Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

yokmu istanbulda kafa dinlenecek bi yer yaaaw


SybeR

Öne çıkan mesajlar

arkadaşlar şöyle istanbulda yada günü birlik çok uzak olmaycak şek,lde istanbul çevreside olabilir kafa dinleyecegimiz bi yer kendin pişir kendin ye tarzı hatta böle şelalesi olan üşüyünce şöminenin etrafında oturabilecgimiz bi yer ((: bilgisi olan varsa paylaşsın bi zahmet
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Üşenmeyip 2-3 saate çıkartırsanız yolu Yalıköy'e Çatalca'dan giden yolda (Yalıköy'e 10km falan sanırım, Ormanlı'yı geçtikten sonra) alabalık çiftliği var, yapay derelerin böldüğü çam ıvır zıvır ağaçlarının altında mükemmel bir yer, kışın içeride kuzine soba falan yakıyorlar ama tabii gidilmez bence soğuk, yağmurlu zamanlarda. Güveçte kaşarlı alabalığı meşhur.

Bir de yine o yol üzerinde Dağyenice diye bir köy var, orayı geçtikten sonra yol boyunca uzanan pirinç tarlalarının bitiminde dünya kadar balıkçı var; genelde abidik gubidik tatlı su balıkları ve yanında çoban salata veriyorlar.

Gitmek isterseniz istikamet ==> çatalca - subaşından sağa - kestanelik - çanakça - dağyenice - ormanlı - yalıköy gibi birşeydi. Yollar düzgün ve sakin, traktör bilmemne çıkmaz, köy içleri bile asfalt ve temiz.

Tabii yasal uyarıyı yapmak gerekiyor; saydığım yerler karadeniz iklimine tabii olduklarından bu tarihlerde donarak ölmeniz ya da bana küfretmeniz olağandır oralarda, genelde yazları ya da ilkbaharda baya dolu olur bu saydığım yerler, ama üşümem derseniz sonbahar ve kışın tadı başka oluyor. O dolaylarda yazlığımız olduğundan iyi biliyorum :P
Ayrıca o yöre İstanbul sınırları dahilinde avrupa yakasındaki en sakin ve güzel yer bence sel alıp götürmediği ya da 1 metre kar olmadığı zamanlarda.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...