Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Rusça Kursu - İstanbul


Kithnos

Öne çıkan mesajlar

Merhaba arkadaşlar ,

Daha önce bi topic açılmış bu konuyla ama anında trollenmiş ve hiç cevap gelmemiş adam gibi. O yüzden burda sormak istedim.

Daha önce Tömer le görüştüm fakat 5 kişiyi toparlıyamadılar ağustos döneminde kursa başlamak için , ben de bu ay içinde başlamak istediğimden başka yerler bakayım dedim. İLM diye bir firma buldum , buyuk ihtimal BJK şubesi olmadı Bakırköy şubesi düşünüyorum

Sizin sıfırdan Rusça ile ilgili tavsiye edebileceğiniz bir eiğitim kurumu var mı ? İLM veya TÖMER le ilgili bir bilginiz var mı ?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

aslında konsolosluk var.
hem ücret olarak da uygun baya.
fakat ağustos döneminde var mı bilmiyorum.
mail atmıştım fakat bir geri dönüş olmadı.telefonla aramıştım okulun ilk döneminin başında o zamanlar başlıyorlardı ekim gibi.fakat birsürü farklı dönem olabilir tabi.

sanki konsolosluk eğitimi herhangi bir dil kursundan daha iyi geliyor bana bilemiyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hımm konsoloslukları Taksimdeydi di mi bunların , derslikleri de ordadır heralde. Bi netten bakayım şimdi , olmadı irtibat numaralarını senden rica ederim bulamazsam

edit : Rus Kültür Merkezi diye bi numara buldum ama o değil sanırım , senin bahsettiğin , cunku bizde ders yok dedi adam =)

ÖM den iletişim bilgilerini atar mısın bana konsoloslugun dil kurslarından sorumlu departmanı neresiyse ? Siteleri çok çakma bişey bulamadım :P
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ne verilmiş ya , konsoloslugun kursu var demiş sadece , iletişim adresi bile bulamadık hangi kurs merkeziyse o .. TÖMER veya İLM ile ilgili yorum gelmedi , başka bi merkezi denemiş olan kimsi yazmadı ..

Laleli , rus karısı ıvır zıvır muhabbetleri yapıcaksan hazır trollenmiş topicler var onlara post at
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
Ben geçen sene Eylül de Tömer Taksim de başladım Temel 1' den. Eylül de mutlaka öğrenci oluyor. Çoğunluk Üni. öğrencisi, arada bir kaç yetişkin, iş sahibi insan. Sibel hoca vardı hala çalışıyor mu bilmiyorum ama şiddetle tavsiye edilir ondan ders alınması. Yeditepede de çalışıyordu yanlış hatırlamıyosam.
Sonracıma, ilk kur (1 ay) bitince yaprak dökümü başladı. Temel bittiğinde (5 kur, 5 ay) başlangıçta 13-14 olan nüfusumuz 5 ve altını zorluyordu ve sonunda bitti. :)
Bu yüzden arkadaş grubuyla gitmek herzman daha mantıklı ve GARANTİ! :) yoksa insanlar ayrılır sizin sınıf dağılırsa, kur bitiyor ve diğer açılacak kuru beklemeniz gerekiyor.

EDİT: bu arada her zaman dendiği gibi dil kendi memleketinde öğrenilir. Eğer yurtdışında dil öğrenme merakın ve zamanın var ise tavsiyem Belarus - Minsk te ki üniversite (UML) kurslarına yazılman. 10 ay yanlış hatırlamıosam, bizzat gidip gördüm şahit oldum burdakilerden x100000 kere daha yararlı ve etkili. :) Eğitim ve yaşam şartları konusunda Moskof ve benzeri yerler arasında BENCE Minsk bir adım önde. Bu konu hakkında uzun uzun konuşulurda şimdilik yeterli :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Minsk konusunda tecrübeliyim , 2 aya kadar toplamda kalmışlığım var ama tatil amaçlı . Şehri biliyorum , tanıdıklarım var orda baya . Üni öğrencisi olmam sebebiyle 10 aylık kurs zor , seneye yazın 3 aylık yapabilirim belki .. Zaten bu işleri ayarlayan acentalardan birinin sahibi arkadaşım , gidiceğim zaman okul ayarlıyacaktır umarım .
0 bilerek gitmek istemiyorum 7-8 aylık bir kursun sonunda Minske gitmek über faydalı olur.Ben 0 Rusçayla sadece muhabbet esnasında -sağdan soldan duyarak , tanıdıklara sorarak - bile 5-10 cümle Rusça öğrendim , en azından taksiye adresimi söyleyip , ücreti sorabiliyorum , restoranda siparis verebiliyorum falan :P
Bi de eğitime gidersem dediğin gibi süper olacaktır. Ama TR de başlaamak şart hazır halen uni ogrenciyken.
Son sınıfa geçiyorum ondan sonra zor olur kurs falan buralarda
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

