Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

dandik tasarım


Hagii

Öne çıkan mesajlar

Peki darwin bu konuda bak ne diyor yoksa evrim konusunda darwinden daha üstün evrimcilermi var cuce yok sen öylemisin ?

Darwin, Türlerin Kökeni kitabında 6.bölüme "Teorinin Güçlükleri" adını vermiştir. Darwin kitabında açıklamakta güçlük çektiği kısımları iki ana hatta ele almıştır: "İçgüdüler" ve "Ara-Geçiş Canlıları". Darwin, Evrim düşüncesini ortaya attığında henüz herhangi bir ara-geçiş formu bulunamamıştı. Ama Darwin'e göre ara-geçiş formlarının olması teorinin ayakta kalmasını sağlayan yegâne unsurlardandır. Bunu kitabında şu şekilde belirtmiştir;
“Eğer teorim doğruysa, türleri birbirine bağlayan sayısız ara-geçiş çeşitleri mutlaka yaşamış olmalıdır... Bunların yaşamış olduklarının kanıtları da sadece fosil kalıntıları arasında bulunabilir”
İkinci konu olan içgüdülerden ise kitapta Teorinin Güçlükleri kısmında fazlaca söz edilmiştir.

“İçgüdülerin birçoğu öylesine şaşırtıcıdır ki, onların gelişimi okura belki teorimi tümüyle yıkmaya yeter güçte görünecektir.” diyen Darwin içgüdülerin kalıtsal olamayacağını ifade etmiştir; Bir tek kuşakta alışkanlıkla birçok içgüdü edinildiğini ve sonra bunu izleyen kuşaklara soyaçekimle iletildiğini varsaymak ağır bir yanılgı olur. Bildiğimiz en şaşırtıcı içgüdüler, örneğin balarısının ve karıncaların birçoğunun içgüdüleri, alışkanlıkla kazanılmış olamaz.
Ayrıca Kambriyen Patlamasıyla tüm hayvan filumlarının birden ortaya çıkması Darwin tarafından şöyle yorumlanmıştır;
Çok daha ciddi bir şekilde ortaya çıkan ilişkili bir problem daha vardır ki, bu da hayvanlar âleminin temel sınıflarına ait türlerin bilinen en aşağı tabakalardaki fosil kayalarında aniden ortaya çıkmasıdır...
Yani darwinin de kabul ettiği gibi canlılar tek hücreden ebrimleşmemişlerdir 540 milyon yıl önce aniden ortaya cıkmıştır darwin kambriyan patlamasını kabul ediyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sakaryalı Darwin'e saldırmakla evrimin varolmadığnı kanıtlayamazsın ki. Dünyanın yuvarlak olduğu ve evrenin merkezi olmadığı gerçeğine bilim insanları ve filozoflar yüzyıllar boyunca yanılgılarla geldiler. Bu teoriyi ilk ortaya atan kişi göklerin sisteminiyine yanlış söylemişti. Ama dünyanın yuvarlak olduğu konusunda haklıydı.

Evrim de vardır, darwin 150 küsür sene önce bunu fark etmiştir ama tam olarak anlayamamış ve hatalı varsayımlarda bulunmuştur. Tıpkı ilk gökbilimcilerin hatalı varsayımlarının olması doğru varsayımlarının gerçekliğini değiştirmediği gibi, darwinin hatalı varsayımları da evrim gerçeğini değiştirmez
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

SAkaryalı tekrara yazıyorum bak
Burda yalan yanlış bilgi vermişsin, bunu yazmanın iki sebebi olabilir

Ya bilmiyorsundunr yanı konuyu okuammışsındır,
Yada gercekleri carpıtıyorsundur yanı tartışma ahlakına uymuyorsundur, bunun kambaryan patlamsıyla falan ilgisi yok.

bi yerden yapıstırıp getirdiğin seyi konuyla iglside yok


Yon olarak allahda yok.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sakaryali said:

Yani tüm canlılar tek bir canlıdan türedi öylemi ?Kambriyan patlaması nedir açıklarmısın ?


bodoslama dalıyorum topice ama kambriyan patlaması denilen süre 20 küsür milyon yıl. Dünyanın tarihine göre kısa olabilir ama yeni türlerin evrilmesi için fazlasıyla yeterli bir süre.Yani ööle hop diye anında çıkmıyo canlılar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sakaryali said:

Peki darwin bu konuda bak ne diyor yoksa evrim konusunda darwinden daha üstün evrimcilermi var cuce yok sen öylemisin ?
.


Buna da bişiler yazayım Darwin evrim olgusunu ilk farkeden insan.Ancak 150 yıl öncesiyle ilkel bir şeklini görebilmiş(ki o bile muhteşem bir başarı).Ancak günümüzde başta genetik olmak üzere çeşitli bilim dallarının gelişmesiyle 2 milyar yıllık süreçleri yeni yeni anlamaya başladık.

Yani bugün adı sanı duyulmamış sıradan bir biyolog bile evrimi darwinden çok daha iyi bilmektedir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Sibirya'daki bulunan bir fosilin DNA analizi, 40 bin yıl önce yaşamış bu insansının ne Neandertal'e ne de modern insanın atalarına benzediğini gösterdi.



Sibirya’da bir mağaradan 2008’de çıkarılan parmak kemiklerinin daha önce hiç rastlanmamış yeni bir insansı türüne ait olduğu belirlendi. Kemiğe DNA analizi yapıp gen haritasını çıkaran bilimciler, ‘X-woman’ adını verdikleri canlının ne Neandertal’e ne de modern insanın atalarına benzediğini farkedince şaşkınlık yaşadı.

Leipzig Almanya’daki Max Planck Evrimsel Antropoloji Enstitüsü’nden Svante Pääbo ve Johannes Krause tarafından yürütülen araştırmaya göre parmak kemikleri bulunan canlı 48 bin ila 30 bin yıl önce yaşamış.

Kemiğin çıkarıldığı Altay Dağları’ndaki Denisova mağarası civarında daha önce bulunan fosiller, bölgede Neandertal ve ilk insanların da aynı zaman diliminde yaşamış olduğunu gösteriyor. Pääbo’ya göre bu üç insansı, yani Neandertal, Homo Sapiens ve henüz ismi konmayan yeni tür, büyük ihtimalle komşuydu ve birbiriyle karşılaşmıştı.

Krause tarafından yürütülen DNA analizinde, önce hücre çekirdeiğinin dışında yer alan ve anneden geçen mitokondriyal DNA çıkarıldı, daha sonra gen haritası oluşturuldu. Harita, bugün yaşayan 54 insan, 30 bin yıl önce Sibirya’da yaşamış bir modern insan, 40 bin yıldan fazla süre önce yaşamış altı Neandertal ve bugünkü bir pigme şempanzenin genomuyla kıyaslandı.

Sonuçta yeni insansı türüne ait mitokondriyal DNA’nın kimyasal yapısının modern insanla arasındaki farkların, modern insanla Neandertal arasındakinden en az iki kat daha fazla olduğu belirlendi.

Krause, “Neandertal ile modern insanın atalarının arasındaki mitokondriyal fark bir tür ayrımını gösterir. Bu fark yeni tespit edilen fosilde iki kat fazla olduğu için bunun yeni bir türe ait olduğunu söyleyebiliriz” dedi.

Analizlere devam eden bilimciler, derlenen bilgilerin bugüne kadar çizilen evrim haritasına yeni bir kol ekleyebileceğini söylüyor.


http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetay&ArticleID=987697&Date=25.03.2010&CategoryID=79
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
×
×
  • Yeni Oluştur...