Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Darkfail


janis

Öne çıkan mesajlar

Bu arada o kule olayının fixlenmesi gerektiğini biliyorsun dimi ? Oyunu oynamak için oyunda ki hataları , bugları , exploitlerimi kullanmak gerekiyor ? Ayrıca o dediğin yöntem her şehirde yok ki.

Darkfall 'da iligici çekici birşey bulsam zaten illa bir yolunu bulurdum , sana tell atardım bana getirdin 50 tane staff , weapon , armor vs ..

Ama oyunun atmosferi çok kötü , kullanım arayüzü çok kötü , chat çok kötü , sesler çok kötü , karakter çisimleri ve animasyonları çok kötü. Yani oyuna beni bağlayacak bir şey bulamadım oyunda .

Hadi 5-10 sene önce ki oynadığımız oyunlarda da bunlar eksikti. Ama dediğim gibi 100 TL ye satılan ve 2009 yılında satılan bir oyununda farkı olması gerekirdi.

Fifa serilerini 94 ten buyana takip ediyorum. Şimdi 2009 yılındayız. Geçmişe baktığımda ne kadar komik geliyor menü , grafik vs ..

UO ve SB ye çok benzer yanı var oyunun. Peki neden UO yada SB oynamıyoruz da 2009 yılında günümüzün yeniliklerini barındırmayan bir oyuna para veriyoruz ? Aslı varken neden yan sanaii ?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bu tarz mesajları görünce kafam karışıo.
ben 1 ay daha bekleyim en iyisi.biraz daha araştırıyım.
ama kime inancaımı artık çözebilmiş değilim.biri var dediği şeye diğeri yok diyor.
sesler o kadar iğrenç ise oyundan soğutabilcek bir sebep olarak görüyorum siz ne düşünüyorsunuz bilmiyorum.
birde bir soru sorarak kapatayım konuyu şimdi eğer skill cap yoksa ve soft cap mıdır nedir daha gelmediyse herkes herşeyi kasıp herkes her klass olmaz mı ? e benim takıma faydam sadece +1 adam mı olacak :S
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bingildak said:

Newbie silah degistirmek 20 gold. 2 goblin. Kulenin altinda durur yine 2 tane goblin kesersin. Hic hayatinda oyun oynamamis kiz arkadasim* bunu yapabiliyorsa ben tuvaletteyken, sizin nasil yapamiyor oldugunuzu anlamis degilim.

Kulelerden uzaklasmadan mob kesebiliyorsunuz newbie sehirlerinde, sadece cok etkili bir yontem olmadigi icin kisilere onermedim. Oyunda kimse kimseyi 2 vurusta oldurmuyor. Sirf oyunu kotulemek icin yalan soylemeyin. Beni 2 ayda gordugum en yuksek damage (on taraftan) 45'di. 220 hp ile basliyor olmaniz gerek. Buyulerin olmasi demek, kullanmak zorun oldugunuz anlamina gelmiyor. Optiyonel, kolaylastirma amacli konulmus. Kaldi ki, madem moblari kesemediniz. Al eline bir pickaxe, al eline bir balta git odun kes. Sehrin icindeki odunlari kes. 5 dakikada 10 tane odun cikarirsin. Bunlarin tanesi 2 gold. Ore cikarsan tanesi 4 gold.

Oyunda skiller cok fark yaratmiyor. Ama senin hicbir pvp deneyimin olmadan, hicbir gaerin olmadan adam kesmeyi hayal etmen veya pvp yapma dusuncen sacmadir. Eger 5 kisi, 1 adami olduremiyorsaniz bu sizin yeteneksizliginiz ve acizliginizdir. Ornek vericek olursam, 1 player ayni anda 1 kisiye saldirabiliyor. O kisi, saldirdigi sirada kalkani cekip parry e basarsa o kisiyi oldurmesi yaklasik 2 dakika surer. Bu sirada diger 4 kisi armut toplamayip, sol tusa basma acizi degilse, adamin size arkasi donup olcagindan en kotu 2h silah bile 20 vurur. 4 kisini 5 tane 20 vurmasi 200 e denk gelir. Bu da PK'i oldurur.

