Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Darkfail


janis

Öne çıkan mesajlar

Bu yazıyı yazmadan önce çok düşündüm. Fakat herkesi uyarmak istiyorum. Çünkü etrafta toz pembe söylemler , övmeler kol geziyor. Bende bu gazlardan alıp gittim oyunu aldım 50$'a.

Oyunu indirdim, Setup işleminden sonra oyuna girmek için tıkladım Darkfall iconuna. Karşıma basit bir arayüz çıktı. Neyse dosyaları felan kontrol ettikten sonra patch yapmaya başladı ve sonunda patch bitti. "Play" tuşuna bastım bekliyorum. 5-10 sn geçiyor oyun tekrar masa üzerine dönüyor. 4-5 kez aynı hatayı tekrar etti bende oyunu silip tekrar install ettim ve patchledim. Gene aynı hata.. Ardından burdan gördümki dil problemi varmış. Orda notunu verdim aslında oyununda girip görmek istedim açıkcası.

Karakter yaratma ekranına geldim. Abi bakıyorum , karakter tiplerinin fantastik bir dünya ile alakası yok. Karakterler uzaylı , evet iddaa ediyorum o karakter uzaylı. Ama ortam Knight Online 'a benziyor.

Neyse seçtik bişeyler , içime hiç sinmedi ama .. Oyuna girdim. Vıcık diye bir ses geldi. LOL. Harbi sanki böcek üzerine basılır ya , aynen öyle VICIK... Sanırım bu bir bug , çümkü her oyuna girerken bir böcek eziliyor :D

Sonunda oyun açıldı. First Person olarak bir görüş açısı ile etrafa bakıyorum. Daha dogrusu etrafa bakma için olduğum yerde dönüyorum. Çünkü kamera açısını değiştiremiyorsun. Yüzün nereye bakıyorsa sadece orayı görüyorsun. Ayrıca oyunda Zoom in / out yok.

Ufak bir kasabadayım. Çevrede evler var. NPC 'ler var. Bu arada "r" tuşuna basınca kombata geçiyorum ve elime weapon alınca 3d 'ye geçiyor görüntü. Böyle biraz daha rahat hareket edebildim. Neyse tuşlara bakıyorum ne işe yarıyor diye. Ardından bir zıplıyım dedim. Oda ne yaaa.. Kamyon düştü sanki orda bir yere . Bir daha zıpladım..Bir daha ... Anladımki bu ses benim female , minik karakterden geliyormuş :D Öyle bir ses çıkıyorki , sanki 700 m yükseklikten kamyon çarpıyor yere. Üzerimde çıplak bu arada . Hani armor felan yok.

Bu arada sehirde dolanıyorum. Fakat quest veren bir NPC göremedim. Sonra arkadaş saolsun söyledide NPC 'nin ismini buldum adamı. Yoksa bütün NPC ler ile tek tek konuşma durumundasınız. Neyse 2 tane quest aldım. Harita da gösterdi yerlerini. Çok şaşırdım. Bu arada elinizde silah varken konuşamıyorsunuz NPC 'ler ile yada herhangi bir obje ile etkileşim olmuyor weapon elinizdeyken.

Yaklaşık 50-60 yard koştum sehirden dışarı. Tam questin istediği moblara geldim. Bu arada şehire çok yakınım. Bir tane üstü başı giyinik bir adam geldi 2 vurdu yapıştırdı beni yere. Takrar town a geri döndüm :D Ya iyi güzel PVP ,tamam bizde severiz PVP 'yide. Ordaki o olay PVP değil arkadaşlar. Ben daha oyunu çözmemişim , iki adım ilerde kesilmemem lazım. Yap oraya ufak bir safe zone insanlar bir görsün oyunu.

Tekrar gittim , tekrar kesildim. Vazgeçtim questten. Bana kimse demesin bu oyunda solo birşey yapamazsın diye. Daha oyunun başındayım. Ben orda 10 arkadaşla aynı anda oyuna başlasam bile o adam 10'umuzuda keser aynı şekilde. Çünkü biz daha hareket etmeyi çözememişiz oyunda. Ayrıca clan 'a katıl'da demeyin. Clandakiler işi gücü bırakcak janis gelmiş diye newbie zone gelip beni karşılaklarmı ? Yada ben daha oyunu bilmiyorum clan'ı nerden bulcam hemen ?

Neyse , şuan Darkwish 'in yeni katıldığı "Societas Daemonica" guildini 6 yıldır biliyorum. Daha önce hep birlikte oynadık. Onlara ulaşmaya çalıştım. Adamın nickini biliyorum. Fakat bir türlü tell atamıyorum. /tell yazıyorum olmuyor. /whisper yazıyorum olmuyor /to yazıyorum olmuyor. Yarım saat ugrastım. Sonunda bulumki birine tell atmak için soyadınıda yazmak gerkiyormuş. Kabus başladı....

