Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Firefly - You can't take the sky from me!


karakedi

Öne çıkan mesajlar

günümüzden 500 yıl sonrasında geçmesine ragmen her bi kolonileşmiş gezegenin 1800lerin amerikasında yaşadıgı westernimsi ama sci-fi dizi.

fox network channelda yayınlanmış, ama airdateleri olarak abuk sabuk ve random bir şekilde gösterime girdiginden "izlenememiş takip edilememiş" sonunda da fişi çekilmiş. 4 dvdlik collection editionunu ele geçirip bayıl a bayıla seyrettik geçen hafta.

seyredecek bişiyim yok be diyenlere duyurulur, iyina ile tavsiye edilir. yalnız air datelere göre seyretmeyin total saçma oluyor, ilk bölümü dizi kapanmadan önceki hafta yayınlanmış anlamsızcana. düşünün bir serenity adlı bir uzay gemisi ve orda burda serenity hakkında konuşulan bi ton dialog var dizide, ilk bölümde serenity ovasında yapılan savaşa ithafen verilen bir isim. zaten diziyede o yön veryor. airdate olarak ise dizi bittiğinde yayınlıyorlar bu bölümü, şaka gibiymiş fox network channel.

kara " hastasıyım dizi şirinemize..." kedi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 yıl sonra ...
  • Genel Yönetici
İnternet hızlandı - bunu yukarıta taşımak gerek dedim kendimce.

Fox'da doğru düzgün gösterilmemesinin ve yarım bırakılmasının nedeni, dizinin tamamen Amerikan hükümetine karşı olması ve ağır anarşist söylem(ben söylüyorum bunu, ağır yani) taşıması.

Fox anlaşma yaptıktan sonra diziyi gösteremeyeceğine karar verir ve reytingini düşürüp, sözleşmeye uygun şekilde yayından kaldırmak için herşeyi yapar.

Şu şekilde izlemelisiniz:

"Serenity"
"The Train Job"
"Bushwhacked"
"Shindig"
"Safe"
"Our Mrs. Reynolds"
"Jaynestown"
"Out of Gas"
"Ariel"
"War Stories"
"Trash"
"The Message"
"Heart of Gold"
"Objects in Space"
''Serenity The Movie''

Bu da Fox'un yayınladığı sıra - ilginç bir şekilde ilk bölümü son yayınlamışlar.

"The Train Job"
"Bushwhacked"
"Our Mrs. Reynolds"
"Jaynestown"
"Out of Gas"
"Shindig"
"Safe"
"Ariel"
"War Stories"
"Objects in Space"
"Serenity"
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Serenity'i pek sevememiştim ben. Esas Firefly'dan sonra çok sönüktü... Birkaç detay.

- Dizinin yönetmeni aynı zamanda Buffy the Vampire Slayer'in yönetmeni.

- Ancak dizi o kadar cıvık değil haliyle.

- Dizideki pek çok karakter Buffy ve Angel da yer yer küçük geçici roller üstlendiler.

- Dizi çok düşük bütçeyle çekildi. Öyle ki asker üniformaları Starship Troopers'tan gemi içi mekanları çeşitli film ve dizilerdeki setlerden toplandı.

- Fox'un diziyi karışık vermesinin yanısıra yönetmenle aralarındaki soğukluk diziyi bitirdi. Zira Fox her dizisindeki kahramanın "süper" olmasını istiyordu. Çok başarılı, kahramanca dürüst vs. Oysa dizideki kahramanlar pek bir sefil ve çıkarcıydı. Aynı şekilde benzer şekilde 24 dizisinde de benzer bir şey görürüz. İlk sezon tamam ruhsal açıdan iyi olsa da son derece sefil ve zavallı durumdaki Jack Bauer Fox'tan uyarıyı yedikten sonra diğer sezonlara über-soldier olarak devam eder. Ancak firefly yönetmeni bunu konsepte uygun bulmadı

- Dizinin yayın hakları Fox'ta olduğundan ve iki taraf da bir daha beraber çalışmayı düşünmediinden dolayı dizinin bundan sonra film serileri şeklinde çekiminin sürdürülebileceği fikri ortaya çıktı. Yine de Serenity'den sonra uzun bir sessizlik dönemine girildi.

- Dizi mükemmel
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada ilk bölümü sona koymalarının sebebi ilk bölümün prolog şeklinde olması, bölümden çok arkaplan hikayesini ve dünyanın o sıradaki durumunu vermesi, bunu yaparken de hani belgesel gibi daha az aksiyonlu ve "şöyle oldu böyle oldu"larla bölümü bitirmesi.

Ancak dizinin konseptinin anlaşılması için hayati önem taşıyan bu bölümü Fox salaklık edip yayınlamamayı düşündü. Daha pilot bölümden böyle sıkıcı girersek ilgi çekemeyiz diyerek vazgeçti. Haliyle insanlar da son derece yabancı olarak başladılar ilk bölüme.