Oyunda 1 2handed sword skilli ile 15 vuruyorsaniz, 100 ile 19 falan vuruyorsunuz. Bilmeden, arastirmadan konusmaya devam edip, kendini rezil etmenin manasi yok bence.

Arkadaslarin adina sevindim. Sayet oyun size gore degilmis. Anlamsiz yere para vermenin mantigi yok. Sen vermissin artik, sana da ders olur umarim. Bir oyunu almadan once en azindan main featlerini okuyup, forumlarina goz atip (ki troll doludur) en azindan youtubedan bir video izleyip grafiklerine baksarsin. 80 milyon bu, agacta yetismiyor.


Sen nasıl benden adam kesmemi beklersin ya ilk dakika da ? Böyle bir beklenti nasıl olabilir ? Orda 3 aydır oynayan adam malmı peki yeni başlamış adama ölecek ?

Lütfen mantıklı konuşalım .
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hehe oyunu 15 dk oynayip buglarini, fixlerini, exploitlerini mi buldun? Vay be! Ve bunlar seni cok rahatsiz etmis olcak ki duzeltilmesi gerektigine karar vermissin.

Oyunun grafikleri, ortami, karakter cizimleri belli. Her yrede screen shotlar. Youtubeda 100'lerce pvp videosu var. Madem oyundan bu kadar buyuk bir beklentin vardi, niye 80 milyon vermeden once bunlara 15 dakika vakit ayirip bakmadin?

Oyunun atmosferini kotu ben bulmuyorum. Grafikleri ortalama. Ki sunu anlamiyor. Akli fikri olan insanlarsiniz. Size 500 kisilik massive pvp'lerden bahsediyoruz. Bunun AoC grafikleriyle olmasini nasil bekliyorsunuz ki? Pvp-oriented bir sandbox oyununda, insanin grafik aramasi kadar sacma bir sey olamaz. Gameplay'e kotu diyorsan diger tarafta, bu tamamen senden kaynaklanan bir sorundur. Forumlarda yuzlerce troll varken, bu kadar oyuna tas atilirken, bir kisi bile oyunun gameplayine kotu demiyor ise, burda senin bir hatan var demektir.

Niye para verdigin konusunda sana katiliyor? Niye arastirmadan oyunlara para verip, sonra boyle aglama duvarlari yaziyorsun ki? Kaldi ki, hakli oldugun yerde hakkini veririm. Nedir? PVE bozuk, evet bozuk. Ama senin gordugun PVE bozuk degil. Nedir? Animasyonlar cok guzel degil? Evet degil, cunku 500 kisiyi ayni ekrana koymaya calisiyorsan animasyonlarin iyi olmasi mumkun degildir.. Nedir? Virtual Space hatasi verip, oyundan atiyor.. Dogrudur bana 2 ayda 10 kere falan oldu cok rahatsiz ediyor.. Nedir? Cok fazla grind var, skill cap yok. Evet dogrudur, skill capin olmamasi oyunu cok kotu yonde etkiliyor.. Nedir? Oyunda verilen sozler tutulmamistir. Evet, player-owned housing sistem hala mevcut degildir, halen soft skill cap yoktur, halen player-owned NPC'ler yoktur.

Bunlari bana soylersen sana asla karsi cikmam. Bunlar oyunun problemleridir. Ama diger tarafta senin bu postun basindan beri yazdigin sacma sapan, senin deneyimsizliginden ve arastirmamis olmandan kaynanklanan durumlar oyunu degil, oyuncuyu kotu yapar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

janis said:


Sen nasıl benden adam kesmemi beklersin ya ilk dakika da ? Böyle bir beklenti nasıl olabilir ? Orda 3 aydır oynayan adam malmı peki yeni başlamış adama ölecek ?

Lütfen mantıklı konuşalım .


