Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Newbie Guide v.1


bingildak

Öne çıkan mesajlar

Selam,

Son gunlerde bircok arkadasimiz oyuna basladi. Ben elimden geldigince yardim etmeye calisiyorum, ama tek tek cok zor oluyor. Saniyorum ki sayimiz 15'e yaklasti, artik bir newbie guide'in zamanidir. Dark editleyip, sende eklemek istediklerini ekle lutfen.

1) Account alinimi ve Karakter Yaratimi:

Account alinimi siteden yapiyoruz arkadaslar.

http://www.eu.darkfallonline.com/ sitesinde, kenarda "BUY NOW' linkini takip ederek ulasabilirsiniz.

-Kac server mevcut?

Iki tane. EU-1 ve NA-1. Avrupa ve Kuzey Amerika. Ikinci bir Avrupa veya Amerika serverinin su an lafi gecmemekte. Avrupa serverinini oneririm, ping cok daha iyidir.

-Irk Secemi

Irk secerken dikkat etmeniz bir kac husus var. Nelerdir?

Hit box dedigimiz olay, yani kisilerin size hedef alip vurabilicegi "kutu". Onemli olan, bilmeniz gereken boyun fark ettigi ama enin fark etmedigidir. Yani bu demek olur ki. Orc karakteri mesela uzun boylu oldugu icin, vurmak daha kolay. En olarak en genis olan karakter Cuce'ler iken en boyutunun farki olmadiginda Cuceler bu konuda daha avantajli. Yani kisaca, cuceler oyunda vurmasi en zor olan irklardan biri. Ayni sekilde, elf varimsi ince ve kisa olan karakterleri vurmak orc'lara nazaran daha zordur.

Baslangic statlari da farkli irklarin, ama gercekten onemli bir detay degil. Fark 5'i gecmiyor. 20'den 25'e gelmek 1 gun bile almaz.

Asil onemli olan ve dikkat etmeniz gereken sey, karakter secme ekraninda "friends" ve "enemies" yaziyor. Mesela, Alfar irkinin hicbir dostu yok, ve herkese dusman. Bu demek oluyor ki, bir alfar onune cikan her diger irki pk(player killer, katil, kirmizi) olmadan oldurebiliyor demek. Tabii ki, iki tarafli calisiyor, Alfar herkesin dusmani oldugu icin mavi bile olsa, diger butun irklara kirmizi olarak gorunyor ve Alfarlar disinda herkes Alfarlari pk olmadan kesebilir.

Su an serverdaki cogunlugumuz elf, cuce ve human oynamaktadir. Clan muhabbetinde sorun olmaz irkiniz. Ayni clan, veya ally clanlar birbirine yesil gorunmektedir. Ama lakin, cuce arkadasinizla mavi sehirlerde eglenmek istiyorsaniz, cucelerle "friendly" olan bir irk secmelisiniz, bu ornekte bu elf ve humandir.

Gereksiz bilgi: Oyunun yapimcilarinin verdigi soze gore, ilerde oyuna "racial" (irksal) ozellikler eklenicek. Ama sirketten bu konu ile ilgili hicbir haber cikmadi.

2) Ilk Adim

Karakterimizi yaratik oyuna girdik. Onunuze bir ekran cikti. Bu ekran size genel bilgi veriyor. Bunlar cok onemli cunku, oyunun oynanisi baska hicbir oyuna benzemiyor.

Ilk olarak, buyu atmadan once, staff'i elinize almaniz gerek. Ok atmadan once yayi elinize almaniz gerekiyor. Ayni seyler melee silahlar icinde gecerli. Bu demek oluyor ki bunlari hotbara koymamiz gerek. Eger hotbar size yetmiyorsa, ikinciye gecin, 1-5'e yerlestirin ornek veriyorum. Sonra options, bind inputs a girin, orda 2. barin 1-5'e kadar olanlari atiyorum f1-f5 arasina koyun. Ben 4. sayfaya kadar kullaniyorum ornek vericek olursak.

Silahi aktive etmek, yani R tusunu kullanmak; Ultima Online oynayan arkadaslar bu kavrama pek uzak degillerdir. CTRL-R yani WAR - PEACE modudur "R" tusunun yaptigi. Silahi elinize aldiktan sonra R'e basarsaniz WAR mode'a gecer, silahi kininda ceker ve savasmaya hazirlanir. Eger savasmiyorsaniz, veya etrafa bakmiyorsaniz PEACE'de olmaniz daha iyi, peace mode'da NPC'lerle konusabilirsiniz, loot yapabilirsiniz, binege binip -inebilirsiniz.

Kamera kullanimi; ben sahsen oyuna basladigimda beni en rahatsiz eden sey bu kamera acisiydi. Her yere girip, her turlu tusa bastim duzeltmek icin. Cunku bildiginiz uzere oyunda gorus aciniz hep sabit ve kisitli. Yani diger oyunlardan alistiginiz uzere kamerayi arkaya cevirip, arkada neler oluyor diye bakamiyorsunuz. Kameranin sabit olmadigi tek zaman rest ve binege bindiginiz zamanlardir. Bunun disinda her zaman limited bir gorus aciniz var. Bunun amaci pvp hissini ve ortamini arttirmak. Nasil yani derseniz.. Simdi dusunun, bir dagin tepesinde tek basiniza maden kaziyorsunuz, veya mob kesiyorsunuz. Arkanizi hicbir zaman goremiyorsunuz. Bu sizde her zaman bir tedirginlik yaratiyor. Cunku eger arkanizdan 5 tane atli adam tepenize binmek uzereyse hicbir fikriniz olmuyor. Mesela birini gankliycekseniz, crouch(c tusu) yaparak sessiz bir sekilde (ses dinliyorsa) arkasindan yaklasip kafil avlama firsatina sahipsiniz. Veya gelen bir gruba saldiricaksiniz. Bir tasin arkasina saklanip, yanindan cekmelerini bekleyip, arkalarindan saldirma firsati taniyor. Saldirdiklariniz sizin arkalarinda oldugunu anlayip, donene kadar size cok buyuk bir avantaj sagliyor.

Temel Komutlar; Oyunun zayif oldugu yonlerinden biri, yeni oyunculara yardim edilmemesi. Ben buraya genel komutlari yazicam ihtiyaciniz olucak:

/tell Deli Veli (metin) - Birine mesaj atmak icin gerekli komut.

/partycreate - Grup kurmak icin, tek basiniza grubu kurup, digerlerini sonra invite ediyorsunuz

/invite Deli Veli - Gruba davet etmek icin

/partyleave - Gruptan cikmak icin.

/gui_persist_save - Bankanizi ve UI i kaydetmek icin

/gui_persist_load - Olurda bozulursa, bunla reload ediyor olsa gerek.

Aklima geldikce eklemeye devam edicem. Gruba invite etmek icin veya trade icin karsinizdaki kisiyi hedef alip G'e basarsaniz menu gelicektir.

Dimdizlak; Oyuna basladik, menuyu inceledik. Ciplagiz ve cantamizda sadece bir newbie silah var. Ilk olarak sunu soyleyeyim, asla newbie silah kullanmayin zorunlu olmadiginiz surece. Cunku newbie hicbir esya size skill veya stat vermez.