En sonunda da zaten dizi ortadan kalkıyo bari gösterelim elde bölüm kalmadı diye gösterdiler
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

BtVS ve Ats cıvık değildir :D

Firefly'ın da aynı o ikisinde olduğu gibi (karakterler arası ilişkiler, karakter gelişimleri zart zurt vs) devam edeceğini bildiğim için 1212412312 sezon oynasa her bölümünü 1231241241 kere seyrederdim ama angut FOX sağ olsun...

Firefly ve Serenity arasında geçen 3 sayılık Serenity: Those Left Behind çizgi romanları var isterseniz özel mesajla uploadlayıp link veririm (forumda yasak?). Birde yeni bir seri çıkıyor 2008'de (umuyoruz) bu çizgi roman serisinde bizimkiler ilk defa bi işten karlı çıkıyorlar ve baya para geçiyor ellerine :D Seride ilk defa rahat bir şekilde parayla neler yaptıklarını vs anlatıyormuş ki über süper ötesi olacağına eminim :D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

BtVS son derece cıvık bi diziydi ama, yani yine izlerdim de allahtan Firefly onun gibi gitmiyodu :)

Aile baskısından kaçıp dünyaya saklanan deamonlar, şarkı söyleme büyüsü etkisinde herkesin opera yapması vs gibi son derece cıvık konulara falan girerdi.

Ama yönetmen son derece kaliteli ona laf yok tabii. Hatta Buffy döneminde bir köşe yazarı çok dalga geçmişti bu adamla, hahaha bu adam ancak böyle geyik konular yapabilir adam gibi ciddi bişi yapamaz. Cıvıklıkla ün sağlıyo. Ayrıca tüm bölümler hem klişe hem sağdan soldan arak hem de cıvık. O yüzden asla Grammy felan kazanamicak" diye. Adam hemen ertesi hafta demek öyle diye bi bölüm çekti (Hani şu herkesin sesinin alındığı bölüm, Buffy konseptine göre aşırı farklı oluşu da dikkat çeker zaten) ve köşe yazarının lafının hemen ertesi hafta çıkan bu bölümle Grammy mi neyse o bahsedilen ödülü aldı :) Sora da açıklamıştı "Ama ben kendi konseptime devam edicem yine böylesi daha eğlenceli" diye

[ Mesaj 09 Ağustos 2007, Perşembe - 19:04 tarihinde, Rewendor tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

firefly hayatımda seyrettiğim en iyi serilerden biridir.1 sezonda kalması nasıl yazık oldu anlatamam.

bu arada kendi rpg side vardır.

joss whedon a laf eden çok.daha çok ne yaptığını anlamayan tipler.Buffy de Angel da şahane dizilerdi.millet hangi kategoriye koyacağını bilemedi.komedi tarafını anlamayıp diziye "eaahh vampirler öyle olur mu beahhh WoD vampirleri daha güzel" filan diyen tipler çıktı.

firefly da whedon ,tabiri caizse, sanatının doruğuna çıktı ama talihsizliğe kurban gitti.

serenity normalde bi kaç sezonluk konuyu toparlamaya çalıştığı için pek iyi bi film olamadı bence.diziyi bilmeyenlere hiç bişey ifade etmedi.

aklıma gelmişken,diziyle seri arasında olan olayları anlatan ,dark horse tan çıkma,3 sayılık çizgi romanıda vardır.

edit:farinal söylemiş ÇR ı.heh görmedim :P

[ Mesaj 09 Ağustos 2007, Perşembe - 20:52 tarihinde, fenris tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

e anlattığı şey direk dizinin sonu olunca hoş olmamıştır tabi :P

[spo]bide çok alelacele olmuş.yani o karakter ölümleri filan...lan karısından daha çok üzüldüm adamın ölümüne resmen :P.ismini unuttum pilotun :P da zoe de veya mürettabatın geri kalanında tık yoktu.[/spo]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Grammy ödülleri=müzik endüstrisine
Emmy ödülleri= dizi, tv showları etc.ye
Granny= anane

öncelikle herkes opera yapmıyor, o bir müzikal.. söz konusu bölümün adı da "once more with a feeling"

Joss Whedon'un daha ilk sezondan yapmak istediği bir şey bu müzikal. Tabi müzikal yapmak gerçekten zor bir şey. alınan sorumluluk büyük. ancak sonraları bu fikre oyuncularını ikna ediyor. Çekimler 2hafta sürüyor. Emmy'e aday da gösteriliyor ancak bir hata oluyor ve bu bölüme gelen oylar alınamıyor. Ancak en iyi 100müzikal listesine kafadan giriyor ve 13.oluyor..


kısaca bu bölüm çok kaliteli ve başarılı bir bölümdür.

joss Whedon daha sonraları gerek Buffy ile gerek serenity ile gerekse angel ile bi sürü ödül alıyor. hugo ödülleri, fantastik sinema, kurgu, senaryo vs. bir çok ödülü topluyor.

