Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sıkça Sorulan Sorular


Mum_Chamber

Öne çıkan mesajlar

On 25.08.2019 at 15:32, serjuhan dedi ki:

Power kablosu ve Sata kablosu kazım dediğin gibi. Power kablosu PSUda kuvvetle muhtemel boşta vardır. Ancak SATA kablosu anakartın kutusundan çıkar 3-4 tane genelde. Hali ile bulup onunla anakarta bağlaman lazım. 

Artık eskisi gibi master slave muhabbetleri kalmadı. Direk tak çalıştır biçimlendir. 

hallettim ya cok zor değilmiş sagolasın tekrardan

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 yıl sonra ...
  • 8 ay sonra ...

abi apple'ın ekranını alamıyorsan yaklaşabileceğin monitör bu olur: https://www.apple.com/shop/product/HMUB2LL/A/lg-ultrafine-5k-display bunun bir de 4k versiyonu var istersen.

yok ben fiyat olarak daha iyi istiyorum dersen o zaman 4k herhangi bir 24 inç monitörle en azından yaklaşabilirsin ama asla aynı kalitede olmayacağını kabullen derim. bende dell ultrasharp'lar var canavar gibi, ama 12 inçlik macbook ekranından sonra bulanık gibi geliyor resmen ahshsh

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 yıl sonra ...

Yeni kasa topladım. Kasadaki açma tuşuna bastıktan sonra bilgisayar 30 sn'e yakın idle modda gibi bekliyor, sonra açılmaya başlıyor. Sebebi ne olabilir? Ram'leri anakart kitapçığında belirtildiği gibi taktım. bios'da sadece güncelleme yapıp ram ayarlarını değiştirdim. windowsu da uefi kurdum. Sorun ne olabilir?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bilgisayarınızın açılması için 30 saniye beklemesi birkaç olası nedeni olabilir. İşte bazıları ve nasıl çözüleceği hakkında ipuçları:

BIOS/UEFI ayarları: BIOS'un güncellenmesi bazen sistem ayarlarını sıfırlayabilir. Sisteminizin önyükleme sürecini hızlandırmak için BIOS/UEFI ayarlarını kontrol edin. Önyükleme önceliği gibi ayarları optimize etmeye çalışın ve gereksiz önyükleme cihazlarını devre dışı bırakın.

Hızlı başlatma: Windows 10 ve üstü, hızlı başlatma özelliğiyle birlikte gelir. Bu özellik, bazen sistemi başlatma süresini azaltabilir. Denetim Masası > Güç Seçenekleri > Sistemi Kapatma Ayarlarını Değiştir'e giderek hızlı başlatmayı açabilirsiniz.

Bellek (RAM) uyumu: Anakart ve RAM arasında uyumsuzluk olması durumunda sistem başlangıcında gecikmeler yaşanabilir. Anakart üreticisinin web sitesinden RAM'inizin uyumlu olup olmadığını kontrol edin. Eğer uyumsuzsa, uyumlu RAM'lerle değiştirin.

Donanım sorunları: Başka bir olasılık da donanım sorunlarıdır. Başlangıç sorunları genellikle RAM, GPU, PSU ve diğer bileşenlerin yerleşimiyle ilgilidir. Bilgisayarınızı kapatın, kabloları ve bileşenleri kontrol edin ve düzgün bir şekilde oturduklarından emin olun.

SSD/HDD sorunları: Eğer sabit diskinizde (SSD/HDD) bir sorun varsa, önyükleme süreci yavaşlayabilir. Diskinizin sağlığını kontrol etmek için üçüncü taraf yazılımlar kullanarak hatalı sektörleri ve diğer sorunları kontrol edin.

Sürücü ve yazılım sorunları: Eski veya hatalı sürücüler ve yazılımlar da önyükleme sürecini yavaşlatabilir. Sürücülerinizi güncel tutun ve gereksiz yazılımları kaldırarak sistemi optimize edin.

Bu adımların hiçbiri sorunu çözmezse, teknik destekle iletişime geçmeyi düşünün.

for english press 9

Spoiler

Your computer taking about 30 seconds to boot after pressing the power button could be due to several possible reasons. Here are some of them and tips on how to resolve them:

BIOS/UEFI settings: Updating the BIOS can sometimes reset the system settings. Check the BIOS/UEFI settings of your system to optimize the boot process. Try to optimize settings such as boot priority and disable unnecessary boot devices.

Fast startup: Windows 10 and above come with a fast startup feature. This feature can sometimes reduce the system startup time. You can enable fast startup by going to Control Panel > Power Options > Choose What the Power Button Does.

Memory (RAM) compatibility: Delays in system startup can occur if there's an incompatibility between the motherboard and RAM. Check your RAM's compatibility on the motherboard manufacturer's website. If it's incompatible, consider replacing it with compatible RAM modules.

Hardware issues: Another possibility is hardware issues. Startup problems are usually related to the placement of RAM, GPU, PSU, and other components. Turn off your computer, check the cables and components, and make sure they are seated properly.

SSD/HDD issues: If there's an issue with your storage drive (SSD/HDD), the boot process can slow down. Check the health of your drive using third-party software to inspect bad sectors and other issues.

Driver and software issues: Outdated or faulty drivers and software can also slow down the boot process. Keep your drivers updated and optimize the system by removing unnecessary software.

If none of these steps resolve the issue, consider contacting technical support.

 

sardalya tarafından düzenlendi
  • Tesekkurler 1
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yeni nesil bir nebze daha yavaş bu konuda ama 30 saniye de çok. ama benim z690 da z490'dan yavaş net bir şekilde. baştan ram training yapıyor olabilir. xmp ya da amd eş değeri her neyse onu kapatıp bir deneyebilirsin, en azından sebebe yaklaşmış olursun. shutdown yerine de sleep kullan derim direkt. duvardan ölçtüğümde 8-10w falan bir fark yaratıyor sadece. 

PrudenT tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Deneyeceğim yazılanları fakat galiba problemi buldum. Aldığım anakart ramleri desteklemiyormuş. 

Anakart: TUF GAMING X670E-PLUS 

Ram: GSKILL 64GB (2x32GB) Trident Z5 RGB 6000MHz CL30 DDR5 1.4V

Kontrol ettiğim sayfa https://www.asus.com/motherboards-components/motherboards/tuf-gaming/tuf-gaming-x670e-plus/helpdesk_qvl_memory/?model2Name=TUF-GAMING-X670E-PLUS

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...

Problem: Cep telefonumu PC'ye bağladım, işim bitince çıkardım. Şimdi sürekli bana  "Aygıt yanıt vermeyi durdurmuş ya da aygıtın bağlantısı kesilmiş olabilir." uyarısı çıkartıyor.

Çözüm:
1) Aygıt Yöneticisi -> Sağ Klik -> Görünüm -> Gizli Aygıtları Göster
2) Aygıt listesinden "Taşınabilir Aygıtlar" içerisinde aygıtınızın adı gözükecektir, sağ tıklayıp cihazı kaldırın.

  • Tesekkurler 1
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...