Newbie silahimizi elimize aliyoruz, yaninizda bir NPC olucak. Adi chancellor falan olmasi gerek, su an tam olarak hatirlamiyorum. Kendisiyle konusup (war mode'da olmadiginizdan emin olun) cikan menuden, yukaridan Quest'e basip gorevi aliniz. Verilen gorev cok basittir, gidip goblin oldurup, balta getirmenizi istiycek.

Goblin ve ciplak adam; Oyunun basi inanin insanlari en cok oyundan uzaklastiran bolum. Ondan bu bolumde sabirli olmaniz gerek, sayet newbie olayini atlattiginiz anda rahata ciktiniz demektir. Ilk olarak, savasmaya veya moblara saldirmadan once hemen "skills" basligini aciyoruz. Burdan General basliginin altinda "Rest" i bulup, cekerek barimiza koyuyoruz. Bunu sadece elinizde silah yokken kullanabilirsiniz, baslarda pek etki etmez ama zamanla etkisi artar. Ikici olarak, "Spells" basligini aciyoruz, "Lesser Magic" altinda Mana Missile ve Heal Self buyulerini barimiza koyuyoruz.

Goblin nasil oldurmeli? 3 turlu seceneginiz var. 1) Mana Missile ile uzaktan 2) Melee 3) Ranged. Bunlardan birini denemeden once, soyle bir tavsiye veriyim size. Eger imkaniniz varsa, TEK BASINIZA OYNAMAYIN. Tuvalete bile giderken tek basiniza gitmeyin. Ne kadar expansion ile moblarin sayisi ve gucleri dusurulmus olsa bile, halen tek basiniza bir kampa girmek olumcul olabilir. Tahmin ediyorum ki, kamplarda hala 4 mob mevcuttur. Mana Missile hemen kullanabiliceginiz bir taktik degil, cunku elinizde staffiniz yok. Staff bulmak icin 3 seceneginiz var. 1) 20 gold verip, newbie kilici staff'a cevirmek (newbielere oneririm) 2) 1-2 tane goblini cebelleserek melee'de oldurup lootlayip, gereksizleri vendora satip yaptiginiz para ile playerlardan rank 0 (newbie seviyesinde ama skill verenler, tanesi 5g'dur)staff satin almak. (Chatte, trade pencerisini acin, oldugunuz sehrin adina bakin ve atiyorum "WTB rank 0 staff @ Idawool" yazin 3) Staff dusuren bir mob oldurmek ve ondan lootlamak. Goblin shaman hemen her yerde mevcut, ve hepsi dusuruyor staff. Lakin, bu mob digerlerine gore daha zorlayici olabilir. **4) Bana mesaj atin, ben vereyim**

Melee'de bilmeniz gereken cok ozel bir durum yok. Bildiginiz saldiri yapip, olduruyorsunuz. Tek bileniz gereken, V tusana basarak parry yapabilceginizdir (V tusunu daha kullanisli bir baska tusa degistirmeninizi tavsiye ederim). Parry sizden stamina yiyerek, elinizdeki silaha gore gelen hasarin belli bir yuzdesini absorb eder. Ornek vericek olursak, eger shield varsa, parry ettiginizde 90% i absorb eder, ve sadece 10% hasari alirsiniz. Two-handed bir silahda bu 75%'dir. Korkak oynayin, guvenli oynayin, melee zor zanaattir ve pve'de cok kullanissizdir 2 kisi olmadiginiz taktirde. **Eger iki kisiyseniz, melee en kullanisli turdur. Yapmaniz gereken tek sey, yaratik kime saldiriyorsa parry yapmasi, diger kisinin arkadan saldirmasi.

Unutmayin, arkadan saldirmak extra hasar verir. Ve cok onemlidir. -Ayni sey sizin icinde gecerlidir, eger arkadan yaratiklar oklarsa felc ederler-

Bol, bol strafe yapip etraftaki objeleri kullanmaktan cekinmeyin. Agaclar, taslar, binalar, binalarin catilarina cikmak sizi buyulere ve oklara karsi koriycaktir. Ayrica hizli yapilan manevralar ayni sekilde size cok avantaj sagliycaktir.

Archery; Bana kalirsa PVE'de en etkili yontemdir solo'da. Yay bulmak stafflara nazaran daha kolaydir. Goblinler bol bol dusurur, bunlari bankanizda stoklayin. Ok bulmaya gelince, vendordan veya oyunculardan satin alinabilir, ayrica craft edilebilir. Bowyer skilli ister, train'i 500g'dir. 20 arrow = 1 wood 1 ingot.

Archeryde dikkat etmeniz gereken sey, ileriye ates ederken yer cekimini goz onunde bulundurmaniz gerekir. Ayrica oku cekip, sprintle uzaklasip, hemen donup, oku birakip, geri donup sprintle uzaklasmaya da alismalisiniz.

Magery ve archery kullanicak arkadaslarin dikkatine. Eger buyuyu cast ederken, veya oku cekerken sol tusa 1 kere basip birakmak yerine, sol tusa basili tutar iseniz buyu/ok hazir bekler ve elinizi cektiginiz anda ok/buyu silahdan firlar.

Goblin ve otesi; Goblinimizi oldurup, ilk gorevi tamamladiktan sonra goruyoruz ki bize armor verdi. Ayni sekilde verdigi gorevlere devam ediyoruz, kendisindeki gorevler bitince bizi baska npc'e yonlendiricektir, bu NPC bize tools vericektir. Bu tools ile gather yapabilicez. Odun kesme, maden kazma, ot bicme ve balik tutma gibi. Bunlar para kasmanin veya kendini giydirmenin bir farkli yoludur. Su an itibari ile; Timber : 2.5g Ore: 3.5g Otlar 1-1.5g ama steedgrass(binek otu, binek bunlarla tame ediliyor) ise 300g'dur. Temel questlerimizi bitirdikten sonra ilk yapicagimiz sey STARTER SEHRINDEN KACMAKTIR.

Starter sehirleri en cok gank'e maruz kalan yerlerdir. PK'lar rutin bir sekilde burdaki insanlari oldurmeye gelir. Gorevlerinizi yaparken, cok esya biriktirmeden sik araliklarla bankaya gitmenizi tavsiye ederim. Full loot olan bir oyunda, oyunun basinda olmek gercekten cok uzebilir. Riske girmeyin, eger PK gelirse, manevralar yaparak sehre kacmayi deneyin.

3)Kendine Bir Rota Cizmek

Oyunda cok fazla skill var. Ve insan bazen salak olabiliyor neyi kasicam, ne edicem derken. Genel bilgileri buraya yazicam, ona gore kendi rotanizi kendiniz cizmelisiniz.

Ilk olarak, stat kasmayin. Bunu derken kast ettigim sey sudur, oyunda statlarin rolu cok ufak. Sadece belli rakamlarda fark yaratiyor. Kendinizi statlara odaklayip, skillerde geri kalmayin. Yaptiginiz hersey, kosmak bile size zaten stat veriyor.