Buffy'nin içeriğini FRP kurallarına çok bağlı kalıp değerlendirebilir ve hiç zevk almayabilir ve hatta gıcık olabilirsiniz. veya Buffy'i interview with the vampire ile karşılaştırır ve öah da diyebilirsiniz.

ancak en güzeli Buffy the Vampire Slayer'ı Buffy'de vampir sayılır diye yaklaşıp eğlence için seyretmek. Zaten bu amaç için yapılmış dizi yüksek dozda zevk vericektir. Aynı durum Angel için de geçerli. Firefly ise Joss Whedon'un ilginç karışımlarına bir diğer örnektir. önceden komedi unsurları ile fantastik öğeleri harmanlayan ve üstüne romantizim sosu da boca eden amcamız Firefly'da başarılı bir Western Sci-fi evliliğine imza atmıştır. Fox ise başarısız olsun diye kasıp berbat bir yayın politikası ile dizinin batmasına vesile olmuştur. Yuh Fox! seni kınıyorum ve sana laflar hazırladım.

Oscar adaylığı da bulunan yazar ve yönetmen Joss Whedon yeni filmi Goners (kimse bi bok bilmiyor bunun hakkında henüz) üzerinde çalışıyor şu günlerde. Genç bir kadının fantastik öğelerle dolu hikayesi olacakmış gibi bir söylenti olsa dahi net bişi yok. Senaryo bitmiş ancak şimdi yeniden gözden geçirip yeniden yazıyormuş Joss Whedon. daha hazır değil yani..

Bekliyoruz biz de.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Doğru karıştırmışım Grammy değil Emmy, de ukala üslup fazlasıyla komik geldi. İnsanların sağda solda milletin dalgınlığını hatasını arayıp dalga geçmeye çalışmaktan başka işi kalmamış, komik :)

Neyse, konuya dönersek zaten dizinin cıvıklığını bir dezavantaj olarak söylemedim ben. Ama dizi cıvıktı yani. Konsept olarak öyleydi, eğlenceliydi ama ciddi dizi değildi. CNBC-E'de takip edebildiğim kadarıyla ettim az çok ben de.

"Opera yapmak" demem de biraz dalga geçme amaçlıydı (hemen buraya "basmadı galiba" diye laf sokmam gerekiyo di mi? Evet öyle demek lazım daha önceki örneklere göre. Jeton fazla köşeli galiba 20 köşe felan, basmıyo dolayısıyla haha :) )

Yanlız o "opera" bölümünün de cıvıklıktan uzak olduğunu söylemesin kimse, komik kaçar :)

Konuya dönersek Firefly serisini de filmlerle devam ettirmeyi düşünüyorlardı, olursa güzel olur.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

grammy'i ve emmy'i bilmiyormuşsun öğrenmiş oldun bu vesile ile.

ayrıca joss whedon 2005'te Serenity isimli filmi çekti. Firefly serisine istinaden. Ancak haberimiz bu değil elbette. Filme bir devam filmi çekilmesi gibi geyikler dönüyor nette. Bir çok dergi de bu konuya eğilmiş ve Universal'in bu şekilde bir düşünce içinde olduğunu yazmış. Zaten Serenity yazılırken bir üçleme olarak yazıldığı Joss Whedon önceden belirtmişti. Ancak şu an Goners ile eli kolu dolu olan abimiz bu projeye anında bir yeşil ışık yakabilecek gibi gözükmüyor. Tabii Goners'ın sinemada yapacağı gişe de bu kararın kesinleşmesinde veya geri çekilmesinde etkili olacaktır. Sabredip göreceğiz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bilmiyordum değil karıştırdım diyelim. Çok da farketmez gerçi de, yanlız benim bildiğim o üçlemenin tek filme sıkıştırıldığı sonradan fikir değiştirilip. Hatta filmdeki kopukluklar, aniden gelişen olaylar ve acele de biraz o yüzden, 3 filmi tek filmde toplamaya çalıştılar diye biliyorum. Ancak sonrasında "Böyle filmlerle konsepti sürdürebilirim" demişti.

Tabi şu anda başka bir projede çalışıyormuş zor şimdilik. Bir de kadroyu geri toplayabilecekler mi o da var.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

tahminimce zor gerçekten. keza 2008'de Goners'ı bitirseler bile pre production, casting, alınması gereken yasal izinler ve bunun gibi detaylar en az yarım sene alacaktır. Tabii büyük stüdyolar bastırırsa iş değişir. ama 2009yazından önce başlamaları zor gibi. Yine de gündeme gelmesi bile hoş bir olay. Bilimkurgu çok kenarda köşede bırakılmış bir dal. Firefly ve Serenity'de bilimkurguyu klişe içeren ama suyunu çıkarmayan bir şekilde kullanan yapımlardı. Bu tarz bilimkurguya paye biçilmesi dahi umutlandırıyor beni ^_^
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 ay sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...