Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

bakın beyler // FM08 AAR


Lancelion

Öne çıkan mesajlar

Türk futbolunun usta ismi...

Bir futbol dehası...

O ki Türkiye'de değeri bilinmeyen...



Ahmet Çakar.




Serhat Ulueren'in bir katlı otoparkta, bazı kendini bilmez taraftar gruplarınca muhtelif yerlerinden vuvuzelalarla şişlenip öldürülmesinin akabinde dağılan Telegol kadrosundan ayrıldığında kararını vermişti aslında Ahmet Hoca. Türkiye, onun değerini bilememişti. Yıllarca koştuğu, bazı bazı durduğu ve maçın kaderini değiştirdiği, olmadı yanlış penaltı verip şampiyonu değiştirdiği, en kötü ihtimalle çok yerinde kartlar gösterdiği yeşil sahalardan fazlasıyla uzak kalmıştı..

Şimdi onun için Avrupa'ya açılma vaktiydi. 0'dan başladığı kariyerine bir takım bulma umuduyla araya Haim Fresco'yu sokarak Avrupa'ya ilk adımını sıcak bir temmuz günü attı Ahmet Hoca.

Ama ertesi gün önüne gelen takımlar pek de istediği kalibrede değillerdi.




Gerçi PSV veya Ajax hiç de fena birer başlangıç noktası değillerdi ama, henüz bu takımların kendisine hazır olduklarını düşünmüyordu Ahmet Hoca. Herşeye rağmen, tüm klüplere başvurmakta gecikmedi.



ps. ligler aşağıdaki gibidir, kısa aralıklarla güncellerim heralde bi süre, ola ki olumlu tepki alırsam tabii, ehu.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

P-I

Geçen birkaç günün ardından Ahmet Hoca sabırsızlıkla iş bitiren kankası Haim Fresco'dan menajerlik kariyeri ile ilgili haberleri bekliyordu..






Kendisine bir pazartesi günü açılan telefon ile Ahmet Hoca adeta yıkılmıştı. Başvurulan klüplerin neredeyse hepsi Ahmet Hoca'yı kibarca reddetmişti.

Neredeyse.

Eindhoven FC isimli bir Hollanda 2. Lig takımı hariç. Takım bu sene çıkmıştı ikinci lige ve çok "çok" kısıtlı bir bütçesi vardı. Ahmet Hoca, bu teklifi biraz düşünmek için bir hafta daha istedi klüpten, bu sırada telefonun başında Hercules gibi bir Eredivisie takımından gelecek cevabı bekleyecekti.



Bir hafta sonra FC Eindhoven başkanı Ed tekrar aradığında, Ahmet Hoca'nın cevabı artık belliydi.

Geliyorum.




İmza töreni olmaksızın haftalık 850 avro gibi bir meblağın altına imzasını atan Ahmet Hoca, kariyerine başlamanın heyecanı içindeydi.



Diğer yandan, klüp başkanı Ed Creemers, kısa bir diyaloğun ardından ilk günden Ahmet Hoca'nın kafasını bozmuştu.



"ilk gün" said:

- Ahmet Bey, bakın biz bu sene Birinci Lig'in keyfini çıkarmak istiyoruz, nasıl olsa..

- Bakın, Ed Bey diyorum size, büyüğümsünüz saygımdan Bey diyorum. Eğer ben adamsam, bakın adam değilim demiyorum, ama adamsam bu takımı seneye Eredivisie'e çıkarırım.

- Ama Ahmet Bey takım gerçekten bu hedefler için..

- İzninizi rica edeyim ben.


Ahmet Hoca, bu sünepe başkandan rahatsız olmuştu ilk günden. Gerçi inanılmaz karizması ile başkanı etkilediyse de, bu adamın ileride önüne taş koyabileceğini düşündüğünden daha ilk günden bu klüpte uzun süre durmamaya karar verdi. Ama kariyeri adına, şerefi adına, bu takımı ne olursa olsun Eredivisie'e çıkarmak zorundaydı artık. Henüz ligde ilk kaçın terfi ettiğini, kaçının playoff oynadığını, takımın ne halde olduğunu, bu ve bunun gibi detayları bilmiyordu ama...

Ahmet Hoca artık dönüşü olmayan bir yola girmişti.



Takımın durumu böyleydi, bir anadolu klübünden düşük seviyedeki klüp kaynakları, vasat bir stadyum ve 20 takımlı ligde 16.lık beklentisi.



Klüp binasına girdiği gün peşine takılan Ernest Faber, yardımcı antrenör, onun için bir takım raporu hazırlamıştı.



Faber oyunculara kendi aralarında belli notlar vermişti, ama bakalım Ahmet Hoca ne diyecekti bu oyunculara..



Beklentiler..



Takımda henüz onun isteği olmadan fazla transfer yapılmamıştı, bu 80000 avroluk bütçeyi doya doya harcayabileceği manasına geliyordu..



Ve efsanevi takım kadrosu.. Takımın en pahalı oyuncusu 160000 avroydu, diğerleri ise bunun bayağı altındaydılar... Takımdaki birkaç oyuncuyu idmanda gözlemleyen Ahmet Hoca'nın dikkatini şu oyuncular çekti..










Ahmet Hoca hızla hazırlık maçlarına yetişecek şekilde bir transfer harekatına başladı..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...
  • 1 ay sonra ...
  • 2 hafta sonra ...
  • 2 hafta sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...