Onemli statlar;

40 Wisdom : !!! Craft yapan herkes icin en onemli noktadir, 40 wisdom'a ulastiginiz anda "trueforge weaponsmith, ve trueforge armorsmith" yeteneklerini Blacksmith'den alabilirsiniz. Trueforge yaptiginiz silahlara ve zirhlara extra durability verir ve oyunda durability cok onemlidir. Sabirli olan arkadaslara, ve crafter takilmak istiyorum diyenlere tavsiyem wisdom 40 olana kadar hicbir sey craft etmeyin. Butun topladiklarinizi biriktirin, ne zaman ki 40 wisdom oldu, o zaman trueforgelari alip, ne kasicaksiniz kasin.

Wisdom butun gatherlar ile artmaktadir, ama en hizli sekilde herb gathering ve fishing arttirmaktadir. Ben 1 haftada 20'den 40'a cikardim, cok zor bir sey degil.

50 Quickness : Endurance skillini teach edebilmeniz icin gereklidir. Bu yeni yetenek Stamina Reg. hizinizi arttirmaktadir, oyunda en buyuk fark yaratan yeteneklerden biridir. Herkese tavsiye ediyorum.

Quickness sprint ile, riding ile, yuzerek, saldirirken kisaca her sekilde artmaktadir. Yeni arkadaslara tavsiyem geceleri yatarken imkaniniz varsa, macro yapin karakter kendine self heal atip, duvarin birine sprint yapsin. Boylece hem int, hem quickness, hem sprint, hem lesser magic, hem self heal kasmis olursunuz.

50 Vitality; Fitness icin gereklidir. Fitness Endurance'in HP icin olan versiyonudur. Cok bir farkini goremedim daha *skill 8'de artmak bilmiyor*.

Vitality gelistirmek icin yapmaniz gereken sey bol bol maden kazip, dayak yemektir.

Mining : VITALITY/STR
Logging : STR/VITALITy

agirliklidir.

50 Intelligence : Mana versiyonu icin gerekli, ben daha 32 intellegence'dayim artmak bilmeyen bir stat.

Spell castler ve son patchden sonra duydugum kadariyla herb gather arttirmaktaymis.

Statlar icin aklima gelen liste simdilik bu kadar, ekleme yapariz zamanla.

Skill Secimi, ve Onemli Noktalar:

Melee: Benim hatalarimdan yola cikicak olursak, tek elli silahlari kendinie ana melee silahi olarak secmeyin. Cunku damagelari cok dusuktur. Ve adam kesmek nerdeyse imkansiz. Tek elli silahlari sadece kalkani cekip, parry yaparken, savunurken veya kacarken kullanin.

Two-handed tur secimi: Polearm disindaki butun 2handed silahlar birbirine benziyor. Damagelarinin arasinda cok bir fark yok. 2handed swordlar, cok hizli ve iyi vuruyor. Polearm'in farki ise yavas olmasi ama yavas olmasinin yaninda çok hafif daha fazla range e sahip olmasıdır, aynı zamanda aralarında en yavaş olan ve en çok stamina gerektiren(swing için)silahtır.

25 Skill :

Knockback - Vurmak zordur, ama vurabilirseniz vurdugunuz kisi 10-15 adim geriye firlatir.

(Adini hatirlamadigim) - Knockback'in tersi, adami size ceker, kullanisli olmadigini soylediler, ogrenmedim sahsen.

Special Ability: Digerleri gibi vurmak cok zor. Her silahin farkli bir ozelligi var.

Swords : Bleed damage (25 skillde; 1 vuruyor, 8 kere tikliyor)
Polearm : Dex ve Int dusuruyor
Axe : Armor dusuruyor
Mace: Stamina yiyor


50 Skill:

Whirlwind: En kullanisli melee skilli bana kalirsa, etrafinizdaki herkese melee damage vuruyor, hareketliyken kullanilabilir, COK kullanisli degil ama digerlerine nazaran daha iyidir.

75 Skill:

Olay 75 skilldedir. Fighter NPC'den Mastery ogrenebilirsiniz. 0'dan 75'e kadar silah skilleri cok fark etmez. Ama ne zaman ki mastery ogrendiniz o zaman ki cok fark etmeye basliyor. Zor ve uzun bir yol ama ulastiginizda, dogru duzgun melee damage vermeye baslayabiliyorsunuz. Bir melee hastasinin ilk hedefi 75'e ulasmaktir.

Archery:

50 Skill : Veteran Archer, Fighter'dan ok atmak icin daha az stamina gerektiren bir ability ogrenebiliyorsunuz, inanilmaz ise yariyor.

75 Skill : Sharpshooter ve Spirited Archery yeteneklerini aliyorsunuz. Biri ok cekme zamanini azaltirken, digeri damage i arttirir. Cok ama cok fark yaratiyolar.

Magery: En pahali en zorlu ve uzun yok.

0'dan 50'e Lesser Magic: Ilk amacimiz Greater Magic almak, bunun icin Lesser Magic 50 olmalidir.

Ben sahsen bunu macroda kastim. Heal Self ile. Ayrica Mana Missile'da lesser magic arttirmaktadir. Ama bana yararli bir seylerle kasiyim diyorsaniz -ki digerleri de lazim- 25 skill'de vendordan MANA TO STAMINA ogrenin ve onla kasin. Yalniz reg istedigini unutmayin; resin.

***PVP veya PVE YAPAN BUTUN OYUNCULAR MUMKUN OLUR OLMAZ MANA TO STAMINA'YI TRAIN ETMELILERDIR VE BUNU AKTIF OLARAK KULLANMAYA ALISMALIDIRLAR, OYUNDAKI BELKI EN ONEMLI SPELL***

50'e gelmek cok zaman almiycaktir. 50 olur olmaz, hemen gidip greater magic ogreniyoruz, ve rend buyusunu alip, "heal other" buyusunu alana kadar rend ile kasiyoruz (25'de aliyoduk sanirim). Rend : bone istiyor. Heal other: Mandrake.

Heal other kullanisli bir buyudur, pve ve pvp'de grupta cok ise yarar, tavsiye ederim. Ben 50 greater magic'e kadar Heal Otherla kastim (hem kullanisli hem daha ucuz 2g = mandrake).

Baska buyulerin daha hizli skill verdigi soyleniyor, size kalmis bir durum.

Ve yuzduk, yuzduk kuyruguna geldik. 50 Greater Magic yaptigimiz zaman, mage'e gidip sonunda bir Elemental okul ogrenebiliyoruz. Air, fire, water, earth.

Air: Arrow'a karsi koruma. Arrow debuffi. Agility buffi.
Fire: Fire'a karsi koruma. Fire debuff. Quickness ve haste buffi.
Earth: Acid'e karsi koruma. Acid debuff. STR buff. Ayrica 50'de Stone Skin - en iyi savunma buyulerinden biridir.
Water: Bu konuda bir bilgim yok. Int buffi mevcut.

Bu okullarin disinda, spell chanting sonrasinda arcane ve witchcrafting ardinda necromancy.

Tam zit okullar. Spell chanting ve arcane, healing ve buffing'e yoneliktir, ama bufflar kendinden cok target'a atilir. Witchcrafting ve necromancy debuffing ve nuking'e odaklanmaktadir.

Butun elemental okullara 1'de bir nuke gelmektedir. Ama bu nuke aoe degildir. Asil nuke, aoe'si bol olan 50'de gelmektedir. Yani amaclanan rakam her zaman 50.0'dir.