Mantikli konusuyorum zaten. 5v1'de her turu adami kesersin. Eger kesemiyorsan, ya adam sizde olmayan mountun tepesine binip kaciyordur. Yada siz sag, sol tusa baslayi ogrenememis, R'e basinca ne oldugunu anlayamamissinizdir.

ps. oyunu bilen kimse tek basina 5 kisinin arasina girmez. 5 kisinin hepsi ciplak ve newbie olsa bile. bu yuzden size oyunu solo oynamaya calismayin diyoruz, tek gordugu zaman cantada kekliksin, avlarlar direk.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Adam mount üzerinde zaten yaa. İnip benlemi uğraşcak ? İki vurup koşuyor.

Sana bir soru , madem bu kadar savunuyorsunuz oyunu.

10 yıldır kendine sponsor bulamayan oyun , neden bulamıyor sence ? Yada cebinde para olsa , firma sahibi olsan bu oyununa para yatırırmıydın ?

Ayrıca ben tek kişiyim o esnada , ama dediğim gibi 5 tane benim gibi yeni başlamış adam olsa ne olcak ki ?

Oyun kötü beyler , tamam siz oynuyorsunuz . Oyunun eksiklerinide biliyorsunuz ama oynuyorsunuz işte.

Ama şunu herkese söyleyelim , Trial çıkmadan kimse para yatırmasın oyuna .. Yazık.. Yanlışmıyım ? Darkfall denen şey ne yazıkki oyuncu kitlesinin %99 'una hitab etmiyor.

Bunu yazalım burdan aynı ağızdan ki insanların parası boşa gitmesin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Afedersinde ,abartmaya basladın.

kimse sana "aha kesemedinnmi pkyı noob" falan dememiş, biraz sakin ol.

Saydığın sebebpler, cok eften puften yanı oyun hoşuna gitmememiş "benım hoşuma gitmedi başkasınında hoşuna gitmesin" diyosun, ama durum ole değil.

2 goblinden 20gold dusuyo, 2 goblinde kesemiyosan zaten oynama afedersin su oyunu.

hala name tag diyosun, oyunun ilk haberleri duyulduğundan beri nametag olmıycak dendi. oyuncular los kulnarak saklanıcak, grup savaşlarında iyi organize olmaları gerekicek dendi.

gameplay ortaya cıktığından beri buyu staffla atılacak first person buyu yapılacak dendi.

oyunun grafiklerinin ko'la falan ilgisi yok.

shadowbane'ın pvpsi hardcore değil.

oyun indie zaten, ne sponsoru, ne parası, ne yatırımı?

UO'dada SB'de de darkfallda'kı bir suru ozelliğin karşılığı yok, gameplay olarak cok farklı oyunlar, ayrıca ikiside altın cağlarını coktan bitirmiş tüketmiş artık oyuncuları heycanlandırmıyan oyunlar.

said:
Herkes herşey olabiliyor oyunda . Senin varlığın yada yokluğun önemli değil oyunda. Herkes kendi başına yetebiliyor. Takım oyunu diye birşey yok. Paylaşım yok. Bu olayda bir eksi benim açımdan ayrıca.


bu ise inanılmazmış..
yanı işi cidden kişiselleştirdin, mantıklı bi tartışma sürdürmüyosun surda.


senın asıl sorun diye sunduğun şeyler ya kozmetik, yada oyunun zaten feature2ı olan şeyler.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

janis said:

Adam mount üzerinde zaten yaa. İnip benlemi uğraşcak ? İki vurup koşuyor.

Sana bir soru , madem bu kadar savunuyorsunuz oyunu.

10 yıldır kendine sponsor bulamayan oyun , neden bulamıyor sence ? Yada cebinde para olsa , firma sahibi olsan bu oyununa para yatırırmıydın ?


Eger hic mounta binmis olsaydin, hedef sabit durmadigi surece vurmanin NE KADAR ZOR oldugunu bilirdin. Hele ki, kisiler dummy degilde, etraftaki objeleri kullaniyorsa. Mountlar diger oyunlardaki gibi hizli ve agresif degil. Hantal ve cevirmesi cok zor. Yani seni kovalarsan, ters yone donup, arkasina gecersen, sana geri donmesi 10-15 saniye bulur. Dedigim gibi yine bilmedigin konularda oyuna yorum yapiyorsun. Ayrica mountlarin 200 hpsi, var, 5 kisi MM atsa, her biri 15 den, ki mount u vurmak inanilmaz kolay arti MM'nin splash vurmasi var, mountu 15-20 saniyede kesersin.