konsolosluğun kursu var.
ben bu sene başında başlamayı düşünüyorum 2 dönem almıştım.
kirili falan biliyorum fakat bir noktadan sonra cidden sıkman gerekiyor çok fazla kural var.bildiğim 3 kuruş şeyi de unutma aşamasına girdim.
ben tekrar eylül-ekim gibi konsolosluk kurslarına katılmayı düşünüyorum.
nedense konsolosluğun herhangi bir dil kursundan daha iyi olduğu kanısındayım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...
Rusça çok zor bir dil, kiril alfabesini sökmen uğraştırıyor ve pratik istiyor. Gramer için de epey zaman harcaman gerekicek,
sadece ismin hallerini öğrenmen yıllar alıyo. Erkekle dişinin farklı konuştuğu bir dilden bahsediyoruz burda.
Öyle merak ettim deniyim diyosan hiç başlama. Gerçekten öğrenmek istiyorum zaman harcamak istiyorum diyorsan başla.

Ben Antalya Tömerde başladım, gayet memnundum. Tömer'in ücretsiz konuşma günleri diye bir olayı var o çok güzeldir direkt bir rustan 1 saat boyunca telafuz ve aksan kapıyosun. =)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bansheee said:

Rusça bilen biri kısa bir bilgilendirme yapabilir mi nasıl bir dildir, konuşması, yazması, cümle kurması, sonuç olarak öğrenmesi zor mudur? ne kadar zordur? falan filan


ben biraz biliyorum.
kiril kolaydır onu öğrenirsin kısa sürede.(tabi bana göre,zor diyenler de var)
ama asıl iş sonra başlıyor.çok fazla kural var her kelime bayan/bay diye ayrıldığı için cümleyi ona göre kurman gerekiyor.
bir süre sonra kurallar çok karışıyor,ciddi oturup çalışman lazım.bazı kelimelerin yazılış biçimleri aynı olsa bile/harf olarak,fonetikleri çok farklı oluyor ki bu da kendi başına oturup çalışmanı fazlasıyla zorlaştırır demem o ki bilen birinden yardım almak gerekiyor.özel ders/kurs vs.

sonuç olarak kolay bir dil değil.tabi kime göre? neye göre? belki dile yatkınlığın vardır direk kaparsın.eğer üstüne düşersen öğrenemeyeceğin dil yok.ben taktım tekrardan kursa başlicam bu dönemde.seviyorum rusçayı aramda tuhaf bir bağ var ehauh
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

orda sana azmet başar diye gaz vermişim. gazı almadın ama

ayrıca zor derken insan kendisine gore zor geleni soyluyodur.

bazısına ingilizce de zor gelir mesela..o acıdan soyledim.

turkce gayet zor bir dil mesela aslında. ama bize gore degil.

gerçi bir yanlısım var. mesela hangi cince idi unuttum ama 4000 harften bahsediliyordu. direk zor bir dil. kıcımdan sallamıs da olabilirim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@barbu, ben topicin muattabı değilim beni yanlış anlamışsın. yani rusça öğreneceğim falan yok sadece o soruyu sormak istedim. çünkü hangi dil hakkında topic açılırsa açılsın o dille uğraşan insanlar direkt öğrenmenin zor olduğundan bahsediyor (ben de yaptım bunu)

dil öğrenmek başlı başına zor bir iş bunu demek istedim aslında sadece.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...