SD guildinden "maar" diye arakadaşa ulaştım. Beni guilde aldı. Haritada gördüm guild şehrini . Başladım koşmaya sehre doğru. Bomboş bir diyar. Ne mob var , ne insan. Ama rahat yarım saat kosmuşumdur. Bu arada oyunda dağ / tepe heryere tırmanıyorsunuz isterse 90" lik açı olsun fark etmiyor :D

Sonunda şehre geldim, kapılar kilitli. Ordan bir arkadaş çıktı sehir dışına. Bana bir büyü yaptı , havaya fırladım girdim içeri :D

Eeeee ne yapcam şimdi diye düşünürken şehri basmaya 5-10 kişi gelmiş. Bizimkilerle şehrin içinde birbirlerine girdiler. 10-20 kişi şehirde kapışıyor fakat kimin kim oluğunu anlayamazsın. Oyunda tektip bir armor seti var galiba. Herkez aynı şeyi kullanıyor. İnsanların üzerinde diğer oyunlarda olduğu gibi tag , isim , guild tagı gibi bir ibare yok. Anlayamazsın kim dost kim düşman diye. Ancak mouse'u üzerine doğru getircen ki adamın ismi yazacak ekranda . Orda 1 sn az duruyor ekranda ve biribirine girmiş kalabalıkta hiçbir işe yaramıyor. Kim kimdir belli değil oyunda. Neyse sonunda adamlar bir şekilde gitti. Yalnız hala ses geliyor. Çitonk Çitonk şeklinde lazer sesi bunlar. Uzaylılar geldi diyorum , etrafa bakıyorum kimse yok. Yarım saat o sesin nerden geldiğini aradım. Bulamadım.. Sonra şehirden dışarı çıkıp mob keseyim dedim. Arkadaş bana bir zone tarif etti. Bu arada hale çitonk çitonk sesler geliyor. Az gittikten sonra gördümkü iki kişi bir birine girmiş . Meğer benim duyduğum çitonk sesleri onlardan geliyormuş. Adamların sesi bana 100 yard ilerden beliyor. Sabır çektikten sonra devam ettim yoluma.

Goblinlerin olduğu zone'u buldum. Bu goblinler oyundaki en kolay moblarmış. Zone'a yaklaştım 3 tane goblin üzerime gelmeye başladı. Geri çekildim. Yaklaştım , gene 3 tane geldi derken bir tanesini tek yakaladım . Başladım vurmaya. Yalnız vurma derken öyle özel hareketler aklınıza gelmesen. Oyunda bir tane vuruş şekli var. BAŞKA YOK. Oda aynı diğer oyunlarda maden kazma işine başlıyor. Left Mouse spam yapıyorsunuz hep.

Tam goblini kestim , lootlamak için eğildim. Lootu drag yapmak gerekiyor inventory 'e . 5-6 tane item var. Hepsini tek tek sürüklerken başka bir goblin bana vurmaya başladı. Bıraktım lootu kaçtım. PvE olayı imkansız oyunda. Bana tek başına olmaz demeyin. Bu oyunun tek yada group oyunu olduğundan değil. Oyunun kodu bozuk oldugundan böyle.

Sonra guildten arkadaş o şekilde skill kasamazsın dedi. Macro yapmalısın dedi. İyide oyunda macro yasak !

Arkadaşlar , 30 yaşındayım. Shadowbane, GW , WoW , Aoc ,WH ve sayısız Single Play oyun oynadım. Ben hiç bu kadar saçma , ilkel oyun görmedim hayatımda.

Oynanabilirlik : SIFIR (etrafına bakamıyorsun , sadece mount üzerinde kamera açısını değiştirebiliyorsun.) Bu gerçekçilik değil. Bu saçmalık. Ben oyun oynuyorum.

Interface : SIFIR (playerin elinin altında ki en önemli iki tuş mouse left / right tuşlarıdır. Right click tuşu oyunda ki menüyü açmak için ayarlanmış. Koşarken haritaya bakmak , chat yapmak icin oyunu durdurman gerekiyor. Bazı detaylara inmişler oyunda fakat başarılı olamamışlar. Oyuna entegre değil sanki interface sistemi. Başka bir serverdan bağlanıyor. Açılması zaman alıyor.)

Combat : SIFIR (Tek düze bir combatı var. Hep aynı vuruşu yapıyor. Target windowu olmadığı için kime vurduğun belli , Kimin kime vurduğuda belli değil. Karambol oluyor. Ayrıca playerların isimleride yazmadığı için belkide kalabalık bir fightta kendi adamına rahatlıkla saydırırsın. Buda gerçekçilik değil , saçmalık. Amerikan ordusu ile türk ordusunu bile ayırt edersin üniformalarından)

Chat : SIFIR (Ekranda bir tane main chat ekranı var. Burda hepsi farklı şekilde. Clan , global , party , alliance , özel mesajlar eklinde tek pencere hepsi farklı tab'da. Birini okurken diğerini göremezsin.

Grafik : SIFIR ( Oyunun grafikleri KO ile aynı. Sadece biraz karanlık. Karakterler uzay yaratıklarını benziyor. Abartmıyorum . Aynen öyle. Oyunun atmosferi ile karakterler çok farklı. Sanki başka bir oyundan copy / paste edilmiş. Karakter koşarken sadece iki ayağı haraket ediyor. Kalan yerleri hareketsiz , oklava yutmuş gibi geliyor insana. 2009 yılındayız. Grafik her ne kadar ikinci plandada olsa bu kadar da kötü olmamamalı. Ee gidelim UO oynayalım o zaman ? )

Sesler : SIFIR ( Kesinlike bu oyuna ait değil , eminim başka bir oyundan çalışnmış. İdda ediyorum ben her hangi bir cihaz kullanmadan daha iyi ses çıkartırım. İğrenç bir sound olayı var oyunda. Eski amiga , commodore oyunlarındaki gibi sesler. Rahatsız edici. Ses dediğin oyunda ki hissi playera aktaran en önemli unsurdur grafikten sonra. )


Bu oyunu almadan önce çok düşündüm. Aklımda hep sorular vardı ; Neden hiçbir firma bu oyuna sponsor olmuyor , neden bling olayı bu kadar amatör , neden hiçbir firma bu oyunun tanıtımı yapmıyor diye.

