Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Station Taksi İçin +10TL


Cin Ruhi

Öne çıkan mesajlar

Böyle bir yetkisi "resmi açıdan" yok taksinin. Fiyatı neyse onu koymak zorunda. Orada tepkini gösterseydin o 10 lirayı geri alırdın, en kötü başka taksiye binerdin. Eğer durak taksisiyse şikayet edersen atılırdı da, Özellikle havalimanında şikayet çok etkili, çok fazla taksi var durakta hiçbirine sıra gelmiyor bu yüzden en ufak şikayette atıyorlar taksiyi duraktan.

Aman diyim böyle şeylere prim verip adamlara fazla para aldırtmayın. Yutturdukça daha da resmileştiriyorlar, "racona" sokuyorlar işi.

Ayak üstü herkes birbirini şapmaya çalışıyo işte, tuttuğuna geçiriyor parayı, dişli çıkınca geri çekiliyor vs vs.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Esh said:

taksi ve dolmuşcular odasını arayip şikayet edebilirsin. ya da bir dahaki sefere mantığını kullanıp +10 lira isteyenlere masanın altından hareket çekersin.


böyle bir dernekte aktif üyeyim, elinde plaka varsa hiç bekleme, ara, paranı ertesi gün kapına kadar getirtirler.

onun dışında uzun yollar için bindiğiniz taksilerin plakasını almakta fayda var. hatta bunu taksinin içindeyken, şöförün gözüne soka soka yapın, bilinçli olduğunuzu anlasın.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

prosedürü de anlatayım:

ya gidip belediyeye/trafiğe şikayette bulunuyorsunuz, resmi işlemler yapıyorsunuz, yüzü astarından pahalıya geliyor. ama azmedip takip ederseniz araç sahibine hayat daralıyor..

ya da gidip herhangi esnaf ve sanatkarlar odasına "bu bu olaydan şu taksi/minibüsü şikayet edicem, bilginiz olsun" diyorsunuz, ya ilgili odaya yölendiriyorlar ya da "aman etme, önce bir araç sahibiyle konuş, yarın edersin" diyip telefon numaranızı alıyorlar. hemen araç sahibini arayıp haber veriyorlar. araç sahibi genelde günlük olaylardan bihaber olduğu için panik yapıyor, aracının bağlanmasından korkuyor (en ufak şikayette trafik aracı bağlar, bir gün de olsa çalışmasına izin vermez). araç sahibi 10-15 dakika sonra arayıp özür diliyor, zararınızı karşılamaya çalışıyor, şöförün de böyle bir seceresi varsa yolu gösteriyor. sorun da hızlıca çözülüyor.

o yüzden, taksi ve minibüslerle hiç atışıp tartışmayın, kendinizi paralamayın.. alın plakasını, olay yerinden uzaklaşın. önce odayla, sonra sahibiyle konuşun, tatmin olmazsanız şikayet edin, onlar kendilerini paralasınlar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Eger bu kadar modernize olamadiysaniz birde benim taktigimi anlatayim.

Simdi gerzek bi taksiciye denk geldiniz diyelim (istatistiklere gore gerzek bi taksiciye denk gelme olasiliginiz %97 imis)

Adam oyle boyle yapiyo sizi kaziklamaya calisiyor. Yaninizda getirdiginiz kizilcik sopasini cikariyorsunuz, adamin burnunun ustune bir tane geciriyorsunuz, adam burnunu tutarken elini direksoyna kelepceliyorsunuz.

Ondan sonra asagi inip kapisini aciyorsunuz, yaninizda getirdiginiz kerpetenle tirnaklarini tek tek sokuyorsunuz, bu sirada pipisine de elektrik veriyorsunuz.

Bu noktada biraz yumusamis oluyor, ele omza gelebiliyor. Guvenle kilidi sokebilirsiniz.

Adami asagi cekip bi damperli kamyon getiriyorsunuz. Kamyonun damperini 45 derece aciyorsunuz. Kamyondan yuk bosaldiktan sonra kasanin kapagi BAM BAM diye vururken bu adami cekip kafasini araliga sikistiriyorsunuz. Her Bam dediginde beynin bir bolumu kulagindan firliyor.

Kapagin vurmasi bittiginde oradan cikarip yere koyuyorsunuz, gozlerini yerine takipkafasini asagi dogru egiyorsunuz. Bu sirada yaninizda getirdiginiz bi multi tool la bagirsaklarini disari cika..

of yoruldum.. haketmis ama..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yetmiyo diye bir kavram yok, herkes parasi yetmeyince oyle seyler yaparsa ne olur ulkenin hali (ki iste ulke bu hale geliyor sekil 1 a)

Taksicilere gicikligim var benim, beni taniyanlar bilir. Yeterli genetik bilgim olsa ciddi diyorum taksicilik genini bulucam. Yani bir meslegin calisanlari bu kadar mi ayni olur? Ayni koylu kurnazligi, ayni cahillik, siradanlik vs. Bu geni bulsam nobel bile alirim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

havalimanındaki duraktan (otogarlardaki duraklarda aynı şekilde) filan taksiye binmem. orada müşteri indirenleri beklerim inadına onları kullanırım hep. bir zamanlar üşenirdim duraktan sıradakine binerdim her defasında bi problem çıkardılar son 5 senedir kullanmıyorum. çok daha mutluyum. arabam olmadığına taksileri gayet sık kullanırım. genelde tiplerine ve durak yazısına bakar öyle binerim. orayı bilmiyorum, off puff, kısa orası filan derse hiç beklemem, uğraşmam bile direk inerim. böylece mallar önceden ayıklanır genelde. sorunlu yolculuk sayısı 20 de bir filandır. normal taksiciler mal şöförlerden müşteriden daha şikayetçidir.

fransa ve almanya da bagajdan para alırlar. burada da normalde almaları lazım. bildiğim kadarıyla taksi açılış ücreti kadar bir şey almaları lazım. ama genelde almazlar. kazıklamışlar, hayırlı olsun.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Taksiciler vakfına email atmıştım. Şöyle bi cevap geldi hemen aktarıyorum bilginize. Yorumlarınız için saolun..

"Taksiciler Vakfı" said:

merhaba bora bey
türkiye şoförler federasyonunun tarifesine göre 50 kg geçen yüklerden
böyle bir ücret alınması tavsiye ediliyordu keyfi değil yasal olduğu için
alınmıştır.bilgilerinize sunulur.
saygılarımla
güneş taş
vakıf başkanı
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...