Bunlardan ayri olarak, her turlu buyu okulunun (lesser ve greater dahil) 25,50,75 ve 100'de ekstra skilleri gelmektedir. Dikkat edin, skill diyorum spell degil. Bunlarda mage'den train edilir, spellere dayaniklik, daha az mana isteme, kuvvet ve hizli cast ekler.

Ufak ama Onemli Detaylar:

1) Eger mob kesmeye gidiyorsaniz, her zaman yaninizda "skinner" tasiyip, oldurdugunuz moblari skinleyin. Skining ile enchanting malzemesi ve deri cikmaktadir, size extra gelir saglar.

2) Gozunuz hep acik olsun. Son expansion ile oyuna "chaos chest" ler eklendi. Bunlar haritanin herhangi bir yerinde cikabiliyor. Yolda yururken, savasirken, veya gather yaparken onunuze cikabilirler. 100g'dan 10k'a eve kadar icinden item cikabilir. Sayet bir ev bulmaniz oyun boyunca para sorunu cekmemenizi saglayabilir.

3) Eger makineniz kasiyor ise, options'dan SHADOW'larin hepsini ama hepsini kapatin. Ayrica shadow ayarlarini en dusuge getirin. Hala fps yalansa, post-prebilmemneyi kapatiniz.

4) Sosyal olun. Oyun kesinlikle tek kisi oynanicak bir oyun degil. Arkadaslariniz varsa onlarla girip cikin, yoksa clan'a girmeye bakin. Clan'a girerken hangi alliance'da olduguna ve alliance in kimlerle savasta olduguna dikkat edin. Clan sehri olan clanlari secin. Clan sehirleri oyunun dondugu yerlerdir. Starter Townlarda kimsecikler olmaz.

5) Sinister mapi kullanin. Sinister map sizin en yakin dostunuz. Oyun ile her turlu bilgiyi orda bulabilirsiniz.

http://www.afraidyet.net/forums/misc.php?do=page&template=Darkfall_Map

Ilgilendiginiz bolgeye zoom yapin, ve yandaki konsoldan "monster" lara zorluguna gore, sehirlere ve bindstonelara bakiniz.



Simdilik bu kadar, daha yazilicak cok sey var. Elimden geldigince detayli yazmaya calistim ama dedigim gibi COK FAZLA sey var. Aklima geldikce ekleme ve guncelleme yapicam. Eger eksik varsa af buyura. Yazim yanlislarim icin simdiden ozur dilerim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

GENEL MACRO KULLANIMI :

Ilk adim; [www.actool.net] adresinden AC tools cekiniz.

Programi kurduktan sonra cok basit bir kod sistemiyle UO'daki macro programlari istediginiz macroyu yapabiliyorsunuz (kodlarama biraz daha detayli ve komplike)

Burada sizinle paylasicagim macro kodlari benim tarafindan yazilmamistir.. [darkfallmacros.com] adresinden alintidir, eger daha fazla macro bulmak istiyorsaniz size bu siteyi oneririm, uye olup mailden activation yapmadan yazilanlari goremezsiniz.

ps. programi vistada calistirmaya calisiyorsaniz "yonetici olarak calistir" demeniz gerekmektedir.


1)Sprint - Rest

kod;

SetActiveWindow Darkfall Online

Constants
MouseDelay=2900
TurnDelay=50
RestDelay=130000
End

////////////////////////////////////////

Procedure Run
Delay 2 sec
Keys N // Start
Delay 1 sec
Keys R // Unsheathe
Delay 1 sec
Keydown {u} 200 sec // Sprint
Keys N // Stop Moving
Delay 1 sec
End

////////////////////////////////////////

Procedure Rest
Delay 2 sec
Keys R // Sheathe
Delay 2 sec
Keys 9 // Select Rest Skill
Delay 2 sec
LEFTCLICK // Start Rest skill
Delay $RestDelay
Keys W // Stand up
Delay 2 sec
End


//Start Macro
Delay 5 sec
Loop 10000
Call Run
Call Rest
End


----------------------

Sprint ozelligini "N" tusana bindlamaniz gerekemktedir.
hotbar'da 9'a "rest" koymaniz gerekmektedir.
en iyi performansi almak icin kararkteri bir duvara dayayip oyle baslamatmanizi tavsiye ederim.

+'lar: Sprint ve rest skillerini kasar sorunsuz bir sekilde sehrin icinde, olme sansiniz 0'a yakindir. Run, sprint ve rest oyundaki en onemli yeteneklerden bazilari benim icin.

------------------------

2) Parry / Rest

kod;

SetActiveWindow Darkfall Online

Constants
MouseDelay=3000
RestDelay=150000
End

/////////////////////////

Procedure Parry

Delay 2 sec
Keys R
Delay $MouseDelay
Keydown {v} 45 sec
End


///////////////////////////

Procedure Rest

Delay 1 sec
Keys R
Delay 2 sec
Keys 0
Delay 1 sec
LEFTCLICK
Delay $RestDelay
Keys W
Delay 2 sec
End


//Start Macro

Loop 10000
Call Parry
Call Rest
End


-----------------------

Parry tusu "V" olmak zorundadir. Rest ozelligi "0" da olmalidir hotbarda.

+'lari; Bu macronun temel kullanisi clan sehrinizde aglama duvarindadir. Bu makroyu aktif edip, elinizde yuksek durabilityli bir shield birakirsaniz, belli sureler icin parry yapicak, sonra rest yapicaktir.

articak skiller (sizi dovmeleri dahilinde) : Vigor, defense, parry, rest.

100% garantili oldugunu soyleyemem cunku arada sirada millet elinin ayarini tutturamayip, sizi oldurebiliyor duvarda. (veya dusman baskinlari)
----------------------------------


Bu ikisi benim aktif olarak kullandiklarim. Ama yeni baslayan oyunculara tavsiyem ilk olarak "skill ve stat gelisimi" bolumunde yazdigim, cok basit bir sekilde ghostmouse ile yapilabilen yuzme arti self heal macrosudur. Burdada kisaca anlatiyim;

Uzun sure dumduz yuzebiliceginiz bir rotaya oturtun kendinizi. Elini newbie olmayan herhangi bir rank staff alin, crafted olmasini tavsiyemdir 70-80 durabilitysi olsun. Staff i elinize takiniz. Bardan "self-heal" i "aktif" kutucuguna koyunuz -yani atiyorum hotbarda 5'deyse 1 kere 5'e basiniz-. Ilk olarak ghostmouse u ayarlayiniz. "Record" ekranin ortasina getirin, sag click "war-mode" a geciniz. Ardindan sol click, cast edicektir. Cast bittikten 1 saniye sonra yine sag click "war-mode" dan cikin. "Play" e bastiginizda durmadan cooldown geldikce self heal cast edicektir. Ghostmouse u tekrar baslatin, calistigindan emin olun, eger calisiyorsa, num lock'a bir kere basarak otomatik yuzmeye birakin ve ghostmouse u baslatin. Bunu butun gece yaparsa size stat olarak : STR/VIT ve QUICKNESS gelicektir. Bunun yaninda "Heal Self" buyusu ile birlitek "lesser magic" de articaktir. Sayet bence oyunun basinda ilk yapilmasi gereken macro budur.