50 $ vererek bunun cevabını öğrendim. Yazık ! 2010 yılına geliyoruz ve böyle saçma oyunlar çıkıyor halen. Bu oyunu almamda etkisi olan herkese bir çift lafım var ;

DARKFALL online 'ın bu forumda yeri olmaması lazım. Bunu hak eden bir oyun kesinlikle değil. Bu forumda DARKFALL bölümü olduğu sürece bir çok insan bu saçma , 3-5 yunanlıdan oluşan amatör adamlara para kaptırmaya devam edecektir.

Biliyorumki bu oyunu oynayanların çoğu ya ilk oyunu olduğundan , ya verdiği paraya acıdığından yada tükürdüğünü yalamamak için oynuyordur.

Ama ben bu oyuna 50$ verdim diye onuda oynamam , hatta 50$ daha vereyim Darkfall bölümü silinsin bu forumdan. Çok ciddiyim. Yazık milletin parasına , vaktine.

Kimse bu oyunu savunmaya geçmesin , bu oyunun harbiden savunulcak bir yeri yok arkadaşlar. Tek dediğiniz full loot . Başka da bir şey demiyorsunuz zaten. İtemin değersiz , gereksiz olduğu oyunda full loot olsa ne olur , olmasa ne olur ?

" DARKFAIL "
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Okuyunca ben bile kendimden şüphe ettim "nasıl bi oyun oynuorum ben" die de =)

Ben de 0 yalnız başladım oyuna. Interface konusunda önceden bilgim vardı. çok rahat alıştım interface ve FPS oyunu olduu için hani mousela vuracaksın swing ediceskin vs. O geçişleri sağlamak için en mantıklı yöntem bu gibi gelmişti bana. Çünkü başka seçenğin yok. Elinde silah varken mousela sallayabiliosan, interract etmek için veya interfacede mouse u gezdirmek için başka bi mod a geçirmen lazım.

Sesler baya başarısız o konuda hak veriorum. Grafikler bana kötü gelmedi gayet de güzel gelio nedense. Ha büyü efektleri de gerçekten kötü. Onun dışnda dünya ağaçlar karakterlerin tipleri olsun işte silah zırh tasarımları parlamaları olsun çok güzel bana göre. Bir sürü zırh silah denedim üstümde hepsinin farklı görünümü var şekli güzel gerçekçi herkes farklı gözükü o oyunda gayet hoşuma gitti butarz şeyler benim.

Başladıımda ben de mal mal koşuşturdum böle hani nereye gideceimi nerden quest alacağmı bilemedim hatta Ana şehirden bi adamdan quest buldum. 5 tane orc player öldür diodu yuh dedim daha şimdi başladım yok mu bunun npclisi falan. Sonra beginner şehiri deilmiş oraıs onu öğrendim oraya gtitm falna ordaki goblin questlerini yaptım biraz şanslıydım genk yemedim fazladan. Ama PVE nin zor olduunu duymuştum yani tek başına öle rahat rahat yapılcak bişeyi yoktu da allahtan orda goblinleri kesen başka adamlar vardı da bi şekilde yatpım. Bu arada swing şeklini T ile değiştiriosun .

Aşırı bi pvp ye girmedim ama yaptığım combatlar da hiç spam görmedim. Yani tabi ki mousela basınca sürekli swing yaparsın da. PVP yaparken kimse yerinde durmuo ve sen sürekli swing yaparsan staminayı yok ediosun. Tam zamanlama ile vuruş yapman gerekio. parrylersen de adamın staminası çok gidio ve damage almiosun vs. Bi de işin içinde büyü at ok at var. Yani ben arkadaşım tam ölücekklen önüne atlayıp shieldı kaldırıp gelen oku engelleyip arkadaşın kendini heallarken onu koruduum başka oyun oynamadım. O bakımdan combat gayet güzel gelio bana.

Hani interface e ben baya alıştım hiç batmadan rahat rahat kapışabiliorum. Zaten hep duymuştum başta felaket gelio alışınca çok raaht gelio die harbiden öle oldu. Adamın üstüne getirince ismi yazması normal tepede name tag olmaması zaten oyunun olayı kimseyi uzaktan görme etme stealth olsun die yapılmış bişey ve cidden işe yario kaç kere pk lardan Kayaların arkasına saklanarak ederek kaçtım hangi oyunda var ki böle. Sonuçta dar açıyla görmenin bi nedeni var. Bunları sorunmuş gibi sölemişsin ama. Oyun FPS sonuçta, Sen adamı tepeden görürsen kayanın arkasına saklanmış adamı da görürsün kafasında name tag guild name vs istiosan da hiç bi amacı kalmaz


yani interface, ses sorunu olsun , işte ne biliim oyunun başında böle hiç bişey yapmamama sorunu olsun bunları anlarım da hani oyunun en temel özelliklerini oluşturan ve oyunun güzel olmasına neden olan , işte name tag olmaması dar açıyla kapımşan veya fps olması gibi özellikleri beğenmemen zaten baştan yanlış oyunu seçmiş olman demektir. FPS oyunu alıp bu ne abi ben izmoetrik rpg oyunu istiodum demek gibi bişey bu =)

yeni başlamışsın daha dün falan oyuna girmeye çalışıodun istiosan gel sen bingildak falan takılalım oynu gör iice . Beraber maceraya atılalım öle karar ver.