Oyunun firmasini sana asla ama asla savunmam. DEV team diger tarafta farklidir. Adamlar cok guzel bir motor yaratip, oyunu ustune oturtmayi basarmislardir. Diger taraftan, AV ve Tasos denilen sahis inanilmaz kotudur. Toplulukla hicbir alakasi olmayan. Update yazmayan, burnu havada tiplerdir. Ama madem sordun soyleyeyim. Oyunun yapimi senin soyledigin uzre, yillar surmustur. Ve bu zaman surecinde oyuna hicbir gelir olmamistir. Herifler kredi alarak ederek oyunu yapmislar. Baska bir yerde buyuk firmalarin niye boyle bir oyunla ilgilenmiycegini uzun uzadiya yazmistim zaten. Aldiklari kredileri cogunlula odeyemeyip, her zaman maddi olarak -'de kalmislar. 3 ay once kimse "OYUN HAZIR RELEASE YAPIYORUZ" demedi. Hala da demiyor. Oyun release edilmedi. Dukkanlarda satilmiyor, reklami yapilmiyor. Bunun nedeni oyunun hazir olmamasi. Peki oyun niye parayla calisiyor? Bunun nedeni su, maddi olarak artik bir cikmaza geldikleri icin OYUNCULAR oyunun release edilmesini, boylece maddi destek saglanilcagini soylediler. Ilginizi cektiyse ana web sayfalari hala betada gosterir oyunu. Bunun nedeni ftp bilmemeleri degil, oyunu release etmemeleridir. Oyunu almak isteyen, oyunu bilen, veya COK ILGILENEN kisiler varsa, forumlardan arastirip nerden alabilceklerini buluyorlar. Boylece oyunu oldugu maddi cikmazdan cikarmaya calisiyorlar. Ki bu sistem isede yaradi, yeni gelen 7'sindeki expensionla Amerikan serveri aciliyor, ve tam olarak oyun release ediliyor.


Kendimi tekrar etmekten SIKILDIM ama bunlarin hepsi senin sucun cunku sen oyunu almadan once, oyunun durumu nedir, grafikleri nasildir, featleri nedir gibi arastirma yapmadan 80 milyon vermis olmandir. Simdi bu QQ anlasilabilir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Mortis said:

ya oyunun çok geri kalmış yönü var

oyunun load ekranı olsun böle menusu olsun evet hala

spell_fire_blabla

tarzı eşyler yazio tooltiplerde böle baya hani, düzeltilemsi gereken şeyler var. Oyun çok indie. Hani büyük firmalarla karşılaştırılcak bi oyun değil ama oyunun gameplayi güzel, Çok güzel improvize şeyler çıkablio.

Yoksa WOWa girince böle içim rahatlio, rahatlık kolaylık güzellik efektler. Aoc daki o ses efektleri mükemmeldi atın koşuşu yürüyyüşler animsyonlar vs. Taib ki bunlarla karşılaştırınca çok kötü gelio

ama hani böle çekilmicek bi yani yok ben onu anlamiorum. Bi de bu kadar zor ve anlaşılmaz olmamlaı ya.


Cuce aldı oyunu. Oyunu download ederken ben bi girdim daha oynamamıştışm. Girdim oyuna 15 dakkada interface e alıştım dolandım ettim bişeyler kazdım o gün oynadım gayet güzel. Trollere bile gittim kendim vs. kobold kestim bilmemne. Zevk aldım oyundan

ertesi gün Cuce oyuna girdi. Abi kafam karıştı falan dedi vente gel dedim 5dakka konuştum böle böle mantık şu dedim. Adam baktım goblinleri çatır çatır dövmeye başladı mining ıvır zvır resource ertesi gün kendi accountumla geldim adam bana balta zırh mırh yapmış vs. Sonra da bingildak falan buluştuk gittik aksiyona.