HATIRLATMA: Son yapilan aciklamada unattended macronun yasak oldugu aciklanmistir. Buyuk ihtimal hicbir sey olmaz ama yine de riski alip yapiniz, sayet serverin hepsi hala yapiyor.


PS. Ornek Macro - 2 tarafli melee ve parry kasmak icin, macro eskidir ama size genel fikri vericektir. Parry degisikliklerinden sonra basarisiz olabilir. Test etmeden kullanmayin.

Birlikte baslayan arkadaslara bu macroyu denemelerini tavsiye ederim, ben sahsen denemedim, ama calisiyorsa cok ise yarasa gerek.

1. oyuncu

// This line is necessary to select the proper window
// Start this macro without any weapon equiped and with them sheathed
// Macro by Helios Hyperion
//Slot 9 = Rest
// 1 = Weapon1
// 2 = Shield1
// 3 = Weapon2
// 4 = Shield2
// 5 = Weapon3
// 6 = Shield3
// 7 = Weapon4
// 8 = Shield4
// Slot 0 = Newbie 1 Handed Weapon


SetActiveWindow Darkfall Online

Constants
MouseDelay=3000
RestDelay=140000
WeaponDelay=1500 // The delay your weapon has (1500 = Greatsword)
End

////////////////////////////////////////

Procedure EquipWeapon1
Delay 2 sec
Keys 1 // Weapon 1
Delay 1 sec
Keys R
Delay $MouseDelay
End

////////////////////////////////////////

Procedure BeatThem1
Loop 30 // 30
LEFTCLICK
Delay $WeaponDelay
End
End

/////////////////////////////////////////

Procedure Rest1
Delay 2 sec
Keys R
Delay 2 sec
Keys 9 // Rest
Delay 2 sec
LEFTCLICK
Delay $RestDelay
Keys W
Delay 2 sec
End

////////////////////////////////////////

Procedure EquipShield1
Delay 2 sec
Keys 0 // Newbie Weapon
Delay 2 sec
Keys 2 // Shield 1
Delay $MouseDelay
End

////////////////////////////////////////

Procedure Parry1
Delay 2 sec
Keys R
Delay $MouseDelay
Keydown {v} 50 sec
End

/////////////////////////////////////////

Procedure Rest2
Delay 2 sec
Keys R
Delay 2 sec
Keys 9 // Rest
Delay 2 sec
LEFTCLICK
Delay $RestDelay
Keys W
Delay 2 sec
End
////////////////////////////////////////

Procedure EquipWeapon2
Delay 2 sec
Keys 3 // Weapon 2
Delay 1 sec
Keys R
Delay $MouseDelay
End

////////////////////////////////////////

Procedure BeatThem2
Loop 30
LEFTCLICK
Delay $WeaponDelay
End
End

/////////////////////////////////////////

Procedure Rest3
Delay 2 sec
Keys R
Delay 2 sec
Keys 9 // Rest
Delay 2 sec
LEFTCLICK
Delay $RestDelay
Keys W
Delay 2 sec
End
////////////////////////////////////////

Procedure EquipShield2
Delay 2 sec
Keys 0 // Newbie Weapon
Delay 2 sec
Keys 4 // Shield 2
Delay $MouseDelay
End

////////////////////////////////////////

Procedure Parry2
Delay 2 sec
Keys R
Delay 2 sec
Delay $MouseDelay
Keydown {v} 50 sec
End

/////////////////////////////////////////

Procedure Rest4
Delay 2 sec
Keys R
Delay 2 sec
Keys 9 // Rest
Delay 2 sec
LEFTCLICK
Delay $RestDelay
Keys W
Delay 2 sec
End

////////////////////////////////////////

Procedure EquipWeapon3
Delay 2 sec
Keys 5 // Weapon 3
Delay 1 sec
Keys R
Delay $MouseDelay
End

////////////////////////////////////////

Procedure BeatThem3
Loop 30
LEFTCLICK
Delay $WeaponDelay
End
End

/////////////////////////////////////////

Procedure Rest5
Delay 2 sec
Keys R
Delay 2 sec
Keys 9 // Rest
Delay 2 sec
LEFTCLICK
Delay $RestDelay
Keys W
Delay 2 sec
End
////////////////////////////////////////

Procedure EquipShield3
Delay 2 sec
Keys 0 // Newbie Weapon
Delay 2 sec
Keys 6 // Shield 3
Delay $MouseDelay
End

////////////////////////////////////////

Procedure Parry3
Delay 2 sec
Keys R
Delay $MouseDelay
Keydown {v} 50 sec
End

/////////////////////////////////////////

Procedure Rest6
Delay 2 sec
Keys R
Delay 2 sec
Keys 9 // Rest
Delay 2 sec
LEFTCLICK
Delay $RestDelay
Keys W
Delay 2 sec
End
////////////////////////////////////////

Procedure EquipWeapon4
Delay 2 sec
Keys 7 // Weapon 4
Delay 1 sec
Keys R
Delay $MouseDelay
End

////////////////////////////////////////

Procedure BeatThem4
Loop 30
LEFTCLICK
Delay $WeaponDelay
End
End

/////////////////////////////////////////

Procedure Rest7
Delay 2 sec
Keys R
Delay 2 sec
Keys 9 // Rest
Delay 2 sec
LEFTCLICK
Delay $RestDelay
Keys W
Delay 2 sec
End

////////////////////////////////////////

Procedure EquipShield4
Delay 2 sec
Keys 0 // Newbie Weapon
Delay 2 sec
Keys 8 // Shield 4
Delay $MouseDelay
End
/////////////////////////

Procedure Parry4
Delay 2 sec
Keys R
Delay $MouseDelay
Keydown {v} 50 sec
End

/////////////////////////////////////////

Procedure Rest8
Delay 2 sec
Keys R
Delay 2 sec
Keys 9 // Rest
Delay 2 sec
LEFTCLICK
Delay $RestDelay
Keys W
Delay 2 sec
End

////////////////////////////////////////
//Start Macro

Loop 10000
Call EquipWeapon1
Call BeatThem1
Call Rest1
Call EquipShield1
Call Parry1
Call Rest2
Call EquipWeapon2
Call BeatThem2
Call Rest3
Call EquipShield2
Call Parry2
Call Rest4
Call EquipWeapon3
Call BeatThem3
Call Rest5
Call EquipShield3
Call Parry3
Call Rest6
Call EquipWeapon4
Call BeatThem4
Call Rest7
Call EquipShield4
Call Parry4
Call Rest8
End





2. oyuncu

// This line is necessary to select the proper window
// Macro by Helios Hyperion
// Start this macro without any weapon equiped and with them sheathed
//Slot 9 = Rest
// 1 = Weapon1
// 2 = Shield1
// 3 = Weapon2
// 4 = Shield2
// 5 = Weapon3
// 6 = Shield3
// 7 = Weapon4
// 8 = Shield4
// Slot 0 = Newbie 1 Handed Weapon


SetActiveWindow Darkfall Online

Constants
MouseDelay=3000
RestDelay=140000
WeaponDelay=1500 // The delay your weapon has (1500 = Greatsword)
End