En iyi oyun deil kabul ediorum. Bazı konularda baya primitive olduğu da kesin ama ne bilim böle darkfail olacak bi durumu yok. Cidden oyundan anlamio muyum mu diecem de o kadar senedir mmorpg oynuorum uo nun en başından beri her oyunu piyasadaki oynadım denedim.

Neyse dediim gibi istiosan yardım edelim biraz öle gör oyunu ama diosan yok lanet bi oyun bu sen bilirsin =)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hehe butun postu okudum. Hatta aklima bana attigin ozel mesaj geldi, oyuna girdikten 15dk* sonra bu oyun 5 para etmez diyip ciktigin. Kesinlinlikle boyle bir tip oldugun belli. Kusura bakma, bunu asyagilama veya kucumseme amacli soylemiyorum ama senin gibi insanlar icin WoW, AoC veya WAR gibi oyunlarda daha uygundur. Bunun sebebi bu oyunlar sana duz bir cizgide yol cizerken, darfall'da kesinlikle hicbir kisitlama olmamasidir.

Ama yine de hadi sana yanit vereyim, madem bu kadar post kasmissin bana "oyunu begenmedim ama forumlarda kotulemeye gerek yok" dedikten sonra;

1) Giristeki problem senin windowsunun dil ayarlarindan kaynaklaniyor, cogu kisi bunu yasadi, ben ingilizce windows kullandigim icin asla yasamadim. Duzeltmesi 10 saniye suruyor.

2) Oyunun grafiklerine bakmadan niye oyun alirsin? Karakterler sen oyunu almadan once duzgunduyde sen alip girince mi uzayli oldu? Bilmiyorum nasil bir konfigrasyonun var ama oyunun grafiklerine knight online diyip, karakterlere uzayli diyorsa buyuk ihtimal hersey dibine kadar low, ps_1 fln oynuyorsundur ki, bende siegelerde low'da oynarim asla boyle bir durumla karsilasmadim.

3) Oyunun first person oldugu. Target sisteminin olmadigi gibi seyler bu adamlarin oyunu tanitirken yaptigi aciklamalardir. First person olmasindaki mantik WoW'da oldugu gibi duz yolda yururken kamerayi cevirip arkanizda sagda sola donuyor diye bakmayi engellemektir. Her PVP oyununda olmalidir. Eger oyunda duzgun bir sekilde gather veya pvp yapabilseydin bu first person goruntunun ne ise yaradigi anlardin. Her zaman paranoya ve korkuyla yasiyorsun. Acaba gank mi geliyor diye. Tabii bu kadar uzun sure oynamadigin icin bunu fark etmis, veya anlamis olamazsin. Ayrica kimin ne oldugunu anlayamadim demissin, bu da senin minimap kullanamadigini gosteriyor. Minimapte ally'larin yesil olarak gosterilir. Ayrica partydeki insanlarin kafasinda kocaman

tagi vardir. Bunun disinda birine saldirirken evet targetlayip bakman gerekir, FPS in amaci bu zaten. Oyunda craftable 16 tur set metal set var. 8-9 tur cloth ve leather var. 10 ture yakin lootable tur armor var. Oyunu hic oynamadan boyle yorumlar yapmak 50 dolarin verdigi acidan olsa gerek diye tahmin ediyorum.

4) Oyunda sesler cok onemli. Diger mmorpglerin aksine oyunda "ses dinleme" diye bir sey var CS'deki gibi. Bu nedir? PK birisiniz atiyorum. Solo olarak ava ciktiniz. Eger etrafta biri gather yapirsa bunun sesini uzaktan duyabiliyorsunuz. Veya gather yapan birisiniz arkanizdan gelen gankerin mount veya ayak sesini duyabiliyorsunuz (crouch yaparsan ayak sesi cikmaz) veya sehire baskin planliyorsunuz ve etrafta scoutlar dolasiyor, eger okuz gibi bangir bangir yururseniz scoutlar hemen alarm veriliyor ve siegeiniz yalan olur. PVE'de basina gelen seyde budur. Eger moblarin kampina langir lungur girersen moblar senin sesini duyuyor. Sesin ne kadar cok ve ileri gidiyorsa, o kadar cok mob seri bir sekilde gelir.

5) Oyuna girmeden once keske bizim forumlarda yazdigimiz seyleri okusaydin. Ilk olarak ASLA newbie sehirlerinde PVE yapmayin diye butun yazdigim guidelara yazdim. Hatta olayi ileri goturup, gidilmesi PK'larin gelemedigi senin dedigin gibi olan "safe zone" larin kordinatlarini bile yazdim. Ama arastirmadan olmuyor bu isler. Sen zannediyorduysan ki bir NPC sana quest vercek "AHA SURDA SAFE ZONE VARMIS GIT KAS" diye cok yaniliyorsun, WoW degil bu. Bu bolgeleri dolasarak arastirarak sen buluyorsun.

