Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mafia Wars : Shinsengumi


Kinkaudonau

Öne çıkan mesajlar

Dönemin Shogun'u olan Tokugawa hanedanı zayıflamıştır ve Japonya'nın limanlarını açması için yapılan yurt dışı baskılara boyun eğmeye başlamıştır. Çok sayıda rounin [浪人 - Hizmet edecek efendisi olmayan bir samurai] durumdan rahatsız olmuş, ancak ellerinden birşey gelmediği için giderek içlerindeki öfkeyi büyütmüşlerdir. Bakufu [幕府 - shogun yönetimi] bunun farkına varmış ve gittikçe büyüyen gruptan faydalanmak ve shogun için savaşacak seçilmiş elit bir asker topluluğu oluşturmak maksadı ile Shinsen Gumi'yi kurmuştur.

Bir yönetim altında toplanmış Japonya'da başta Choushu ve Satsuma aileleri olmak üzere duruma karşı cephe almış, ve yaratmak istedikleri güçlü, modern Japonya için girişimlere, yani gizli toplantılara başlamıştır. Shogun ve sonunda İmpator Meiji'nin de desteğini yanına almayı başaran isyancılar (ki imparatorun desteğinin alınması demek aslında isyancı sıfatını diğer partiye yükler) arasında geçecek iç savaş ve çeşitli çatışmalarda Shinsen Gumi büyük rol oynayacaktır.


İlk 2 forum oyunu denemem düşük oyuncu sayısı yüzünden fazla sürmemişti bu oyun umarım onların akibetine uğramaz.

Oyunda 2 taraf var, Shinsengumi ve asi Ronin'ler, bir de bu iki tarafa mensup olmayan ama gizlice tarafını seçebilecek köylüler gibi diğer vatandaşlarımız var. Shinsengumi asi Ronin'leri bulup imha etmeye çalışırken , Ronin'lerin amacı Shinsengumi liderini tespit edip yoketmek.

1. Takım oyuncu sınıfları:-------------------------

SHINSENGUMI [ GİZLİ LİDER - BÖLÜK LİDERİ - ÜYE ]

Gizli Lider karakter oyunda bir kişidir. Sadece kimliğini söyldiği kişi onun kim olduğunu bilecektir. Kendisi hakkında araştırma çalışmalarında doğru olmayan rastgele bir sonuç çıkacaktır. Gizli Lider oyuna Lv3 swordmaster olarak başlayacaktır. Diğer swordmaster karakterlerin aksine bir gece hem bir kişiyi koruyabilir hem de bir kişiye saldırabilir. Ayrıca ayrı bir hamle olmak üzere en az Lv2 swordmaster olan herhangi bir kişiyi 3 günde Shinsengumi'ye Damo, Dai Keisatsu, Bölük Lideri yada Üye olarak atayabilir fakat aynı anda 1 kişi olan sınıflar için ölen bir görevlinin yerine atama yapılıyor olması gerekir. Ayrıca Gizli Lider ayrıca bir Kensei'nin swordmaster eğitimini verebilme yeteneğine de sahiptir.

Bölük Lideri Shinsengumi'nin görünen tim liderleridir. Lv2 swordmaster olarak başlarlar. Gece boyunca bir kişiyi koruyabilir yada saldırabilirler. Bunun yanısıra sadece bölük liderlerinin yeteneği gündüz koruması yada gündüz saldırısı yapabilen tek Shinsengumi üyesi olmalarıdır.

Normal tip Shinsengumi üyeleri Lv1 swordmaster olarak başlar. Gece boyunca bir kişiyi koruyabilir yada saldırabilirler.

DAMO

"Low ranked undercover woman detective" olarak çevrilebilir. Aslen Shinsengumi zamanlarında Damo'luk kavramı -sanırım- Japonya'da yoktu ama diziyi sevdiğim için buraya adapte etmek istedim.

