Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

"CNN Türk'te skandal yayın"


Horizon

Öne çıkan mesajlar

YouTube'un kapatılmasına ilişkin dava kararı, PKK'ya ilişkin videoların gösterimde olmasıydı. Devletin yaptığı şeyse, sadece Türkiye'de o videoların oynatılmasına engel olmaya ilişkindi.
Şimdi Brüksel'den Dünya basınına her şekilde röportaj verebilen bir teröristin, sadece Türkiye vatandaşları tarafından izlenmesinin engellenmesinin, YouTube'un kapatılması kararından bir farkı yok bu açıdan.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bu kadar da düz mantıkla gidilmez ki. youtube ve cnntürk'ün hizmet alanları birbirinden tamamen farklı. youtube'da yayınlanan videoların uygunsuz olmadıgını iddia eden olmadı keza. insanların tepkisi anayasa mahkemesinin bu sorunu çözmek için uyguladığı yönteme. sadece youtube değil, başka siteler de yasaklandı. birçoğu pkk ile alakası olmayan davalar yüzünden. sen youtube'un kapanmasına ağlayanlar diye bahsediyosun ama neden ağladığımızdan haberin yok.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Aaaa kermitcim beni çağırmış =,)

Yok canım komplo teorim falan. Gayet normal bişey bu durum. Doğru değil o ayrı.

Hani Afrikalı aç çocuğun arkasında akbaba beklerken resmini çeken adam var ya, ödül aldı bi de.. Resmini çekeceğine çocuğa su, yemek falan verseymiş denyo..

Böyle bişey ama bu ünya, haberini ypıyo gerisine karışmıyo.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ya ben arattım ama Zübeyir Aydar'ı bulamadım interpol sitesinde. Kırmızı bültenle aranan 7 tane afrikalı var zaten, diğer aranan listelerde de yok. ABD uyuşturucu kaçakçısı ilan etmiş ama ve zaten PKK ve türevlerini terör örgütü diye kategorize ediyor bildiğim kadarıyla. Aydar'ın İsviçre'de sığınma hakkı varmış ve Belçika da genevre antlaşması zart zurt diyip Türkiye'ye teslim etmiyor.

Biraz alışageldik Habertürk kolpacılığı olmuş yani bu haber (CNN Türk'e garezleri mi var?). Tamam PKK lideri, bölücü vs. ama BÜTÜN DÜNYADA TERÖRİST İLAN EDİLEN VE İNTERPOL TARAFINDAN KIRMIZI BÜLTENLE ARANAN adam değil yani.

Röportaj da çok abartılacak propaganda-vari birşey değil. 45 saniye falan konuşuyor zaten. Türkiye'de bir yasa varmı böyle yayınlara karşı emin değilim gerçi.

(Ulan dedim interpol kırmızı bültenle arıyor da adam nasıl Brüksel meydanında canlı röportaj yapıyor takım elbiseyle falan)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kişilerin söylemleri/açıklamaları suç unsuru içerse dahi, bu söylemlerin/açıklamaların basında yer alması, basında tekrar edilmesi (savunulması ya da yorumlanırken desteklenmesi demiyorum, olgu olarak o kişinin suç içeren unsurlarının halka iletilmesinden bahsediyorum) suç unsuru oluşturmaz.
Nitekim böyle bir mantığı oturtmaya çalışan varsa ne DTP'li vekillerin söylediklerinden haberdar oluruz, ne Orham Pamuk'un durumundan, hatta bir kişi diğerine hakaret ettiyse dahi bu yayımlanamaz. Her ne kadar röportajı izlememiş olsam da, CNNTürk'ün röportaj sırasında "aslansın terörist, kaplansın reröre" dediğini zannetmiyorum.
Hadi bu durumu geçtim, YouTube'un yasaklanmasına ilişkin konuda birçok kişi vardı "Biz 5 yaşında çocuk muyuz, bütün dünya izliyor kafamıza kuma gömerek elimize ne geçecek zaten" diyen. Bu adam Türkiye'deki televizyonlarda görülemese, dünya basınında yer alamayacak mı? Olan yine T.C. vatandaşına olacak.
Bir hatırlatma daha, basının ve yayımların denetlenmesi ile sansür arasında önemli bir fark vardır. Basının denetlenmesi, yayımdan sonra suç teşkil eden ya da hukuka aykırılık içeren unsurların yargı önünde ele alınması ve gereken cezanın/yaptırımın uygulanmasıdır. Öte yandan sansür, yayımlanacak materyalin yayına girmeden önce denetlenmesi ve kimlerin hangi materyale ulaşabilip ulaşamayacağının belli bir kurum/kuruluş tarafından denetlenmesidir.
Youtube'un yasaklanması sansür, ShowTV'nin yaptığı abuk subuk bir yayın sebebiyle RTÜK tarafından 1 gün süreyle kapatılması hukuki denetimdir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

e youtube'un kapatılmasını tv yayınına baglayan sensin, simdi de sansurle denetimin farklılıgını anlatıyosun. ki ben bununla alakası olacak bisey de soylemedim, biliyorum neyin sansur olup neyin olmadıgını.