6) Newbie sehirlerinde insan olmamasinin nedeni yukarda verdigim sebeptir. Newbie PK'lar kamplar. Bu UO'dada ayni bu sekilde olmustur. Ama UO oynadigini hic zannetmiyorum. Clan bulmak zor bir sey degil. Clana girememek gercekten yetenek isteyen bir sey. Oyunda kocaman "CLANS" diye bir baslik var. Oraya basarasn butun clanlari gorebilir, liderlerinin ve oyun tarzlarini gorebilir, ve istedigine basvuru yapabilirsin. Menuyu acip okumadan 50 dolar verdigin bir oyuna "fail" demek nasil bir mantiktir anlamista degilim, ama para senin paran.

7) Tell atmamis olman nick'i yanlis yazmandan kaynaklaniyor. Komut /tell seklindedir. Ben sana zaten bunu diger baslikta aciklamistim. Oyunda her dagin tepesine cikalabilmsei cok guzel bir olaydir. Eger newbie questleri yapabilseydin, ordan aldigin pickaxele kimsenin ugramadigi allahin daginin tepesinde nodelar bulup kazip, str arttirip para yapabilicegini bilirdin. Burlarda gank orani cok daha azdir, UO'da oldugu gibi yolgecmez yerler olarak miner ve lumberjacklerin gozde mekanlaridir.

8) Oyunda macro yasak degil. UO'da oldugu gibi unattended macro yasak. Oyunda PVE bozuk, ama sen goblinlere bakip oyundaki PVE bozuk diyorsan bu farkli bir seydir. Goblinler cunku bozuk degil. Butun goblin kampini tek basina basmak yerine, yanina 1 kisi daha alip gitseydin boyle olmazdi. Easy moblarda sorun yok oyunda. PVE'nin bozuk denmesinin nedeni EASY'den sonra olan moblarin HP'lerinin cok buyuk bir scalede yukselmesi, ve harcadiginiz efor ile verdigi lootun ayni oranda olmamasi. Budur yani. Eger sen tek basina 10 tane goblinin oldugu kampa bangir bungur ayaklarini vurarak, "kamyon" gibi ziplayarak basip hic kasilmamis skillerinle temizliycegini dusunduysen bu senin WoW mantalitendir. Eger menuden, "Spell" i basip, ordan Mana Missile'i bulsaydin, ranged bir sekilde hicbir "hit" almadan butun kampi da temizleyebilirdin biraz strafe yaparak. Ama eminim ki spell'i bile acmadin menuden. Hatta menuyu gordugunden bile emin degilim.


Senin gibi cok insan Darkfall'u begenmeyip birakti. Cunku insanlar artik sekiden sahip olduklari UO konseptine sahip degiller. Herkes yillarca WoW, AoC gibi oyunlari oynamaktan tembellesmis. PVE kolay olmali. Oyun bana yol gostermeli. Herseyi benim yerine oyun kendi yapmali mantigi almis basini gitmis. Darkfall'un boyle bir oyun olmadigi basindan beri belliydi, niye bunlari okumadan oyunu aldin ki? Neyse kaybettigin 50 dolar'a uzuldum, keske DARKFAIL demeden once kendi beceriksizligini oyuna adreslemeseydin.

Burdan butun oyunu almak isteyen arkadaslara da mesaj olsun. Oyun EASY MODE degil. Oyunda herseyi kendiniz yapmaniz gerekiyor. Oyunun standartlari belli, bunlari okumadan almayiniz. Hele ki hic UO oynamamis, MMORPG hayatina WoW'la fln basladiysaniz kesinlikle 50 dolar vermeden once cok detayli bir arastirma yapin, Playerfail olmayin.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu oyun 2009 yılına yakışmıyor arkadaşlar. Sorun orda. Günümüzle alakası yok. Shadowbane oynadım 4 yıl boyunca. Belki UO dan daha hardcore PvP sistemi vardır. Bilen bilir SB 'yi. Ama dediğim gibi günümüzün oyunu değil Darkfall. Sanki 10 yıl önce çıkmış , elime yeni geçmiş bir oyun hissi veriyor bana.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hehe oyunu 11 yilda mi ne yaptilar zaten de, dediklerinle ne alakasi var? Grafik motoru duzgun calisiyor, interface belki WoW'daki gibi 100 tane addonla guzellestirelemiyorum, ama is goruyor, hani oyunu orseleyen bir tarafi yok. PvP desen kimse oyunun pvp'sine kotu demez ki SB oynadim demissin, bu oyunun oynayanlarin cok buyuk bir kesimi SB'den gelmis insanlar. Sence oyun dedigin kadar fail olsaydi, bu insanlar bu oyunu bu kadar yildir oynarlar miydi?

ps. Senin katildigin (eger Darkwishin alliance'iysa) alliance in adi SB
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya oyunun çok geri kalmış yönü var

oyunun load ekranı olsun böle menusu olsun evet hala

spell_fire_blabla

tarzı eşyler yazio tooltiplerde böle baya hani, düzeltilemsi gereken şeyler var. Oyun çok indie. Hani büyük firmalarla karşılaştırılcak bi oyun değil ama oyunun gameplayi güzel, Çok güzel improvize şeyler çıkablio.