Shinsengumi içinde bir kişi Damo olabilir ve bu kişi Lv2 swordmaster olarak başlar. Aradığı kişiyi 2 gün içinde -koruma yada şaşırtma olmadığı varsayılıyor- oyuncu sınıfı olarak tespit edebilir. Damo'lar haklarında araştırma yapılırsa Ronin olarak algılanırlar. Gizli Lider Damo ölürse bir başka kişiyi Damo olarak atayabilir. Bu durumda yeni Damo eski swordmaster seviyesiyle başlayacaktır.

Ayrıca benzer şekilde Damo, bir kişiyi bir günlüğüne araştırmaya karşı da koruyabilir.

DAI KEISATSU
Dai Keisatsu bir günde 3 , gece 1 kişiye saldırabilen ve aynı anda 2 kişiye koruma verebilen bir kişidir. Aynı anda sadece 1 kişi Dai Keisatsu olabilir. Damo gibi bir kişiyi 1 günlüğüne araştırmadan koruyabilir yada bir kişiyi 2 günlük süre içinde araştırmaya alabilir fakat Damo'nun aksine kendisi hakkında yapılan araştırmalara dair herhangi bir gizlemesi yoktur. Lv3 swordmaster sahibidir.

2. Takım oyuncu sınıfları:--------------------------

RONIN
2. takımın arama ile tespit edilebilen tek üyeleridir. Diğer üyeleri normal tip Shinsengumi üyeleri ile aynıdır.

KAITO
Aynı anda sadece bir kişi. Normal tip Shinsengumi üyeleri ile aynı gibidir farklarından birisi Lv2 swordmaster olarak başlaması. Hakkındaki arama sonrası doğru olmayan rastgele bir sonuç çıkacaktır. Kaito'nun özelliği karşı tarafı 2 günlük bir araştırma ile bulabilmesidir. Ayrıca benzer şekilde Kaito, bir kişiyi bir günlüğüne araştırmaya karşı da koruyabilir.

NINJA
Aynı anda sadece bir kişi. Lv2 swordmaster olarak başlar. Ninja'nın özel yeteneği hem gece hem de gündüz saldırı yapabilmeleridir. Hakkıdaki arama sonrası doğru olmayan rastgele bir sonuç çıkacaktır. Aynı gün (gece yada gündüz) 2 kişiye saldırabilir yada bir kişiyi koruyabilir.

SHINOBI
Ninja ile aynı yetenekler ve aynı anda sadece bir kişi. Fakat Shinobi'nin ek özelliği kılık değiştirmesi ve araştırma ile asla tespit edilememesidir. ( Kabuki gibi bir kılık seçer ve hep bu kılıkta algılanır. )

3. Takım yani Bağımsız oyuncu sınıfları:--------------------------

PRIEST
Aynı anda bir kişi. 3 günlük bir süre sonrası bir karakterin arama ile görünen statüsüne karşı tarafınkinden geçici kılık değiştirme yapabilir. Yani mesela bir Ronin'i Shinsengumi Üyesi , bir Shinsegumi Üyesi'ni de Ronin gibi gösterebilir. Elbette bu saklama 1 defalık bir aramadan koruyacaktır. swordmaster olmamasına rağmen seçtiği bir kişiyi gece-gündüz Lv3 swordmaster saldırısından koruyabilir. Benzer şekilde, bir kişiyi bir günlüğüne araştırmaya karşı da koruyabilir.

KABUKI
Oyundaki palyaçomuz. Canı sıkıldığı zaman istediği kişinin yeteneklerini kullanabilir. İşte o zaman oyundaki "aynı anda x kişi kuralı" onun için istisna olarak devredışı olur. Kabuki aynı zamanda Priest'in kılık değiştirtme özelliğinin etkisini başkasına da uygulayabilir.

GEISHA
Aynı anda bir kişi. swordmaster değildir ama Damo yeteneklerine sahiptir. Her iki tarafı araştırabilen bir casustur. Benzer şekilde, bir kişiyi bir günlüğüne araştırmaya karşı da koruyabilir.

KENSEI
Aynı anda sadece 2 kişi. Kılıç üstadıdır. 3 günlük sürede seçtiği kişinin swordmaster düzeyine +1 yapar. Kendi swordmaster seviyesi Lv5'dir. Diğer özellikleri Shinsengumi Bölük Lideri ile aynıdır. Bir Kensei sadece başka bir Kensei'den kılıç eğitimi alabilir.