////////////////////////////////////////

Procedure EquipWeapon1
Delay 2 sec
Keys 1 // Weapon 1
Delay 1 sec
Keys R
Delay $MouseDelay
End

////////////////////////////////////////

Procedure BeatThem1
Loop 30 // 30
LEFTCLICK
Delay $WeaponDelay
End
End

/////////////////////////////////////////

Procedure Rest1
Delay 2 sec
Keys R
Delay 2 sec
Keys 9 // Rest
Delay 2 sec
LEFTCLICK
Delay $RestDelay
Keys W
Delay 2 sec
End

////////////////////////////////////////

Procedure EquipShield1
Delay 2 sec
Keys 0 // Newbie Weapon
Delay 2 sec
Keys 2 // Shield 1
Delay $MouseDelay
End

////////////////////////////////////////

Procedure Parry1
Delay 2 sec
Keys R
Delay $MouseDelay
Keydown {v} 50 sec
End

/////////////////////////////////////////

Procedure Rest2
Delay 2 sec
Keys R
Delay 2 sec
Keys 9 // Rest
Delay 2 sec
LEFTCLICK
Delay $RestDelay
Keys W
Delay 2 sec
End
////////////////////////////////////////

Procedure EquipWeapon2
Delay 2 sec
Keys 3 // Weapon 2
Delay 1 sec
Keys R
Delay $MouseDelay
End

////////////////////////////////////////

Procedure BeatThem2
Loop 30
LEFTCLICK
Delay $WeaponDelay
End
End

/////////////////////////////////////////

Procedure Rest3
Delay 2 sec
Keys R
Delay 2 sec
Keys 9 // Rest
Delay 2 sec
LEFTCLICK
Delay $RestDelay
Keys W
Delay 2 sec
End
////////////////////////////////////////

Procedure EquipShield2
Delay 2 sec
Keys 0 // Newbie Weapon
Delay 2 sec
Keys 4 // Shield 2
Delay $MouseDelay
End

////////////////////////////////////////

Procedure Parry2
Delay 2 sec
Keys R
Delay 2 sec
Delay $MouseDelay
Keydown {v} 50 sec
End

/////////////////////////////////////////

Procedure Rest4
Delay 2 sec
Keys R
Delay 2 sec
Keys 9 // Rest
Delay 2 sec
LEFTCLICK
Delay $RestDelay
Keys W
Delay 2 sec
End

////////////////////////////////////////

Procedure EquipWeapon3
Delay 2 sec
Keys 5 // Weapon 3
Delay 1 sec
Keys R
Delay $MouseDelay
End

////////////////////////////////////////

Procedure BeatThem3
Loop 30
LEFTCLICK
Delay $WeaponDelay
End
End

/////////////////////////////////////////

Procedure Rest5
Delay 2 sec
Keys R
Delay 2 sec
Keys 9 // Rest
Delay 2 sec
LEFTCLICK
Delay $RestDelay
Keys W
Delay 2 sec
End
////////////////////////////////////////

Procedure EquipShield3
Delay 2 sec
Keys 0 // Newbie Weapon
Delay 2 sec
Keys 6 // Shield 3
Delay $MouseDelay
End

////////////////////////////////////////

Procedure Parry3
Delay 2 sec
Keys R
Delay $MouseDelay
Keydown {v} 50 sec
End

/////////////////////////////////////////

Procedure Rest6
Delay 2 sec
Keys R
Delay 2 sec
Keys 9 // Rest
Delay 2 sec
LEFTCLICK
Delay $RestDelay
Keys W
Delay 2 sec
End
////////////////////////////////////////

Procedure EquipWeapon4
Delay 2 sec
Keys 7 // Weapon 4
Delay 1 sec
Keys R
Delay $MouseDelay
End

////////////////////////////////////////

Procedure BeatThem4
Loop 30
LEFTCLICK
Delay $WeaponDelay
End
End

/////////////////////////////////////////

Procedure Rest7
Delay 2 sec
Keys R
Delay 2 sec
Keys 9 // Rest
Delay 2 sec
LEFTCLICK
Delay $RestDelay
Keys W
Delay 2 sec
End

////////////////////////////////////////

Procedure EquipShield4
Delay 2 sec
Keys 0 // Newbie Weapon
Delay 2 sec
Keys 8 // Shield 4
Delay $MouseDelay
End
/////////////////////////

Procedure Parry4
Delay 2 sec
Keys R
Delay $MouseDelay
Keydown {v} 50 sec
End

/////////////////////////////////////////

Procedure Rest8
Delay 2 sec
Keys R
Delay 2 sec
Keys 9 // Rest
Delay 2 sec
LEFTCLICK
Delay $RestDelay
Keys W
Delay 2 sec
End

////////////////////////////////////////
//Start Macro

Loop 10000
Call EquipShield1
Call Parry1
Call Rest1
Call EquipWeapon1
Call BeatThem1
Call Rest2
Call EquipShield2
Call Parry2
Call Rest3
Call EquipWeapon2
Call BeatThem2
Call Rest4
Call EquipShield3
Call Parry3
Call Rest5
Call EquipWeapon3
Call BeatThem3
Call Rest6
Call EquipShield4
Call Parry4
Call Rest7
Call EquipWeapon4
Call BeatThem4
Call Rest8
End




"SetActiveWindow Darkfall Online" yazisina kadar olan yazilar neler yapmaniz gerektigi macronun calismasi icin. Macroyu programa kodlarken SetActiveWindow Darkfall Online'dan basliyorsunuz.[/
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bircok arkadas set ve silah istedi son zamanlarda. Kisaca basit itemlarin listesini veriyim. Bu malzemeleri getirebilirseniz, hepsini ucretsiz bir sekilde, eger param varsa yardimci da olarak craft ederim.

Metal Setler:


SCALE SET

IRON-5/20/5/5/5/5/10/5/5/5 = 70 (630)
LEATHER-2/4/2/2/2/2/3/2/2/2 = 23 (100)
GOLD-7/15/7/7/7/7/10/8/7/7 = 82 (82)

TOTAL : (812)

PLATE SET


GOLD-40/75/40/40/55/40= 290
INGOT-14/40/14/14/20/14= 116 (1044) PLATE SET
LEATHER-4/8/4/4/6/4 = 30 (30)

TOTAL : (1364)


BANDED SET

36 IRON INGOT
45 GOLD
12 LEATHER


Banded set en uygun metal set koruma ve masraf bakimindan, ama banded ile spell cast etmek baya kasar. Scale daha cok parcalidir, daha ucretlidir ama spell penalty daha azdir. Plate'le buyu cast etmek imkansiza yakin. En yuksek koruma ondadir, ama cok az parcasi vardir, ve pahalidir.

Koruma olarak : Full plate > plate > scale > banded > chain


Chain cok uyduruk. Giyilmez.

Yeni baslayan arkadaslara metal setleri tavsiye etmiyorum.

Niye diycek olursaniz...


1) Pahali
2) Eger metal set giymek istiyorsaniz, armored casting ve "unburden" buyunuz olmali.
3) Eger bunlar olmadan giyerse ne olur, cok penalty alirsiniz buyulere, healler az heal eder, bufflar az bufflar ve damage'lar azalir. Ok ve melee kullanirsaniz sorun cikmaz. Eger kalabalik pvp yapiyorsaniz, elinize kalkan alip melee'de ve range'de okla cok etkili olabilir, tank gorevi gorup insanlari parry yaparak koruyabilirsiniz.