Yoksa WOWa girince böle içim rahatlio, rahatlık kolaylık güzellik efektler. Aoc daki o ses efektleri mükemmeldi atın koşuşu yürüyyüşler animsyonlar vs. Taib ki bunlarla karşılaştırınca çok kötü gelio

ama hani böle çekilmicek bi yani yok ben onu anlamiorum. Bi de bu kadar zor ve anlaşılmaz olmamlaı ya.


Cuce aldı oyunu. Oyunu download ederken ben bi girdim daha oynamamıştışm. Girdim oyuna 15 dakkada interface e alıştım dolandım ettim bişeyler kazdım o gün oynadım gayet güzel. Trollere bile gittim kendim vs. kobold kestim bilmemne. Zevk aldım oyundan

ertesi gün Cuce oyuna girdi. Abi kafam karıştı falan dedi vente gel dedim 5dakka konuştum böle böle mantık şu dedim. Adam baktım goblinleri çatır çatır dövmeye başladı mining ıvır zvır resource ertesi gün kendi accountumla geldim adam bana balta zırh mırh yapmış vs. Sonra da bingildak falan buluştuk gittik aksiyona.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Oyunda tell atmak için adamın seceresini yazmak gerekiyormuş. Adını yazmak yeterli değilmiş.

Player tembelliğine gelince , oyunda ki eksiklikleri bana zorluk seviyesi olarak satmayın.

Goblin kampı en basit yer diye oraya gittim. Diğer yerlerin namını duydum zaten önceden. Yalnız ben campa yaklaştığımda hepsi geliyor üzerime. Ayrıca iki tane goblin kesip , 5 tane skill kazanmak için millet işini gücünü bırakıp bana mı yardım etmek zorunda ?

Şuan piyasada oyun olmadığı için bu oyunu oynuyorsunuz. Bunun farkındayım. Ama körü körüne savunamanında bir anlamı yok.

Bende sizler gibi para verdim bu oyuna. Ama bu oyunu oynamak yerine başla şeylerle meşgul olmayı tercih ediyorum , sizden farkımızda bu. Adam gibi bir oyun cıkıncada ona başlarım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Oyunda tell atmak için adamın seceresini yazmak gerekiyormuş. Adını yazmak yeterli değilmiş.

Oyunu 2 aydir oynuyorum, boyle bir sey olsa bilirim. Istedigin kisiye, nerde olduguu veya irki fark etmezsiniz /tell seklinde tell gonderebilirsin. Ismi yanlis yazmissindir veye system(wow'un combat logu) penceresine yazmissindir.


Target sisteminin olmayisi, FPS olusu gibi seyleri eksik olarak goruyorsan, bu eksik senin eksigindir, oyunu almadan arastirma yapmamis olma eksigidir. Bunun disinda oyunda sanirim 6-7 tur npc var. Ve anlasilmalari gayet zor. BLACKSMITH, MAGE, FIGHTER gibi, bunlarin disinda bir tane veya iki tane farkli orjinal isimleri olanlar var, bunlar questleri veriyor, rocket science degil.

Oyunu koru korune savuncak bir durum yok. Yazdigin her seyi, sana tek tek acikladim, eger yalan veya yanlis olarak soyledigim bir yer varsa lutfen diger arkadaslar duzeltsin. Oyunu 15 dk oynayip, bu oyun fail diyen bir insan icin oyunu savunmama gerek bile yoktur zaten. Oyunu duzgun bir sekilde oynar, featlerini gorur, o zaman begenmezsin veya kotulersin, eger o zaman savunulcak bir seyi varsa savunurum. Ben sana sadece oyun icindeki cahilligini ve bu cahilliginden utanmadan darkfail demis olmanin ne kadar absurd oldugunu gostermek istedim.

Bir daha goblin kampina gitmiycek oldugunu biliyorum ama ilerde basliycak arkadaslara yardimci olsun, ranged bir silahla veya buyuyle crouch yaparak (ses cikarmadan) kampa yaklasir saldirsaniz butun kamp gelmez.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

janis said:

Oyunda tell atmak için adamın seceresini yazmak gerekiyormuş. Adını yazmak yeterli değilmiş.

Player tembelliğine gelince , oyunda ki eksiklikleri bana zorluk seviyesi olarak satmayın.

Goblin kampı en basit yer diye oraya gittim. Diğer yerlerin namını duydum zaten önceden. Yalnız ben campa yaklaştığımda hepsi geliyor üzerime. Ayrıca iki tane goblin kesip , 5 tane skill kazanmak için millet işini gücünü bırakıp bana mı yardım etmek zorunda ?

Şuan piyasada oyun olmadığı için bu oyunu oynuyorsunuz. Bunun farkındayım. Ama körü körüne savunamanında bir anlamı yok.

Bende sizler gibi para verdim bu oyuna. Ama bu oyunu oynamak yerine başla şeylerle meşgul olmayı tercih ediyorum , sizden farkımızda bu. Adam gibi bir oyun cıkıncada ona başlarım.


