Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

III. Reich'ın Yükşelişi... HoI2;DDA


Efrasiyab

Öne çıkan mesajlar

Hearts Of Iron 2 : Doomsday Armegeddon..

1.3b beta patch Vanilla

Almanya'yı oynayacağım. Bugün başlıyorum

2 değişiklik yaptım sadece;

BluePrint hızını 2.00'dan 2.50'ye çıkarttım. Macaristan Ve İtalya Axis'e katılınca daha hızlı teknoloji kazanmaları için. Aslında bu Bilgisayar kontrolündeki müttefiklerin daha çok İşine yarayacak.

Anlatım tarzı Nazi bakış açısıyla olacak, hikaye daha iyi olsun amacıyla.

Resimlerin üzerine bir kez tıklarsanız daha geniş ve rahat görebilirsiniz.

Önerileriniz, düşünceleriniz?



Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1 Ocak 1936'da Adolf Hitler Nazi Partisiyle Almanyada Kontrolü tamamen ele geçirmiş, gözünü 1.Dünya Savaşından beridir Almanyanın elini kolunu bağlayan Versailles Antlaşmasına Dikmişti. Amacı anlaşmayı geçersiz hale getirerek , Almanyayı yeniden eski gücüne kavuşturmak hatta daha da ilerisine taşımaktı.

Almanya Sınırları.



Avrupa Sınırları..

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş



1 Ocak 1936'da Alman Kabinesi, ve İç politika.

Ülke Endüstrisinin Merkezileştirilmesi için "Central Planning" politikasının takip edilmesi kararlaştırıldı.





ülke Endüstrisi %10 arttırılması için Hjalmar Schatch Silahlanma Bakanlığının başına getirildi. Ülke içi tüketim maddelerinin daha sıkı bir şekilde düzenlemesi ve dağıtımı ile ilgilenmesi için ise Franz Gürtner atandı.



Yeni Makine parçalarının tasarlanması ve üretilmesi, Hesaplamaların daha hızlı ve doğru yapılması için yeni bir makine geliştirilmesi, ülke içi askeri inşaatların daha hızlı yapılması, askeri hizmete uygun erkeklerin arttırılması için yeni mobilizasyon tekniklerinin araştırılması ve potansiyel düşman bombardıman uçaklarına karşı yeni bir avcı uçağı geliştirilmesi ve prototipinin üretilmesi yeni senenin ilk teknolojik projeleriydi. Bu hedef için Ülke içindeki çeşitli Şirketler, fabrikalar ve yüksek yeteneğe sahip bilim adamlarına bütçe sağlandı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş



Versailles Antlaşmasıyla Alman Ordusunun Girmesi Yasaklanan Köln Bölgesi Almanların en büyük sanayi bölgesinin olduğu yerdi. Adolf Hitler'in kişisel emriyle, Alman generallerinin karşı çıkmasına rağmen 1 tümen Asker sınırdan girerek bölgenin kontrolünü tekrar Almanya'ya tekrar sağladı. Versaiiles Antlaşmasının ihlal edilmesini sağlayan bu ilk adım tüm müttefiklerden tepki görürken Alman Halkı tarafından coşkuyla karşılanmıştı.

Tüm dünya ülkeleri müttefiklerin silahla tepki göstermesini beklerken, Adolf Hitlerin bu güç gösterisi ona büyük bir prestij ve güç kazandırmıştı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş



Tekrardan silahlanmak için tüm gücüyle hazırlanan Alman Endüstrisinin hammaddeye olan açlığını dindirmek için çeşitli ülkelerle ticari antlaşmalar yapıldı



Alman Ordusunu yeniden modern silahlarla donatmak, Güçlü bir Donanma ve hava Kuvveti kurmak için gereken Sanayi Altyapısının güçlendirilmesi ve arttırılması adına Adolf Hitler 1938 yılına kadar sürecek olan bir sanayi atılımı başlatmayı istiyordu. Bunun üzerine Çeşitli bölgelerde 21 adet Yeni sanayi bölgesi ve fabrikalar kurulması ve 2 yıl içerisinde kademeli olarak 3 kat arttırılması Albert Speer, Hjalmar Schacht ve Fritz Todt'a Adolf Hitler tarafından emredildi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş



Gelecekteki planları açısından istihbarat servisinin önemini farkeden Adolf Hitler, Gestapo ve Abwehr'in bütçelerinin 550 milyon Reichswark tutarında arttırılmasını Ekonomi bakanı Albert Speer'e emretti.



Diplomatik ve gizli istihbarat çalışmaları için gerekli olan parayı, ve yeniden yapılanan Nazi Almanyasının ekonomisinin gelecekte karşılaşabileceği hammadde sıkıntısını önceden engellemek açısından, pragmatist bir yaklaşımla Sovyet Rusya ile Silahlar ve endüstriyel malzeme karşılığı hammedde ve para alışverini öngören bir antlaşma yapıldı. Gelecekte Rusya steplerinde Rus ordularını avlayacak olan panzer ordularının yapıldığı malzeme gene Rusya'dan gelecekti...



Yapılan Ticari Antlaşmalar, Üretim Planları ve bütçe ayarlamalarından sonra Almanyanın ekonomik durumu..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Alacağımda, Üstten Ruslar, Alttan Fransız İngiliz Ve Araplar ben yetişene kadar tecavüz eder diye almıyorum.

Birde Atatürk ölünceye kadar yapabilirim, yani kasım 1938'e dek oda zor biraz çok kasmak gerekiyor. Ondan sonra İsmet İnönü yüzünden izolasyoncu takılıyor Türkiye, alamıyorum. Zaten Kâr Zarar eğrisinden baktığım zaman Direk Alman Botlarıyla sınırdan geçmek daha zevkli:D

Şu an 1939 Ocak ayındayım. Axis = Almanya, İspanya, Portekiz, Arjantin, Bulgaristan ve Venezuela. Uruguay Ve Finlandiya için uğraşıyorum. Macaristanla Romanya Çekleri İlhak ettiğim zaman dahil olacaklar. Alternatif tarih yapıp Yugoslavya'yı da dahil edebilirim Axis'e.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...