Metal setlere alternatif setler nedir?

Leather - 5 para etmez.
Padded ve cloth - 5 para etmez.
Robelar - 5 para etmez.


Studed Leather - Bence yeni baslayan bir oyuncu icin en iyi setlerden biridir. Cunku orta duzey koruma veriyor ve ucuz. Ayrica buyulere de cok penalty yemezsiniz. Unburden yuksek olmasa bile, yine de "decent" seviyede cast yapabilirsiniz.


STUDED SET

30 Leather
10 IRON INGOT


Leather'i beastlerden skinner ile cikarabilirsiniz. Veya vendordan 10 tanesini 40g'a alabilirsiniz.


Bunun yaninda alternatif olarak, benim kullanmayi sectigim bone set var.

BONE SET

17 LEATHER
72 BONE
30 civari gold - ben karsilarim.

Studed set'den fazla koruma verir. Ama spell penaty'si ve fiyati daha pahali tabii ki. Sayet unburden varsa sorun olmuyor.


Ve genel bilgi:

1 Iron Ingot : 2.5 Ore
1 Wood : 2.5 Timber
10 Leather : 40 gold
1 Bone : Mage'de 6 gold sanirim.


Ihtiyaci olan kisiler bana ulasabilir. Bone disinda herseyi yapabiliyorum su an. Bone'u da cok yakinda yapiyor olucam.

Silahlara gelince..

Bende weaponsmith cok degil ama kisaca bilgi vericek olursam..

Rank 0 Staff - Newbie dengi ama skill verenler..

1 wood
1 sulfur (vendorda 5g olmasi gerek)

Rank 0 Melee Silahlari

1 veya 2 Ingot
1 Wood veya 2 wood (eger wood 2'se ingot 1, ingot 1'se wood 2)

Bowlar

Rank 0'dan Wood olarak basliyor.

Rank yukseldikce, Wood, Leather ve Gold olarak devam ediyor.

Arrow

1 ingot, 1 wood = 20 arrow.

Arrow istiyorsaniz onceden haber vermeniz gerek, 20 tane oku yapmak 20 saniye suruyor. Kufur gibi.

Umarim yardimci olur.

Yazdiklarimin hemen hemen hepsini craft edebiliyorum, Wolfbane Edge e mesaj atarsaniz craft ederim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdilik sabitledim de aslında yani DF guideları kişiden kişiye okadar çok değişebilirki ondan direk kutsal kitap niyetinde bakmayın derim bol bol soru sorun büyüydü silahdı vs hakkında ki yardımcı olalım.(Ben birtakım şeylerle aynı fikirde değilim mesela bu guidedaki ve 1-2 ufak hatalı nokta var sanırım ama teğit etmeden editlemem şimdi.)

Bingildak bu arada bizimkiler tailoring i sadece bi simple pants mi ne onu yaparak kasıyorlar ve anladığım kadarıyla 6k gold a mı 10k gold a mı ne 100leniyormuş skill.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Dark not duserek farkli dusundugun yerlere kendi notlarini ekle. Insanlara birden cok secenek olsun. Tailoringi bilerek 75'e kadar kasip biraktim, nedeni EXP'den once bone armor'un 5 para etmemesiydi. Kasmak istedikten sonra cok basit 100 yapmak.

Kirmizi Cizgi, PK'lik: Ilk olarak PK nedir sorusunu yanitliyim.. PK'nin acilimi "player killerdir". Bu kisilere "kirmizi" veya "red" olarakta hitap edilir. Basit bir sekilde aciklamiycak olursak bu oyuncular "kotu" yolu secmis oluyor. PK olan kisiler, "iyi" (mavi) oyunculara kirmizi renkte gorunmektedir. Ve hic suphe etmeden mavileri arayip, avlarlar ve gecimlerini genellikle oyuncu oldurerek saglarlar.

PK olmanin artilari ve eksiler:

+) Istediginiz adami, istediginiz yerde oldurebilirsiniz. Tam bir ozgurluk.

-) Zor bir hayat. Eger duzgun bir ortaminiz (clan ve alliance) yoksa, tek basina PK olmak cok zorlu bir seydir. Cunku PK'larin kullanabildikleri sehirlerin hicbirinde "guard tower" sistemi yoktur. Ayrica, clan veya ally bagi olmadigi surece, PK PK'i oldurmekten cekinmez.

Duzgun yapildigi taktirde cok kazanc saglayabilen. Duzgun yapilmadigi taktirde kisiyi oyundan sogutma potansiyeline sahiptir.

Her gordugum "kirmizi" isim PK midir?

Hayir degildir. Irklar arasi savasta olanlar vardir. Mesela, bir orc bir dwarf icin her zaman kirmizidir. Kendisinin mavi veya pk olmasi fark etmez. Irk savasindan dolayi her zaman dwarf'a kirmizidir.

Diger bir secenek ise clan/alliance savasidir. Eger karsinizdaki kisinin clani ile sizin claniniz savas halindeyse, yer gozetmeksizin bu kisiler size kirmizidir ve size hicbir penalty almadan saldirabilir.

Bu kurallar sehirlerin icindede gecerlidir. Guard Tower sizi, clan savaslarindan dolayi kirmizi olanlara karsi korumiycaktir.

PK nasil olunur?

Oyunda, HP ve Mananizin gorundugu barda, ufak bir cizgi vardir. Bu cizginin adi "Alignment" dir. Alignment sizin kirmizi veya mavi oldugunuza karar veren ince cizgidir..

Alignment size "mavi" olan kisileri oldurmeniz sonucu duser. Oyuna basladiginizda +10 iken, bildigim kadariyle her "mavi" oldurdugunuzde 3 veya 4 alighnment kaybetmektesinizdir.

Yanlislikla PK oldum, ne yapmam gerek?

Cogu yeni baslayan arkadasimizin basina gelen bir olay. Yapmaniz gereken sey, size "kirmizi" olan kisileri oldurmektir. Malesef, adam oldururken 3'lu 4'lu kaybettiginiz alignment, pk oldurerek sadece 1'er 1'er dolmaktadir. Ama asil sorun sudur. Eger ki kisi istemeden PK oldu ise, buyuk ihtimal buna hazir olmuyor. Ustunde gear'i olmuyor, ve onceden kayitli oldugu "mavi" sehri bindstone'dan otomatik olarak atilmis oluyor.

Bu durumda iki seceneginiz var..

Eger ki clan uyesi degilseniz, ve clan sehrinde PK kesme imkaniniz yok ise, bir wilderness adi verdigimiz banka bulup, burda esyalarinizi alip, baska bir irkin topraklarina gidip, burda avlanmayi deneyebilirsiniz. Sahsen yeteneklerinize cok guvenmiyosaniz bunu kesinlikle size onermiyorum.