1) Adamın ismini soyadını yazmak sorundasın çünkü aynı isimde olan adamlar var. veya aynı soyadda tabi ki öle olmak zorunda. İsmi James olan bütün adamlara mı atıcaksın mesaj öle bi durumda

2) Goblinleri vurkaç yöntemi ile kesebiliosun. Girip 1-2 tanesini alıp çıkıp sonra lootlayabiliosun

3) Piyasada başka oyun olmadıı için oynamioruz bu oyunu zevk alioruz da onyuozu amele deiliz ki. Wow da oynuroum ben, WOwdan PVE ihtiyacımı gideriorum, raid yapiorum content görüorum. onun dışında darkfall oynuorum pvpdir gezme dolaşmadır. Aman pk geldi saklandır. Pk kovalamadır. MO çok daha güzel olsun DF nin eksikleri olmasın hepimiz onu oynayalım . Biz körü körüne savunmuoruz. Mantıklı şeyler sölüoruz. Yani senin yaptığın yorum tam Eurogamer reviewsı gibi oldu. Biz sadece oyun zanneddildii gib ikötü deil hani zaman vermeyi bırak ben ilk dakkadan sevdim. Olayın mantığını bilerek girince gayet güzel ve hep dier topiclerde de söledim oyunun bana göre eksikleri gayet sayılarıla oynanıp düzeltilecek şeyler. PVE mob hpleri lootlar olsun, bi de skill cap . Tabi bi sürü kozmetik sorunu var ama onlar beni sallamio işte tooltipdeki yazılar olsun falna düzelir zamanla diorum . Keyfiem bakiorum budur.

irenç bi oyun para verilmez bu oyuna bilmemen darkfail bu diyerek bize saygısızlık yapiosun başka bişey değil. Biz de oyundan anlıourz biz de senelerdir MMO oynuoruz takip ediyoruz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Benim tepkim oyuna , oynayanlara değil. Oynayan bir şekilde oyunuyor. Ama 9 yıl DARKFALL bekledik. Ama oyunu görünce sinirlerim bozuldu. 9 yıldır beklenen darkfall ve 2009 yılındaki oyun bu şekilde olmamalıydı.

MMO ile alakası yok şuan oyunun. Eğer girip adam kesmekse , bence CoD veya CS daha iyidir diye düşünüyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Biliyordum ama bu kadar kullanışsız olduğunu tahmin etmemiştim. Target olayı olmayan oyunlarda oynadım. Ama en azından karşımdaki toplulukta kim kimdir anlıyordum. Kafasındaki guild tag , isim vs .'den.

Ayrıca ben spell kullanabilen yeri geldiğinde baltamı alıp adamın kafasına vuran bir hybird class oluyorum dimi ? Peki neden spellerimi kullanırken elime staff almak gerekiyor ? Yada söyle sorayım , neden başlangıçta verilen melee weapon 'ın yanında ayrıca bir staff verilmiyor ? Madem spelllerimi kullanmak için staff gerekiyorsa ?

9 yıldır uğraştıkları oyunda akıllarına gelmemiş mi acaba ? Hem sword , hem staff vermek başlangıçta. Yada hiçbisey vermede aklı karışmasın adamın.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

gidip staff da alabiliosun newbie

abi senin şu an problem olarak sölediin şeyler çok komik gerçekten. Bunları sorun ettiysen zten oynamaman normal, oynama gerçekten.



orda 3 tane slotun var newbie weapon alabilecien para veriosun ama 2. ve 3. için, baştakini de küçük bi fiyata değiştirebeiliosun.

Büyü atmak için staff gerekmesini başından beri sölediler ki neden olmasın. Aim alman gereken şeyler büyü ve ok first person hep. dier melee combat ise 3rd person gayet de mantıklı bişey bu. Öle silah vakren elinde büyü yapabilio olsan çok saçma olurdu zaten.



Eurogamer reviewerı gelip abi ölünce 2-3 dakka yerde mal gibi bekliosun birisi gelsin öldürsün seni die demiş açıp bakmamış veya sormamış Space e basıp kendini öldürebileceğini. bu tarz bi yorum seninkisi de.


Abi oyunu beğenmessin dersin ki ben abi böle grafiklere gelemiorum seslere gelemiorum böle interface beni sıkar ben daha rahat olsun istiorum. Anlarız kimse beğenmek zorunda deil beğenin demioruz . Gelip de name tag yok kim olduu anlaşılmıo dersen orda biter olay. Oyunun mantığını anlamamışsın cucenin dedii gibi sen boşuna 50 dolar vermişsin, Yanlış beklemişsin 9yıl boyunca. Ben girdiimde hiç bi zaman oha bunu bölemişlerdi böle değilmiş gibisinden bişey yaşamadım her şey önceden deikleri gibi oldu. Beklentimi de hiç yüksek tutmadım oyun için, o yüzden sorun yok .
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu oyundada tagler var. Clan oyuncularina ve party oyuncularina. PvP yaparken insanlar gruplar halinde hareket ediyorlar. Senin gormemis olman olmadigi anlamina gelmiyor, lutfen boyle seyler soylemeyelim.


Evet, aynen oyle. Class olmayisinin mantigi budur. Istersen magery ile birlikte lumberjack kasip, odun buyucusu olup RP bile yapabilirsin. Kisitlama olmamasi boyle bir sey. Eger pure warrior olucak diyorsan, shield alip aktif olarak V'e basarak mob sana vururken parry edersen 90% absorb eder, sonra saldirir ve tekrar. Eger sadece 2h kullanan bir savasciyim diyorsan, ayni sekilde parry yapar, damage in 75% ini absorb edersin. Daha az dayanirsin ama daha hizli oldurursun.