VILLAGER
Bildiğin köylü. Oyunun başlarında oy vermek dışında bir özellikleri yok. Fakat Kensei tarafındna eğitilebilir ve bu sayede gecede bir kişiyi koruma yada saldırma özelliği alabilirler.

1- Bir gecede sadece 1 kez özel hamle yapılabilir. ( Shinsengumi Bölük Liderleri dışında )

2- Arama sürerken arama sahibi hamle yapamaz. Sadece saldırıya uğrarsa nefsi müdaafa yapabilir.

3- Taraf arama sonrası sahte sonuç çıkması ( Damo yada Shinsengumi Gizli Lideri gibi ) sadece 1 kez geçerlidir. Sonrasında doğru sonuç bildirilir.

4- Her gün "gece" öncesi "günbatımı" ilan edilir, infaz oyları bu arada kullanılır. 2'den fazla infaz oyu atılan kişi infaz edilir.

5- Shinsengumi Lideri öldüğünde Takım 1, tüm Takım 2 üyeleri öldüğünde Asi Ronin'ler kaybedecektir. Kabuki ölürse de "Palyaço Kazandı" şeklinde kabul edilir ve oyunun sonraki kısmı Kabuki'siz devam edilir.

6- Swordmaster seviyesi sizden düşük birisini saldırarak öldüremezsiniz. Aksine sizin seviyenizden 2 Lv daha yüksekse saldırınız sizin ölümünüz olur. ( Örnek : siz Lv1 düşman Lv3 ise saldıran sizseniz bile siz ölürsünüz ) Saldırılan sizseniz Lv seviyeniz o kişiden düşük olmadıkça ölmeyeceksiniz. Swordmaster yeteneğiniz size saldırandan 2 daha fazla ise saldıranı öldürmüş olursunuz.

7- İnfaz oyları hariç tüm hamleler PM'le bana bildirilerek yapılacaktır.

Örnek : "Ben Dai Keisatsu olarak gece şu kişilere ( örnek : Kaede ve Cons ) saldırdım" , gibi.


Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Son olarak birkaç kuralı ekleyeyim:

Tüm oyuncu sınıflarından oyuncu olmasına gerek yoktur.

Oyuncular PM atarak sınıflarını kendi seçecektir.

Villager ve Geisha'lar için sayı limiti yoktur.

Gece saldırdıklarınız not alınır ve hedef kişi için gece süresi boyunca kendine koruma yoksa sabah olduğunda o kişi ölür -tabii ki karşınızdaki kişinin swordmaster yeteneği düşükse- , fakat sizin gece saldırınızdan öncesi yada sonrasında koruma altına alındı ise ölmeyecektir.

Gündüz saldırısı yapabilen bir karakteriniz varsa ve swordmaster olarak sizden güçsüzse siz gündüz saldırısı yaptığınız anda o kişi ölecektir fakat gündüz saldırısının dezavantajı göstere göstere gidip öldürmeye çalıştığınız için log'larda herkesin o kişiyi sizin öldürdüğünüzü bilecek olmasıdır. Bu da size yönelik kuşku çekecektir.

Bir kişiyi infaz oylaması filan olmadan öldürmek istiyorsanız aynı gece içinde birden çok kişinin o kişiye saldırmasını sağlarak amacınıza ulaşabilirsiniz. örnek: Lv5 swordmaster Kensei'ye karşı bir Ninja , bir Shinobi ve bir Kaito'nun saldırısı o Kensei'yi öldürecektir.

Kensei'ler prensip olarak tarafsızlar ama oyuncu sayısı %50 altına indiği andan itibaren Dai Keisatsu gibi öldürme/koruma yeteneği kullanabilir hale gelirler.

Oyundan vazgeçen oyuncu seppuku yapmış sayılır, eğer bu kişi çok özel oyuncu ise oyun sahibi o kişinin statüsünü bir başkasına verebilir.

Oyun 12 oyuncuya ulaşıldıktan 5 gün içerisinde başlayacaktır.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
  • 3 hafta sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...