Diger alternatif ise, onceden genel bilgilerden verdigim "harita" yi acip, size yakin olan NPC sehirlerine bakin. NPC sehirlerine tikladiginzda hem starter townlar, hemde "chaos" sehirleri cikicaktir. Starter townlar, birbirinin dibinde, belli irklarin topraklari icinde yakindir. Ama chaos sehirleri, butun haritaya yayilmis sekildedir. Sizin ihtiyaciniz olan bir chaos sehrine gitmektir. Cunku chaos sehirleri PK clanlarin takildigi bolgelerdir. Chaos city'e gider gitmez, ilk yapmaniz gereken olmeden hemen kendinizi buraya bindlamaktir. Cunku cok ama cok fazla oluceksiniz. Bindlanmadan oldurulurseniz, butun kostugunuz yolu tekrar kosmak zorunda kalirsiniz. Kendinizi bindladiktan sonra, orda yapmaniz gereken sey afk olan "kirmizi" kisileri oldurmektir. Sizi engellemeye calisicaklar ama her turlu aralarindan siyrilip, bunu basarabilirsiniz.

Kesinlikle sabir ve zaman isteyen bir durum. Ama eger ki pvp'de kendinizi duzelticek durumunuz yoksa bu en etkili alternatiftir.


---------------------------------------------------------------

Dark sen bunu ilk mesajin uygun bir yerine c/p yapip burdakini silersen sevinirim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Earth

0-30 Brawn 1 ash 1 resin - Approx 1500-2000 casts

30-45 Impale 1 bone 1 sulfur - Approx 3000 casts

45-50 Acid Ward - 1 mandrake - Approx 2000 casts

50-55 Corrosive Blast - 1 resin 1 nacre - Approx 1500 casts

55-75 Acid Ward - 1 mandrake - Approx 12000 casts

75-100 Acid Ward 1 mandrake - 30000 casts
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Emotes

Current Darkfall emotes, as listed in-game through /list_emotes

/air_guitar
/doh
/drink
/greetings
/laugh
/mock
/no_no
/point_back
/point_front
/point_right
/point_left
/show_off
/shrug
/sneeze
/taunt_03
/taunt_04
/taunt_05
/thinking
/thumb_down
/thumb_up
/wave
/yawn

General commands

Command Help: /help (displays a list of the commands available)

Game Master Help: /gm_help enteryourmessagehere (send a request for help to a GM); /gm_report (use this to report abuse or exploits to all online GMs)

You can TAB through chat commands. Typing /par and then TAB will take you through the options for party commands

Players in the same party have a visual marker to identify each other, which can be toggled by: /party_toggle_display

GUI: right mouse button (access the graphical user interface to open windows such as your Backpack, Paperdoll, World Map, Clan interface and your Darkfall character's Journal)

GUI setup: /gui_persist_save will save your current GUI setup (note: this will not include your key bindings—this will be included in a later patch)

Hotbar slots: 0-9 activates the corresponding Hotbar slot (you can put spells, powers, weapons, armor or food in your Hotbar slots by dragging their icons into the Hotbar)

Switch Hotbars: SHIFT 0-9 (will switch between Hotbars 0-9)

Open Paperdoll: P

Open Bag: B (SHIFT-drag a stack of items to break them up into smaller stacks)

Open World Map: M

Open Bank: F (press G when you're at a bank to access the clan bank)

Recall to bindstone: /bindstone_recall

Trade: G (to trade with another player, walk up to them and press G)

Party commands

Create a party: /partycreate (or you can form a party by pressing the alternative use key in front of a player—the default key for this is G)

Invite a player to your party: /invite firstname lastname (or press the alternative use key in front of the player—the default key for this is G)

Waypoint: /waypoint (sets the waypoint for the party to your current position); /waypointremove (removes the party waypoint)

Party chat: /party

Leave a party: /partyleave

Players in the same party have a visual marker to identify each other, which can be toggled by: /party_toggle_display

Share a quest with your party members: /partyoffer "The brute Orks" (full quest name in quotation marks)

Share all of your quests with your party members: /partyofferall


Chat commands

Public chat channel: /say (will display to those in your close vicinity; if you write something in the text box it will default to this command)

Race channel: /race (will send a chat message to all members of your race)

Race alliance chat channel: /alliance (will send a chat message to all members of your racial alliance—e.g. a human using it will send a message to Humans, Dwarves and Mirdain, while an Ork using it will send a message to Orks and Mahirim)

Clan alliance chat channel: /calliance (will send a chat message to all Clans where both your clan and the other clan has declared each other as Allies)

Clan chat channel: /clan

Clan officers chat channel: /officers

Party chat channel: /party

Private message: /tell firstname lastname

Trade chat channel: /trade (this channel is viewable by your racial alliance)

Rename a chat window: /chat_rename_window

/ignore

/ignore list

/unignore

Colored text: CTRL+K, then press the letter associated with the color as shown in the popup window; Italics: CTRL+I;

Unbold: CTRL+B

Movement

W,A,S,D movement: forward, strafe left, backwards, strafe right
Mouselook is controlled by your mouse movement

Sprint: Left SHIFT key (sprint consumes stamina but you run much faster)

Crouch: C (NPCs have more trouble spotting you; when in water the C key will make you dive)

Use/Action key: F (interact with vendors, mounts, ships, guns, vehicles, looting tombstones; you must have your weapon sheathed for this command to work)

Jump: SPACE key

Auto run: Numlock key

Walking: CTRL + W,A,S,D

Swimming

W,A,S,D: forward, left, backwards, right

Dive: C

Swim upwards: SPACE bar

Drift upwards: stop moving underwater to drift upward

Crawl-stroke swimming: hold left SHIFT key + movement key to swim faster

Combat

Sheath or Unsheath any equipped weapon or staff: R

Fire/Attack: left mouse button

Block with shield/Parry with weapon: V (this uses stamina)

Switch the slash direction of your weapon strikes between horizontal and vertical attacks: T (remember to use vertical attacks during close combat to help avoid hitting friendly targets next to you)

Revive: Z, then press left mouse button/attack bind to use this power (to revive a character you need to have your weapon sheathed)

Gank: X (hold down left mouse button/attack bind to use this power over an incapacitated player, then release your mouse button)

Release: hitting SPACE will release you before the timer runs out when you're incapacitated, sending you back to your clanstone

Mount Controls

Mount/Dismount: F

Sheathe/Unsheathe a weapon when mounted: R

W,A,S,D movement: move forward, turn left, move backwards, turn right

Mouselook is controlled by your mouse movement

Lean left, right: Q,E

Jump: SPACE

Walking mount: CTRL + movement keys W,A,S,D

Autorun: Numlock

Mount attacks forward: left mouse button when mount is
standing still

Mount attacks backward: left mouse button + S when mount is standing still

Weapon attack when mount is in motion: left mouse button + W,A,D

Ship Controls

W,A,S,D movement: move forward, turn left, move backwards, turn right

Mouselook is controlled by your mouse movement

Autorun: Numlock

Cannon controls

Aim: controlled by your mouse movement

Fire cannon: left mouse button

Warhulk controls

Change Camera Mode: F12

W,A,S,D movement: move forward, turn left, move backwards, turn right

If warhulk has a cannon for the driver: left mouse button to fire cannon

Mouse rotates camera in secondary camera mode. If driver has a cannon, it rotates the cannon

Annotations on the map

/annotation_add "text"
/annotation_list
/annotation_remove ID (use /annotation_list to get the ID)


ps. Alintidir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...