.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sinekten yağ çıkartmak bu olsa gerek.
Youtube ne satıyor ki vergi verecekmiş? Reklam alıyorsa, serverının olduğu ülkeye ödüyor vergisini işte daha ne.
Her kuşu şeyettiler bi leylek kaldıydı, sonra da bizi niye AB'ye almıyor bu gevurlar diyorlar. Bizim ülkeyi yeraltı katmanlarında bombalar patlatıp falan şööle az aşağıya güneye ittirip Afrika ile birleştirseler haklılar yahu.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kapanması ile vergi konusunun alakası yok, mahkeme öyle olsa vergiden dolayı kapadık diye karar alırdı.

ikinicisi alakası olsaydı bile, mahkeme kararı var ise, sonuçta bu ülkede mahkeme kararlarına uymak zorundasın, en üst merciiye kadar taşırsın tabi hukuk mücadelesini ama kaybedersen tabii ki de vericeksin canım vergini.

üçüncüsü yurtdışı filan denmiş otel denmiş, ben bu örneği gerçekçi bulmuyorum, internet açısından kel alaka olmuş. lakin sonuçta yasal süreç ile belli olmalı vergi konusu ve bunun içinde bir zahmet nasıl bazı ülkelerde her denilen yapılıyorsa bizde de bir ofis açılmalı ve yasal konularda muhatap alınmalı bu ofis. eğer türkiye üzerinden ziyaretçi sayısı günlük 5-10 bin olsa idi tamam diyelim ama ciddi bir trafik gidiyor türkiye üzerinden youtube'a hala.

( çin ve diğer pek çok hükümetin sansürleri var - microsoft, yahoo, google, youtube vs kolaysa çin'e de rest çeksinler onu geçtim toplasan istanbul etmeyecek iki ülke'de ofisleri var mesela.)

ofis açmak o kadar da zor abartı bir şey değil, zaten google'ın ofisi var. ciddiye alınsa aynı yerde bir oda'da onlara tahsis edilir, youtube için nedir ki yani bunun bedeli. ingilizce bilen bir eleman ve bir de avukat/hukuk burosu bulsan yeter zaten, avukat konusunda da başak purut'u tutsunlar mesela. hatta adamdaki göbek sayesinde, belki ofisi direk onun göbeğinde açarlar.

çin höt dedi mi tüm şirketler nasıl köpek oluyor ? bizde de alt tarafı bir ofis açıp, vergi ve sansür konularında yasal muhatap olacaksın, davayı yine açarsın zaten her türlü uluslararası sözleşme senin lehine değerli hans youtube'cum.

http://www.tumgazeteler.com/?a=849551
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Choericoe said:



İnternete el sürmemiş adamlar interneti yönetirse bu kadar olur..


Harbiden valla. Adamın açmadığı ofisten vergi istemek süper bir fikir sdf. Gelse ülkeye yatırım yapsa, server ağı kursa, ofisi cartı curtu olsa azıcık mantıklı olacak. Adamın derdi elalemin parasını nasıl yeriz olduğundan yapcak birşey yok tabi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ziksen vergi alamazsın youtube dan. nereye alıyorsun, adamlar senin kanunlarına bağlı değiller. Senin kaynaklarını kullanmıyorlar. yapacağın tek şey erişimi engellemek.

Ulaştırma bakanı burda insanı vergilendirmeye çalışıyor aklı sıra.

Verdiğim otel örneği mantık olarak aynı mantık aslında. Sonuçta sana hizmeti sunan kesim vergiyi vermesi gereken yere veriyor zaten.

istanbulun yarısı etmeyen yerde ofis açıyor ise o adamın bileceği iş. Kimsenin hesap soracağı birşey değil sonuçta. Asıl sorulması gereken bizim ne gibi eksiklerimiz varda youtube gibi markalar türkiye de yatırım yapmıyor. Ofis açmıyor. Neden itunes türkiye de hizmet vermiyor ? Neden birçok firma türkiye ye ürün yollamıyor yada kısıtlı sayıda yolluyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ne satıyorki vergi versin demek de imbaymış. Bir şey sattığın için vergi vermezsin, bu ülkeden para kazandığın için bu ülkeye vergi verirsin. Ne kadar reklam geliri vardır bilmiyorum ama düşük bir mebla olsa sanmıyorum ki bu konunun üstünde bu kadar durulsun.

Yasaklamak çözüm değil elbette. Ama buradan para kazanıyorsan, vergini de ödemen gerek.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ülkede temsilcilik açılması olayı çok abes, zilyon tane site var nette her biri temsilcilik açsa sırf oturduğun sandalyenin yanında 3 tane temsilcilik olması gerekir.

büyük uluslararası çalışan hukuk ve danışmanlık şirketlerinin oluşması lazım sorunun çözümü için bence, iletişimin rahat olması açısından. büro açmakla çözülcek iş deil çünkü. açılıp durucak öyle büro biri gelsede dava etse bizi diye mi bekleyecek. kaynak israfı en başta bi kere.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Choericoe said:
ben site kurdum,site tuttu,ben 160 ülkeye vergi vericem,oldu.


benim de merak ettiğim bu, youtube'un büro açılması gereken hizmet nedir bilmiyorum da bakanın lafları x sitesi para kazanıyormuş o zaman bizim ülkeden bağlananlar için vergi versin demeye geliyor.

saçmalık değil mi şimdi bu.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

turk mantigina cok guzel uyuyor ama bu

gecen senelerde bizim B Blocktaki komsu terasini acmak istedi dublekse, dairelerden onay almasi lazim sadece

3 daire anlasti "lan bu herif zengin bak teras acabiliyor bizde nemalanalim" mantigi ile "kardes borular eskidi, sen bizim dairelerin borularini yaptir onay verelim hazir usta geliyorken, yoksa yas olur" diye tehdit ettiler

daha komigi bu adamlar a blokta oturuyor B deki tadilatla alakasi yok

adam mecburen bunlarin borularini kendi cebinden yaptirdi

ole iste bizim millet
"sende para birazda ben nemalaniyim" zihniyeti
sanki parayi beraber kazandinizda agzin sulaniyor bole
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Flameoffear said:

Ne satıyorki vergi versin demek de imbaymış. Bir şey sattığın için vergi vermezsin, bu ülkeden para kazandığın için bu ülkeye vergi verirsin. Ne kadar reklam geliri vardır bilmiyorum ama düşük bir mebla olsa sanmıyorum ki bu konunun üstünde bu kadar durulsun.

Yasaklamak çözüm değil elbette. Ama buradan para kazanıyorsan, vergini de ödemen gerek.


Nasıl yani, benim bildiğim kadarıyla bir ülkeye vergi ödemenin nedeni o ülkenin kaynaklarını kullanman nedeniyle olur. Mesela server kurup ülkenin elektrigini çekiyorsan, çalışanların ülkenin yollarını kullanıyorsa tabii ki vergi vereceksin ama internette öyle değil işte, o zaman her internet sitesi 81 ülkeye birden vergi vermek zorunda öyle saçmalık mı olur.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi youtube un ingiltere de server farmı var. Bu ülkede aynı zamanda youtube reklamcılık var. Türkiye den Osman Bakliyat gidiyor Youtube reklamcılık firmasına reklam veriyor. Vergi alması gereken ülke ingiltere. Youtube gelir vergisi, reklam vergisi, elektrik , su , doğalgaz vergisi her türlü vergiyi zaten ingiltere devletine çatır çatır ödüyor. Türkiye neden vergi alsın.

Türkiye vergi alacaksa internet kullanıcısından alıyor. Osman Bakliyattan alıyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...