Buyu atarken niye staff olman gerektigine yanit veremiycem. Herhalde elinde 2 handed sword varken fireball atama diye olsa gerek. Onune cikan herhangi bir vendordan newbie silahlar alip (3 tane alabiliyorsun, 1h, staff veyua 2h olabilir mesela) veya sahip oldugunu degistirebiliyorsun. Keske vendorla konusmayi deneseydin (evet butun vendorlar yapiyor bu islemi). Oyunun basinda oyunun sana butun silahlari tek tek vermesini beklemek bence pek akillica degil. Ama Trade kanalini acip baksaydin, orda newbie sehirlerinde 3-4g'a 80 durabilityli staff satan kisileri gorebilirsin. Her goblinden 10g falan dusuyor. Veya bana mesaj atabilirdin, ben digerlerine yardim ettigim gibi sanada 50 tane craft eder, verirdim.

Adamlarin salak olup olmadigina yorum yapardim, ama sen ustteki konseptleri okuduktan* sonra yanita kendinin ulasabilicegini umuyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Newbie sehrinde weapon satılıyor . Gördüm onu. Ama para yokki ?!?

Gidip 2-3 mob keseyim , quest yapayım dedim ama moblar ve playerlar tecavüz etti. Nasıl alcam bu durumda staff eline ? Başlangıçta madem hazır spellerim varda , neden melee veriyorsunda staffta vermiyorsun ?

İşsiz adammı yok oyunda , adam şehirin dışında geziniyor . İki vuruşta öldürüyor beni. Adam olmazsa moblar tecavüz ediyor. 2 tane mob kesiyorum , lootlamaya gelince bir üç tane daha mob geliyor. zaten loot olayı evlere şenlik . Bırakıp kacıyorsun yada lootlayıp ölüyorsun.

Nasıl alcam staff ı ?

Her oyunda bir kankamı bulmam lazım bana verecek ? Yada 5 kişi aynı anda başladık diyelim , ne farkı olacak ? Bir tane skilli yüksek adam orda kamplardıktan sonra benim gibi SIFIR skilli 5 değil 50 adam ne yapacak ?

4 kişi başlayacaktık oyuna , allah arkadaşlarım kredi kartında sorun yaşadılar . Orda da LOL durumu var. Anlatayım bari yeri gelmişken. Adamın ismi 16 haneden olusuyor. Darkfall'ın dahi pazarlama sistemi en fazla 15 digit kabul ediyor. Firefox'u kurduk informenter eklentisi ile yazabiliriz belki diye , oda olmadı..

iyiki olmamış .
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Newbie silah degistirmek 20 gold. 2 goblin. Kulenin altinda durur yine 2 tane goblin kesersin. Hic hayatinda oyun oynamamis kiz arkadasim* bunu yapabiliyorsa ben tuvaletteyken, sizin nasil yapamiyor oldugunuzu anlamis degilim.

Kulelerden uzaklasmadan mob kesebiliyorsunuz newbie sehirlerinde, sadece cok etkili bir yontem olmadigi icin kisilere onermedim. Oyunda kimse kimseyi 2 vurusta oldurmuyor. Sirf oyunu kotulemek icin yalan soylemeyin. Beni 2 ayda gordugum en yuksek damage (on taraftan) 45'di. 220 hp ile basliyor olmaniz gerek. Buyulerin olmasi demek, kullanmak zorun oldugunuz anlamina gelmiyor. Optiyonel, kolaylastirma amacli konulmus. Kaldi ki, madem moblari kesemediniz. Al eline bir pickaxe, al eline bir balta git odun kes. Sehrin icindeki odunlari kes. 5 dakikada 10 tane odun cikarirsin. Bunlarin tanesi 2 gold. Ore cikarsan tanesi 4 gold.

Oyunda skiller cok fark yaratmiyor. Ama senin hicbir pvp deneyimin olmadan, hicbir gaerin olmadan adam kesmeyi hayal etmen veya pvp yapma dusuncen sacmadir. Eger 5 kisi, 1 adami olduremiyorsaniz bu sizin yeteneksizliginiz ve acizliginizdir. Ornek vericek olursam, 1 player ayni anda 1 kisiye saldirabiliyor. O kisi, saldirdigi sirada kalkani cekip parry e basarsa o kisiyi oldurmesi yaklasik 2 dakika surer. Bu sirada diger 4 kisi armut toplamayip, sol tusa basma acizi degilse, adamin size arkasi donup olcagindan en kotu 2h silah bile 20 vurur. 4 kisini 5 tane 20 vurmasi 200 e denk gelir. Bu da PK'i oldurur.

Oyunda 1 2handed sword skilli ile 15 vuruyorsaniz, 100 ile 19 falan vuruyorsunuz. Bilmeden, arastirmadan konusmaya devam edip, kendini rezil etmenin manasi yok bence.

Arkadaslarin adina sevindim. Sayet oyun size gore degilmis. Anlamsiz yere para vermenin mantigi yok. Sen vermissin artik, sana da ders olur umarim. Bir oyunu almadan once en azindan main featlerini okuyup, forumlarina goz atip (ki troll doludur) en azindan youtubedan bir video izleyip grafiklerine baksarsin. 80 milyon bu, agacta yetismiyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...