cnnturk zaten aybar sen aslansın, kaplansın dememis. bi de deseydi lol. sorun su ki bu adam pkk'nın elebaşı. o yuzden soylemlerini yayınlamanın suc olmaması degil, muhatab alınıp canlı yayında yorum yapmasına izin verilmesi tepkimizi cekmistir. orhan pamuk, dtp falan iyice cosmussun bi de.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Tamam da bak kendinle çeliştiğini ve sansür talep ettiğini fark edemiyorsun sanırım.
"İzin vermek"ten bahsederken doğrudan sansürü desteklediğini anlayamıyor musun? Normal şartlarda basının haber yapmak için hiçbir şart ve koşulda "izin alması"na gerek olmamalı. Yaptıkları yayının içeriği hukuka aykırılık ya da suç unsurları taşıyorsa, yayından sonra gerekli ceza verilir. Birilerinin hazırladıkları haberi yayınlayabilmeleri için belli mercilerden izin alması durumu zaten sansürün ta kendisidir.
Youtube'un kapatılması sansür olduğu gibi, CNNTürk'ün bir teröristle röportaj yapmak için devletten izin alması durumu da sansürdür. Youtube örneğini durum benzerliğini vurgulamak için verdim.
DTP, Orhan Pamuk vs. örnekleri de yine bağlantılı örnekler. Adam terörist elebaşı olabilir, suç işlemiş olabilir, işlediği suçu savunuyor olabilir. Ancak suç içeren açıklamalarının birilerince haber yapılması suç değildir, hukuka aykırı değildir. Orham Pamuk'un suç unsuru içeren açıklamalarının gazetelerde yayımlanması o gazeteler için suç unsuru oluşturmadığı gibi, suç işleyen terörist elebaşının suç unsuru içeren açıklamalarının röportajla bir kanalda yayımlanması da CNNTürk için suç unsuru oluşturmaz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben suc isleyip islemediginden bahsetmiyorum ama. Suc islemis olmasa da yapılan seyi dogru bulmadıgını soylemeye calısıyorum. Orhan Pamuk ve DTP'liler zayıf ornekler bununla karsılastırınca. Bu adamlar zaten suclarından dolayı aranan adamlar degiller. AKP doneminden once TRT'de Ocalan'ın magaralarda cekilen goruntuleri ve konusmaları yayınlandı zaten. Bana gore bunda bi gariplik yok, propaganda amaclı olmadıgı surece.
Ayrıca tabi ki hicbir yayın organı bir suclunun sozlerini ya da dusuncelerini yayınlarken suc islemis olmaz.

Ama bugunku olayda yapılan suc degilse bile yanlıstır. Cunku bu adam bizim icin bir numaralı suclu ve aranan biri. Canlı yayına katılabilmesi bana gore skandal.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

E tabii, ona diyecek bir lafım yok. Siyasi tutumun sebebiyle bunu eleştirirsin, buna karşı çıkarsın, CNNTürk'ün binasının önünde eylem yaparsın vs...
Ancak devleti, bu konuda hukuki bir düzenleme yapmaya davet etmek demek, "N'olur gelin de sansür koyun" demekten çok da farklı değil. Ki, istersen bunu da yaparsın. Tek söylediğim, böyle bir tutumdaysanız YouTube'un kapatılmasına karşı çıkmayın ya da YouTube'un kapatılmasına karşı çıkıyorsanız, daha çok iletişim kurumunda devleti araya sokup sansür mekanizmalarına yer açmayın. Tutumunuzun ne yönde olacağına müdahale etmek değil amacım, tutumunuz ne yöndeyse belli bir tutarlılık içinde olsun demek.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kermit said:

diyolarki şimdi ben açıklayım
bu adam bizim başbuğumuz
biz bu adamın düşüncelerini, söylediklerini duyamıyoruz medya izin vermiyo.
fikirlerine uymak istiyoruz.
rahat bırakın medyayı tvye çıksın takılsın kafalarına göre diyolar bence.

Benim yine susma vaktim gelmiş, ters laf etmesem de yakında yine başlar dava tehditleri bu mantaliteyle. Eyvallah.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sen soylediklerinle youtube'da yayınlanan videolarla cnnturk'te yayınlanan seyi bir tutuyosun. Ama bir degil iste. Zaten hukuki bir düzenleme ile bu olayın önüne gecilsin de demedim ben. Cnnturk'un yaptıgı seyin yapılmaması gerektigini savunuyorum. Aranan birini (ki bu hırsız, tecavüzcü ya da hortumcu değil terörist) canlı yayında muhatab almak basın özgürlüğü olarak algılanmamalı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...