Bittimi kanka verdiğim itemlar? Yaparız yenilerini lazımsa :P
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

janis said:

Herkes herşey olabiliyor oyunda . Senin varlığın yada yokluğun önemli değil oyunda. Herkes kendi başına yetebiliyor. Takım oyunu diye birşey yok. Paylaşım yok. Bu olayda bir eksi benim açımdan ayrıca.


Şu mesaja güleyimmi ağlayayımmı bilmiyorum heleki takım oyunu yok kısmına :)

bingildak said:

janis said:


Sen nasıl benden adam kesmemi beklersin ya ilk dakika da ? Böyle bir beklenti nasıl olabilir ? Orda 3 aydır oynayan adam malmı peki yeni başlamış adama ölecek ?

Lütfen mantıklı konuşalım .


Mantikli konusuyorum zaten. 5v1'de her turu adami kesersin. Eger kesemiyorsan, ya adam sizde olmayan mountun tepesine binip kaciyordur. Yada siz sag, sol tusa baslayi ogrenememis, R'e basinca ne oldugunu anlayamamissinizdir.

ps. oyunu bilen kimse tek basina 5 kisinin arasina girmez. 5 kisinin hepsi ciplak ve newbie olsa bile. bu yuzden size oyunu solo oynamaya calismayin diyoruz, tek gordugu zaman cantada kekliksin, avlarlar direk.


biz 10 vs 2 yaptık sırf zevkine eğer çok koordine olursan ve adamlar çok tecrübeli değilse alırsın ama bizimkiler tecrübeli tiplerdi 6 tane kestik anca :P
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bingildak ve mortis e tavsiyem savunmayı kesmeleridir oyunu yoksa benle aynı kaderi paylaşıcaksınız, sizide damgalayacaklar AV'den para aldığınızı idda edicekler :P

Şaka bir yana oyunu almadan önce bir kaç HD youtube pvp videosu felan izlese insanlar da bir grafikleri görse eğer beğenmediysen zaten almazsın grafik ne lem deyip oyuna laf atmak şaka gibi birşey.

Tavsiyem TheMercs adlı clanın videolarını izlemenizdir "takım oyunu yok" denen oyunda nasıl 1:2-3 oranındaki skirmishlerden galip geliyorlar izleyin :) Ayrıca hd izlerseniz grafikleride görürsünüz ripperları çok iyi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Benim iki gundur forumda darkfall ile ilgili yazdigim seyleri bazilari funboi olarak dusunuyor olabilir.. Umrumdada olmaz ama soyle bir durum var. Biz seninle de dark bu konuda cok tartistik. Ben sadece oyunun iyi yanlarindan bahsedip, kotu yanlarini yokmus gibi gostermeye calismiyor. Veya iyi yanlarini yokmus gibi gosterip, kotu yanlarini yuceltmeye de calismiyorum. Insanlar o kadar ilginc ki, hicbir bilgi sahibi olmadan, arastirma yapmadan o kadar alakasiz seyler soyleyip oyunu kotuluyorlar ki. Asilsiz, ve hicbir gercekligi olmayan seyler. Bu thread bunun en guzel ornegidir. Ben bu oyunu herhalde herkesten daha fazla kotulemisimdir bu bolumde, ama yeri geldigi zamanda yuceltmeyi biliceksin. Itin bir yerine, alakasiz seyler soylerek sokunca insanlar, artik dayanamayip dur oyle degil boyle demek zorunda kaliyosun.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben kendim SB yi toplasan 30 dakka oynadım(neymiş diye bakmak için ama anladımki baya zaman geçirmek lazım oyunu anlamak için) o yüzden çok bir bilgim yok fakat duyduğuma göre özellikle son yıllarında SB pek hardcore değilmiş 1-2 günde karakteri levellayıp adam edebiliyormuşsun sanırım ve gene okuduğum 3-5 yazıdan anladığım kadarıyla pve okadar kolaymışki itemda sorun olmasa gerek ama bilemiycem çünki bizim elemanların birçoğu sB çıktığı günden beri oynadılar bi 6 yıl ve hepsi özellikle en başlarda baya hardcore du diyordu.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...